Çocuk hastalıklarında: 0-6 aya kadar olan çocuklar anne sütünden ilacı alırlar.Emziren anneler çocuğun soğuk algınlığı, öksürük ve bunun gibi rahatsızlıklarında kendi kullanılır. Günde en az 2 en çok 5 tatlı kaşığı kust-i-hindinin tozu içilir. Hem anne hem çocuk için çok faydalıdır. Anne, çocuk iyileşene kadar tatlı, hamur işi ve sütlü tatlılar uzak durmalıdır.
6 ay ile 1 yaş arası çocuklar: Bir bardak (200 ml) kaynatılmış suya 1 tatlı kaşığı kust-i katılır, bu karışımın ¼ ünü günde 1 kez içer. 1-5 yaş arası: ¼ ünü günde 2-3 kez içer.
Hamilelerde kullanım: Hamile kadınlar rahatlıkla kullanabilirler ve çok faydalıdır. 1 tatlı kaşığı kust-i-hindiyi günde 2 kez içecek yada bir kabın içine 2 tatlı kaşığı kust konur ve buharı solunur. Ya da kust zeytinyağı karışımı her bir burun deliğine 2 damla damlatılır ve günde 2-3 kez tekrarlanır.
Hamilelik ve zayıflama sonunda bedende oluşan çatlakların ve izlerin iyileştirilmesinde: 1 tatlı kaşığı bala 1 tatlı kaşığı kust-i hindiyi ya da birkaç damla su ve 1 tatlı kaşığı kust-i-hindiyi ya da 1 tatlı kaşığı kust-i-hindi ve 1 tatlı kaşığı ezilmiş deniz yosunu (alg) karıştırılır merhem yapılır. Ve bu çatlakların, lekelerin eski, yara, yanık, dikiş izlerinin üzere sürülür. Açık yaraların üzerine konulursa yara iz bırakmadan kapanır.
Vajinal iltihaplarda: Doğal bal (kişi alerjik değilse) bir ped üzerine sürülür üzerine bir miktar kust-i hindi serpilir. 7-10 gün süre ile kullanılır.
Kozmetik/Güzellik: 1/10 oranında bal ile ya da zeytinyağı ile karıştırlıp yüze masaj yaparak sürülür.
Mide ülseri: Udu hindi tozu zeytinyağıyla karıştırılıp sabahları aç karnına 1’er fincan içilmeye devam edilir.
Baş ağrısı: Udu hindi tozu, bal şerbetine karıştırılıp içilmeye devam edilir
Bademcik: Udu hindi tozu zeytinyağıyla karıştırılıp buruna çekilmeye devam edilir.
Kulak ağrısı: Udu hindi tozu, zeytinyağı ile suda su çekilene kadar kaynatılıp, zeytinyağı kulağa damlatılır.
Nezle: Udu hindi tütsüsü yapılır.
Vücuda kuvvet verici: Udu hindi unu balla karıştırılıp yenmeye devam edilir.
Böbrek kumları: Udu hindi kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karına içilmeye devam edilir
Sıtma: Udu hindi unu soğuk bal şerbetine karıştırılıp içilmeye devam edilir.
Karaciğer ve mide ağrısı: Udu hindi kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilir.
Tıkanıklık açıcı: Udu hindi kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karına içilmeye devam edilir.
Soğuk ağrıları: Udu hindi unu, su, zeytinyağı, su uçana kadar kaynatılıp kalan yağla romatizma, kulunç ve mafsal ağrıları masaj yapılır.
Boğaz ağrılarında ve bademcik iltihaplarında: Her bir burun deliğine beşer damla damlatılır.