6 Mart 2020 Cuma

MENOPOZ VE BİTKİLERİN FAYDALARI Her kadının belli bir yaştan sonra yaşadığı biyolojik bir durumdur menopoz. Doğanın bir kanunudur diyebiliriz yani. Biraz da bilimsel yaklaşacak olursak: Menopoz döneminde kadında östrojen hormonunun azalmasıyla adet döngüsü düzensizleşir ve kesilir. Adetin son bulmasıyla kadınlarda bir takım fiziksel hatta ruhsal durumlar ortaya çıkar. Ay halinizin devamı için soğan suyu kürünü uygularsanız düzeliyor kabukları ile beraber 6 ya bölün ve 1 litre suda 20 dakika kaynatın soğusun süzün sabah akşam 1 rer su bardağı içersiniz aç olarak


Kadınların bu dönemde en fazla yaşadığı sıkıntılar ise; ateş basması, terleme, ruhsal çöküntü ve sinirliliktir.
Ancak, bu sıkıntılara sebebiyet veren östrojen açığını, doğal bitki çaylarıyla kapatmak oldukça mümkün.
Sihir gibi: Ökse otu
alternatiftedaviler
Ökse otunun menopoz dönemindeki etkileri oldukça büyüktür; çarpıntıları, kalp rahatsızlıklarını, hazımsızlığı önler. Bunların haricinde sinir bozukluklarına iyi gelerek sakinlik verir.
Adacayi
Adaçayı bileşenlerinde doğal bir follikülin hormonu içerir. Bu da ateş basması, gece terlemeleri gibi menopozun olumsuz etkilerini ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda 40 yaş üzeri kadınların adaçayı tüketmeleri menopozu geciktiriyor.
Hiç aklınıza gelir miydi: Papatya çayı
Papatya da tıpkı adaçayı gibi follikülin hormonu içerir. Adaçayının tadını sevmeyenler için bir alternatif olarak tüketilebilir.
Kokusu bile yeter: Anason çayı
Anason da doğal östrojen içerir. Menopoz sıkıntılarının yanı sıra, uyku bozuklukları, gaz kolit, hazımsızlık gibi sorunlara da iyi gelmektedir.
Östrojen mi dediniz: Civanperçemi
Aslan pençesi ve çoban çantası
Civanperçemi, doğal östrojen kaynağıdır. Genital bölgedeki ağrıyı ve spazmı engeller, menopozdaki kanamaları durdurur. Bunların haricinde sinirleri gevşetir.
Yapması en kolayı: Maydanoz çayı
Maydanoz çayını taze maydanozdan da yapabileceğiniz için sürekli elinizin altında olan bir şifalı çay olacaktır. Doğal östrojen kaynağı olması nedeniyle menopoz şikayetlerini gidermekte oldukça etkilidir.
Sakin bir uyku için: Nergis çayı
Nergis çayını tüketen kadınların menopoza geç girdiği gözlemlenmiştir. Bol follikülin hormonu içeren bitkilerden birisidir. Aynı zamanda sinirleri yatıştırır rahat bir uyku sağlar. Rahim kanserini önlediği de faydaları arasında yer almaktadır.
Sakin bir uyku için: Kedi otu çayı
Yatıştırıcı ve canlılık verici özelliklere sahiptir. Kediotu, bu 2 ayrı özelliği bünyesinde içeren ender bitkilerdendir.
Günde 3 kere: Melisa çayı
melisa cayi
Melisa çayının etkileri de diğer çaylarla benzer özelliklere sahiptir ancak sedatif özelliği nedeniyle melisa çayı; uykusuzluk, stres ve huzursuzluk gibi ruhsal durumlarda kullanımı yaygındır. Bu çayın olumlu etkilerinden faydalanmak için günde 3 kere içmenizde hiçbir sorun bulunmamaktadır.

Teşekkürler Hatice hanımın fibromiyalji rahatsızlığından oksijenli suyla kurtuluşu şifa olmuş düzenli uygulayan başarıyor süper sonuç mükemmel şifa Allah tan kul vesile saygılar

Mustafa Ulaş

Feyizli Bereketli CUMALAR..🌹


Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'Resulullah sav buyuruyorki; Yeni doğan çocugun sag kulagına Ezan, sol kulağına ikamet okunursa, "Ümmü sübyan"hastalığından korunmuş olur..'
Görüntünün olası içeriği: yazı

YILAN PANCARI TRŞİK OTU VEYA NİVİK OTUNUN FAYDALARI OKUYALIM Andırın bölgesinde yılan pancarı, zehirli pancar ve yılan yastığı olarak adlandırılan bu bitki geçtiğimiz yıllarda üniversite tarafından yapılan araştırma ile uluslararası bilimsel bir dergi olan Asian Journal Of Chemistry'de yayınlandı. Andırın bölgesinde uzun yıllardır halk tarafından yoğun şekilde tüketilen tirşik çorbası, yüksek miktarda antioksidan içerir. Tirşik bitkisi isimleri bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle, yaban pancarı, ayıkulağı, yılan otu, kabargan, yılanyastığı, Nivik olarak bilinir. Halk arasında mucize etkileri olduğu bilinerek şifa niyetine içilen bu çorbanın yılda 7 kez tüketilmesinin unutulmaması gerektiğinin de altı çiziliyor. Yöreden yöreye değişen isimleriyle, saymakl


Mustafa Ulaş
YILAN PANCARI TRŞİK OTU VEYA NİVİK OTUNUN FAYDALARI OKUYALIM
Andırın bölgesinde yılan pancarı, zehirli pancar ve yılan yastığı olarak adlandırılan bu bitki geçtiğimiz yıllarda üniversite tarafından yapılan araştırma ile uluslararası bilimsel bir dergi olan Asian Journal Of Chemistry'de yayınlandı. Andırın bölgesinde uzun yıllardır halk tarafından yoğun şekilde tüketilen tirşik çorbası, yüksek miktarda antioksidan içerir. Tirşik bitkisi isimleri bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle, yaban pancarı, ayıkulağı, yılan otu, kabargan, yılanyastığı, Nivik olarak bilinir. Halk arasında mucize etkileri olduğu bilinerek şifa niyetine içilen bu çorbanın yılda 7 kez tüketilmesinin unutulmaması gerektiğinin de altı çiziliyor.
Yöreden yöreye değişen isimleriyle, saymakla bitmeyen faydalarıyla, yıllara meydan okuyan birçok sağlık dolu tarifte kendilerine yer bulmalarıyla bizi her defasında şaşırtmayı başaran o kadar çok bitki var ki aslında! Bugün de onlardan birini, tirşik otunu tanıyalım diyoruz.
Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde çokça bilinen ve kullanılan tirşik otu nedir, tirşik çorbasının faydaları nelerdir birlikte keşfedelim, tirşik otunu nasıl tüketebileceğimizi, herhangi bir zararı, yan etkisi olup olmadığını da öğrenelim.
Görünce "Ben bunu görmüştüm, ama adını bilmiyordum" deme ihtimaliniz yüksek, onu yakından tanıyıp faydalarını öğrenince ise "Tirşik çorbasının tadına mutlaka bakmalıyım" demek serbest. Hadi o zaman tüm yönleriyle tirşik otunu tanımanın zamanı geldi!
Tirşik otu nedir?
Tirşik otu farklı yörelerde tırşık, tırşik ya da trişik gibi isimlerle de anılan, yaban pancarı, zehirli pancar, gavur pancarı, yılan yastığı ve yılan pancarı olarak da bilinen bir ot. Şekil itibariyle ıspanak gibi farklı yeşil sebzelere benzetilse de taşıdığı özelliklerle tüm o bitkilerden ayrılıyor.
Akdeniz ikliminin hakim olduğu alanlarda kendiliğinden yetişebilen tirşik otu, bu nedenle Adana, Osmaniye gibi yörelerimizde sıkça tüketiliyor. En meşhur olduğu yerin ise Kahramanmaraş, Andırın bölgesi olduğu biliniyor. Öyle ki o yörelerde tirşik otu halk arasında "Andırın Doktoru" olarak da anılıyor. Aslen Gavur Dağı'na özgü bir yemek olduğu söyleniyor.
Özellikle kış aylarında çorbası sıkça yapılan tirşik otunun faydalarına geçmeden önce söylemekte fayda var: Çok zehirli bir bitki olduğundan tirşik otunu çiğ olarak yemek asla önerilmiyor. Hatta çorbasının da mutlaka tarifine uygun olarak, özenle, mümkünse önceden çok defa yapanlar tarafından hazırlanması öneriliyor.
Peki zararlı olma ihtimaline karşı tirşik otundan neden vazgeçilmiyor ve bu ot neden kış sofralarına sık sık konuk ediliyor dersiniz? Faydalarını öğrenince sebebini anlayacaksınız.
Tirşik faydaları nelerdir?
Tirşik otunu kısaca tanıdığımıza göre geçelim tirşik otunun ve bu otla hazırlanan tirşik çorbasının faydalarına:
Tirşik, vücut direncini artırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Doğal bir ateş düşürücü etki gösteriyor, bu sayede kış hastalıklarına karşı vücudu destekliyor.
Güçlü antioksidan özellikler gösteren tirşik otu, bu özelliği sayesinde vücudu zararlı maddelerden temizliyor, sadece kış hastalıklarına karşı değil birçok kanser türüne karşı da vücudu koruyor.
Vücudun çeşitli yerlerinde oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Kan basıncının ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı oluyor, bu özelliğiyle yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi sağlık sorunları karşısında olumlu etkiler gösteriyor.
Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, özellikle hazımsızlık sorunu yaşayanların bu sorununa çözüm oluyor.
Gastrit problemine karşı da vücudu destekleyici özellikler gösteriyor.
İştah açıcı özellikler gösterse de düşük kalorili ve besleyici bir çorba olduğundan obezite sorunu yaşayanlara da iyi geliyor.
Böbreklerin sağlıkla çalışmaya devam etmesini sağlıyor, böbreklerde taş ve kum oluşumunun önüne geçtiği söyleniyor.
Kemik ve kas sağlığını destekleyerek kemik erimesi, kas ağrısı gibi problemlerin yaşanmasına engel oluyor.
İdrar söktürücü özellikler gösteriyor, idrar yolu enfeksiyonlarının da iyileşme sürecini hızlandırdığı biliniyor.
Bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olarak kabızlık sorununa çözüm oluyor.
Halk arasında yılda 7 kez içilmesi durumunda o yıl bir daha hastalık yüzü görülmeyeceğine inanılıyor.alıntı