NAR SİRKESİNİN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI
OKUYALIM.
Kemik ve kas gelişimine olumlu etkisi ile dikkat çeken nar sirkesinin pek çok hastalığa karşı da koruyuculuğu bulunuyor. Diğer sirkelere göre daha zahmetsiz hazırlanan nar sirkesinin çeşitli kullanım alanı olması da sıklıkla tercih edilmesini sağlıyor. Nar sirkesinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Su ile karıştırılarak tüketildiğinde tansiyona iyi geliyor.
Yorgunluğa iyi geliyor.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor ve vücut direncini arttırıyor.
Kalbin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.
İdrar ve ödem söktürücü özelliği bulunuyor.
Çil, sivilce ve lekelere iyi geliyor.
Eklem ağrısı ve romatizma sorununa iyi geliyor.
Yağ yakıcı özelliği bulunuyor.
Bağırsaklarda ortaya çıkan kurt ve parazitlerin dökülmesine yardımcı oluyor.
Diş eti kanamalarına iyi geliyor.
Erken yaşlanmayı geciktiriyor.
Cilde parlak bir görünüm kazandırıyor.
C vitamini başta olmak üzere çeşitli vitamin ve mineralleri barındırıyor.
Kalp ve damar hastalıkları için birebir etki sağlıyor.
Doğal antibiyotik olarak biliniyor.
Kanser gibi hastalıklara karşı koruma sağlıyor.
Nar Sirkesi Ne İşe Yarar?
Doğal antibiyotik olarak kullanılan nar sirkesi, en güçlü antioksidanlar arasında yer alan C ve E vitaminlerinin yanı sıra karotenoid, flavonoidler, alfa lipoik asit, koenzim Q-10 ve lutein içeriyor.
Önemli düzeyle antioksidan barındırması sayesinde diyabet, kanser, kalp ve damar hastalıkları gibi hastalıklara karşı koruyucu etki sağlıyor.
Bunların yanı sıra kas ve kemik sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kas oranında artışa sahip olması sayesinde sıklıkla tercih edilen sirkeler arasında yer alıyor.