23 Ağustos 2019 Cuma

KÖKNAR AĞACININ FAYDALARI OKUYALIM m.ulaş Yumuşak uçlu köknar dalları solunum yollarındaki rahatsızlıkların tedavisinde etkili özellik gösterir. İlaç sanayisinde etken madde olarak kullanılan köknar ağacı, saç dökülmesi tedavisinde de tercih edilmektedir. Saç dökülmesinin sebeplerini öğrenmek için tıklayın. C ve E vitamininden zengin olan köknar kozalakları, grip ve nezle gibi soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca idrar yollarındaki enfeksiyonlar için köknar yapraklarının kaynatılarak içilmesi, idrar yollarını rahatlatırken aynı zamanda da mesanedeki taşların idrarla birlikte dışarı atılmasını sağlar. Siyatik ve romatizmal ağrıların dinmesinde köknar ağacı yaprak ve kozalaklarından faydalanmak oldukça etkilidir. Mide, bağırsak ve böbrek sancılarının dinmesinde köknar ağacının pek çok olumlu etkisi söz konusudur.alıntı

KIZILCIĞIN MÜTHİŞ FAYDALARI OKUYALIM M.ulaş
Kızılcığın 100 gramı ortalama 64 kcal kaloridir. Aynı şekilde 100 gramlık kızılcık sadece 12.87 gram karbonhidrat içerir. A, C, E ve K vitaminleri açısından çok zengin olan kızılcık, tiamin, riboflavin, piridoksin gibi vücut sağlığı açısından hayati önem taşıyan maddeler içermektedir. İyi derecede sodyum ve potasyum içeren kızılcık ayrıca mineraller açısından da çok zengin sayılmaktadır. Kalsiyum, demir, bakır, manganez de kızılcığın içerdiği minerallerden sadece birkaçıdır.
KIZILCIĞIN FAYDALARI NELERDİR?
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Karşı Kızılcık;
İdrar yolu enfeksiyonu genelde çok ciddiye alınmayan hastalıklardan bir tanesidir. Fakat en başta önlem alınmaması durumunda böbrekler dahil bir diğer sindirim sistemi organlarını tehdit etmeye başlar. Hatta ilerleyen seviyesinin prostat olduğunu söylemek mümkündür. Kızılcığın idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi edici özelliğinin olduğu birçok laboratuvar çalışması sonucu ispatlanmıştır. Bunun için bir miktar kızılcık suyu kaynatılarak tüketilmesi yeterlidir.
Kardiyovasküler Sağlık İçin Kızılcık;
Kızılcık, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır ve kardiyovasküler sağlığın korunmasına ciddi anlamda katkıda bulunur. Kızılcıkta bulunan flavonoidler, antioksidan özelliklere sahiptirler ve bu özelliklerinden dolayı ateroskleroz tehdidi azaltabilir. Ateroskleroz, kan içinde bulunan yağ, kalsiyum ve kolesterolün birikmesi ile alterlerin tıkanmasına neden olan bir hastalıktır. Bu vücudun çeşitli bölgelerine oksijenin sağlıklı bir şekilde ulaşmasını engeller ve bu durumun bir sonucu olarak da kalp krizi, felç veya ölümle sonuçlanan ciddi sağlık sorunları ortaya çıkar. Fakat kızılcığın içerdiği birçok mineral ve bileşen bu sağlık sorunlarına yakalanma riskini azaltır.
Antitümör Olarak Kızılcık;
Kızılcık, antitümör etkisi olan nadir meyvelerden bir tanesidir. Kızılcığın bu özelliği içerdiği polifenolik olarak adlandırılan bileşene atfedilir. Dünyanın birçok ülkesinde farklı kurumlar tarafından yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda bu özelliği ispatlanmış ve meme, kolon, prostat ve diğer birçok kanser tümörlerine karşı çok etkili olduğu ortaya konulmuştur. Kızılcık suyu aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını engelleyen ve tümörleri ortadan kaldıran salisilik asit içermektedir. Bu yüzden düzenli olarak kızılcık tüketimi birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltır.
Kızılcık Diş Çürümelerini Önler;
Yeni yapılan bir araştırmaya göre, kızılcık suyu diş çürüklerini önler. Kızılcıkta bulunan ve proantosiyanidin olarak adlandırılan bileşen, dişlere yapışan zararlı bakterilerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Bu bileşen asit üretilmesini engellediği gibi dişlerin etrafında plaklar oluşmasına da izin vermez. Burada bahsettiğimiz kızılcık, marketlerde satılan hazır kızılcık ürünleri değildir. Tamamen doğal olan kızılcıklar, diş sağlığını korur. Fakat hazır satılan ürünlerde şeker veya glikoz içerdiğinden, doğal kızılcıktaki faydayı sağlamaz.
Kızılcık Solunum Enfeksiyonları Önler;
Yapılan bilimsel çalışmalara göre, kızılcık suyu çocuklarda kulak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sık yaşanmasına neden olan haemophilus influenzayı azaltmaya yarar. Bunun yanında solunum yollarına zarar veren bakterilerin ortadan kalkmasını sağlar.
Kızılcık Kanseri Önler;
Kızılcık, çeşitli kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen proantosiyanidinleri içerir. Çalışmalar, flavonoidler bakımından zengin besinlerin kanser ve kanserden kaynaklanan ölüm riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını ortaya koymaktadır. Özellikle kızılcık suyu tüketimi kolon ve mesane kanserine yakalanma riskini ciddi anlamda azaltabilir. Çünkü zengin miktarda anti kanserojen bileşenler içermektedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonları ve Böbrek Taşlarına Karşı Korur;
Özellikle bayanlar sık sık sistit ve idrar yolu enfeksiyonu geçirirler. Kızılcık bu sorunların tedavisine yardımcı olur. İdrar enfeksiyonlarının çoğuna e-coli adı verilen bir bakteri neden olur. Kızılcıkta bulunan benzoik asit bakterilerin çoğalmasını engeller ve vücudumuzdan atılmasını kolaylaştırır. Kızılcık suyu, şerbeti veya kompostosu idrarımızdaki asit miktarını arttırır. Böylece böbrek taşlarının (özellikle kalsiyum taşları) tedavisinde kullanılır. Bu arada idrardaki ağır kokuları da giderir.
KIZILCIK ŞERBETİNİN FAYDALARI NELERDİR?
* Cilt ve saç sağlığının korunmasına yardımcı olabilir. Derinin yaşlanmasını geciktirir. Saçların dökülmesine neden olan sorunları giderir.
* Kızılcık şerbeti birçok enfeksiyon hastalığının üstesinden gelme özelliğine sahiptir. Bunların en başında akciğer enfeksiyonu gelir.
* Solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir, astımve bronşit hastalıklarını hafifletir. Bronşlarda rahatlama sağlar.
* Kızılcık şerbeti üşütmeden kaynaklanan boğaz ağrıları ve iltihaplarına iyi gelir. Nezle ve grip gibi hastalıkların tedavisinde tıbbi amaçlı kullanılabilir.
* Kızılcık şerbeti mide ülserine iyi geldiği gibi genel anlamda sindirim ve boşaltım sistemi sağlığına mükemmel katkıda bulunur.
* Kabızlık sorunlarını ortadan kaldırabilen kızılcık şerbeti bu özelliği sayesinde obezite sorunlarını engeller ve zayıflamaya yardımcı olur.
* Kızılcık şerbeti genel anlamda ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ağız içerisindeki bakterileri temizler.
* Böbrek sağlığını koruduğu gibi böbrek taşlarının oluşmasına da izin vermez.
* Kızılcık şerbeti kilo vermeye de yardımcı olur. Vücutta yağ yakımına destek olan bileşenler içerir.
* Bazı sağlık uzmanları kızılcık şerbetinin selülit sorunlarını giderdiğini savunmaktadır.
Gut hastalığına iyi geldiği düşünülmektedir.
* Beyin sağlığı için faydalıdır. Strese karşı savunma sistemini güçlendiren kızılcık şerbeti aynı zamanda zihinsel faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlar.

LİMONTUZU İLE ZİĞİLLERİNİZDEN ET BENLERİNİZDEN KURTULUN m.ulaş Limontuzunu hafif ıslatın ziğilin üstüne sürün günde 1 defa 3 gün sürün sadece ziğilin üstüne sürün başka yere sürmeyin yara olur ziğilin üstü bir kaç gün sonra yok olur dikkat edin gözde kullanmayın sakın şifa olsun m.ulaş

SAĞLIĞIMIZIN MÜTHİŞ ŞİFRELERİ sayfasında bilgileri m.ulaş
ZAYIFLAYAN KASLARINIZ VE PELVİS KASLARINIZI KUVVETLENDİRİN İDRAR KAÇIRMANIZDA DURSUN
M.ulaş
Marketten hazır çemen alın içinden 2 yemek kaşığı alın çemenden küçük cam kavanozda 2 yemek kaşığı zeytin yağında karıştırın 1 gün dursun zayıflayan kaslara sürün 1 saat dursun yıkayın sirkeli suyla 30 gün yapın pelvis bölgenize sürün pelvis kaslarınız kuvvetlensin sirkeli suyla yıkayın düzelsin 30 gün kadar idrar kaçırmanızda dursun keygel pelvis yönteminide uygulayalım bol kızılcık suyu için bilginiz olsun Rabbim Şafi ismiyle şifa versin Amin M.ulaş

YABAN MERSİNİNİN FAYDALARI NELERDİR? Bir şifalı bitki olarak yabanmersini yüzyıllar boyunca ishal tedavisinde ve dolaşımı güçlendirmek için kullanılmıştır. Yabanmersininin şifalı bir bitki olarak kullanımı görünüşe göre Orta Çağ’ın ilk zamanlarında başlamıştır. Yabanmersini yapraklarından demlenen çay, diyabet tedavisinde kullanılan bir halk ilacıydı. Taze, kurutulmuş ya da ilaç haline getirilmiş meyveler özellikle çocuklarda ishali tedavi etmekte; bulantı, kusma ve mide kramplarında ve bağırsak yolu için tonik olarak kullanılırdı. 1500’lü yıllarda Avrupalı, özellikle Alman, bitki uzmanları idrar yolları enfeksiyonu, mide şikayetleri ve başka rahatsızlıklar için tavsiye ediyorlardı. 18. yüzyılın ve 19. yüzyılın ilk yarısında yaşayan bitki uzmanları yabanmersinini özellikle dizanteri ve ishal tedavisinde kullandılar. İkinci Dünya Savaşı boyunca İngiliz savaş pilotları yabanmersini reçeli yedikten sonra görüş güçlerinde gelişme olduğunu bildirmişlerdi. Bu bilgi araştırmacıların dikkatlerini bu alana yöneltmiştir. Yabanmersini meyvelerinin içeriğinde antioksidan özellikler gösteren kimyasal bileşenlerin olduğu artık bilinmektedir. Modern bitkisel tıpta yabanmersini meyvelerinin ekstresi birçok kan dolaşımı sorununun, varisli damar, damar sertliği (aterosklerosis) ve toplardamar yetmezliği de dahil olmak üzere, tedavisinde kullanılmaktadır. Meyvenin özleri, belki de bağırsak enfeksiyonuna iyi geldiğinden, ishali tedavi etmek için de kullanılır. Her ne kadar yabanmersininin göze etkileri kesin olarak ortaya konmamış olsa da bazıları yabanmersinini göz sağlığı için kullanır. NEYE İYİ GELİYOR? İYİ GELDİĞİ RAHATSIZLIKLAR: Göz sağlığı, Antioksidan, İshal Yabanmersini uzun bir zamandır yiyecek ve ilaç olarak kullanılmaktadır. Meyvesi tatlı-ekşi hoş tadıyla taze ya da pişirilmiş şekilde yenir. Yabanmersini meyvesinden şurup da yapılır ve ishal ve diğer sindirim sorunları için kullanılır. Bu etkinin nedeni büyük ihtimalle yabanmersininin tannin gibi astrenjan ve iltihap engelleyici özellikleri bulunan maddeleri içermesidir. Almanya’daki sağlık uzmanları kurutulmuş olgun yabanmersini meyvelerini akut ishalin tedavisi için önermektedir. Ancak günümüzdeki araştırmaların çoğu yabanmersini meyvesinin yaşa bağlı hastalıklar üzerindeki etkisini anlamaya yöneliktir. Yabanmersini meyvesi antosiyanidin, vücutta güçlü antioksidan özellikler gösteren bitki pigmentleri, açısından zengindir. Araştırmacılar bu etkili bileşenin vücudu kalp rahatsızlıkları ve oksidatif stres ve iltihaplanmadan koruduğunu keşfetmişlerdir. Oksidatif stresin, serbest radikallerin ve başka oksidasyon yükseltici moleküllerin düzeyinin artması durumu, yaşla ilişkili ve dejeneratif rahatsızlıklarla ilgisine dair artık daha da fazla kanıt vardır. Oksidatif stresi azaltan birçok meyve ve sebze vardır, ama yabanmersini ve Amerika’daki kuzeni olan çayüzümü bu alanda daha çok ön plana çıkmaktadır. Antosiyanidinin göze özel bir eğilimi var gibi görünür. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar yabanmersini ekstresinin retinayı koruduğunu göstermiştir. Çift kör yöntemiyle ve plasebo kontrollü olarak yapılmış iki küçük çaplı çalışmada deneklerin körlüğe kadar ilerleyebilen ciddi bir rahatsızlık olan retinopati rahatsızlıklarında iyileşme görülmüştür. Araştırmacılar ayrıca yabanmersininin kalın bağırsak kanseri üzerine olası etkilerini de incelemektedir. İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’ne bağlı bilim insanlarının yaptığı çalışmada kolon kanseri olan hastalara 7 gün boyunca yabanmersini ekstresi verilmiş ve tümördeki hücre artışı oranında % 7 oranında azalma görülmüştür. Bu etkinin nedeni, antosiyanidin maddesinin tümörü çevreleyen dokuda bulunan kan damarlarındaki büyümeyi engellemesi olabilir. NASIL TÜKETİLMELDİR? TAZE YABANMERSİNİ: Her gün bir tabak taze meyve. Yabanmersini yoksa Amerikan çayüzümü de yenebilir. ÇAY: 1 çay kaşığı kurutulmuş yabanmersinini 2 bardak suda 20 dakika kadar kaynatın. Süzün. İshal için 3-4 saatte bir yarım bardak için. EKSTRELER: Doz aralığı günlük 360-600 mg arasındadır, % 25 oranında antosiyanidin standardize edilmiş olur. YABAN MERSİNİ ŞURUBU: Yarım bardak taze ya da dondurulmuş yabanmersini/çayüzümü karışımını, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı koyu bal ve 1 tutam öğütülmüş karanfille karıştırın (eğer taze yabanmersini/çayüzümü kullanıyorsanız 2 kaşık su ekleyin). Orta ateşte meyveler koyulaşana kadar kaynatın. Buzdolabında 10 gün kadar tutun. • 2 yemek kaşığı karışımı maden suyuna katarak için. • 2 yemek kaşığı karışımı meyveli yoğurda katın. • Salata sosu için 2 yemek kaşığı karışımı yarım bardak zeytinyağıyla ve bir diş sarımsakla karıştırın. • Krep ya da waffle’ın üzerine dökün. 16. YÜZYILDA DA KULLANILIYORDU Olgunlaşmış yabanmersini yaprağı ve meyvesi sindirim ve kan dolaşımı sorunları için eskiden beri kullanılan ve artık gelenekselleşmiş bir şifalı bitkidir. 1539 yılı: Alman hekim H. Bock yabanmersininin tıbbi özelliklerini tanımladı. 1597 yılı: Bitki uzmanı H. Gerard, “

EL VE AYAKLARINIZDAKİ NASIRLARINIZDAN KURTULUN
sağlığımızın müthiş şifreleri sayfasında bilgileri m.ulaş
El ve Ayaklarınızdaki nasır için 5 litre yakmayacak kadar sıcak suya 1 su bardağı karbonat koyun eritin nasırlı el veya ayaklarınızı kayun suyun içine 1 saat dursun çıkarın günde 2 sefer sabah akşam 3 gün yapın suyu dökmeyin ısıtın kullanın gidiyor şifa Allah tan m.ulaş

Kabuğu kendisinden faydalı 7 meyve ve sebze Meyve ve sebzeler, çoğu uzman görüşüne göre et ve karbonhidrat içeren gıdalara göre daha sağlıklıdır. Sebzeler, özellikle çiğ olarak tüketildiğinde içerdikleri birçok vitamin ve mineral ile genel sağlığımıza önemli derecede katkı sağlıyor. Peki, bazı meyve ve sebzelerin kabuklarının kendilerinden daha faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Muhtemelen bir iki tanesini duymuş olabilirsiniz, ancak bu yazımızda çok daha fazlasını öğreneceksiniz. İşte kabuğu kendisinden faydalı meyve ve sebzeler…

iniz. İşte kabuğu kendisinden faydalı meyve ve sebzeler… SAĞLIK. 18 Temmuz 2019 Perşembe 23:45 Paylaş Yazdır Pdf İndir Mutfağımızdan eksik etmediğimiz sofralarımızı şenlendiren sebze ve meyvelerin kabuklarınıçoğumuz çöp poşetleriyleartık işe yaramaz bir hale getiriyoruz. Ama neredeyse hepsinin o kadar çook marifetleri var ki. Okuyunca o atıkları çöpe atmaya kıyamayacağınıza eminiz. Meyve ve sebzelerin kabuklarının faydaları 1- Patates kabuğunun faydaları Vitaminler bakımından zengin olan patates, kabuğuyla birlikte yenildiğinde oldukça faydalı, bu besin soyulduğunda vitamin değeri azalıyor. En önemlisi patatesi tüketmeden önce çok iyi yıkamamız gerekiyor. 2- Salatalık kabuğunun faydaları Lif bakımından zengin olan, düşük kalorili bir besin kaynağı olan, salatalık kabuğunun faydaları da oldukça fazladır. Kabuğuyla birlikte yenildiğinde kansere ve diğer hastalıklara karşı sizi koruyor. Unutmamalıyız ki sebze ve meyve kabukları besinin kendinden daha faydalı olabiliyor. 3- Kivi kabuğunun faydaları C vitamini deposu olan kivi kabuğu kendinden üç kat daha fazla antioksidan içeriyor. Kalp sağlığı için oldukça faydalı olan potasyum açısından zengin olan kividen sağlığınız için faydalanabilirsiniz. 4- Elma kabuğunun faydaları Doktorlar tarafından tavsiye edilen elma, tam bir şifa kaynağıdır. Besinleri sindirmekle ilgili her hastalığa iyi gelmekle beraber, yaşlanmayı da geciktirme özelliği vardır. Elmanın kabuğu ise tam bir şifa deposu, akciğerlerin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Kandaki şeker oranını dengeliyor ve kanser hücrelerini yok edebiliyor. 5- Muz kabuğunun faydaları Belki de bunu hiç duymadınız ama evet! Diğer meyveler gibi muzun da kabuğu antioksidan deposudur. Lezzetini önemsemezseniz, bundan sonra kabuğunu da birlikte yiyebilirsiniz. Ayrıca muz kabuğu saksı bitkilerinin topraklarından alamadıkları potasyum açısından çok zengindir ve bitkileri canlandırmak için de kullanılabilir. 6- Karpuz kabuğunun faydaları Yaz aylarının en vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun da kabuğu oldukça faydalıdır. Karpuz kabuğu kan dolaşımını düzenliyor ve hipertansiyon hastalıklarına iyi geliyor. Karpuz Kabuğu da Kendinden daha yararlı besinler arasına giriyor. 7- Havuç kabuğunun faydaları Göz sağlığına oldukça faydalı olan havuç, kansere savaş için çok önemli sebzedir. Kabuğuyla birlikte yenildiği zaman kanser türlerini yok etmeye yardımcı oluyor.

-Bir kimse eğer hem cuma namazını kılmak hem de bazı ihtiyaçlarını görmek amacıyla yola çıkar ancak birinci gayesi cuma namazını kılmak olur­sa, cuma sevabına kavuşur."


Görüntünün olası içeriği: çiçek ve yazı

SAĞLIĞIMIZIN MÜTHİŞ ŞİFRELERİ sayfasında bilgileri m.ulaş ZAYIFLAYAN KASLARINIZ VE PELVİS KASLARINIZI KUVVETLENDİRİN İDRAR KAÇIRMANIZDA DURSUN M.ulaş

SAĞLIĞIMIZIN MÜTHİŞ ŞİFRELERİ sayfasında bilgileri m.ulaş
ZAYIFLAYAN KASLARINIZ VE PELVİS KASLARINIZI KUVVETLENDİRİN İDRAR KAÇIRMANIZDA DURSUN
M.ulaş
Marketten hazır çemen alın içinden 2 yemek kaşığı alın çemenden küçük cam kavanozda 2 yemek kaşığı zeytin yağında karıştırın 1 gün dursun zayıflayan kaslara sürün 1 saat dursun yıkayın sirkeli suyla 30 gün yapın pelvis bölgenize sürün pelvis kaslarınız kuvvetlensin sirkeli suyla yıkayın düzelsin 30 gün kadar idrar kaçırmanızda dursun bol bol keygel pelvis tedaviside uygulayalım bol kızılcık suyu için bilginiz olsun Rabbim Şafi ismiyle şifa versin Amin M.ulaş

Bir neslin ihyası kötülerin imhasıyla değil,Yeni Neslin EĞİTİM ve TERBİYESİYLE Mümkündür. hz. S.H.T.

Görüntünün olası içeriği: yazı