AĞRI KESİCİ:
Köpek üzümü. Portakal kabuğu, Kafurun, Funda çiçeği, Peygamber çiçeği, Haşhaş başı, Nane, Papatya, Tatula, Yaban yasemini, Keten tohumu, Mine çiçeği, Servi kozalağı, Hardal, Karanfil, Mursafi.
ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ:
Gül suyu, Papatya, Arpa, Sirke, Kına, Limon, Demirhindi, Centiyane kökü, Enginar yaprağı, Hazanbel, Okaliptüs yaprağı, İğde çiçeği, Pelin otu, Zeytin yaprağı.
BAĞIRSAK PARAZİT DÜŞÜRÜCÜ:
(HAMİLELER KULLANAMAZ)
Kekik suyu, Acıbadem, Nane, Eğrelti kökü, İç kabak çekirdeği, Pelin otu, Nar kabuğu, Çilek, Anason, Kokarağaç, Enginar, Papatya, Sarımsak, Su teresi.
BALGAM SÖKTÜRÜCÜ:
Tere tohumu, Meyan balı, Meyan kökü, Civan perçemi, Okaliptüs, Hatmi, Üzerlik, Isırgan tohumu, Çam, Zencefil, Çörekotu, Menekşe, Yasemin, Kekik, Çuha çiçeği, Mersin yaprağı, Baldırıkara.
BASUR İYİLEŞTİRİCİ:
a) DAHİLEN: Defne tohumu, Üzerlik tohumu, Halile, Asma yaprağı, At kestanesi, Deve dikeni tohumu, Ebegümeci, Labada, Kavak tomurcuğu, Servi kozalağı, Sığır kuyruğu, Tavşan memesi, Papatya, Meşe kabuğu, Ayva yaprağı, Beyaz zambak, Nar kabuğu, Mürver çiçeği.
b) HARİCEN (BANYO): Patlıcan yaprağı, Labada, Civan perçemi, Ceviz yaprağı, Mürver çiçeği, Patates, İç yağı, Pazı, Lahana, Katran, Kuru üzüm, Sirke, Tavuk yağı, Zeyt yağı, Balmumu.
BAŞ AĞRILARI VE MİGREN:
Sarımsak, Biberiye, Papatya, Aslan pençesi, Kediotu kökü, Kekik suyu, Kereviz tohumu, Nane limon, Mesteki, Sinameki, Anason, Mercanköşk, Kişniş, Anason, Melek otu, Mine çiçeği, Nilüfer, Fesleğen, Ebegümeci, Gelincik, Demirhindi.
BÖBREKLER İÇİN:
Mısır püskülü, Kiraz sapı, Isırgan, Hatmi kökü, Meyan kökü, Ebe gümeci, Oğul otu, Günlük, Karabaş otu, Menekşe, Havuç tohumu, Çoban çantası, Papatya, Kereviz, Ayrık otu, Arpa, Mersin yaprağı, Kekik, Ardıç tohumu, Maydanoz, Adaçayı, Armut kurusu, Kara hindiba, Ayı üzümü, Deve tabanı, Dişbudak, Kuşkonmaz, Kılıç otu, Rezene, Turp, Hiltan tohumu, Altınotu, Pelin, Bal, Elma kabuğu, Elma Armut kurusu, Böğürtlen kökü, Öküz gözü, Ravend, Tarçın, Bayır turpu, Yapışkan otu, Dağ lalesi.
BRONŞiT:
Çam Terebentin, Kafurun, Sığır kuyruğu, İncir yaprağı, Deniz kadayıfı, Okaliptüs, Siyah turp, Hardal, Ebegümeci, Mersin yaprağı, İzlanda dikeni, Ciğer otu, Çitlenbik, Ada çayı, Hatmi çiçeği, Ihlamur, Kişniş, Çemen, Zencefil, Havlucan.
ASTIM:
Kafurun otu, Lavanta, Melek otu kökü, Süsen kökü, Deniz kadayıfı, Ardıç, Ardıç pekmezi, Zencefil, Okaliptüs, Havlucan, Tatula yaprağı, Kedi otu kökü, Nane, Nergis çiçeği, Sığır kuyruğu, Saparna kökü, Adaçayı, Boru çiçeği, Günlük, Karabaş otu, Anason, Kimyon, Kişniş, Hardal, Çemen, Keraviye, Yer sarmaşığı, Kuzu kulağı, Meyan kökü, Çam, Keten tohumu, Günlük,
ÇARPINTI:
Alıç çiçeği, Nane, Kedi otu kökü, Melisa, Ihlamur, Ak diken, Söğüt yaprağı, Anason, Turunç kabuğu, Portakal kabuğu, Kişniş.
DAMAR SERTLİĞİ:
Sarımsak tentürü, Alıç çiçeği, Civan perçemi, Kiraz, Rezene, Limon, Papatya, Kekik suyu, Hünnap, Enginar yaprağı, Pırasa, Kocayemiş yaprağı, Şahtere, Kral otu, Karabaş otu, Pazı, Zeytin yaprağı, Ardıç tohum
EGZAMA-MAYASIL:
Defne, Karabaş otu, Şahtere, Kına, Ayrık kökü, Çöven, Hercai Menekşe, Kayışkıran kökü, Ardıç, Funda, Kudret narı, Öküz gözü, Isırgan otu, Ayva çekirdeği, Meşe kabuğu, Çam yaprağı, Hindiba, Mayasıl otu, Mısır püskülü, Nöbet şekeri, Karanfil, Demirhindi, Söğüt yaprağı, Sinameki, Üzerlik tohumu, Sarı sabır, Asit borik, Vazelin, Ebegümeci, Maydanoz, Papatya, Hünnap, Sülük, Ballı baba tohumu, Arpa unu, Mersin ya
prağı, Kereviz tohumu, Biberiye.
GASTRİT:
Kudret narı, Meyan kökü, Nane, Papatya, Bal, Kekik, Damla sakızı, Keten tohumu, Pelin otu, Kantaron, Hardal.
İDRAR SÖKTÜRÜCÜ:
Kişniş, Dut yaprağı, Havlucan, Papatya, Arpa, Yulaf püskülü, Ölmez çiçek (Altın otu), Pırasa, Ardıç kozalağı, Rezene, Yapışkan otu, At kuyruğu, Ayrık kökü, Çay, Funda, Hercai Menekşe, Hodan, Kasık otu, Kayışkıran kökü, Kereviz tohumu, Kiraz sapı, Maydanoz tohumu, Kuşkonmaz kökü, Mürver çiçeği, Kuzu kulağı, Çilek kökü, Çoban kesesi, Dişbudak tohumu.
İŞTAH AÇICI:
Acı ağaç, Civan perçemi, Acı yonca, Afat, Centiyane, Enginar yaprağı, Çilek kökü, Çörek otu, Hindiba, Kantaron, Defne yaprağı, Frenk üzümü, Güvercin kökü, Karamuk kökü, Kısa mahmut otu, Havlucan,
Kaküla, Karabiber, Karanfil, Sarımsak, Pelin, Peygamber çiçeği, Roka, Şerbetçi otu, Nane, Kekik, Kişniş, Kına Kına, Tarhun, Turunç kabuğu, Oğul otu, Melek otu, Ravend, Rezene, Zencefil, Hardal.
KABIZLIK (PEKLİK):
Ebegümeci, Demirhindi, Hint yağı, Hıyarı şembi, Lavanta, Sinameki, incir, Patlıcan tohumu, Kepek, Keten tohumu, Sarmaşık, Pazı, Sarı sabır, Zeyt yağı, Ravend, Susam yağı, Kayısı.
KALP RAHATSIZLIKLARI:
Alıç çiçeği, Nane, At dikeni, Oğul otu, Karabaş otu, Armut yaprağı, Kiraz, Maydanoz, Kuş konmaz, Ardıç, Kiraz sapı, Söğüt yaprağı, Anason, Sarımsak, Mısır püskülü, Kişniş, Ardıç tohumu, Tarçın, Karanfil, Hünnap, Kekik, Lavanta, Reyhan, Ak diken, Kedi otu, Nilüfer, Ökse otu.
KOLİT:
Kadın tuzluğu, Karahindiba, Yabani yasemin, Kudret narı, Enginar, Sinirli yaprak.
KANSIZLIK (ANEMİ):
Kına kına, Badem, Ardıç tohumu, Üzüm pekmezi, Andız otu, Pelin, Melisa, Kekik, Kantaron, Ceviz yaprağı, Tarçın, Kara hindiba, Civan perçemi, Andız pekmezi, Arı sütü, Bal, Polen.
MENAPOZ:
At kuyruğu, Harnup tozu, Isırgan otu, Civan perçemi, Eğik otu, Çoban kesesi, Ada çayı, Papatya, Pelin, Melisa, Şamdan çiçeği.
MİDE ÜLSERİ:
Kudret narı, Kantaron, Fesleğen, Hatmi çiçeği, Ihlamur, Oğul otu, "Papatya, Meyan Kökü, Meyan balı, Nane, Limon kabuğu, Karanfil, Zencefil, Ebegümeci, Su yoncası, Isırgan yaprağı, Tarçın, Gelincik, Hindiba, Ardıç tohumu, Kasımpatı, Damla sakızı, Zeyt yağı, Balmumu, Nöbet şekeri, Zerdeçal, Keten tohumu, Şerbetçi otu.
PROSTAT:
Hazanbel, Kereviz tohumu, Kiraz sapı, Arpa, Ayı üzümü yaprağı, Servi yaprağı, Ardıç tohumu, Mazı, At kestanesi, Ayrık kökü, Maydanoz, Biberiye, Soğan, Ökse otu, Brokoli.
ROMATİZMA:
Üzerlik tohumu, Kına, Hardal, Zeyt yağı, Ayrık kökü, Ban otu, Biberiye, Hodan, Isırgan otu, Kamış kökü, Katır tırnağı, Kafurun, Tere otu, Yabani pazı, Sarımsak, Anason, Acı biber, Kavak tomurcuğu, Maydanoz tohumu, Mısır püskülü, Söğüt kabuğu, Çam terebentin esansı, Aspir, Tatula, Bittim yağı, Lavanta, Menekşe, Funda, Keten tohumu, Kekik, Papatya, Pelesenk yağı, Adaçayı, Ardıç.
SEDEF HASTALIĞI :
Ardıç katranı, Şahtere, Isırgan, Çoban üzümü yaprağı, Çöğen kökü, Hercai Menekşe, Söğüt kabuğu katranlı bitkisel krem.
ŞEKER HASTALIĞI:
Kekik suyu, Acıbadem, Nar ekşisi, Ceviz yaprağı, Üvez yaprağı, Ardıç, Adaçayı, Abdest bozan otu, Boy otu tohumu, Böğürtlen yaprağı, Çoban üzümü yaprağı, Zeytin yaprağı, Dulavrat otu kökü, Çam kozalağı, Mersin yaprağı, Maydanoz, Mahlep, Tarçın, Labada, Enginar yaprağı, Hindiba, Burçak, Isırgan otu, Rezene, Okaliptüs, Tere otu, At kuyruğu, Aslan pençesi, Sığır dili, Hardal, Susam yağı, Soğan, Yer elması, Lahana, Ispanak.
YÜKSEK TANSİYON :
Alıç çiçeği, Anason, Çekem, Pelin, Çilek kökü, Zeytin yaprağı, Karamuk kökü, Kedi otu kökü, Sarımsak, Şahtere, Biberiye, Akdiken, Çavdar, Maydanoz, Su, Ökse otu, Hünnap.
Hazırlayan dan Rahman razı olsun