18 Kasım 2019 Pazartesi

Keçiboynuzu ve Keçiboynuzunun Faydaları Keçiboynuzu: 8-10 metre yüksekliğinde, daima yeşil kalan bir ağaç olan keçiboynuzu bitkisi siyah boynuz şeklinde meyvelere sahiptir. Oldukça besleyici ve farklı tadıyla özel bir besin olan keçiboynuzu, harnup olarak da bilinir. A, B ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir. Keçiboynuzu ve pekmezi yüksek besin değeri ile özellikle zayıflık çekenlere ve gelişim çağındaki çocuklara oldukça faydalı bir besindir. Keçiboynuzunun Faydaları: Nefes darlığına karşı çok etkili olan keçiboynuzu bronşları açar, göğsü yumuşatır ve göğüs ağrısını azaltır. Balgamı ve öksürüğü keser. Astımda faydalıdır. Akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterir. Mide ve bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Sinirleri rahatlatır. Vücudu şişmanlatır ve kan yapar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. İktidarsızlığa ve sperm azlığına karşı çok faydalıdır. Özellikle çocukların zeka ve kemik gelişimini destekler. Hafızayı güçlendirir ve dikkati arttırır. Kemik erimesini azaltır. Keçiboynuzu nasıl kullanılır? Meyveleri taze ve kuru olarak yenir. Çekirdeklerinden de yararlanılır. Yaprakları ve dalları kurutulup kaynatılarak keçiboynuzu çayı yapılabilir. Ayrıca, keçiboynuzu pekmezi yapılır. Hergün düzenli olarak Keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikayeti olanlara çok yararlıdır. Keçiboynuzu çekirdeği öğütülüp suda

kaynatıldıktan sonra lapa yapılarak vücuttaki şişkinlik ve yaralarar sürülürse çok faydası görülür. Bu lapa basur memelerine de sürülebilir.

Hazanbel (Acorus calamus): Daha çok bataklıklarda ve dere kenarlarında yetişen ve 1,5 metreye kadar uzayabilen, çok yıllık otsu bir bitkidir. "Eğir otu", "azak eriği" ve "azak eğeri" adlarıyla da bilinir. Uçucu yağ, acı madde, nişasta ve çeşitli mineraller içerir. Hazanbelin Faydaları ve Etkileri: Baş, boğaz ve bademcik ağrılarına iyi gelir. Vücut direncini arttırır ve kansızlığı giderir. Hafızayı kuvvetlendirir. Nefes darlığı ve öksürükte faydalıdır. Kumları dökmeye yardımcı olur. Vücutta biriken fazla suyu atar. Karaciğeri kuvvetlendirir. Damar tıkanıklığına karşı koruyucudur. Romatizma ve nikris şikayetlerini azaltır. Diş etlerini kuvvetlendirir. Hazanbel Nasıl Kullanılır? Hazanbel kökü kullanılır. Hazanbel Kökü, kereviz tohumu ile kaynatılıp balla karıştırılarak yenirse prostata karşı faydalı olur.

Karanfil ve Karanfilin Faydaları Karanfil: 15-20 metre yüksekliğinde, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç olan karanfil ağacının çiçeği ve tomurcukları kurutularak hoş kokulu bir baharat olan karanfil baharatı elde edilir. Ayrıca, çiçeklerinden karanfil yağı çıkarılır. Karanfilin Faydaları: Antiseptiktir; Mikropları öldürür. Diş ağrılarını kesmeye yardımcı olur. Ağrı kesici ve mikrop öldürücü özelliği nedeniyle özellikle dişhekimliğinde faydalıdır. Ağız kokusunu giderir. Bu nedenle sarımsak, soğan ve sigara kokularını bastırmakta etkilidir. Gaz söktürücüdür. Uyarıcıdır. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Baharat olarak iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mideye ve göğse kuvvet verir. Karanfil çiçekleri balgam söktürücüdür. Öksürüğü keser. Cinsel isteği arttırır. Mide bulantısını ve kusmayı önler, ateşi düşürür. İshali keser. Karanfil nasıl kullanılır? Karanfil tohumu toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak karanfil çayı yapılabilir. Karanfil çayı içerisine tarçın da eklenirse boğaz ağrısı için güzel bir bitkisel çay hazırlanmış olur. Karanfilden karanfil yağı da çıkarılır. Karanfil yağı romatizma şikayetlerini azaltıcı etkisi nedeniyle romatizmalı bölgeye sürülürse faydası görülür. Karanfil çiçeği balla karıştırılıp yenirse iktidarsızlığa iyi gelir. Karanfil çiçekleri kaynatılıp elde edilen şurup ateşli hastaları terletmek ve ateş düşürmek için kullanılır. Ayrıca, balgam söktürücü ve öksürük kesicidir. Karanfil kökü haynatılıp içilirse ishali keser, mide ve bağırsak bozukluklarını giderir.

hebatit b ilkşut otu

Teşekkürler sevim hanımın ikşut hakkında tedavisi ve tecrübeleri Mustafa Ulaş
Görüntünün olası içeriği: yazı

İkşut Otu | Kişut | Kuskutin

Bostanbozan, Canavarotu, Bağbozan, Cinsaçı, Eftimon, Gelinsaçı, Kızıl sarmaşık, Küşüt ve Şeytansaçı.


ikşut otu ikşut otunu faydaları sarılık için ve kanı temizleme özelligiyle karaciğer yağlanmasına iyi geliyor bunu düzenli kullanmak şart kullanılışı 2 yemek kaşıgı ikşut otu iyicene kaynamış 0,5 lt suya atılıp sabaha kadar demleniyor ve daha sonra süzüp sabah aç karına içilip 30 dakika bişey yenmiyor

Gözümüzdeki ödemi yok etmek için damlalıkla

GÖZÜMÜZDEKİ ÖDEMDENDE ÇOK BASİTÇE KURTULALIM ÖMÜR BOYU ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ m.ulaş Sağlığımızın müthiş şifreleri Gözümüzdeki ödemi yok etmek için damlalıkla 2 damla gümüş suyu damlatılır sabah 2 damla akşam 2 damla 5 gün kadar gözünüzdeki ödemden kurtulursunuz. Şifa olsun asıl sorun karaciğerimizide onaralım m.ulaş saygılar şifa Allah tan

“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır

Seyfettin Alkan Hoca Efendi, Peygamberimiz Muhammed Mustafa S.A.V. Manev...