18 Temmuz 2020 Cumartesi

Elma sirkesi yapalım mı? 1)Elmaları yıkayalım 3-5 saat ya da mümkünse bir gün kurutalım. 2) Elmalarımızı doğrayalım kavanoza alalım. 3)Enzimsel faaliyetlerinin başlaması için mümkünse kavanozda ağzı kapalı suyunu ilave etmeden 24 saat bekletelim 4) Meyve ne kadar çok olsa da bakterinin daha hızlı çalışması için meyvenin şeker oranına göre küçük bir miktar bal yada pekmez ilave edelim 5) Meyveden fazla olmamak kaydıyla suyumuzu ilave edelim Suyunuza elinizde varsa üzüm suyu Elmanız fazla ise elma suyu ile güçlendirelim. 6) Ağzına temiz pamuklu bir bez kapatarak süreci başlatalım 7) Birinci aşama alkol fermantasyonu meyve dibe inene kadar sabah akşam sürekli karıştıralım. 8)İkinci aşama meyve dibe indikten sonra sirke fermantasyonu 9) Bu süreç mevsimine meyve şeker oranın ortam oksijenine göre erken 8 ila 12 hafta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder