1 Şubat 2020 Cumartesi

Defne Yaprağını Yakıp 10dk Bekleyin Ve Mucizeye Tanıklık Edin İltihaplanmalara, bakterilere ve mantarlara karşı çok etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Fakat yanmış defne yaprakları kesinlikle olayı başka bir boyuta taşır. Hem yapı olarak hem de içerik olarak oldukça güçlü bir yapıya sahip olan defne yaprağının sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Çayını içebilir, yemeklerinize katabilirsiniz. Fakat bugün bu özel bitkinin bir başka etkileyici faydasından bahsedeceğiz. Kül tablasına bir kaç tane defne yaprağı koyun ve yakın ve 10 dakika bekleyin. O mis kokusu havaya yayılırken, sizden de bakın hangi dertleri alıp götürecek. 1. Baş Ağrısına Çok İyi Gelir : Defne yaprağı yandığı zaman, yaydığı güzel koku vücut daha fazla sineol, pinen ve elimisin salgılar. Bu baş ağrısına ve yorgunluğa iyi gelir. Sizi rahatlatır ve ağrınızı azaltır. 2. Anksiyete İle Savaşır : İçerdiği linalool anksiyete ile savaşır. Amerikan Anestezi Hemşireleri Derneğine göre 10 dakika boyunca yanan defne yaprağı koklamak çok daha iyi hissettirir.


3. Solunum Sistemi Rahatlatır : İçerdiği “mycrene” ve öcenol akciğeri ve nefes yollarını temizler. Daha rahat nefes almanızı sağlar.
Aynı zamanda çok iyi de bir balgam sökücüdür.
4. Diyabete Faydalıdır : Özellikle Tip 2 diyabet hastaları için defne yaprağı önerilir. Kötü kolestrolü, kandaki glükoz ve trigliserid seviyesini düşürdüğü bilinir. Bunun için çayını içebilir, yemeklerde kullanabilirsiniz.
Ayrıca kalp fonksiyonlarını arttırmak ve kan şekerini kontrol altında tutmak için defne yaprağını tavsiye edilir. İçeriğindeki antioksidanlar, insülin üretimini arttır. Bu da diyabeti kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
5. Kalbi Daha İyi Çalıştırır: Defne yaprağında bulunan rutin ve kafeik asit kalp fonksiyonlarını daha iyi çalışmasını sağlar. Rutin, kılcal damarları güçlendirir. Kafeik asit ise kolestrolü düzenler.
6. Ağrı Keser : Defne yaprağının baş ağrısına ve migrene iyi geldiğini yazımızın başında belirtmiştik. Defne yaprağı aynı zamanda eklem ağrılarına, artrite ve diş ağrısına da iyi gelir. Bir bardak defne çayı ile vücudunuzdaki bir çok ağrılardan kurtulabilirsiniz.
7. Bağışıklık Sistemine İyi Gelir : Defne yaprağı A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Bu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemi üzerinde oldukça güçlü etkileri vardır. A vitamini başta burnu, gözleri, boğazı, ağız boşluğunu, sindirim sistemini olmak üzere akciğer zarını korur. Bu sayede bakteriyel ve viral enfeksiyonları önler.
8. Sindirimi Rahatlatır : Mide vebağırsak sorunları ve çölyak hastalığı için defne yaprağı kullanabilirsiniz. Mide ve bağırsakta gazdan dolayı oluşan şişkinlikleri giderir ve proteinin sindirilmesini kolaylaştırır. Bu sayede hem şişliğiniz iner hem de kendinizi daha iyi hissedersiniz.
9. Kepek Giderir ve Oluşumunu Önler : Tek yapmanız gereken soğuk suya defne yapraklarını koymak ve saçınızı şampuanladıktan sonra bu su ile durulamak. Bu şekilde kullanıma başladıktan sonra kepek probleminiz kaybolacak ve tekrar ortaya çıkması önlenecektir.
10. Böbrek Taşını Düşürmenize Yardımcı Olur : Özellikle defne yaprağı çayı böbrek iltihaplanmalarına ve böbrek taşlarına çok iyi gelir. 1 bardak suya 3-4 adet defne yaprağı ekleyin. Suyu yarısı buharlaşana kadar kaynatın ve sonra süzün. Günde iki kere bu çayı için.
11. Uykusuzluğu Giderir : Uykusuzluk için birebirdir. Çayı, tütsüsü sizi rahatlatır. Sinirleriniz gevşetir, sakinleştirir.

AKCİĞER VEREM Akciğer veremine karşı uygulanacak terkipler: R -1 : “Keten tohumu bal ile macun yapılır, hastaya birer kaşık verir.” R – 2 : “Hastaya at yağı içirilir.” R – 3 : “Yumurta rafadan olarak hastaya içirilir.”


Mustafa Ulaş
AKCİĞER VEREM
Akciğer veremine karşı uygulanacak terkipler:
R -1 : “Keten tohumu bal ile macun yapılır, hastaya birer kaşık verir.”
R – 2 : “Hastaya at yağı içirilir.”
R – 3 : “Yumurta rafadan olarak hastaya içirilir.”
R – 4 : “Paça kaynatılır, birer bardak içilir.”
R – 5 : “Günde üç defa ikişer çay kaşığı çam sakızı yutulur.
R – 6 : “Taze süt kaynatılır, hastaya birer bardak içirilir.”
R – 7 : “Badem yenir. Birer bardak meyan kökü suyu içilir.
R – 8 : “Kuru üzüm, İncir, hurma, bal yeteri kadar alınarak su ile ki>/ natılır. Birer bardak içilir. ”
R – 9 : “Aç karnına birer çay bardağı at yağı içirilir.”
R -10: “Rutubetli yerde oturulmaz, birer bardak keçi sütü içilir, ”
R -11: “Paça çorbası içilir.”
R -12: “Birer bardak karpuz suyu, bal ile içirilir.”
R -13: “Kaymak ve bal macun yapılır birer kaşık yutulur.”
R -14: “Birer bardak süt içilir.”
R -15: “Pırasa suyu, arpa suyu ile içirilir.”
R -16: “Zeytinyağlı pırasa yedirilir.
R -17: “Birer bardak sinirli yaprak suyu içilir.”
R -18: “Birer bardak kereviz usaresi içilir.”
R -19: “Çam fıstığı, bal ile macun yapılır, birer kaşık yutulur.
R – 20: “Rafadan yumurta içilir. ”
R – 21: “Birer bardak ayva usaresi içirilir.”
R – 22: “Hindistan cevizi, bal ile macun yapılır, birer kaşık yutulur.
R – 23: “Beşer gr. kantaron çiçeği kaynatılır bal ile içilir.”
R – 24: “Ayrık otu kaynatılır, birer bardak içilir.”(
R – 25: “İğde kaynatılır, birer bardak suyu içilir.”
R – 26: “Karabaş otu kaynatılır, birer bardak pekmezle içilir.”
R – 27: “Demirli keçi sütü, birer bardak içilir.”
R – 28: “Birer çay kaşığı mesteki sıcak su ile yutulur.”
R – 29: “Mersin ağacı kaynatılır, birer bardak içilir.”
AKCİĞER ZAFİYETİ
Akciğerin beslenmesi için terkipler:
R -1: “Nohut et ile pişirilir, birer tabak yenir.”
R – 2: “Çemen kaynatılır, birer bardak içilir.”
R – 3: “Nohut yenir veya kaynatılıp suyu içilir.
Asırlardan beri insanlık âleminin en büyük şifa menbaı diye ifa­de ettikleri, çeşitli bitki ve otlara karşı alâkanın giderek arttığı ve bu bitkilerin bütün dünyada çok yaygın bir şekilde kullanıldığı günü­müzde, memleketimizde de bu ihtiyaca cevap verebilecek bitkiler vardır.insanların hastalıklarının tedavisi cihetinde cidden faydalı reçete­ler ve tavsiyeler sunması bakımından büyük değer taşımakta. Sizde Şifalı Bitkiler ile hastalıklarınıza doğal bitkisel çözüm ile derdinize deva bulabilirsiniz.
Uzun yıllar süren tecrübeler sonucu gerek İslâm tıb âlimleri, ge­rekse diğer tıb bilim adamları çeşitli bitki ve otların insan vücuduna ne gibi faydalar ve zararlar sağladığını belirlemişler ve belirlemiş ol­dukları bilgilerin ışığı altında bitkilerin insan sağlığına faydalı, hasta­lıklarına da çare olması maksadı yada bitkilerle hastalıkları tedavi maksadı wep sayfamızda sizler için Şifalı otlar, Şifalı taşlar, Şifalı bitkiler ile sizler için derledik….
Şifalı Bitkiler Nedir? Şifalı bitkiler içerdiği çeşitli moleküller ve vitaminler ile insanlar için oldukça faydalı bitkilerdir. Şifalı bitkiler birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Siyatik ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, sırt ağrısı, baş ağrısı, kulak ağrısı, diş ağrısı, berelenme, kesik, burkulma, adet sancısı, böcek ısırması gibi durumlarda ağrıları dindirme özelliğinden dolayı iyi geldiği bilinmektedir.
İlaç olarak bitkilerin kullanımı, insanlık tarihinin en eski tıbbi tekniklerinden biridir. Etnobotanik (bitkilerin geleneksel olarak insanlar tarafından kullanımları) gelecek ilaçları keşfetmek için etkili bir yol olarak kabul edilmektedir. Hekimlerin mevcut ilaçların çoğu aspirin, dijitalisten, kinin ve afyon içeren bitkisel ilaçlar olarak kullanımının uzun bir geçmişi var.
BİTKİLERDE TEDAVİDE TEMEL KAİDELER NELERDİR
1-Hastalıklar için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Öncelikle hekimin vereceği reçete kullanılmalıdır. Buna alternatif olarak ta bitkisel reçeteler kullanıl­malıdır.
2- Bitkilerin yan etkisi (zehirli olabilir) araştırılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
3- Bitkisel tedaviler uzun süreli olmalıdır. Bu süre en az 2-3 aydan az olmamalıdır. Hiç ara vermeden alınmalıdır.
4- Bitkilerin kalite derecesi iyi olmalıdır. Toplanması, kurutulması ve muhafazası uygun şekilde yerine getirilmelidir.
5- Alacağınız bitkileri mutlaka, bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve güvenilir aktarlardan alınız. Günümüzdeki büyücüler gibi bitkici tedaviciler de çoğalmıştır. Aman ha! Dikkatli olun! “Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder” Ata sözünü unutmayın.
BİTKİLERLE İLAÇLAR NASIL HAZIRLANIR
1 – Toz Şeklinde:
Bitkilerin kuru halde çekilerek toz haline getirildikten sonra kullanıl­masıdır. Bitkisel reçetede alınacak miktar belirlenmiş olup direkt ağız yo­luyla alınabileceği gibi bir bardak ılık suya karıştırıldıktan sonra da alınabilir.
R – 30: “Defne tohumu, bal ile macun yapıl alıntı

"Tırnağını dünyaya değişmediğimiz bir evlâdımız için küre-i arzın altı üstüne gelse bişey lazım gelmez" Süleyman Hilmi Tunahan (k.s.)

"NAMAZI GECİKTİREN GENÇ'İN BAŞINA GELENLER."
(Namazı İlk Vaktinde Kılmak..)
Manifaturacılık yapan bir genç vardı. İşlerinin çokluğunu bahane ederek, namazlarını hep son
vaktine bırakırdı.
Dükkânın yakınındaki camide, vaktin çıkmasına az zaman kala
namazlarını yetiştirirdi.
Bir gece, kan ter içinde kalmıştı. Rüyasında ölmüş, hesap için mizan başına getirmişlerdi.
(İbadetlerimi yaptım, haram işlemedim, hesabım kolay geçer) diye ümit ediyordu.
Melekler önce iman ve doğru itikat aradılar, hemen önlerine geldi.
Sonra namaza sıra geldi; fakat aradılar, bir türlü bulamadılar.
- Ben hiçbir namazımı kazaya bırakmadım, mutlaka bulmanız lazım,diye feryat ediyordu.
Nihayet melekler,
- Kusura bakma, sana ait bir tek namaz bulamadık. Şimdi seni cehenneme atacağız, diyerek yüksek bir dağa çıkardılar.
Genç çırpınarak,
- Hayır, bunda bir yanlışlık var, ben hiç namazlarımı bırakmadım, dediyse de dinlemediler, dağın tepesinden, aşağıda olan
cehenneme fırlattılar.
O şiddetli korkuyla, dizlerinin bağı çözüldü, birden karşılarına nur
yüzlü bir zat çıktı, düşerken havada yakalayıp,
-Ben senin kıldığın namazlarım, dedi.
Genç heyecanla,
- Ben çok perişandım, az sonra cehenneme düşecektim, niye bu kadar geç kaldın? diye sordu.
O da,
- Sen de beni hep son vakte bırakırdın, dedi.
Genç o günden sonra vakti girer girmez namazlarını kılmaya başladı.
ALLAHÜ TEÂLA CÜMLEMİZİ NAMAZLARINI İLK VAKTİNDE TADİL-İ ERKÂN İLE DOSTDOĞRU KILAN KULLARINDAN EYLESİN...!

Kim beş şeye devam ederse sevapları yüce dağlar boyu yığılır, Allah rızkını bol eyler: 1. Kim ki, az veya çok sadakalar vermeye devam ederse, 2. Kim ki, akraba ve dostlarına ziyaretlerde bulunursa,

Kim beş şeye devam ederse sevapları yüce dağlar boyu yığılır, Allah rızkını bol eyler:
1. Kim ki, az veya çok sadakalar vermeye devam ederse,
2. Kim ki, akraba ve dostlarına ziyaretlerde bulunursa,
3. Kim ki, Allah yolunda cihada devam ederse,
4. Kim ki, suyu israf etmeden abdeste devam ederse,
5. Kim ki, ebeveynine(Ana/Babasına) itaatkâr olur ve bunda sebat ederse;
yüce dağlar boyu sevabı yığılır, Allah rızkını bol eyler.
(Tenbîhü'l-Gâfilîn)
Ilim Irfan Sofrası

Evladın varsa Emin ellere teslim et, başı boş veya bilmediği kişilerle aynı apartta kalırsa o da onlar gibi olur!

Kefir ve yoğurt pirobiyetik dirler,barsak filorasini düzenler,hasta olmayı önler, nasıl mı? Okumadan ogrenemeyiz! Kafkasya’da yaşayan insanların uzun ömürlü ve sağlıklı olmalarının nedenlerinden biriside kefir içmeleridir. Kefir bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkları engeller ve bazı hastalıklara da iyi gelir. Kefirin yararları aşağıda sıralanmıştır. Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır, Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir, stres azaltır, sakinleştirir ve kolesterolü düşürür, Sinir sistemini güçlendirir, Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırır, Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler,


Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler,
Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler,
Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir,
Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir,
Egzema ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir,
Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,
Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
Safra kesesi ve böbrek hastalıklarına iyi gelir,
Sindirim sistemini mükemmel şekilde düzenler,
Sağlıklı diyet için önemlidir, kilo almayı önler.
Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.
Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.
Diş çürüklerini önler.
Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür.
İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.
Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.
İshale ve kabızlığa karşı etkindir.
Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir.Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
Görme yeteneğini güçlendirir.
Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
Zekâ gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
Astım ve Alerjiye karşı direnç oluşturur.
Çocukların büyümesinde doğal koruma ve güvenli Beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
Büyümeye güçlü destek sağlar.
Boy uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
Ergenlik dönemine Pozitif etkinlik katar.
Hormon dengesinin kuruluşuna yardımcı olur.
İhtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.
Zihinsel ve fiziksel gelişime benzersiz katkı sağlar.
Beyin hücrelerini aktifleştirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
Aşırı şişmanlamaya veya zayıflamaya karşı frenleyici görev üstlenir.
Sindirim sistemini inşa eder ve tam beslenme sağlar.
Sindirim esnasında protein sentezine olumlu yardım eder.
Bağırsak florasını inşa eder.
Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
Vitamin ve mineraller arasında işbirlikçi yapısıyla simbiotik çimento görevi görür.
Cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkiler yapar.
Ciltteki yağlanmayı ve kepeklenmeyi önler. Saçları kuvvetlendirir.
İç ve dış kanamalarda kanamaları durdurmaya yardımcı olur.
Yanıkların hızlı iyileşmesini sağlar.
Dokuları tamir eder.
Vücudun Sıvı dengesini optimum seviyede tutar.
DNA sentezini ve yenilenmesini olumlu etkiler.
Hücrelerin Oksijen almasında etkili görev üstlenir.
Gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olmasında unutulmaz bir partnerdir.
Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar.
Yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkandır.
Cinsel fonksiyonların devamlılığında aktiflik kazandırır.
Vücudun bütün organlarının uyumlu ve senkronize çalışmasını düzenler.
Kanı temizler, klosterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.
Damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
Uykusuzluğu giderir. Spor yapanlar için enerji deposudur.
Ferahlatıcı hoş kukusu ve benzersiz tadıyla rahatlık verir, dinlendirir ve gevşetir.
Yemeklerde keyfinize keyif katar.
Hazmı kolaylaştırır.
Diyet yapanlar için en ideal içecektir.
Kilo aldırmaz ve beslenme sentezi oluşturur.
Kemoterapi tedavisi sürerken vücudun güçlü kalmasını ve Beslenmenin devamlılığını sağlar.
Kas kasılmalarını ve krampları önler.
Selülitlere karşı etkindir.
Yağ dokularını çözümleyici fonksiyon içerir.
Sindirim sistemindeki trafiği düzenler.
Birçok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
Başta üreme hormonları östrojen, progesteron, testesteron olmak üzere kortizon, ensülin, trioid, serotonin ve adrenal hormonları üzerine olumlu etkiler yapar.
Mide asitleri ile salgıların düzenli ve verimli üretilmesine katkıda bulunur.
Alkol alanlar açısından kaybolan vitaminlerin geri alımında tam bir takviye sağlar.
Zehirlenmelere karşı kanı temizler.
Vücuda giren siyanürü etkisizleştirir.
Saç dökülmesini azaltır.
Doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç alanlara yardımcı olur.
Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
Sinir sistemini sürekli reorganize ettiğinden çelik gibi güçlü yapı oluşturarak sakinlik ve rahatlık verir.
Antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
Menopoz dönemindeki riskleri azaltır.
Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
Damar sertliğini engeller.
Uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik met@bolizmanın mimarıdır. Kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek sağlar.
Osteoporoz ve Alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.
prostat ve Bağırsak Kanseri başta olmak üzere birçok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
Adale kasılmaları ile felce karşı etkindir.
Ellerdeki titremeler ile bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını önler.
Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
Sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklardaki uyuşma ile karıncalanmaları azaltır.
Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu engeller.
Serbest radikallerin, ağır met@llerin ve zehirli Gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
Kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler yapar.
Genç yaşlanmayı sistemize eder.
Mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.

Her gün sirke tüketmek için 9 sebep ! Sirke Neye İyi Gelir: Sirkenin faydaları saymakla bitmez. Saçlarınızdan cildinize kadar birçok alanda faydası olduğunu biliyor musunuz? Ünlü birçok isim sirkeyi yalnızca salatalarda değil, güzelliklerine katkı sağlaması için de kullanmaktadır. İnsan sağlığına olan faydalarını ve diğer önemli katkılarını öğrenmek için yazımızı mutlaka okuyun. İşte, her gün sirke tüketmek için 9 sebep; 1- Saçlarınızı parlatır: Banyodayken saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulamada sirke kullanabilirsiniz. Sirke kullandığınızda saç köklerinizi güçlendirdiğiniz gibi parlamasını da sağlayabilirsiniz. Banyoda sirke ile saçlarınızı durulamak için boş bir şampuan şişesine iki yemek kaşığı kadar sirke koyarak suyla doldurun. Saçlarınıza faydası olabilmesi için her hafta birkaç defa şampuanlamadan sonra sirkeli karışımı kullanabilirsiniz. 2- Cildin pH’ını dengeler:


Doğal elma sirkesi cildinizin pH dengesini sağlar. Cildiniz için tonik yerine doğal elma sirkesini pamuk kullanarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı gece yatmadan önce yüzünüzü yıkadıktan sonra ya da sabahları yüzünüze nemlendirici sürdükten sonra da gerçekleştirebilirsiniz. Sirkeyi hafif bir şekilde yüzünüze kompres yaparak uygulayın ve gece boyunca yüzünüzde kalmasına özen gösterin. Bu sayede ciltteki yaşlanma lekelerini ve sivilceleri yok edebilirsiniz.
3- Diş lekelerini giderir:
Diş sağlığınız için doğal elma sirkesi kullanabilirsiniz. Dişlerinizi elma sirkesiyle fırçalayarak hem dişlerinizi beyazlatabilir hem de sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
4- Güneş yanıklarına iyi gelir:
Küvetiniz varsa bir kahve fincanı kadar sirkeyi doldurduğunuz küvete ekleyin ve içinde 10 dakika kadar bekleyin. Bu uygulama ile güneş yanıklarının rahatsızlık yaratan etkilerini yok edebilirsiniz.
5- Kilo vermeye yardımcıdır:
Yarım litre içme suyunun içine iki yemek kaşığı elma sirkesi eklemeniz gerekmektedir. Hazırladığınız bu sirkeli su gün boyu tüketilebilir. Doğal elma sirkesinin içinde bulunan asetik asit her gün alınırsa kilo vermeye katkı sağlamaktadır. Bir araştırma sonucuna göre 12 hafta süreyle asetik asit tüketmek vücut ağırlığında, özellikle bel çevresi ve karın bölgesindeki yağlarla birlikte trigliseritte de azalma görülmüştür.
6- Vücut sistemini düzenler:
İnsan vücudu sürekli olarak dengede kalabilmek için çalışır. Vücudumuzun sağlıklı alkali pH seviyesini sürdürebilmek için doğal elma sirkesi çok önemlidir. Yapılan araştırmalarda asit düzeyindeki yükseklik enerjinin düşmesine ve enfeksiyon etkisinin artmasına yol açar.
7- Detoks etkisi vardır:
Vücut pH’ının dengelenmesine katkıda bulunan doğal elma sirkesi, aynı zamanda vücudun toksinlerden arınmasını da sağlamaktadır. Elma sirkesinin kardiyovasküler dolaşımı uyardığı ve karaciğerin toksinlerden arınmasını sağladığı bilinmektedir.
8- Lenfatik sistem için faydalıdır:
Sirkenin mukusun vücuttan atılmasını ve lenf düğümlerinin temizlenmesini sağladığı belirlenmiştir. Bu konuda yapılan araştırmalarda doğal elma sirkesinin tıkanıklığı ve mukusu azalttığı ve alerjiye iyi geldiği görülmüştür. Alerjinin etkileri azaldığında sinüs enfeksiyonları, baş ve boğaz ağrıları gibi semptomlar da azalmaktadır.
9- Evdeki zehir etkisini yok eder:
Ev temizliğinde eşyalarınızı temizlerken sirkeli su kullanmak, kimyasal temizlik maddelerinin kullanımını da ortadan kaldırır. Elma sirkesi ile banyo ve tuvaletlerinizi de temizleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra bulaşık makinenizde deterjan yerine de kullanma imkanına sahipsiniz. Bir bardak suyun içine yarım bardak kadar sirke katın ve bununla diğer elektrikli mutfak aletlerinizi, aynalarınızı, pencerelerinizi ve aklınıza gelen bir çok yeri temizleyebilirsiniz.