19 Temmuz 2020 Pazar

*Âllâh cc buyurdular ki;* *_[ Âl-i İmrân suresi, 104. Ayet: ]_* *_Siz müslümanlardan, hayra - hakka çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır._* —————————— *Yâ râbbena yâ hâdi yâ mevlâna.! bizi; onlardan ve onlarla olanlardan eyle herdâim ..âmin *iman nimeti en kıymetli hazinemizdir , ağızları laf yapsada aklî melekeleri zayıf ve itikadı arızalı kimselerin peşine takılıp heba etmeyin.

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'EFENDİLER! Kurban kesmek et demek değildir. Öncelikle Bu Hususu İyi Anlayalım! Kurban Kesmek; Ailemizden, Sevdiklerimizden Akacak Kanı Bir Kurbanlıktan Akıtarak Gelecek Belaya Engel Olmaktır! Musibetlere Karşı Kalkandır! İSMİ AZAM SIRRI VARDIR! DUANIN KABÜLÜNE VESİLEDİR! BORÇLARA EDA, HASTALIKLARA ŞİFAYA VESİLEDİR. KURBAN KURBİYETTİR, ALLAHA YAKINLIĞA VESİLEDİR. Süleyman Hilmi Tunahan k.s'Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, şunu diyen bir yazı 'Savaşa giden komutan Şeyh Şamil'i annesi durdurup, "Eğer savaşa gidersen hakkım sana helal değildir." der. Ve Şey Şamil ise askerlerine dönüp; Annem beni zalimlere karşı savaşmaktan alıkoymaya çalışıyor.. Bu 40 kırbaç cezası gerektirir.. "Anneme 40 kırbaç cezası veriyorum, ama bu cezaya o dayanamayacağı için cezayı oğlu olarak ben üstleniyorum." der ve cezayı üstlenip kendine 40 kırbaç vurdurur. İşte böyle bir Adamdı.. Bugün O'nun öüm yıldönümü. Allah Rahmet eylesin..'

AKÎKA KURBANI MÜSTEHABTIR

Yeni doğan çocuğun başındaki tüylere “akîka” ismi verilir. Çocuk için Cenâb-ı Hakk’a şükür olarak kesilen kurbana da “Akîka-nesîke kurbanı” denir.

Akîka kurbanı kesmek Hanefî mezhebinde müstehab, diğer mezheplerde sünnettir. Akîka kurbanı, çocuğun doğduğu günden îtibâren kesilebilir. Yedinci günü kesmek daha fazîletlidir.

Kurban olmaya elverişli bir hayvan, akîkaya da yeterli olur. Erkek ve kız çocuk için birer kurban kesilmesi kâfîdir. Bazı âlimler erkek çocuk için iki kurban kesilir demişlerdir.

Akîka kurbanı kesilirken çocuğun anası yâhut babası “Yâ Rabbi, bu benim çocuğumun akîkasıdır. Onun cehennem ateşinden kurtuluş fidyesi olsun.” diye duâ eder.

Vaktiyle akîka kurbanı kesilmemiş olan kimse kendi nâmına bir kurban kesebilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allâhü Teâlâ’nın emri ile peygamberliğini îlan etmesinden sonra kendileri için ve doğduklarında iki torunu için akîka kesmişlerdir.

Akîka kurbanının etinden sâhibi yiyebilir, başkalarına yedirebilir ve etin bir kısmını, tamamını veya kurbanın kendisini bağışlayabilir. Çocuklar, Allâh’ın lütfudur. Bu kurbanlar da o lütfa karşı birer şükürdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder