Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler
Akciğer İltihabı İçin Bitkisel Reçeteler : MERSİN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemeklerden evvel içilir.
Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 3-5 gr içilir.
MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
ÜZERLİK TOHUMU: Üzerlik tohumu ve kökü dere otu ile kaynatılır, elde edilen mayiden gün de 1-2 bardak içilir.
UDIHÎNDİ: Udihindi toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı, su ile içilir (Zatülcenpte).
KETEN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr keten tohumu tozu konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.
ANDIZ OTU KÖKÜ: Andız otu kökü üzüm şırası içerisinde 30 gün bekletilip içilir.
SATER: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
ÇAM SAKIZI: Günde 0,5-2 gr hap halinde kullanılır.
NOHUT: Nohut haşlanıp yenilir.
BAL: Bal limon suyu ile şerbet yapılıp içilir.
Yapraklar toz haline getirilir, günde 3 defa 3-5 gr içilir.
MERSİN MEYVESİ: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr meyve konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
ÜZERLİK TOHUMU: Üzerlik tohumu ve kökü dere otu ile kaynatılır, elde edilen mayiden gün de 1-2 bardak içilir.
UDIHÎNDİ: Udihindi toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı, su ile içilir (Zatülcenpte).
KETEN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr keten tohumu tozu konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.
ANDIZ OTU KÖKÜ: Andız otu kökü üzüm şırası içerisinde 30 gün bekletilip içilir.
SATER: 1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
ÇAM SAKIZI: Günde 0,5-2 gr hap halinde kullanılır.
NOHUT: Nohut haşlanıp yenilir.
BAL: Bal limon suyu ile şerbet yapılıp içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder