1 Mart 2020 Pazar

Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler

Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler


Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler : MERSİN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemeklerden evvel içilir.

Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 3-5 gr içilir.

MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

ÜZERLİK TOHUMU: Üzerlik tohumu ve kökü dere otu ile kaynatılır, elde edilen mayiden gün de 1-2 bardak içilir.

UDIHÎNDİ: Udihindi toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı, su ile içilir (Zatülcenpte).

KETEN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr keten tohumu tozu konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.

ANDIZ OTU KÖKÜ: Andız otu kökü üzüm şırası içerisinde 30 gün bekletilip içilir.

SATER: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

ÇAM SAKIZI: Günde 0,5-2 gr hap halinde kullanılır.

NOHUT: Nohut haşlanıp yenilir.

BAL: Bal limon suyu ile şerbet yapılıp içilir.

mehmet sertkaya

EĞRELTİ OTUNUN FAYDALARI Kemik sağlığını destekler Eğreltiotu yapraklarında bulunan şaşırtıcı tıbbi özelliklerden biri kalsiyumdur. Bu, yeşil sebzenin kemikler ve dişler için harika olduğu anlamına gelir çünkü kalsiyumun kemikler ve dişler için temel mineraldir. Sinir sisteminin fonksiyonunu destekler Eğreltiotu yaprakları sinir sisteminin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için faydalı olacak minerallerle doludur. Dahası, eğreltiotu yaprakları ayrıca sinir sisteminin işlevini optimize etmeye yardımcı olan B vitaminlerinden biri olan tiamin içerir.

Mustafa Ulaş bir gönderi paylaştı.
Mustafa Ulaş
EĞRELTİ OTUNUN FAYDALARI
Kemik sağlığını destekler
Eğreltiotu yapraklarında bulunan şaşırtıcı tıbbi özelliklerden biri kalsiyumdur. Bu, yeşil sebzenin kemikler ve dişler için harika olduğu anlamına gelir çünkü kalsiyumun kemikler ve dişler için temel mineraldir.
Sinir sisteminin fonksiyonunu destekler
Eğreltiotu yaprakları sinir sisteminin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için faydalı olacak minerallerle doludur. Dahası, eğreltiotu yaprakları ayrıca sinir sisteminin işlevini optimize etmeye yardımcı olan B vitaminlerinden biri olan tiamin içerir.
Akciğerleri iyileştirmeye yardım eder
Akciğerler insan vücudunda önemli bir organdır, çünkü her gün oksijeni almak ve karbondioksiti vücuttan atmaktan sorumludurlar. Ancak, astım, öksürük ve tüberküloz gibi enfeksiyonlardan ve genetik hastalıklardan kaynaklanan yaygın akciğer hastalıkları vardır. Eğrelti otundan yapılan çay, akciğer hastalıklarını iyileştirmek için kullanılır.
Hazımsızlığı giderir
Hazımsızlık, herkesin başına gelebilecek yaygın bir sorundur. Çoğunlukla, bu yeme alışkanlıkları veya kronik sindirim problemleri nedeniyle oluşur ve kramp, gaz, ishal ve kabızlık gibi mide problemlerine yol açar. Eğrelti otu infüzyon hazımsızlık problemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olur.
Zengin demir kaynağı
Fosfor ve kalsiyumun yanı sıra, eğrelti otu yaprakları demir açısından zengin bir kaynaktır. Demir önemli minerallerden biridir. Demirin temel sağlık yararları; kırmızı kan hücrelerinin üretimini teşvik etmektir.
Kanserli hücre gelişimini önleyebilir
Eğrelti otu yaprakları aynı zamanda antioksidanlar, C vitamini ve A vitamini ile doludur. Bu vitamin ve minerallerin kombinasyonu serbest radikallerle savaşarak kanserli hücrelerin gelişmesini önleyebilir.
Kalp sağlığına destek
Kan damarları, plak oluşumu nedeniyle daraldığı zaman etkilenir ve kalp krizine veya felce neden olan kan akışını zorlaştırır. Eğrelti otlarında bulunan potasyum, kalbin korunmasına ve kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur. Kalp krizini ve felci önler.hamile kalınmasında faydalı bir bitki dikkatli kullanılmalı düşük dozda
NOT: Eğrelti otu birçok faydasının yanı sıra mutlaka temkinli olarak kullanılması gereken bir bitkidir. Başta vücutta fazla A vitamini depolanması olmak üzere daha birçok özelliği nedeniyle eğrelti otu vitamin zehirlenmesi, kusma, ishal, bulantı, titreme gibi yan etkiler yaşamanıza neden olabilmektedir. Bunun için mutlaka uzman bir doktor onayı ile kullanmanız sağlığınız açısından çok önemlidir.Alıntıdır

DİŞ ETLERİ SORUNUNUZDAN KURTULUN BOŞUNA DİŞLERİNİZDENDE OLMAYIN

Mustafa Ulaş
14 dk.
DİŞ ETLERİ SORUNUNUZDAN KURTULUN BOŞUNA DİŞLERİNİZDENDE OLMAYIN
1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağını karıştırın cam kavanoza koyun fındık kadar diş fırçasına alın diçlerinize ve diş etlerine fırçalayın 1 haftada düzeliyor kesinlikle geçmiş olsun şifa olsun

BAĞDOKUSU ROMATİZMA ÇEŞİTLERİ VE TEDAVİSİ OKUYALIM Romatizma Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir? Romatizma, ülkemizde görülme oranı yüksek bir hastalıktır. Her yaşta görülebilen romatizma, eklem, doku, kemik, kas ve sinir köklerini etkiler. Ve romatizmanın yüzden fazla çeşidi vardır. Halk arasında sıcak ve soğuk havanın romatizmaya neden olduğuna dair yanlış bir inanış vardır. Özellikle aile geçmişinde romatizma öyküsü bulunan kişiler alışkanlıklarını, romatizma neden olur ve nasıl tedavi edilir sorularının cevaplarına göre düzenleyerek birçok olumsuz durumdan kendilerini koruyabilirler. Her yaştan insanda görülmesi mümkün olan romatizma, kas ve eklem hareketlerini zorlaştırır. Özellikle beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve hazır gıdaların yoğun olarak tüketilmesi, bağ dokusunun temel bileşeni olan kollajenin vücutta azalması, romatizmal hastalıkların görünme riskini artırır.


Romatizma Nedir?
Romatizmaya İyi Gelen ve Tetikleyen Yiyecekler!
Romatizma, kelime olarak Yunanca "akma" anlamına gelen "Rheuma" kelimesinden türemiştir. Romatizma, otoimmün sistemindeki bozukluktan kaynaklanan düzinelerce hastalığı tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Romatizmal hastalıklar genel olarak eklemlerde, kaslarda organları birbirine bağlayan ya da destekleyen dokularda görülse de vücudun herhangi bir bölümünde de meydana gelme olasılığı mevcuttur.
Romatizma Neden Olur?
romatizma_romatizma_nedir_romatizma_ne_iyi_gelir_romatizmal_hastaliklar_romatizma_ilaclari
Romatizma hastalıklarının neredeyse tamamı otoimmün sistemindeki bozukluktan kaynaklanır. Bu hastalıklar, bağışıklık sisteminin mikroplar, bakteriler ya da virüslere saldırmak yerine sağlıklı dokulara saldırmasından dolayı ortaya çıkar. Gut hastalığında da görüldüğü gibi ürik asit kristalleri (idrar kristalleri) de romatizmal rahatsızlıklara sebep olabilir.
Romatizmal hastalıklarla ilgilenen bölüm romatolojidir. Romatologlar eklemlerde, kaslarda ve bağışıklık sisteminde oluşan hastalıklarla ilgili uzmandırlar. Ana romatizma tiplerini anlamak ve neden kaynaklandığını bilmek hem oluşumunu engelleyebilmek hem de tedavi için önemlidir.
KAÇ TİP ROMATİZMA VARDIR?
Romatizma, temel olarak iki tipe ayrılır. Bunlar, iltihabı olanlar ve olmayanlar şeklindedir. İltihabı olan romatizma üç çeşittir. Birincisi, Çeşitli mikropların (Stafilokok, streptokok ve tüberküloz basili gibi), eklemlerde meydana getirdiği romatizma. İkincisi, bağışıklık sisteminin bozuk olması ile meydana gelen romatizma. Son olarak ise, ürik asit gibi kristallerin eklemlerde meydana getirdiği tahriş sonucu oluşan romatizma.
İltihabı olmayan romatizmalar arasında ilk akla gelen artroz yani kireçlenmedir. İltihap olmamasına karşılık bu romatizmada aşınma görülür. Eklemin içindeki kıkırdağın incelmesi ve kaybolması ile eklemlerin kenarında kemik çıkıntıları meydana gelir. Bu romatizma türüne neden olarak kaza, darbe gibi travmalar, psikolojik hastalıklar sayılabilir.
Romatizma Belirtileri Nelerdir?
Romatizmal ağrılara bitkisel tedaviler
Romatizmal hastalıkların belirtileri, türüne göre farklılık gösterdiğinden bu türleri ve belirtileri ayrı başlıklar altında incelemek ve buna göre değerlendirmek gerekir.
1. Romatoid artrit
Romatizmal rahatsızlıkların en yaygın görülen türü romatoid artrittir. Kronik bir iltihabi rahatsızlık olan romatoid artrit hastalarının eklemlerinde şişme ve iltihap meydana gelir. Bunun nedeni, bağışıklık sisteminin eklem kapsüllerine saldırmasıdır. Romatoid artrit son derece ağrılı olabilir, eklem yapılarında bozulmaya ve kalıcı hasara neden olabilir. Genel olarak bilek ya da ayak parmakları gibi küçük eklemlerde meydana gelir. Semptomları son derece sistematik olarak ilerlediğinden,
Akciğerler,
Gözler,
Kan damarları ve
Cildi de hastalıkla birlikte etkiler.
Romatoid artritin en belirgin semptomu ellerde ya da ayaklardaki eklemlerde görülen ağrı ya da kasılmadır.
2. Gut hastalığı
İltihaplı romatizma türlerinden biri olan gut hastalığı eklemlerde şiddetli ağrıya sebep olan iltihabi bir rahatsızlıktır. Yoğun miktarda ürik asit kristalinin vücut dokularında depolanmasıyla meydana gelir ve;
Şişme,
Kızarıklık,
Etkilenen eklemde yanma hissine neden olur.
Ürik asit kristalleri aynı zamanda böbreklerin de işlevlerini yerine getirmelerini engeller. Gut çoğunlukla ayak başparmağında gelişir ve diğer eklemlere de atlayabilir. Eğer rahatsızlık uzun süre tedavi edilmezse tofi adı verilen nodüllerin oluşmasına sebep olur.
3. Vaskülitis (damar iltihabı)
Nadir görülen bir romatizma türü olan vaskülitis, kan damarlarında iltihaplanmaya neden olur ve hayati risk taşır. Dokulara yeterli düzeyde kan taşınmasını engelleyerek iskemiye (bölgesel anemi) sebep olan vaskülitis, yayıldığı kan damarlarında ağrıya neden olur. Vaskülitis belirtileri,
Kırmızı noktacıklar,
Deride hassas yumru ya da şişkinlikler,
Eller ve ayaklarda güçsüzlük,
Öksürük,
Ateş olarak sayılabilir.
4. Lupus
Bir otoimmün hastalığı olan lupus deri iltihabı olarak da bilinir. Her yaştan kadın ve erkekte görülebilse de genç kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Bununla birlikte erkeklerdeki belirtileri kadınlara oranla daha yoğundur. Lupus hastalığı
DEVAM EDİYOR...
DEVAMI
Eklemlerde ağrı ve gerginliğe,
Deride kaşıntılı yaralara,
Burun, kafa derisi ya da ağızda yaralara,
Ateşe,
Halsizliğe,
Derin nefes alırken zorlanmaya sebep olabilir.
5. Sjörgen sendromu
Oldukça yaygın olarak görülen bir hastalıktır fakat semptomları pek çok hastalıkla benzerlik gösterdiğinden kolay teşhis edilemez. Daha çok kadınları etkileyen sjörgen sendromu, erkeklerde ve çocuklarda da görülebilir. Bu hastalık,
Ağızda kuruluk,
Boğazda yanma ya da kuruluk,
Konuşmada çiğnemede ya da yutmada zorlanma,
Halsizlik,
Sindirim sorunları,
Vajinal kuruluk,
Ciltte kuruluk ya da yara,
Eklem ağrısı,
Sinir ağrısı,
Kulak altı bezlerinde şişme gibi sayısız hastalığın belirtisi olabilecek semptomlar oluşturduğundan çoğu zaman teşhisinde zorluk yaşanır.
Romatizma Nasıl Tedavi Edilir?
Romatizmal hastalıkların tedavisinde bir uzman yardımı almak ve rutin kontrolleri aksatmamak son derece önemlidir. Özellikle vaskülitis gibi ölümcül sonuçlar doğurabilecek durumlarda düzenli kontrol ve tedavi şarttır.
Steroid
Romatizma nasıl geçer sorusunun yanıtı genel olarak streoidler ya da ibuprofen veya naproksen etken maddeli anti-inflamatuvarın kullanımıdır. Bu tür ilaçların kullanımı iltihap oranını düşürür. Streoidler ayrıca bağışıklık sisteminin çalışma oranını dengeleyerek sağlıklı dokulara saldırmasını engeller.
İmmünosupresif (bağışıklık sistemini baskılayıcı) ilaçlar
Romatizmal hastalıkların tedavisinde uygulanan bir diğer yöntem bağışıklık sistemini engelleyici ilaçların kullanımıdır. Streoidlerin bağışıklık sistemini kontrol altına alamadığı durumlarda reçete edilen immunsupresif ilaçlar romatizma ağrısına ne iyi gelir sorusunun da yanıtıdır. Son derece etkili olan bu ilaçların yan etkileri de bir o kadar kuvvetlidir. Bu ilaçların kullanımındaki başat tehlike, bağışıklık sistemi aktivitesini azaltarak vücudu hastalıklara karşı savunmasız duruma getirmesidir.
Kolkisin
Özellikle gut hastalığının tedavisinde kullanılan kolkisin, düzenli olarak kullanıldığında hastalığın neden olduğu belirtileri azaltabilir. Özellikle ataklar sık sık meydana geliyorsa ürik asit kristallerinin çözülerek vücuttan atılması için doktorlar tarafından reçete edilebilir.
Romatizmaya Hangi Bitkiler İyi Gelir?
Isırgan Otu En Popüler Şifali Bitkiler Arasında
Romatizma bitkisel tedaviye olumlu yanıt veren hastalıklardandır. Bazı bitki ve tohumların iltihaplanmayı azaltarak ağrıları azalttığı bilinmektedir.
1. Kereviz tohumu
Bir yemek kaşığı kereviz tohumunu bir litre suya atarak kaynatın. İyice demlenen karışımınızı ılındıktan sonra günde bir bardak tüketerek ağrılarınızı azaltabilirsiniz.
2. Isırgan otu
Az miktarda suyun içerisinde haşlayarak lapa haline getirdiğiniz bir tutam ısırgan otunu soğuduktan sonra bir tülbente sarın. Bu lapayı eklemlerinize ya da ağrıyan bölgelerinize sararak 15 dakika kadar bekletin. Kronik ağrılarınızı dindirmek için bu kürü haftada üç kez uygulayabilirsiniz.
3. Maydanoz
Bir demet maydanozu ezerek suyunu çıkarın. Bu sudan günde üç kez bir yemek kaşığı kadar tüketin. Küre altı hafta kadar devam ettikten sonra üç hafta ara verilmesi tavsiye edilir.
Bu bitkiler haricinde belli otların çayını yaparak da ağrılarınızı azaltmanız mümkün. 200 santilitrelik suya atacağınız, önerilen miktarda otu demleyerek düzenli olarak tüketebilirsiniz.
Tane karabiber: 1 tatlı kaşığı
Zencefil: 1 çay kaşığı
Kuşburnu: 1 yemek kaşığı
Papatya: 1 tatlı kaşığı
alıntı
Hayvansal ürünlerden uzak durun

Teşekkürler muharrem beyin oksijenli su tedavisi.mükemmel sonucu saygılar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı
3 dk. 
 

Adet Söktürmek İçin Bitkisel Reçeteler : KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak yemeklerden evvel 3-4 defada içilir.



Adet Söktürmek İçin Bitkisel Reçeteler :
KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak yemeklerden evvel 3-4 defada içilir.

Kantaron toz halinde günde 0.5- 2 gr içilir.

YARPUZ-FİLİSKİN: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

Yarpuz yağından günde 2-10 damla şekerle alınır.

HAVUÇ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Havuç tohumu toz haline getiri lir, günde 3 defa 1 -3 gr içilir.

KEKİK: 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

Kekik toz halinde günde 3 defa 1-4 gr içilir.

MAYDANOZ TOHUMU:
1 bar dak kaynar suya, 4 gr maydanoz tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kuru maydanoz konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. (Maydanoz kökleri de aynı maksatla kullanılır).

ÇÖREKOTU TOHUMU:
1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Çörekotu tohumu toz halinde günde 3 çay kaşığı içilir (Ballada yenilebilir).

ÜZERLİK TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum veya ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.

SARI SABIR: Sarı sabır hap halinde günde 0,20 gr içilir.

ÇÖVEN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 2 gr kök konur, 10 dk bekletilir, bu sudan günde 20-100 gr içilir.

BİBER: 1 bardak kaynar suya, 10 gr acı biber konur, 10 dk bekletilir, süzülür, günde 2-3 bardak içilir. Biber, toz halinde günde 3 defa 0,5-1 gr içilir, günde 1-2 gr balla yenir.

KAFESLİ SAPSIZ DİKEN: 1 bar dak kaynar suya, 8-10 gr ince kı yılmış kök konur, soğuyunca süzülür, günde 1 bardak azar azar içilir.

LABADA TOHUMU: Labadanın taze yeşil tohumu kaynatılır, bir kaç gün sabahları içilir.

ALIÇ-YEMlŞEN: 1 bardak kay nar suya, 4 gr çiçek-yaprak ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

1 bardak kaynar suya, 20 gr ezilmiş meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak ve daha fazlası içilebilir.

ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Andız otu kökleri toz haline getirilir, günde 2-10 gr içilir.

ŞAKAYIK KÖKÜ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. KISACIK MAHMUD OTU: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

SİKLAMEN SOĞANI:
1 bardak kaynar suya, 10 gr soğan konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bar dak içilir.

GÜNLÜK: Günde 1-4 gr hap ha linde yutulur.

ZERAVENT KÖKÜ:
1 bardak kaynar suya, 2-4 gr kök konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

Kökler toz haline getirilir, günde 4-8 gr balla karıştırılıp yenilir.

KEDİ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-12 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak yemeklerden evvel içilir.

EŞEK MARULU: Acı marul yaprakları sirke ile yenilir. Yaprakları sıkılır, suyundan 80 gr şekerle tatlandırılıp içilir.

MÜRRÜSAFI: Günde 0,5-1 gr mürrüsafi toz veya hap halinde alınır veya daha fazlası günde 10 gr kadar artırılabilir.

SAFRAN: Safran toz halinde 1,5 gr tıbbı papatya toz halinde 2 gr karıştırılır, 0,5 gr lık güllaçlara konulur, günde 2-6 adet içilir. Papatya tozu yerine pelinde kullanılabilir.

ÜVEZ MEYVESİ: Taze üvez meyvelerinden yenilir.

DUVAR SARMAŞIĞI:
1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.

KARA TOPALAK: 1 bardak kay nar suya, 4 gr yumru konur, 10 dk bekletilip içilir.

Taze yumrular yenilir.

İBLİS ARPA OTU: İblis arpa otu tohumları kaynatılır, buharına oturulur.

ASPİR TOHUMU:
1 bardak su ya, 20 gr tohum konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir (adet zorluğunda).

ASPİR ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 20 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

SU YONCASI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Toz haline getirilir, günde 2-3 gr içilir.

SU ZAMBAĞI:
1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

TERE-SU TERESİ: Taze bitki sı kılır, suyundan günde 1 bardak içilir.

1 bardak kaynar suya, 7-8 gr taze tere konur, 10 dk bekletilir, gün de 3 bardak içilir. Tere tohumundan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir.

TARHUN: 1 bardak kaynar suya, 4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

TAVŞANCIL OTU: 1 bardak kay nar suya, 5 gr kök, yaprak veya tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

TIBBİ KOKULU YONCA:
1 bar dak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bar dak içilir.

BİBERİYE: 1 bardak suya, 10 gr biberiye konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir.

SOĞAN KABUĞU: Kuru soğanın kabuğu kaynatılıp içilir.

KOKULU YONCA: Kokulu yonca yaprakları veya tohumu toz haline getirilir, günde 2 gr içilir.

AĞAÇ YOSUNU: Ağaç yosunu kaynatılır, buharına oturulur.

FRENK İNCİRİ (KAYNANA Dİ Lİ): Frenk inciri meyve olarak yenilir.

TARÇIN: Günde birkaç defa ya rım çay kaşığı tarçın şekerle yeni lir veya su ile içilir.

SEDEF OTU:
Sedef otu çiçekli dalları toz haline getirilir, günde 0,20-0,80 gr hap halinde içilir.

Günlük doz 0,20-1 gr'mı geçmemelidir. KARA ARDIÇ YAPRAĞI: Kara ardıç yaprağı toz haline getirilir, günde 0,3-0,6 gr içilir. Doz aşımı zehirlenme yapar.

KANARYA OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.
Görüntünün olası içeriği: bitki