10 Nisan 2019 Çarşamba

ALTIN KURALLAR...

1-Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al.
2-Her zaman ve her ortamda anlatabileceğin üç fıkra öğren.
3-Sevinçlerini sakın erteleme.
4-Eşini çok iyi seç. Çünkü bu seçim mutluluğunun veya bedbahtlığını %90’ını oluşturur.
5-Hergün 30 dakika yürüyüş yap.
6-Her yemekten sonra şükür/dua et.
7-Bir arkadaşına sırrını açıklamadan önce iki kere düşün.
8-Maaş çekini imzalayan kişileri asla eleştirme.
9-Kaybedecek şeyi olmayan insanlardan kork.
10-Gözünün önünde hep güzel şeyler bulundur.
11-Çocukların, gelenek sözcüğünü duyduklarında seni hatırlayacak şekilde yaşa.
12-Dinine ait kitabı tam anlamıyla okumak için kendine her zaman makul/yeterli süre tanı.
13-Biri seni kucakladığında ilk bırakan sen olma.
14-Hergün 6 bardak su içmeyi unutma..
15-Seni seven insanları koru..
16-Zor da olsa ailenle tatil yapmak için her şeyi dene. Bu tatildeki hatıralar, hayatındaki en değerli zamanlarından olacak.
17-Kendine yapılmasını istemediğin hiçbirşeyi başkalarına yapma.
18-Başarıya, iç huzura kavuştuğun, sağlıklı olduğun ve sevildiğin zamanı değerlendir.
19-İyi ve başarılı bir evliliğin iki şeye bağlı olduğunu unutma:
a) Doğru insanı bulmak
b) Doğru insan olmak.
20-Ebeveynlerini, eşini ve çocuklarını eleştirmek istediğin zaman dilini ısır.
21-Evliliğini güzelleştirmek için hergün bir şeyler yap.
22-iyilik dolu bir sözü ve iyiliğin etkisini asla küçümseme.
SON SÖZ..
Hayatınızdaki kötü olayları düşünerek vakit kaybetmeyin; Yoksa güzellikleri görmekte gecikebilirsiniz . . .
Görüntünün olası içeriği: yazı ve açık hava

💎Enerjimizi yükseltmek için faydalı alanlarda kulanmak önemlidir 💎Enerjimizi neye odaklarsak oraya yönelir

Fotoğraf açıklaması yok.

KENDINE GEL MÜSLÜMAN

Görüntünün olası içeriği: yazı

8 Nisan 2019 Pazartesi

Her kim Benim Sünnetimi İnsanlara yayarsa, ALLAH onun yüzünü Nurlandırsın"

Görüntünün olası içeriği: yazı
1- Her işe “Besmele” ile başlamak. 
2- Suyu üç yudumda oturarak, kıbleye dönerek içmek. Başında “Besmele” çekmek, sonunda “Elhamdülillah” demek. 
3- Evden çıkarken aynaya bakmak (O dönemde ayna olmadığı için Efendimiz (s.a.v.)suya bakarmış). 
4- Abdest alırken kıbleye dönmek, sonunda üç yudum su içmek )bu su zemzem hükmünde olup, şifa niyetine içilmelidir). 
5- Yolda önüne bakarak hızlı adımlara yürümek. 
6- Selamlaştığı insana sağ elini uzatmak, işaret ve baş parmağı arasındaki boşluğu karşıdaki insanın aynı yerine temas ettirmek. 
Çünkü bu yerlerde muhabbet damarları varmış. 
7- Saçları gece yatmadan hemen önce ve kıbleye dönerek her gün taramak, ortadan ayırmak. 
8- Yanında misvak, ayna, kesici bir alet, yakıcı bir alet, güzel koku ve tarak taşımak. 
9- Gece abdestli yatağa girmek (Şayet ölüm gelirse şehit hükmünde olmak için). 
10-Gece yatmadan önce “Felak-NasSureleri”ni okuyup iki elini birleştirerek üflemek ve vücudunun her yerine sürmek. 
11-Tuvalete girerken sol ayakla girmek, çıkarken sağ ayakla çıkmak. 
12-Tuvalete girerken “ALLAHümme inni euzü bike minerricsil habisi muhbusi mineşşeytanirraciym.” çıkarken de 
“Elhamdülillahi anil eza ve afani” demek. 
13-Tuvalete tükürmemek, orada konuşmamak, bir şey yememek, oradan çabuk çıkmak. 
14-Def-i hacette bulunmadan önce bir miktar su dökmek. 
15-Tuvalete başı kapalı girmek (idrardan çıkan asitin ilk temas ettiği yer saç kökleri olduğu için başı kapalı olmazsa 
saç dökülmesine sebep olur. Bilhassa alkoliklerin kel olme sebebi budur). 
16-Mutfakta bir kabı kullanmadan önce onu temiz su ile durulamak. 
17-Açıkta kalan yiyeceklerin üzerini örtmek. 
18-Ayakkabıları gitmeden önce ters çevirip silkelemek. 
19- Kıyafetleri sağdan sağdan giyip, soldan çıkartmaya başlamak. Mesela çorap giyerken önce sağ ayakla giymek, 
çıkarırken de sol ayağı çıkarmak (böyle yapıldığı taktirde kıyafetler eskimezmiş). 
20-Sofraya oturmadan hayalen mideyi üçe bölmek 1/3 su, 1/3 yemek, 1/3 hava. 
21-Acıkmadan sofraya oturmamak ve doymadan sofradan kalkmak. 
22-Uykudan kalkınca elleri en az üç defa yıkamadan yiyecek kabına daldırmamak. 
23-Akşam üzeri önce perdeyi çekmek, sonra ışığı açmak. 
24-Banyodan son çıkma sırasında ayaklara soğuk su dökmek. 
25-Tabakta hiçbir şey kalmayacak şekilde yemek tabağını sünnetlemek. Sonra bir miktar su koyup onu kaşıksız içmek. 
26-Tek sayıyı tercih etmek. Mesela, misafirlikte şeker ikramında bir ya da üçü tercih etme gibi. 
27-Cuma günleri farz olmasa bile gusül abdesti almak (şartlar müsait değilse hiç olmazsa saçı yıkamak), güzel 
koku sürünmek, sadaka vermek, beyaz giyinmek, tırnak kesmek(orta, serçe, baş, yüzük, işaret parmağı sırası 
takip edilerek kesildiğinde görme bozukluklarının azalacağını Peygamber Efendimiz( s.a.v.) bizzat söylemiştir). 
28-Yatarken yatağa çarşaf sermek. 
29-Gece, günlük kıyafetleri çıkarınca katlamak. 
30-Sabah namazı vakti çıkınca ilk 45 dk (Keraat vakti) ve akşam ezanının okunmasına 45 dk kala uyumamak 
(bu vakitlerde uyumak cüzzam hastalığına, bel ağrıların sebeptir). 
31-Güneş tam tepede iken yani öğle vakti bir miktar uyumuak, uyuyamıyorsa bile 10 dk gözleri kapatmak 
(Bu uykuya kaylule denir ve uyuyanların yüzüne güzellik gelir). 
32-Gece yatmadan önce 3 defa toz sürme çekmek (Göz hastalıklarına şifadır). 
33-İşrak namazı kılmak. 
34-Konuştuğu kimseye bedeniyle dönerek konuşmak. 
35-Yemek tabağına düşen sineği tamamen batırıp geri çıkarmak ve o yemeği yemeye devam etmek 
(çünkü sineğin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir vardır). 
36-Kapıyı üç kez bekleyerek çalmak (4 rekat namaz vakti kadar). 
37-Kapıyı çalarken kapının ya sağında ya da solunda beklemek, karşısında durup da içeriyi 
izlememek (kapı ilk açıldığında ev sahibinden izinsiz içeriye bakmak haramdır). 
38-Baş kıbleye gelecek şekilde sağ el sol yanak altında, sol el iki diz arasında, dizler de 
karın bölgesine bükülü vaziyette yatmak. Bu vaziyette yatınca üstten bakıldığında arapça olarak 
MUHAMMED” yazısı görülecektir. Aynı zamanda kıbleye karşı ayak uzatıp da yatanlar sabah kalktıklarında 
yorgun olarak kalkarkar, sebebi ise ekvatorun kıbleden geçmesidir. 
39-Başı ağrıdğıda tülbent ile sıkıca sarmak. 
40-Yemeğe tuz ile başlamak (Tuz dişlere kayganlık sağladığı için yemeklerin yapışması 
önlenmi olur ve temizleme kolaylığı oluşur). 
41-Yemeği ayrı tabaklarda değil de ortak tabakta yemek, yerken önünden almak, yemeğin ortasına dokunmamak. 
42-Misafire bir bardak su bile olsa ikramda bulunmak, mümkünse etli yemek ikram etmek. 
43-Çörek otu yemek(ölümden başka her derde deva olduğuna dair sahih hadisler vardır). 
44-Sofrada yeşillik, evde sirke bulundurmak. 
45-Sofrada sol ayak kalçanın altında, sağ ayak karın bölgesine kırılmış vaziyette oturmak, 
bağdaş kurmamak (sofrada ayak değiştirmek doymanın alametidir). 
46-Kur’an-ı Kerim’i hüzünle, mümkünse ağlayarak okumak. 
47-Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak (yemeğin bereketi buradadır). 
48-Hastayı üçüncü gününden sonra da iyileşmezse ziyaret etmek. Hastanın olduğu yerde çorba pişirmek. 
49-Kabak yemek. 
50-Hapşurunca “elhamdülillah” diyene “yerhamukellah (bayan ise “yerhamukillah”) demek. 
Aynı kişinin diğerine “yehdina ve yehdikümullah” demesi. 
51-Kahkaha atmamak, gülümsemek. Efendimiz (s.a.v.) hiçbir zaman dişleri göreülesiye gülmemiştir. 
52-Kına yakmak 
53-(erkekler için) Eve gelmeden önce hanımına geleceği zamanı bildirmek. 
54-Hediyeleşmek (hediyeleşmek muhabbeti artırır). 
55-Sabah namazının sünneti ve farzı arasında sağ tarafına uzanığ bir miktar uyumak. 
Fıkhi kaidelere göre, sadece bu uykunun haricinde uyku abdesti bozar. Namaz vakti çıkmadan 
uyanıp farzı eda etmek. 
56-Namazı cemaatle kılmak. 
57-Dua ederken elleri birleştirmek ve kaşları hizasına kaldırmak (baş ağrısını giderir). 
58-Tesbihi parmak ile çekmek. 
59-Kapıya geleni durumu ne olursa olsun boş çevirmemek bir hurma tanesi bile olsa. 
60-Sofradan kalkacağı zaman sağ tarafındaki şahıstan izin isteyerek kalkmak. 
61-Ezan-i Muhammedi okunurken onu müezzinden sonra tekrar etmek. 
62-Ezan-i Muhammedi okunurken bir pozisyon da olsa hal değiştirmek. 
63-Orucu su veya hurma ile açmak. 
64-Bir yere misafirliğe giderken tatlı götürmek. 
65-Eve, camiye girerken sağ ayakla girip, sol ayakla çıkmak. 
66-Yolda giderken ayağa takılabilecek veya ona benzer şeyleri kenara çekmek. 
67-Meyvenin çekirdeğini sol elle çıkarmak. 
68-Yüzme öğrenmek, ok atmak. 
69-İnsanları yüzlerine karşı övmemek. 
70-Yemek yerken başkalarının yemeğine bakmamak. 
71-Cuma günleri beyaz elbise giyinmek. 
72-Topluluk içinde yanındaki kişiyle fısıldaşmamak. 
73-Yemekten sonra tatlı yemek 
74-Hergün yüz defa “estağfirullah” demek. 
75-Güler yüzlü olmak kusurları af ile karşılamak. 
76-Selam vermek, yemeği iki öğün yemek. 
77-Kötülük edene iyilik etmek. 
78-Tane tane konuşmak, anlaşılmayınca üç defa tekrarlamak. 
79-Gusülden sonra iki rekat namaz kılmak.

80- Sünnetini ihya ve de duyurmak.!(Buda bize en büyük görev)
— Hz. Muhammed ( S.A.V ) —

7 Nisan 2019 Pazar

GECE BİR HAVA ESTİ BEYİN KANAMASI YADA KALPTEN GİTTİN HAZIRMISIN SENİ KİMLER KARŞILIYACAK HAZIRLIK NASIL

SONSUZ BİR CENNET HAYATINI KAZANMAK ÖYLE BAŞI BOŞ GİBİ YAŞAMAKLAMI OLUR ZANNEDİRSUNUZ
Görüntünün olası içeriği: yazı
Görüntünün olası içeriği: yazı
https://www.facebook.com/sahinoglu.numan


Buğday tanesi


 Buğday Tanesi,Adem aleyhisselam,Adem a.s.jpg

Allah- u Teala ,Adem a.s.ı yeryüzüne indirince; Mikail a.s. kendisine bir buğday tanesi getirip:´Bu senin ve evladının rızkıdır. Tarlayı sür tohumunu ek´buyurdu.

Adem a.s, dan Idris a.s. zamanına kadar ki O;(Adem a.s.in 5ci Göbekten torunudur) Tohum Devekuşu büyüklüğünde idi.

Insanlar küfre düşünce,tavuk yumurtası kadar küçüldü,sonra Güvercin yumurtası kadar,sonra Fındık kadar küçüldü.

Üzeyir a.s. zamanında ise ,Nohut tanesi kadardıç

Günahlar çoğaldikca,yaygınlaştıkca,bereket kalktığı için bugünkü haline geldi.

Sarımsak Yutmak Ve Sarımsağın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Sarımsak doğal antibiyotiklerdendir. Bağışıklık sistemini güçlendirip hastalanmayı önler.
Sarımsak damarları genişletir, kan akışını hızlandırıp tansiyonun düşmesine yardımcı olur.
Prof Dr. Ahmet Maranki de sarımsak yutmanın çok faydalı olduğunu bildiriyor. Sarımsak yutmanın faydaları hakkında şu bilgileri veriyor; Sarımsak mikrop öldürücü özelliğiyle, vücudu çeşitli hastalıklara karşı korur. A, B, C gibi vitaminler, bol iyot ve kükürt gibi doğal antioksidan içerikleriyle bedeni temizler. Sarımsak sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı giderir. Kanı sulandırır, temizler, damar sertliğini giderir. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri yok eder. Ateşi düşürür. Yüksek tansiyona iyi gelir. Kanserden korur.Ses kısıklığına şifadır.Sivilcelerinin üzerine sarımsak olduğu gibi sürülürse, yara izi bırakmadan sivilceleri yok eder.
Sarımsak damarların doğal yoldan açılmasını sağlayıp, damar tıkanıklığını engeller.
Sarımsak anti-inflamatuar içeriği ile ltihaplanmayı önleyen, mevcut iltihabı gideren bir besindir.
Sarımsak anti aging özelliği sayesinde yaşlanmayla savaşıp, cildin yaşlanmasını geciktirir.
Sarımsak yaraların daha çabuk iyileşmesinde etkilidir. Açık yaraların üzerine direkt sarımsak sürerek enfeksiyonun yayılması durdurulabilir.
Sarımsak vitamin, mineral ve aminoasitlerden açısından çok zengindir, vücudun ihtiyacı olan vitaminle mineralleri doğal yoldan karşılar.
Sarımsak kandaki kötü kolestrolü temizler, HDL iyi kolestrolü artırıp, LDL kötü kolestrolü düşürür. Her gün tüketilen 2 diş çiğ sarımsağın total kolesterol değerlerini % 10’a kadar düşürebildiğine dair yapılmış araştırma sonuçları bulunmaktadır.
Sarımsak kurşun, civa, kadmiyum ve arsenik zehirlenmelerinde etkili tedavi sağlar.
Özellikle sigara içen kişilerin günde 1 diş sarımsak yutması sigaranın zararlı etkilerini azaltmaktadır.
Sarımsak iştah açar, kilo almak isteyen ve iştahsız kişilerin kilo almasına yardımcı olur.
Sarımsak saç derisine sürüldüğünde saç derisini güçlendirip yeni saçların çıkmasını sağlar. Kaş dökülmesinden ve saç dökülmesinden muzdaripseniz kaş bölgenize ve saç derinize sarımsak sürüp yeni kılların çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Sarımsak yüksek kan şekerini düşürüp, şeker hastalığı tedavisine yardımcı olur.
Sarımsak probiyotik özelliklere sahip bir besindir, bu özelliği sayesinde vücuttaki faydalı bakterilerin etkinliğini ve sayısını arttırmakta rol oynar.
Sarımsak vücuttan toksinlerin atılmasını hızlandırıp kişiyi hastalıklardan korur.
Sarımsak yüksek miktarda fosfor, potasyum, kükürt, çinko, selenyum, A ve C vitaminleri kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerdiğinden bu vitamin ve minerallerin yetersizliğini önler.
Sarımsak C vitamini içermesi ile demirin emilimini artırır, demir yetersizliğini kansızlığı önler.
Yapılan çalışmalarda sarımsağın alzheimer gibi sinir sistemi hastalıkların tedavisine yardımcı olabildiği tespit edilmiştir.
Sarımsak kan damarlarını genişletir, böylece kanın aşırı pıhtılaşmasını engelleyip, kan pıhtılarının oluşmasıyla meydana gelebilen kalp krizi ve inme riskini düşürür.
Sarımsak bağırsak parazitlerine karşı vücudun direncini artırır. Bu parazitlerin oluşumunu engeller, mevcut parazitleri yok eder.
Sarımsak sivilcenin üzerine sürüldüğünde sivilce üzerindeki bakterinin önlenmesine yardımcı olur.
Sarımsak bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar.
Sarımsak hem kadın hem de erkeklerde cinsel gücü artırır.
Sarımsak; nezle, soğuk algınlığı,ishal, pamukçuk ve uçuk gibi; bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur. Hızlı iyileşme sağlar.
Sarımsak antioksidan açısından zengin içeriği sayesinde sinir sistemini rahatlatıp stres ve depresyonu önler.
Sarımsak kemik sağlığını korur ve kemik erimesini engeller.
Sarımsak antifungal yani mantar önleyici bir besin olduğundan mantar hastalığından kurtulmanıza yardımcı olur.
Sarımsak doğal antibiyotik özelliği sayesinde idrar yolu ve böbrek enfeksiyonlarının tedavisinde de önemli rol oynar. Bağışıklık sisteminiz güçlüyse ilaç kullanmadan bu hastalıkları atlatmanızı sağlar.
Bilim adamları, sarımsakların göz içi basıncını düşürdüğünü tespit etmişlerdir. Sarımsağın antimikrobiyal özelliği de gözleri tehdit eden keratitlere neden olan mikroplara karşı etkilidir
Sarımsak bağırsaktaki yararlı ve zararlı bakterileri fark edip zararlı olanları yok eder.
Yapılan bilimsel çalışmalarda sarımsağın karaciğer yağlanmasını önlediği ve karaciğer yağlanmasının tedavisine yardımcı olduğu tespit edilmiştir.
Sarımsakta bulunan suda çözünen organosülfür bileşikleri, DNA hasarını önlemeye, oksidatif strese bağlı iltihabıve ateroskleroz riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda sarımsağın hemen hemen tüm kardiyovasküler hastalıkları (kalp damar hastalıklarını) önlemesine yardımcı olabileceğine dair kanıtlara ulaşmıştır. Sarımsak kötü kolesterol, lipid ve serum trigliserid düşürerek kardiyovasküler hastalıkları önlemekte etkili rol oynar ve antioksidan aktiviteleri artırır.
Sarımsak anti kanserojen yani kanseri önleyen besinlerdendir. Meme, prostat, yumurtalık, gırtlak, mide, kalın bağırsak, böbrek kanserlerine yakalanma riskini azalttığı bilimsel çalışmalarla tespit edilmiştir. Çin’de yapılan bazı epidemiyolojik araştırmalar düzenli olarak sarımsak tüketenlerde hiç tüketmeyenlere göre mide kanseri görülme riskinin % 50 daha düşük olduğunu ortaya çıkarmıştır.


Görüntünün olası içeriği: yiyecek