1 Mart 2020 Pazar

Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler

Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler


Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler : MERSİN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemeklerden evvel içilir.

Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 3-5 gr içilir.

MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

ÜZERLİK TOHUMU: Üzerlik tohumu ve kökü dere otu ile kaynatılır, elde edilen mayiden gün de 1-2 bardak içilir.

UDIHÎNDİ: Udihindi toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı, su ile içilir (Zatülcenpte).

KETEN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr keten tohumu tozu konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.

ANDIZ OTU KÖKÜ: Andız otu kökü üzüm şırası içerisinde 30 gün bekletilip içilir.

SATER: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

ÇAM SAKIZI: Günde 0,5-2 gr hap halinde kullanılır.

NOHUT: Nohut haşlanıp yenilir.

BAL: Bal limon suyu ile şerbet yapılıp içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder