3 Nisan 2019 Çarşamba

1919 yılında, dünyada 40 milyon kişi "grip"ten öldüğünde,

Fotoğraf açıklaması yok.
1919 yılında, dünyada 40 milyon kişi "grip"ten öldüğünde, bir doktor, birçok çiftçiyi griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder. Birçok çiftçi ve ailesi grip kapmıştır ve birçoğu ölürler. Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır; ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.
Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya, "bir tabak içine soyulmamış bir soğan" koyduklarını (muhtemelen diğer odalara da) söyler. Doktor buna inanamaz ve bu soğanlardan birini alarak laboratuvarda mikroskop altına koyarak inceler ve soğanın içinde "grip" virüsünü görür. Soğan, açıkça grip bakterisini "absorbe" etmiş, emmiştir ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır.
Bu hikâyeyi kuaför dostumdan duydum. Geçen yıl dükkânına çukur bir tabak içinde bir ‘soğan’ yerleştirir. Ve büyük bir sürpriz yaşar, o yıl hiçbir personeli grip olmamıştır. Formül işe yaramıştır...
Bu öyküden alınacak ders; bir miktar "soğan" almanız ve evinizin çevresinde bir yerlere yerleştirmenizdir. Ne olduğunu görmek için onu deneyin. Biz geçen yıl onu denedik ve asla "grip" olmadık..

Karabaş Otu

Görüntünün olası içeriği: bitki, çiçek, doğa ve açık hava
Karabaş Otu
• En önemli faydası Defne çayı ile beraber kullanıldığını çok hızlı şekilde sonuç alırsınız
• İçinde bulunan geraniol maddesi kansere karşı koruyucu ve de tümörü yok edici özellik taşımaktadır.
• Kan dolaşımını düzenler. Kanı sulandırıcı ve damar genişletici özelliği içerdiği rosmarinik asit ‘ten kaynaklanır.
• Karabaş otunda bulunan cineole maddesi alerji önleyici, mikrop kırıcı, sakinleştirci ve tansiyon düşürücü etkilere sahiptir.
• Ağrı kesici etkisi vardır. Sinirsel kaynaklı baş ağrılarında yararlıdır.
• Uykusuzluk ve yüksek tansiyon için faydalıdır.
• Antiseptik özelliği vardır.
• Balgam söktürücüdür.
• Mide-bağırsak sancılarında rahatlatıcıdır.
• Egzama yaralarında etkilidir. • İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılması karabaş otu yararları arasındadır.
• Karabaş otu sigara bırakmak isteyenlerin de yardımcısıdır.
• 5 gr. karabaş otu bir su bardağı suda 3 dakika kaynatıldıktan sonra sıcakken süzülür. Sigara içme gereksinimi duyulduğunda bir yudum içilmesi sigaraya olan isteği önler

siyah turp

Görüntünün olası içeriği: yiyecek ve yazı

​Tuvalette konuşmak

Görüntünün olası içeriği: yazı

Selamunaleykum rahmetullahü ve bereketu Her gün dünyaya 100 rızık indirilir bunun 99 u MEDİNE MUNEVVERE de kalır 1 'i ise tüm dünyaya dağılır. Tum dünya rızık peşinde koşarken, rızık ise Medinede kişi peşinde koşar .ELHAMDÜLİLLAH HÂDIMI RASULLULLAH

Fotoğraf açıklaması yok.

BAL VE SARİMSAK

Fotoğraf açıklaması yok.
Sarımsağı balla tüketirseniz ne olur? İnanılmaz etki...
Sarımsağın yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra sağlığımıza kattığı faydalar da son derece mükemmeldir. Özellikle çiğ bir şekilde tüketildiğinde güçlü bir ilaç olur. Peki bu doğal şifacıyı 7 gün boyunca balla tüketirseniz ne olur? İşte sarımsak ve bal karışımının mükemmel etkisi...
arımsağı çiğ bir şekilde tükettiğimizde maksimum fayda alırız. Besin kaynağının içinde bulunan allicin maddesi pişirildiğinde dağıldığı için beklenen etkiyi alamayız. Çiğ tüketilmesindeki vurgu bu yüzdendir.
En doğru tüketim modeli çiğ sarımsağı minik minik keserek ya da ezerek tüketmektir. Böylelikle allicin maddesini açığa çıkarmış olursunuz.
ÖZELLİKLE BU KIŞ GÜNLERİNDE...
Aynı zamanda aç karnına tüketmeniz sağlığınız için daha faydalıdır. Tok karnına yenen sarımsak, vücut tarafından absorbe edilmez. Doğal antibiyotik kaynağı nezle, grip, soğuk algınlığı gibi birçok rahatsızlığın önüne geçer.
Özellikle bu kış günlerinde ilaç kullanmayıp gribi hızlı bir şekilde atlatmak ya da hiçbir şekilde hasta olmamak için ballı sarımsak toniğini tüketebilirsiniz.
Ballı sarımsak toniğini 7 gün üst üste yemeniz şart.
NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeler
5 diş soyulmuş sarımsak
Bir su bardağı organik bal
1 yemek kaşığı taze zencefil
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı organik elma sirkesi
YAPILIŞI:
Cam bir kavanoza sarımsakları koyun. Üzerine minik minik doğradığınız zencefilleri, limon suyunu, elma sirkesini ilave edin. Son olarak bir bardak balı kavanoza boşaltın ve tüm malzemeleri karıştırın.
Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca dinlendirin. Ertesi günden itibaren 7 gün boyunca her sabah aç karnına tüketin.
7 . GÜNÜN SONUNDA;
Enerjinizin her zamankinden daha yüksek olduğunu göreceksiniz.
Halsizlik ve boğaz ağrısını ortadan kaldıracaktır.
Bağışıklık sistemini güçlendirecektir.
Mantar enfeksiyonlarıyla mücadele edecektir.

Osmanlı döneminde ki penisilin iğne nasıl üretilirdi❓

Görüntünün olası içeriği: yiyecek
Kanuni Sultan Süleyman sefere çıkmadan önce, saray hekimlerine askerlerin seferde iken salgın hastalıklardan hasta olmamaları için ne yapmak gerektiğini sorardı.
Hekimler ise , kuvvetli bir ilaçtan bahsettiler .
Sultanın da hoşuna giden bu ilaç penisilin ilaç idi.
Hemen saray aşçılarına ferman gönderilir ve askerlere her öğün, küflü peynir verilmesi söylenirdi.
Evet , yanlış duymadınız... atalarımızın, dedelerimizin , toprak altın da muhafaza ederek küp içinde muhafaza ettikleri , küflü peynir koruyucu aşıdır.
Içinde ki probiyotik bakteriler , bağırsak florasını kuvvetlendirir ve iç organların ömrünü uzatır.
O zaman şartlarında bir sefer yaklaşık 2 sene sürerdi.
Asker 6 ay yürüyerek gider ve 6 ay yürüyerek geri dönerdi..tozun toprağın havaya kalktığı, tuvalet ve banyo ihtiyacının zor karşılandığı bu sağlıksız şartlar altında , düşman askerleri telef olurdu. Salgın hastalıktan toplu asker ölümleri olurdu.
Ancak Osmanlı askerleri bu salgından etkilenmez , basit bir grip gibi atlatırlardı ..
Sebebi ise sefere çıkmadan önce yemeye başladıkları küflü gömme peynirdi ...
Ne güzel bir ilaç, ne güzel bir gıda..
Içinde ne prospektüsü var , ne de son kullanma ve üretim tarihi var ..
Herkes bu aşıyı evinde kolaylıkla üretebilir.
Herkesin evinde bulunur ..
Vücudumuzda ki hastalıkların sebebinin %70 bağırsak florasının bozulması ile olduğunu hepimiz biliriz...
Bağırsak da ki faydalı bakterileri :
Küflü peynir
Kefir
Ekşi Maya
Ev yapımı yoğurt ile çoğaltabiliriz.
Bizi savaş meydanın da yenemeyen düşmanlarımız, gıdalarımızı değiştirerek yenmeye çalışıyor..
7 den 70'e hasta bir millet olduk ..
Tekrar eski sağlığımıza kavuşabilmemiz için köylülerden doğal gıda üretmelerini talep etmeliyiz ..
Avm 'de Bir fincan çaya 15 tl ödeyip , pazarda ki köylünün ürünü için pazarlık yapmamalıyız..
Domates yetiştirmeyen bir kişi domatesin zahmetini bilmez ... saksılarda tarihi eser gibi seveceğimize , köylüyü bireysel olarak teşvik ve onore etmeliyiz ..
Doğal yiyecek bulduğunuz da asla pazarlık yapmayın..
Ahir zaman da yapacağımız en güzel yatırım salih amel ve gerçek gıdadır...
Gerçek peynir bulunca altın bulmuş gibi sevinin ve hemen alıp yiyin ...
Ortokdoks tıbbi penisilin iğneyi 1940 da bulunca, altın bulmuş gibi sevinmiş garibim ...
Bizim şanlı ecdadımız 400 yıl önce bulmuş ve uygulamıştır.
Eskiye dair , atalarımız her ne yemiş ise , bizde onları yiyelim..
Kaynak:Şifa ara bul