13 Ekim 2020 Salı

İŞTE ÇÖPE ATTIĞIMIZ KABUKLARIN FAYDALARI SAĞLIĞIMIZ İÇİN OKUYALIM saygılar hepinize m.ulaş

 Mustafa Ulaş

9 Mayıs ·
İŞTE ÇÖPE ATTIĞIMIZ KABUKLARIN FAYDALARI SAĞLIĞIMIZ İÇİN OKUYALIM saygılar hepinize m.ulaş
Sağlığımızın müthiş şifreleri
Sebze ve meyvelerin insan vücuduna sağladığı faydaları bilmeyen yok. Peki, çöp sanıp attığımız kabuklarının ve saplarının faydalarını daha önce duymuş muydunuz? Uzmanların yaptığı açıklamalara göre; patlıcan sapları, soğan ve fındık kabukları birçok hastalığa derman oluyor. İşte meyve ve sebzelerin kabuklarının inanılmaz faydaları...
Birçoğumuz yemek yaparken patlıcan saplarını çöpe atıyoruz ancak patlıcan sapları da en az gövdesi kadar faydalı. Peki patlıcan sapı nasıl kullanılır ve hangi sağlık sorunlarına iyi gelir? İşte cevapları...
HEMOROİD HASTALIĞINA DOĞAL TEDAVİ
Patlıcan sapı suyu, hemoroit hastalığını tedavi için kullanılan ilaç, ameliyat, lazer gibi yöntemlerin dışında doğal bir tedavi yöntemi sayılır.
GÖZ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI
İçerdiği vitaminler sayesinde göz sinirlerindeki hücrelerin yenilenmesine ve göz kaybı gibi sıkıntıların önüne geçilmesine yardımcı olur.
DEMİR BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN
Kansızlık sebebiyle olan yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.
SİNDİRİM SİSTEMİNE YARDIMCI
Patlıcan sapının yağ oranı düşük olduğu için ve tok tutma etkisiyle düzenli tüketimde kilo vermeye etkisi vardır. Aynı zamanda patlıcan suyunun reflü, ülser, gastrit ve kabızlık gibi rahatsızlıkları da önleme etkisi bulunur.
CİLDE YARARLI
Patlıcan sapı suyunun düzenli tüketimi cildinizin daha parlak ve genç görünümlü olmasını destekler.
PATLICAN SAPI NASIL TÜKETİLİR?
Hazırlanışı
10 adet patlıcan sapı
10 bardak içme suyu
Patlıcanın yeşil sap kısımlarını kesip iyice yıkayıp temizleyin. Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın.
Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bu kürü tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda olduğunu hatırlatalım. Almanız gereken vitamin ve mineraller ile ilgili detaylı bilgileri uzmana sormanızda her zaman fayda var.
Soğanın ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Peki ya asıl faydasının kabuğunda olduğunu söylesek. Yapılan bir deney soğan kabuklarının birçok hastalığa ve soruna iyi geldiğini ortaya koydu. Yalnızca soğan kabuğu değil birçok meyve ve sebze kabuğunun da bilmediğimiz onlarca faydası ortaya çıktı. Peki meyve ve sebzelerin kabuğunu nasıl tüketmeli?
Peki soğan kabuğunu nasıl tüketmeli? Ancak soğan kabuklarının faydalarını öğrendikten sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız.
Örneğin; soğan kabuklarının vücudunuza iyi gelen lif ve flavonoidler içerdiğini biliyor muydunuz? İşte yapılan araştırmalarda soğan kabuğunun hiç bilinmeyen faydaları:
KOLESTEROLÜ DENGELER
Dr. Victor Gurewich, çiğ soğan veya soğan kabuğunu çeşitli şekillerde tüketmenin yüksek yoğunluklu yağ proteine yardımcı olduğunu ve kolesterolü dengelediğiniz söylüyor.
Deneye katılan ve soğan kabuğu tüketen kişilerin yüksek yoğunluklu yağ proteini oranının %30 arttığı görüldü.
TANSİYONU DENGELER
Araştırmalarda, soğan kabuğunda yer alan bazı maddelerin tansiyonu dengelediği görüldü.
HASTALIĞA YAKALANMA RİSKİNİZ AZALIR
Araştırmacı Vanesa Benitez, kolon kanseri, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler rahatsızlıkların soğan kabuğu tüketimiyle engellendiğini ortaya koydu. Soğan kabuğundaki fenolik bileşikler damar hastalıklarının ortaya çıkmasını da önlüyor.
ANTİOKSİDAN DEPOSU
Soğan kabukları antioksidan deposu olarak görülüyor. Vücudunuza ve sinir sisteminize olan katkısı çok büyük.
OBEZİTEYİ ÖNLER
Soğan kabuklarında yer alan lif tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca Vanesa Benitez'in araştırmasına göre de obezite ve tip 2 diyabeti önler.
SAÇI GÜÇLENDİRİR/ YENİ SAÇ TELLERİ ÇIKARIR
Araştırmalarda, sülfür bulunan soğan kabuğunun saç köklerini güçlendirdiği ve saçların uzamasını hızlandırdığı görüldü.
PEKİ, NASIL TÜKETMELİ?
Soğan kabuklarını öylece yemek kulağa çok da çekici gelmeyebilir. Ancak soğan kabuğunu yemeklerinize dahil ederek faydalarından yararlanmak mümkün.
Mesela sos hazırlarken rendelenmiş soğan kabuklarını sosunuza ekleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem de soğan kabuklarını 10-15 dakika kaynatmak ve soğuduktan sonra içmek. Ancak organik soğanlar kullandığınızdan emin olun.
MUZ KABUĞU
Ciltte oluşan kızarıklık ve akneler için doğrudan iç kısmı cilde uygulanan muz kabukları, kaşıntılar için de kullanılıyor.
LİMON KABUĞU
Limon kabuklarını yemeklere ve tatlılara tat vermek için rendelemenin yanı sıra kesme tahtası ve balık tavası gibi mutfak malzemelerinin temizliğinde de kullanabilirsiniz. Çaydanlık, kahve makinesi gibi demleme ürünlerindeki lekeleri de limon kabuğuyla ovarak çıkartabilirsiniz.
PORTAKAL KABUĞU
Haşeratlar portakal kabuğunun kokusundan nefret ediyor. Çünkü kabuğun içinde yüzde 1-2 oranında esansiyel yağlar var ve bu yağların kokuları haşeratları kaçırıyor. Yani kiler ve dolap içi gibi özellikle haşeratlardan uzak tutmanız gereken alanlara portakal kabuğu koymak oldukça yararlı.
ELMA KABUĞU
Elma kabuklarını kurutarak bu mevsim geçişlerinde çok iyi gidecek çaylar demleyebilir ya da taze kabukları yüzünüze sürerek göz çevresinde oluşan morlukları giderebilirsiniz.
NAR KABUĞU
Nar üzerine yapılan araştırmalar, narın en değerli yerinin kabuğu olduğunu gösteriyor. İçinde bulunan ellagik asit sayesinde birçok kanser türü dahil önemli hastalıklara iyi gelen nar kabuklarını güneşte kurutup çayını yapabilir ya da toz haline getirerek salata ve yemeklerinize katabilirsiniz.
ŞEFTALİ KABUĞU
Tüylü ve tüysüz tüm şeftali türlerinin kabuklarını doğru değerlendirerek fayda sağlayabilirsiniz. Yüze sürüldüğünde toksinlerden arınmanızı sağlayan şeftali kabuklarını, günlük cilt bakımı için de kullanabilirsiniz. Çünkü bu kabukların bol miktarda içerdiği potasyum ve A vitamini daha parlak bir cilt verir ve nem miktarını korur.
KİVİ KABUĞU
Kivinin kabukları gıda zehirlenmelerine iyi gelir. Eğer vücudunuzda mide bulantısı, ağrısı ya da zehirlenmeye dair başka ip uçları hissediyorsanız kivileri kabuklarını soymadan katı meyve sıkacağından geçirerek çıkan meyve suyunu içebilirsiniz.
ARMUT KABUĞU
Armut kabuğu, kanser hücrelerinin büyümesini engellediği gibi sahip olduğu güçlü antioksidanlarla vücudunuza iyi gelecek meyve kabuklarındandır.
PATATES KABUĞU
Taze soyulmuş patates kabuklarını yüzünüze sürerek göz altı torbalarınızı indirebileceğiniz gibi, çeşitli yemeklerde de kullanabilirsiniz.
TÜBİTAK desteğiyle yaklaşık 2 yıl boyunca laboratuvar ortamında çalışma yürüten Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki akademisyenler, fındık atıklarının inanılmaz bir etkisini ortaya çıkardılar.
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) bünyesindeki akademisyenler, TÜBİTAK desteğiyle yaklaşık 2 yıl boyunca laboratuvar ortamında yürüttükleri çalışma sonucu fındık atıklarından kemoterapi ilaçlarının etken maddesini elde ederek pilot üretim aşamasına getirdi.
Yaklaşık 500 bin ton tarımsal atık olarak bulunan fındık dış kabuğu, çotanak ve yaprakları üzerinde çalışmalar yapan akademisyenler, bilimsel araştırma ve deney hayvanları üzerindeki denemeler sonucunda, dünyadaki ticaret hacmi 2 milyar dolar olan üç kemoterapi ilacının etken maddesini elde etti.
Daha sonra farklı aşamalarda denemeler yapan bilim adamları, ilacın üretimi için yatırımcı görüşmeleri gerçekleştirdi.
Fındık atıklarından elde edilen etken maddenin ilgili firmalar tarafından ilaca dönüştürülerek kanser tedavisinde kullanılması hedefleniyor.ALINTI

KALP DAMAR SORUNLARIMIZA KESİN ÇÖZÜM VE NEDEN TIKANIYOR KARACİĞERİMİZİN ÖNEMİ OKUYALİM BOŞUNA ÇEKMEYELİM m.ulaş

 

16s
 
Sadece ben ile paylaşılıyor
Sadece ben
Mustafa Ulaş
1 Mart ·
SAĞLIĞIMIZIN MÜTHİŞ ŞİFRELERİ
KALP DAMAR SORUNLARIMIZA KESİN ÇÖZÜM VE NEDEN TIKANIYOR KARACİĞERİMİZİN ÖNEMİ OKUYALİM BOŞUNA ÇEKMEYELİM m.ulaş
Damar tıkanıklığı için çobançökerten otu çayı alıç çiçeği çayı ve sirkesi kullanın gingo biloba çayı için ayrı ayrı 1 su bardağı ceviz yağı için 1 yemek kaşığı aç veya yiyin 2 ay devam edin düzelirsiniz ama tekrarlar bir süre sonra
Asıl sorunumuz karaciğerimiz filitrelerimiz tıkanınca kalp damar sorunlarımızda başlıyor kanımız vücudumuzda kirli ve yağlı dolaşmaya başlıyor kalp ve kılcal damarlardan tıkanmalar başlıyor giderek kalbin ana damarlarıda tıkanmaya başlıyor baypaslar bir zaman sonrada stendlar başlar takılır sorun büyüyerek devam ediyor damar bozulmaları varisler dolaşım yetmezliği başlıyor kalbi besleyen kılcal damarlarda tıkalı olduğu için kalp yeteri kadar çalışamaz oluyor
Çaresi var önce karaciğerimizi temizleyelim onaralım karaciğer tedavisini basitce ve kararlı yapalım devedikeni tohumu enginar tohumu beraber çektirilir sabah akşam 1 rer tatlı kaşığı yemekle alınır karahindibağ otu çayı ve sinirli ot çayı 1 rer su bardağı içilir lavanta çayı içilir 1 su bardağı bunları güne yayın tok için 3 ay devam edin
Perhizide var buğdaygiller ürünleri mısır ürünleri tatlı ne varsa hazır gıdalar hayvansal ürünler 3 ay kadar yasaklarımız perhizi tutacaksanız başlayın yoksa hiç başlamayın Rabbim Şafi ismiyle şifa versin tüm hastalara sağlık en büyük servetiniz unutmayın M.ulaş

CORONANIZDAN KORONANIZDAN KURTULUN

 

16s
 
Sadece ben ile paylaşılıyor
Sadece ben
Mustafa Ulaş
17 Ağustos ·
CORONANIZDAN BASİTÇE KURTULUN basitçe m.ulaş önce doktora gidin saygılar
Coronaya yakalandıysanız okuyun 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı veya çay kaşığı sodyum bi karbonat koyun 1 limon sıkın üzerine sıcak su ilave edin yarım çay bardağı için kalanıyla gargara ve burna çekin günde 5 defa ve bol su için 20 dakika sonra yakalandıysanız eğer kantaron bitkisini suda kaynatın buharına durun günn boyu 5 defa buhara durun öksürük ciğerleri tahrip ediyor m.ulaş
kantaron durduruyor ve balgam.çıkarttırıyor peçeteye nane yağı ve lavanta yağı kekik yağı damlatın burnunuzdan çekin gün boyu 10 defa saygılar m.ulaşSağlığımızın müthiş şifreleri

BU SORU AHIRETTE KESİN ÇIKAR! NAMAZINI KILDIN MI

 

💠Bunları Biliyor muydunuz 💠

🚰 Abdest esnasında burna iyi su çekmeme ve enseye düzgün mesh etmeme Namazlarda esnemeye ,🤭
❇Çözüm : Abdest adabına riayet edilip ,namaz sonundaki 33 Sübhanallah,Elhamdülilah ,Allahu Ekber tesbihlerini her namazdan sonra düzenli okuduğunuzda namazlarda esnemenin geçtiğini ,

🙅‍♀Göz zinası ve dedikodu Namazlarda rekat sayısını unutmaya ,🤔
❇Çözüm : Farz namazlardan sonra ^^Estağfirullah,Estağfirulah ,Estağfirullah El Azim El kerim Ellezi La ilahe illa Hu El Hayyul Kayyum .Allahummen tesselamun ve min kesselam tebarkte ya zelcelali vel ikram ^^ denildiğinde namazlarda rekat sayısının unutma probleminizin bittiğini

😬Tıka basa yemek ve Gazlı içecek tüketimi namazı hızlı kılmaya 🏃‍♂ ,
❇Çözüm : Abdest almadan önce 40 adım yürümek yemekleri namazdan 1 saat önce veya sonra yemek namazı hızlı kılma problemini çözer

📡Gereğinden çok fazla elektronik ve teknolojik ( cep telefonu- televizyon-bilgisayar) cihazlarla etkileşim namazlarda ayet ve duaların hızlı ve gevşek okumaya ⛓,
❇Çözüm : Farz namazlarda son tahiyyat oturuşunda Rabbena dualarından sonra ‘’ Allahumme euzubike min azabi cehennem ,ve euzubike min azabi kabr ,ve euzu bike fitnetil Mesihi Deccal ,ve euzubike min fetineti vel mahya vel memat’’ duasını okuyup selam verdiğinizde bu sorunun çözüldüğünü,

👾Namaz kılınan yerin veya elbisenin kirli olması ,Secde mahalinde yazının ,resmin veya bir sulietin olması Namazlarda dikkat eksikliğine 😞,
❇Çözüm : 11adet HA MİM okuyup namaz başlamadan önce namaz kılacağınız mekanı işaret parmağınızla daire içine alıp namaza durursanız dikkat eksikliğinizi giderir manevi bir kalkan olur.
✳HAYIRLI GECELER 

MİDE BULANTİSİ

 MİDE BULANTİSİ

İlaçlara başvurmadan
mide bulantından kurtulmanın
en doğal yollarından biri limondur.
Bulantı başladığı zaman
bir limonun suyunu
bir tutam şekerle karıştırıp içerseniz kısra sürede bulantınız geçecektir.

Hadis-i Şerif : Kur’an-ı Kerimi yüklenenler Allah’ın dostlarıdır. Onlara düşmanlık eden, Allah’a düşmanlık etmiştir.Hadis-i Şerif : Kur’an-ı Kerimi yüklenenler Allah’ın dostlarıdır. Onlara düşmanlık eden, Allah’a düşmanlık etmiştir. Onları dost edinen, Allah’ı dost edinmiştir. ....Buhari, Firdevs, İbn-i Abbas(R.A) (Hazinetül Esrar Sh.83) .......dostumuzu düşmanımızı bilelim.

 

👉Çalgı Haramdır..!
Uyarmak bizden..!
Takdir sizlerden..!

Bir bardak suda birer çay kaşığı tuz ve karbonat eritilip burna çekilirse, BURUN TIKANIKLIĞINI açar.

 "Bilmediğiniz şeye düşman olmayın, çünkü ilmin çoğu bilmediğiniz şeylerdedir..."

Hz. Ali r.a