“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
https://vimeo.com/tomorhoca
- Ana Sayfa
- İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
- Dini bilgiler
- Hatim duası Türkçe Hatim Duası
- Ahmet tomor hoca sohbetleri
- suleymaniye
- Ruhlar kabirde hep kalır mı?
- Şehitlik ve Fazileti
- İslami Eğitim
- ALLAH (C.C.) 'ÜN SIFATLARI
- Ahmet Tomor Hocaefendi Sohbetleri
- Veysel Gürler
- Umman'dan Şifâlar
- İSLAMİ BİLGİLER KİTAP SOHBET SEYRET MULTİMEDYA
- Safakat İslami Forumları
- sadakat.net
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- HAVAS İLMİ-MÜCERREBAT-I İLAHİ ŞİFACILAR
- Sağlığımızın müthiş şifreleri Sayfadaki tüm bilgiler bilgi amaçlıdır kullanım tercihi size aittir önce araştırın inceleyin doktorunuza danışın saygılar
- Sayfa ve guruptaki bilgiler bilgi amaçlıdır araştırın araştırmadan doktorunuza danışmadan kullanmayın sakın saygılar hepinize m.ulaş
- MUHTASAR İLMİHAL | Fazilet
- İLİM BÖLÜMÜ
- İmam Suyuti Camius Sağir
- Dini Sorular Molla Cami dini sorular ve cevapları
- incemeseleler
- "Nazar, deveyi kazana, insanı mezara sokar."
- YAVRULARIMIZA ELİF CÜZÜ ÖĞRETELİM. BİZLERDE TEKRAR EDELİM...
- Hadis-i Şerif
- FAZİLET TAKVİMİ
- mektebun
- faydalı
- medine
- Zi tuva kuyusu...
- Ali Eren Hoca
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
- "Kişi sevdiği ile beraberdir."
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
6 Mart 2020 Cuma
YILAN PANCARI TRŞİK OTU VEYA NİVİK OTUNUN FAYDALARI OKUYALIM Andırın bölgesinde yılan pancarı, zehirli pancar ve yılan yastığı olarak adlandırılan bu bitki geçtiğimiz yıllarda üniversite tarafından yapılan araştırma ile uluslararası bilimsel bir dergi olan Asian Journal Of Chemistry'de yayınlandı. Andırın bölgesinde uzun yıllardır halk tarafından yoğun şekilde tüketilen tirşik çorbası, yüksek miktarda antioksidan içerir. Tirşik bitkisi isimleri bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle, yaban pancarı, ayıkulağı, yılan otu, kabargan, yılanyastığı, Nivik olarak bilinir. Halk arasında mucize etkileri olduğu bilinerek şifa niyetine içilen bu çorbanın yılda 7 kez tüketilmesinin unutulmaması gerektiğinin de altı çiziliyor. Yöreden yöreye değişen isimleriyle, saymakl
Mustafa Ulaş
YILAN PANCARI TRŞİK OTU VEYA NİVİK OTUNUN FAYDALARI OKUYALIM
Andırın bölgesinde yılan pancarı, zehirli pancar ve yılan yastığı olarak adlandırılan bu bitki geçtiğimiz yıllarda üniversite tarafından yapılan araştırma ile uluslararası bilimsel bir dergi olan Asian Journal Of Chemistry'de yayınlandı. Andırın bölgesinde uzun yıllardır halk tarafından yoğun şekilde tüketilen tirşik çorbası, yüksek miktarda antioksidan içerir. Tirşik bitkisi isimleri bölgelere göre değişiklik gösterse de genellikle, yaban pancarı, ayıkulağı, yılan otu, kabargan, yılanyastığı, Nivik olarak bilinir. Halk arasında mucize etkileri olduğu bilinerek şifa niyetine içilen bu çorbanın yılda 7 kez tüketilmesinin unutulmaması gerektiğinin de altı çiziliyor.
Yöreden yöreye değişen isimleriyle, saymakla bitmeyen faydalarıyla, yıllara meydan okuyan birçok sağlık dolu tarifte kendilerine yer bulmalarıyla bizi her defasında şaşırtmayı başaran o kadar çok bitki var ki aslında! Bugün de onlardan birini, tirşik otunu tanıyalım diyoruz.
Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde çokça bilinen ve kullanılan tirşik otu nedir, tirşik çorbasının faydaları nelerdir birlikte keşfedelim, tirşik otunu nasıl tüketebileceğimizi, herhangi bir zararı, yan etkisi olup olmadığını da öğrenelim.
Görünce "Ben bunu görmüştüm, ama adını bilmiyordum" deme ihtimaliniz yüksek, onu yakından tanıyıp faydalarını öğrenince ise "Tirşik çorbasının tadına mutlaka bakmalıyım" demek serbest. Hadi o zaman tüm yönleriyle tirşik otunu tanımanın zamanı geldi!
Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde çokça bilinen ve kullanılan tirşik otu nedir, tirşik çorbasının faydaları nelerdir birlikte keşfedelim, tirşik otunu nasıl tüketebileceğimizi, herhangi bir zararı, yan etkisi olup olmadığını da öğrenelim.
Görünce "Ben bunu görmüştüm, ama adını bilmiyordum" deme ihtimaliniz yüksek, onu yakından tanıyıp faydalarını öğrenince ise "Tirşik çorbasının tadına mutlaka bakmalıyım" demek serbest. Hadi o zaman tüm yönleriyle tirşik otunu tanımanın zamanı geldi!
Tirşik otu nedir?
Tirşik otu farklı yörelerde tırşık, tırşik ya da trişik gibi isimlerle de anılan, yaban pancarı, zehirli pancar, gavur pancarı, yılan yastığı ve yılan pancarı olarak da bilinen bir ot. Şekil itibariyle ıspanak gibi farklı yeşil sebzelere benzetilse de taşıdığı özelliklerle tüm o bitkilerden ayrılıyor.
Akdeniz ikliminin hakim olduğu alanlarda kendiliğinden yetişebilen tirşik otu, bu nedenle Adana, Osmaniye gibi yörelerimizde sıkça tüketiliyor. En meşhur olduğu yerin ise Kahramanmaraş, Andırın bölgesi olduğu biliniyor. Öyle ki o yörelerde tirşik otu halk arasında "Andırın Doktoru" olarak da anılıyor. Aslen Gavur Dağı'na özgü bir yemek olduğu söyleniyor.
Özellikle kış aylarında çorbası sıkça yapılan tirşik otunun faydalarına geçmeden önce söylemekte fayda var: Çok zehirli bir bitki olduğundan tirşik otunu çiğ olarak yemek asla önerilmiyor. Hatta çorbasının da mutlaka tarifine uygun olarak, özenle, mümkünse önceden çok defa yapanlar tarafından hazırlanması öneriliyor.
Peki zararlı olma ihtimaline karşı tirşik otundan neden vazgeçilmiyor ve bu ot neden kış sofralarına sık sık konuk ediliyor dersiniz? Faydalarını öğrenince sebebini anlayacaksınız.
Akdeniz ikliminin hakim olduğu alanlarda kendiliğinden yetişebilen tirşik otu, bu nedenle Adana, Osmaniye gibi yörelerimizde sıkça tüketiliyor. En meşhur olduğu yerin ise Kahramanmaraş, Andırın bölgesi olduğu biliniyor. Öyle ki o yörelerde tirşik otu halk arasında "Andırın Doktoru" olarak da anılıyor. Aslen Gavur Dağı'na özgü bir yemek olduğu söyleniyor.
Özellikle kış aylarında çorbası sıkça yapılan tirşik otunun faydalarına geçmeden önce söylemekte fayda var: Çok zehirli bir bitki olduğundan tirşik otunu çiğ olarak yemek asla önerilmiyor. Hatta çorbasının da mutlaka tarifine uygun olarak, özenle, mümkünse önceden çok defa yapanlar tarafından hazırlanması öneriliyor.
Peki zararlı olma ihtimaline karşı tirşik otundan neden vazgeçilmiyor ve bu ot neden kış sofralarına sık sık konuk ediliyor dersiniz? Faydalarını öğrenince sebebini anlayacaksınız.
Tirşik faydaları nelerdir?
Tirşik otunu kısaca tanıdığımıza göre geçelim tirşik otunun ve bu otla hazırlanan tirşik çorbasının faydalarına:
Tirşik, vücut direncini artırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Doğal bir ateş düşürücü etki gösteriyor, bu sayede kış hastalıklarına karşı vücudu destekliyor.
Güçlü antioksidan özellikler gösteren tirşik otu, bu özelliği sayesinde vücudu zararlı maddelerden temizliyor, sadece kış hastalıklarına karşı değil birçok kanser türüne karşı da vücudu koruyor.
Vücudun çeşitli yerlerinde oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Kan basıncının ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı oluyor, bu özelliğiyle yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi sağlık sorunları karşısında olumlu etkiler gösteriyor.
Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, özellikle hazımsızlık sorunu yaşayanların bu sorununa çözüm oluyor.
Gastrit problemine karşı da vücudu destekleyici özellikler gösteriyor.
İştah açıcı özellikler gösterse de düşük kalorili ve besleyici bir çorba olduğundan obezite sorunu yaşayanlara da iyi geliyor.
Böbreklerin sağlıkla çalışmaya devam etmesini sağlıyor, böbreklerde taş ve kum oluşumunun önüne geçtiği söyleniyor.
Kemik ve kas sağlığını destekleyerek kemik erimesi, kas ağrısı gibi problemlerin yaşanmasına engel oluyor.
İdrar söktürücü özellikler gösteriyor, idrar yolu enfeksiyonlarının da iyileşme sürecini hızlandırdığı biliniyor.
Bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olarak kabızlık sorununa çözüm oluyor.
Halk arasında yılda 7 kez içilmesi durumunda o yıl bir daha hastalık yüzü görülmeyeceğine inanılıyor.alıntı
5 Mart 2020 Perşembe
TÜM GRİP VE DOMUZ GRİBİDE DAHİL VİRÜSLERDEN BASİTÇE KURTULUN m.ulaş
Mustafa Ulaş
TÜM GRİP VE DOMUZ GRİBİDE DAHİL VİRÜSLERDEN BASİTÇE KURTULUN m.ulaş
1 su bardağına 1 tatlı kaşığı sodyum bi karbonat koyun üzerine yarım limon sıkın
2 yemek kaşığıda gümüşsuyu ekleyebilirsiniz tercih ederseniz yoksa eklemezsenizde karbonat limonda oluyor üzerine su doldurun günde 6 defa ağza burna gargara yapın ve az az için 1 günde bile gribi bitiriyor m.ulaş
Bir Allah cc. Dostunun rüyasında Şanlı Peygamberimiz sav. buyurmuşlar : ANADOLU BENİMDİR BENİM KALACAK..
Bağırsakları Çalıştırmak İçin Bitkisel Reçeteler
Bağırsakları Çalıştırmak İçin bitkisel reçeteler Nelerdir? DAR-I FÜLFÜL: Dar-ı fülfül 40 gr, zencefil 40 gr, karahalile 40 gr, karanfil 20 gr toz haline getirilir, yeteri kadar balla macun yapılır, günde 1 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.
CİVANPERÇEMİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
SOĞAN: 500 ğr ılık suya, 3 adet soğan doğranır. 1 gece bekletilir, süzülür, günde 3 defa 1 fincan içilir. Tercihan yemeklerden 30-60 dk evvel veya 1-2 saat sonra içilmelidir.
REZENE: 50 gr rezene 50 gr biberiye, 50 gr ardıç tohumu, 50 gr sinameki 4 kilo suda 20 dk kaynatılır, sabahları aç karna 1 bardak içilir.
Aynı terkip toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1 çay kaşığı içilir.
ELMA: 1 bardak kaynar suya, 10 gr elma kurusu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Taze elma günde 2-3 adet kabuğuyla birlikte yenir
Elma kurusu günde 100 -150 gr yenir.
KEÇİ BOYNUZU-HARNUP: 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış meyve konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak yemek aralarında içilir.
Meyveler toz haline getirilir, gün de 3 defa 2-5 gr içilir.
KİMYON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0.5-lgr içilir.
MAYDANOZ: Maydanoz, salatalık kabuğu ile kaynatılıp içilir.
LAHANA YAPRAĞI: Lahana yaprakları salata olarak yenilir.
BEYAZ DUT MEYVESİ: Aç karna dut yenilir. Veya dut yenildiğinde üzerine su içilir.
KÜKÜRT: Günde 5-8 gr kükürt içilir. Balla veya şekerle yenir.
NOHUT: Günde birkaç defa 3-5 adet çiğ nohut yenilir. Veya toz haline getirilir, yarım -1 çay kaşığı su ile içilir.
TAFLAN: Taze taflan meyvelerinden şurup yapılıp içilir.
ACI AĞAÇ: 1 kilo suya, 5 gr acı ağaç yongası konur, 4 saat bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
BEZELYE: Yaz, kış devamlı bezelye yenilirse bağırsaklar daima yumuşak olur.
BAL: Aç karna 1 kaşık bal yenilir, üzerine ılık su içilir.
BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.
SU YONCASI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2- 3 bardak içi lir. Yemeklerden önce
Altın Otu Faydaları Ve Zararları romatizmal hhastalıkları olanlar bu bitki sizin ilacınız Altın Otunun Faydaları
Ülkemizde bir çok bölgemizde yabani olarak yetişir Bitki boyu 50 - 6o cm uzayabilen sarı renkte çiçekleri olan otsu bir bitkidir Çiçekleri bir sap üzerinde şemsiye şeklinde küçük çiçek toplulukları şeklindedir Bitki kurutulduktan sonra parlak sarı rengini korur bu yüzden de çiçekçilik sektöründe çok tercih edilen süs bitkisi olarakta kullanılır Şifalı bitkiler arasında en çok kullanılan bitkilerdendir Ülkemizde çok çeşitli isimlerle kullanılır; altın otu, altın çiçek, ölmez çiçek, güneş çiçeği ve uludağ çiçeği Bitki de bulunan maddeler, flavonlar, reçine, kumarin, acı maddeler ve uçucu yağlar.
Altın Otunun Etkileri
- İdrar söktücü
- Safra ve pankreas salgısını arttırıcı
- Mide öz suyunu arttırıcı
- İdrar yollarındaki taşları düşürmede etkili
- Prostat ve idarar yolları iltihaplarında etkili
- Basurda etkili
- Romatizma ve kireçlenmede etkili
Kullanım Şekli
Bir fincan kaynamış suyun ( 150 ml ) içine bir tatlı kaşığı kurutulmuş bitkiden konulur 10 dk demlenmesi beklenir Sabahları aç karnına bir fincan içilir istenirse akşamları da bir fincan içilebilir Romatizma ve kireçlenmede çok etkilidir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)