bir enginar kafası sapı ile 2 lt suda 15 dakika kaynat su tam yeşil oluncaya kadar süz dolaba koy,pişmiş kafayı ayıkla içini ye kabukların diplerini de ye suyu sabah akşam aç karnına bir bardak iç,hakiki polen ve bal karıştır üzerine bunu ye 1 ay da iyi olursun aynen devam 6 ay geçmiş olsun
“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
https://vimeo.com/tomorhoca
- Ana Sayfa
- İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
- Dini bilgiler
- Hatim duası Türkçe Hatim Duası
- Ahmet tomor hoca sohbetleri
- suleymaniye
- Ruhlar kabirde hep kalır mı?
- Şehitlik ve Fazileti
- İslami Eğitim
- ALLAH (C.C.) 'ÜN SIFATLARI
- Ahmet Tomor Hocaefendi Sohbetleri
- Veysel Gürler
- Umman'dan Şifâlar
- İSLAMİ BİLGİLER KİTAP SOHBET SEYRET MULTİMEDYA
- Safakat İslami Forumları
- sadakat.net
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- HAVAS İLMİ-MÜCERREBAT-I İLAHİ ŞİFACILAR
- Sağlığımızın müthiş şifreleri Sayfadaki tüm bilgiler bilgi amaçlıdır kullanım tercihi size aittir önce araştırın inceleyin doktorunuza danışın saygılar
- Sayfa ve guruptaki bilgiler bilgi amaçlıdır araştırın araştırmadan doktorunuza danışmadan kullanmayın sakın saygılar hepinize m.ulaş
- MUHTASAR İLMİHAL | Fazilet
- İLİM BÖLÜMÜ
- İmam Suyuti Camius Sağir
- Dini Sorular Molla Cami dini sorular ve cevapları
- incemeseleler
- "Nazar, deveyi kazana, insanı mezara sokar."
- YAVRULARIMIZA ELİF CÜZÜ ÖĞRETELİM. BİZLERDE TEKRAR EDELİM...
- Hadis-i Şerif
- FAZİLET TAKVİMİ
- mektebun
- faydalı
- medine
- Zi tuva kuyusu...
- Ali Eren Hoca
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
- "Kişi sevdiği ile beraberdir."
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
8 Kasım 2019 Cuma
Hepatit B için hangi kürler ve çaylar iyidir
Iki yüz gram çam sakızı iki yüz gram çörek otu iki gram anzer balı çörek otu nu çektirin üçünü karıştırıp hap yapın her gün iki üç tane ilac gibi için yaptığınız hallar bitince dr a gidin tahlil yaptırın sonuca doktor bile inanamayacak bu denenmiş ve çok güzel sonuç alınmış bir bitkisel ilaçtır
bir enginar kafası sapı ile 2 lt suda 15 dakika kaynat su tam yeşil oluncaya kadar süz dolaba koy,pişmiş kafayı ayıkla içini ye kabukların diplerini de ye suyu sabah akşam aç karnına bir bardak iç,hakiki polen ve bal karıştır üzerine bunu ye 1 ay da iyi olursun aynen devam 6 ay geçmiş olsun
bir enginar kafası sapı ile 2 lt suda 15 dakika kaynat su tam yeşil oluncaya kadar süz dolaba koy,pişmiş kafayı ayıkla içini ye kabukların diplerini de ye suyu sabah akşam aç karnına bir bardak iç,hakiki polen ve bal karıştır üzerine bunu ye 1 ay da iyi olursun aynen devam 6 ay geçmiş olsun
Genclikte kötü ortamdan ve duyarsız arkadaşlarla arkadaşlık gencleri kötü durumlara xüsusile madde bağımlısı eder.İllerle kendisi bu durumdan kurtulmak istesede çırpınır durur.Anne baba na kadar çırpınsada hastaneye yatırsada asanlıkla kurtulmaz. Çaresi; düz yapraklı aslan pençesidir.İki türü var.biri testere dişli.İkinci türü ise düz yapraklı aslan pençesi. Bir kaşık düz yapraklı aslan pençesi kökün bir bardaq suda 10 dəqiqə qaynadıb için. ardından 7-8 ədəd qarabaşı bir bardaq suda 7 dəq.qaynadıb için. her iki kür günde 3 defe kullanın
Öksürük icin tavsiye.. teşekkürederim şimdiden
Bir kahve fincani suya bes alti damla karabiber yagi.
Zencefil bal süt karıştık çok sıcak iç
Kozalak şurubu kış aylarında evinizden eksik etmeyin birde keçiboynuzu özütü
Bal limon zencefil karabiber
Zencefil bal süt karıştık çok sıcak iç
Kozalak şurubu kış aylarında evinizden eksik etmeyin birde keçiboynuzu özütü
Bal limon zencefil karabiber
TC Ali Tunç Öksürük, başladı mı kolay kolay geçmeyen, zaman zaman insanın krize bile girmesine neden olan önemli bir sağlık sorunu. Gece uykulardan uyandıran ya da önemli bir toplantı sırasında sizi zor durumda bırakabilen öksürük krizlerinden kurtulabilmek için özellikle bitkilerden yararlanmak gerekir.
1-IHLAMUR ÇAYI: Öksürük denilince ilk akla gelen çay ıhlamur. İçerisindeki bileşenlerden flavonoidler; iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, musilajların; tahrişi önlediği ve boğazı yumuşattığı yönünde birçok veri mevcut. Bu nedenle öksürüğe karşı günde 2-3 bardak çay içebilirsiniz. Tedaviye yönelik kullanılan ıhlamur çayına şeker ilave etmeyin. Şeker, çaydaki etkili bileşenlerle reaksiyona girebiliyor. Bal ilavesini ise 40 derecenin altındaki sıcaklıklarda yapmak gerekiyor.
2-TAZE VEYA KURU AYVA YAPRAĞI: Ayva meyvesi ve yaprakları yıllardan beri öksürük tedavisinde kullanılıyor. İçerisindeki bileşenlerin boğaz yolu enfeksiyonlarında etkili ve boğazı yumuşatıcı etkisi bulunuyor. Bitkilerin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Tedavi amacıyla içiyorsanız şeker ilave etmeyin. Kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarıbı ise 3-5 dakika demleyerek günde 2-3 fincan kadar içebilirsiniz.
3-EKİNEZYA ÇAYI: Ekinezya bitkisinin ağırlıklı olarak soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklardan korunmada kullanımı öneriliyor. Yapılan çalışmalar ekinezyanın boğaz ve akciğerlerdeki iltihabın yol açacağı hasarı engellediğini gösteriyor. Demlenerek ve içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilavesi ile günde 2 fincan kadar içebilirsiniz.
4-AYVA, BAL VE IHLAMUR: Bu karışımdan elde edilen çay, öksürüğe karşı oluşturulabilecek en muhteşem karışımlardan biri. Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazları yumuşatıyor ve iyileşme sağlıyor. Günlük 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.
5-ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL: Karanfilin içerisindeki uçucu bileşenler, ağız ve boğaz yolu iltihaplarında, bakteri ve virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda antiseptik ve ağrı hissini azaltıcı etkiye sahip. Zencefilin içerisindeki bazı bileşenlerin de iltihap giderici etkisi düşünüldüğünde, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ve 1 çay kaşığı kadar karanfil ile karıştırılarak kür halinde içilebilirsiniz. Arzu ederseniz bu karışıma limon da ekleyebilir ve günde 1-2 tatlı kaşığı içebilirsiniz.
6-TOZ KARABİBER VE BAL: Yürütülen birçok çalışmada bağışıklık sistemini güçlendirici, kanser karşıtı, yangı ve spazmları iyileştirici etkileri ortaya konulan toz karabiberin, öksürüğe karşı meyvesini demleyerek gargara yapabilirsiniz. Ayrıca yine tane karabiberi ılık suda demleyip 1 tatlı kaşığı bal ilavesiyle içebilirsiniz. Fakat reflü, gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarınız varsa bu çaydan sınırlı tüketmeniz gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireyler günde 2-3 tatlı kaşığı kadar tüketebilir.
7-YEŞİL ÇAY VE KAKULE: Yeşil çayın yüksek antioksidan özelliği artık herkes tarafından bilinirken kakule ile birleşen yeşil çayın hem bağışıklık sistemi hem de boğaz yolu enfeksiyonlarında etkisi büyük. Yoğun derişimli çayı gargara olarak kullanabilirsiniz ve kakule ilaveli yeşil çayı günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz. Fakat hipertansiyon veya taşikardi probleminiz varsa günde 2 fincanı geçmeyin.
8-AYVA ÇAYI: Ayva çayının öksürükte yumuşatıcı ve yatıştırıcı etkisi bulunuyor. 1 çay kaşığı parçalanmamış ayva tohumunu 1 fincan su içerisinde 5-10 dakika kadar demledikten sonra içebilirsiniz. Genellikle bitki çayları hafif etkili olduğundan yemeklerden 30 dakika önce veya 1-2 saat sonra mide boşken içmeniz çayın olumlu etkisini artırıyor.
9-ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN: 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
10-MEYAN KÖKÜ, ŞAHTERE, ZENCEFİL: 1 tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü, 1 tatlı kaşığı şahtere ve 1 tatlı kaşığı toz zencefili 1 bardak kaynatılmış suyun içerisine ilave ederek 3-5 dakika demleyin. Bu çayı gün içerisinde 2-3 fincan kadar tüketilebilirsiniz.
BİTKİSEL KARIŞIM VE BİTKİ ÇAYLARININ PÜF NOKTALARI
Bitki çaylarının bir kısmı demlenerek içilebildiği gibi bir kısmı da kaynatılarak içilmeli. Bu iki yöntem birbirinden çok farklı. Bitkilerin odun, kabuk, kök gibi kısımları kaynatılarak hazırlanmalı ve ortalama süre 30 dakika olmalı.
Bitkilerin yaprak, çiçek gibi kısımları ise demlenerek hazırlanmalı ve demleme süresi 5-20 dakika civarında olmalı.
Her bitkinin çayı olmuyor. Bitki bileşenlerinin sıcak suya dayanıklı olması gerekiyor.
Bitki çayları tedavi amaçlı kullanılıyorsa şeker ilave edilmemelidir.
Bitki çaylarının etkisini gösterebilmeleri için açken tüketmelisiniz, yemekten 30 dakika önce veya 1-2 saat sonra içmeye özen gösterin.
Çay hazırlanması aşamasında taze su kullanın. Aksi takdirde suyun içerisindeki mineraller değiştiği için çayın kalitesi olumsuz etkileniyor.
Uçucu bileşenlere sahip çaylar için ağzı kapaklı fincanlar kullanın. Bitki kısımları çay yapılmak üzere ufalandığında oksijen ile temasa açık hale gelip değişime uğrayabiliyor. Kapalı kaplarda saklayın
1-IHLAMUR ÇAYI: Öksürük denilince ilk akla gelen çay ıhlamur. İçerisindeki bileşenlerden flavonoidler; iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, musilajların; tahrişi önlediği ve boğazı yumuşattığı yönünde birçok veri mevcut. Bu nedenle öksürüğe karşı günde 2-3 bardak çay içebilirsiniz. Tedaviye yönelik kullanılan ıhlamur çayına şeker ilave etmeyin. Şeker, çaydaki etkili bileşenlerle reaksiyona girebiliyor. Bal ilavesini ise 40 derecenin altındaki sıcaklıklarda yapmak gerekiyor.
2-TAZE VEYA KURU AYVA YAPRAĞI: Ayva meyvesi ve yaprakları yıllardan beri öksürük tedavisinde kullanılıyor. İçerisindeki bileşenlerin boğaz yolu enfeksiyonlarında etkili ve boğazı yumuşatıcı etkisi bulunuyor. Bitkilerin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Tedavi amacıyla içiyorsanız şeker ilave etmeyin. Kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarıbı ise 3-5 dakika demleyerek günde 2-3 fincan kadar içebilirsiniz.
3-EKİNEZYA ÇAYI: Ekinezya bitkisinin ağırlıklı olarak soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklardan korunmada kullanımı öneriliyor. Yapılan çalışmalar ekinezyanın boğaz ve akciğerlerdeki iltihabın yol açacağı hasarı engellediğini gösteriyor. Demlenerek ve içerisine 1 tatlı kaşığı bal ilavesi ile günde 2 fincan kadar içebilirsiniz.
4-AYVA, BAL VE IHLAMUR: Bu karışımdan elde edilen çay, öksürüğe karşı oluşturulabilecek en muhteşem karışımlardan biri. Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazları yumuşatıyor ve iyileşme sağlıyor. Günlük 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.
5-ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL: Karanfilin içerisindeki uçucu bileşenler, ağız ve boğaz yolu iltihaplarında, bakteri ve virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda antiseptik ve ağrı hissini azaltıcı etkiye sahip. Zencefilin içerisindeki bazı bileşenlerin de iltihap giderici etkisi düşünüldüğünde, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ve 1 çay kaşığı kadar karanfil ile karıştırılarak kür halinde içilebilirsiniz. Arzu ederseniz bu karışıma limon da ekleyebilir ve günde 1-2 tatlı kaşığı içebilirsiniz.
6-TOZ KARABİBER VE BAL: Yürütülen birçok çalışmada bağışıklık sistemini güçlendirici, kanser karşıtı, yangı ve spazmları iyileştirici etkileri ortaya konulan toz karabiberin, öksürüğe karşı meyvesini demleyerek gargara yapabilirsiniz. Ayrıca yine tane karabiberi ılık suda demleyip 1 tatlı kaşığı bal ilavesiyle içebilirsiniz. Fakat reflü, gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarınız varsa bu çaydan sınırlı tüketmeniz gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireyler günde 2-3 tatlı kaşığı kadar tüketebilir.
7-YEŞİL ÇAY VE KAKULE: Yeşil çayın yüksek antioksidan özelliği artık herkes tarafından bilinirken kakule ile birleşen yeşil çayın hem bağışıklık sistemi hem de boğaz yolu enfeksiyonlarında etkisi büyük. Yoğun derişimli çayı gargara olarak kullanabilirsiniz ve kakule ilaveli yeşil çayı günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz. Fakat hipertansiyon veya taşikardi probleminiz varsa günde 2 fincanı geçmeyin.
8-AYVA ÇAYI: Ayva çayının öksürükte yumuşatıcı ve yatıştırıcı etkisi bulunuyor. 1 çay kaşığı parçalanmamış ayva tohumunu 1 fincan su içerisinde 5-10 dakika kadar demledikten sonra içebilirsiniz. Genellikle bitki çayları hafif etkili olduğundan yemeklerden 30 dakika önce veya 1-2 saat sonra mide boşken içmeniz çayın olumlu etkisini artırıyor.
9-ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN: 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
10-MEYAN KÖKÜ, ŞAHTERE, ZENCEFİL: 1 tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü, 1 tatlı kaşığı şahtere ve 1 tatlı kaşığı toz zencefili 1 bardak kaynatılmış suyun içerisine ilave ederek 3-5 dakika demleyin. Bu çayı gün içerisinde 2-3 fincan kadar tüketilebilirsiniz.
BİTKİSEL KARIŞIM VE BİTKİ ÇAYLARININ PÜF NOKTALARI
Bitki çaylarının bir kısmı demlenerek içilebildiği gibi bir kısmı da kaynatılarak içilmeli. Bu iki yöntem birbirinden çok farklı. Bitkilerin odun, kabuk, kök gibi kısımları kaynatılarak hazırlanmalı ve ortalama süre 30 dakika olmalı.
Bitkilerin yaprak, çiçek gibi kısımları ise demlenerek hazırlanmalı ve demleme süresi 5-20 dakika civarında olmalı.
Her bitkinin çayı olmuyor. Bitki bileşenlerinin sıcak suya dayanıklı olması gerekiyor.
Bitki çayları tedavi amaçlı kullanılıyorsa şeker ilave edilmemelidir.
Bitki çaylarının etkisini gösterebilmeleri için açken tüketmelisiniz, yemekten 30 dakika önce veya 1-2 saat sonra içmeye özen gösterin.
Çay hazırlanması aşamasında taze su kullanın. Aksi takdirde suyun içerisindeki mineraller değiştiği için çayın kalitesi olumsuz etkileniyor.
Uçucu bileşenlere sahip çaylar için ağzı kapaklı fincanlar kullanın. Bitki kısımları çay yapılmak üzere ufalandığında oksijen ile temasa açık hale gelip değişime uğrayabiliyor. Kapalı kaplarda saklayın
bir aydır kızımın öksürüğü ne yaptıysam geçmedi taze zencefili rendeleyip içine karabiber ve bal koydum zorla yedirdim inanın anında kesti çok şükür
7 Kasım 2019 Perşembe
TRODİNİZDEN GUATIRINIZDAN KURTULUN. Guatr troid aynı toz 1 tatlı kaşığı zencefili 1 su bardağında çay gibi demleyin yudumu bekleterek ağzınızda için birazda ayırın günde 5 defa sürün boğazınıza troidin olduğu yere kuruyuncada ceviz yağı sürün 1 tatlı kaşığıda ceviz yağı için geçmiş olsun Rabbim şafi ismiyle şifa versin tüm hastalara saygılar M.ulaş
ÜRİK ASİT VE TEDAVİSİ OKUYUN
Mustafa Ulaş bir gönderi paylaştı.
Mustafa Ulaş
ÜRİK ASİT VE TEDAVİSİ OKUYUN
Ürik Asidi Tedavi Etmek için Şifalı Bitkiler
Ürik Asidi Tedavi Etmek için Şifalı Bitkiler
Kötü hayat alışkanlıkları ve kötü bir diyet, kanınızda metabolik atıklara neden olur.
Böbrekleri Temizlemek İçin Maydanoz Kullanın
Karanfilin 5 Tıbbi Kullanım Alanı
Göz Altı Torbalarını Poşet Çay Kullanarak İyileştirmek
Ürik asit günümüzde sıkça görülen bir sorundur. Ancak bu konuda doğa yine imdadınıza yetişebilir. Bu makalede size ürik asidi tedavi etmek için kullanabileceğiniz şifalı bitkileri tanıtacağız.
Ürik Asidi Tedavi Etmek için Şifalı Bitkiler
Kötü hayat alışkanlıkları ve kötü bir diyet, kanınızda metabolik atıklara neden olur.
Böbrekleri Temizlemek İçin Maydanoz Kullanın
Karanfilin 5 Tıbbi Kullanım Alanı
Göz Altı Torbalarını Poşet Çay Kullanarak İyileştirmek
Ürik asit günümüzde sıkça görülen bir sorundur. Ancak bu konuda doğa yine imdadınıza yetişebilir. Bu makalede size ürik asidi tedavi etmek için kullanabileceğiniz şifalı bitkileri tanıtacağız.
Ürik Asidi Tedavi Etmek için Şifalı Bitkiler
bacak
Hepimizin vücudunda belirli seviyelerde ürik asit bulunur. Bu bir denge içerisinde olduğu sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız.
bacak
Hepimizin vücudunda belirli seviyelerde ürik asit bulunur. Bu bir denge içerisinde olduğu sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Ancak kötü bir diyete sahip olduğunuz zaman, vücudunuzda hayvan etinden protein, kahve ve özellikle alkollü içeceklerin çözülmesinden doğan atıklar olan pürinler birikir.
Peki, vücudunuzda ürik asit fazlalığı olduğunda ne olur? Bu durumda gut, eklem ağrısı ve iltihaplanma riski ortaya çıkar. Bunun neden olabileceği en ciddi sorun ise böbrek veya karaciğer yetmezliği riskidir. Bunu sakın unutmayın.
Ayrıca bakınız: Ürik Asit Birikimini Bu 7 Meyve İle Azaltın
Unutulmaması gereken bir başka unsur da ürik asidin, kan pH miktarını arttırmasıdır. Bu da farklı organların yetmezliğine, daha düşük savunmaya, yorgunluğa, hastalıklara, kırılgan kemiklere vs. neden olabilir.
Bu durumda, ürik asidi azaltmak ve bu ciddi sorunları önlemek için ne yapabilirsiniz? Kırmızı et, hayvan proteini, yağ, alkol, rafine un, tuz, şeker ve gazlı içecek tüketiminizi kesin.
Bunun yerine sebze, meyve ve tahıl tüketiminizi arttırarak diyetinizi iyileştirmelisiniz.
Sizin için en iyi seçim, yulaf, çilek ve limon, greyfurt ve portakal gibi turunçgillerin tüketimini arttırmanız olacaktır.
Ayrıca size yardımcı olacak bazı şifalı bitkiler de vardır. Bunlar elbette ilaçların yerini alamaz, ancak örneğin kanı temizlemek için her gün içebileceğiniz bir demleme çay, mükemmel birer takviye görevini görebilirler.
Aşağıda ürik asidi tedavi etmek için bazı şifalı bitkileri sıraladık:
1. Pürinleri Eleyen İdrar Söktürücü Bitkiler
karahindiba
Atkuyruğu, karahindiba ve enginar çayı fazla sıvıları elimine etmenizi, vücudunuzu toksinlerden temizlemenizi, kanınızı ve lenfatik sisteminizi temizlemenizi sağlar ve mükemmel bir idrar söktürücü görevi görürler.
karahindiba
Atkuyruğu, karahindiba ve enginar çayı fazla sıvıları elimine etmenizi, vücudunuzu toksinlerden temizlemenizi, kanınızı ve lenfatik sisteminizi temizlemenizi sağlar ve mükemmel bir idrar söktürücü görevi görürler.
Bu çaylar, vücudunuzu bütün pürinlerden temizleyerek idrar yoluyla bu maddeyi atmanızı sağlar.
Bu tür çayları günün ilk öğününden sonra içmek en iyi seçenektir. Her seferinde farklı bir çay içebilirsiniz. Bunlar ürik asidi tedavi etmek için birebirdir.
Ayrıca bakınız: 4 İdrar Söktürücü İçecek
2. Deve Dikeninin Koruyucu Etkisi
deve dikeni
Muhtemelen zaten deve dikeninin erdemlerini biliyorsunuzdur.
deve dikeni
Muhtemelen zaten deve dikeninin erdemlerini biliyorsunuzdur.
Bu karaciğer için ideal bir koruyucudur ve temizleyici etkisi, protein oluşumu ve amonyağı üreye dönüştürmesi sayesinde tüm karaciğer işlevlerini iyileştirir.
Deve dikeni antioksidanlar sağlar, kanınızı pürinlerden temizlemenize ve vücudunuzda çürüyen proteinlerin elimine edilmesine de yardımcı olur.
Güne neden bir deve dikeni çayı ile başlamayı denemiyorsunuz? Bunu doğal ürünler satan dükkanlarda demlik şeklinde hazır olarak bulabilirsiniz.
Ayrıca deve dikeni içeren tabletler bulmak da mümkün. Mutlaka deneyin!
3. İltihaplanmayı Azaltmak için Harpagofitum veya Şeytan Pençesi
infüzyon
Bu bitki pek bilinmez, ama şifa sağlayıcı ve tedavi edici kökü bu bitkiyi öğrenmeye değer kılıyor.
infüzyon
Bu bitki pek bilinmez, ama şifa sağlayıcı ve tedavi edici kökü bu bitkiyi öğrenmeye değer kılıyor.
Bu bitki, bu tür hastalıklar için idealdir; doğrudan kaslarınızı ve eklemlerinizi etkiler ve ürik asidin etkisini azaltır.
Eğer Gut hastalığından muzdaripseniz, bu size büyük yardım sağlayacaktır, ağrıları giderecek ve eklem hareketlerini iyileştirecektir.
Bunu da doğal ürünler satan dükkanlarda bulabilirsiniz ve ağrı hissettiğinizde doğal bir ağrı kesici olarak kullanabilirsiniz. Unutmayın: bunun adı şeytan pençesi kökü.alıntı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)