KARADUTUN SAĞLIĞIMIZA MÜTHİŞ FAYDALARI
karadutun halk arasında bademcik iltihabının giderilmesinde, özellikle çocuklarda pamukçuk olarak bilinen ve Candida türü mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonunda doğal bir ürün olmasından dolayı tercih edildiğini belirtiyor.
BOĞAZ AĞRISINA BİRE BİR
Anadolu'da yetişen dut ağaçlarının yüzde 95'i morus alba, yüzde 3'ü ise morus rubra olduğunu belirten Çalşimşek, “Anadolu'da yetişen dut ağaçlarının yüzde 95'i morus alba, yüzde 3'ü ise morus rubra'dır. Yani Türkiye'de çok az bulunur. Bitkinin meyvelerinde önemli bir antioksidan grubu olan antosiyanin, N, P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Cu, Mn ve Zn mineralleri ve organik asitler içermektedir.Türkiye'de meyveleri ağız yaraları için kullanılmaktadır. Yine başka bir kullanım şekli de boğaz ağrısıdır. Bademcik iltihabının giderilmesinde, özellikle çocuklarda pamukçuk olarak bilinen ve Candida türü mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonunda doğal bir ürün olmasından dolayı tercih edilir” diyor.