- Baş ağrısını geçirmeye yardım eder.
- Ağız kokusunu giderir.
- Şişkinlik ve gaz problemlerini giderir.
- İshali keser.
- Gerginliği ve yorgunluğu alır.
- Ağız kokusunu giderir.
- Şişkinlik ve gaz problemlerini giderir.
- İshali keser.
- Gerginliği ve yorgunluğu alır.
KARANFİL NEDİR? KARANFİLİN FAYDALARI NELERDİR?
Halk arasında karanfil çiğnemek daha çok ağız kokusunu giderici etkisiyle bilinir.
Öne çıkan bu özelliğinin yanında hayli güçlü bir aromaya sahip olan karanfilin pek çok faydası bulunur.
İçeriğinde A, K, E ve B6 vitaminlerini, ayrıca Omega 3 ile Omega 6 bulunduran, güçlü bir kalsiyum, potasyum, sodyum, manganez deposu olan karanfil, asırlardır pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır.
Günümüzde karanfilin bilinen belli başlı faydaları arasında şunlar vardır:
-Antiseptik özelliği ile ağız ve diş bakımınıza yardımcı olur
-Ağrı kesici etkisiyle özellikle karanfil yağı diş ağrıları için birebirdir.
-Gaz probleminin giderilmesinde etkilidir.
-Sinüzit ve soğuk algınlığı tedavisine yardımcıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir
-Cilt dostudur, akne ve lekelerin yok edilmesine yardımcı olur.
-Saçı güçlendirip canlandırır.
-Karanfil tüketimi diyabetik rahatsızlıklardan doğan şikâyetlerin azalmasını sağlar.
-Kemik sağlığının korunmasında etkilidir.
-Sindirim sisteminin işlevlerini destekler, sindirimi düzenleyici etki gösterir. Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi problemlerini de giderir.
-Mide bulantısı ve kusmaya iyi gelir. Gaz söktürücüyle etkisiyle gaz sancılarını giderir.
-Balgam söktürücüye bir etkiye sahiptir. Öksürüğün kesilmesinde önemli bir rol oynar.
-Zihinsel yorgunluğu giderir.
-Karanfilin çiçeklerinin kaynatılmasıyla hazırlanan çay, ateş düşürücü şurup niteliğindedir.
-Ağız kokusunu giderir.
-Stresle başa çıkmanıza, stresi yenmenize yardım eder.
-Günümüzde en çok yakınılan konulardan bir tanesi de sürekli yorgunluk ve halsizliktir.
-Ağrı kesici etkisiyle özellikle karanfil yağı diş ağrıları için birebirdir.
-Gaz probleminin giderilmesinde etkilidir.
-Sinüzit ve soğuk algınlığı tedavisine yardımcıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir
-Cilt dostudur, akne ve lekelerin yok edilmesine yardımcı olur.
-Saçı güçlendirip canlandırır.
-Karanfil tüketimi diyabetik rahatsızlıklardan doğan şikâyetlerin azalmasını sağlar.
-Kemik sağlığının korunmasında etkilidir.
-Sindirim sisteminin işlevlerini destekler, sindirimi düzenleyici etki gösterir. Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi problemlerini de giderir.
-Mide bulantısı ve kusmaya iyi gelir. Gaz söktürücüyle etkisiyle gaz sancılarını giderir.
-Balgam söktürücüye bir etkiye sahiptir. Öksürüğün kesilmesinde önemli bir rol oynar.
-Zihinsel yorgunluğu giderir.
-Karanfilin çiçeklerinin kaynatılmasıyla hazırlanan çay, ateş düşürücü şurup niteliğindedir.
-Ağız kokusunu giderir.
-Stresle başa çıkmanıza, stresi yenmenize yardım eder.
-Günümüzde en çok yakınılan konulardan bir tanesi de sürekli yorgunluk ve halsizliktir.
Bitkinlik, yorgunluk veya gerginlik gibi durumlarda bir fincan kadar su kaynatılır. Kaynayan suyun içine 9-10 tane karanfil atılır. 5-6 dakika kadar beklenir. Karanfil taneleri içinden çıkarılmadan bu su içilir.
Bu suyu içtikten sonra kendinizi daha zinde hissedeceksiniz ve üzerinizdeki yorgunluğu atmış olacaksınız. Bu çayı her gün içmeyiniz, haftada 2 kez yapabilirsiniz.
ZAYIFLAMAK İÇİN KARANFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?
Zayıflamayı kolaylaştıran karanfil çayını hazırlamak için size gerekli olan malzemeler bir kaç diş karanfil, bir iki adet çubuk tarçın ve iki bardak sudan ibaret.
Suyu kaynattıktan sonra ocaktan alın ve içine karanfil ve tarçını ilave ederek demlemeye bırakın.
Tarçın metabolizmanın hızlandırılmasına yardımcı olurken çayınızın daha tatlı ve lezzetli olmasını da sağlar.
Tarçın metabolizmanın hızlandırılmasına yardımcı olurken çayınızın daha tatlı ve lezzetli olmasını da sağlar.
Tarçın karanfil çayı tüketilmeye hazır duruma getirildikten sonra günde iki kez sabah ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce içilebilir.
(ALINTI)
(ALINTI)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder