11 Mart 2020 Çarşamba

Corona virüsünde!!! Durum ciddileşiyor gibi arkadaşlar.. temizliğe dikkat.. soğuk içeceklerden Mümkün Mertebe uzak durmak lazım.. evlerimizin girişine dezenfektan koyarak eve girmeden önce ellerimize sıkabiliriz veya tuzlu su spreyi koymak, eve girmeden önce mikropları öldürme açısından etkili olacaktır.. lavaboda da tuzlu suyu ihmal etmemek gerek, gargara yapıp tükürmek iyi gelecektir.. kalorifer peteklerinin üzerindeki suya, kekik yağı veya karanfil yağı damlatmak faydalıdır diye düşünüyorum

 veya kalorifer peteği olmayan evde kekik veya kararanfil yağı Sıcak suya üç beş damla katarak kaynatmak buhar yapımak iyi geliyor.. hayatımızda kekik tüketimini fazlalaştırır Sak biiznillah destekleyici olacaktır..kekiğin kendisini kaynatma çayı ve damıtılmış kekik suyu kafi miktarda kullanalım inşallah... maske bulamıyoruz diye panik yapmayalım maske kullanmak isteyenler, yüzünüzün kalıbına yetecek ebetta,ıslak mendil temin edip kurutarak iki yanlarını kesip tek katlı veya çift kat kulağınıza geçirecek kullanabilirsiniz... bol bol kekik, soğan, sarımsak iyicene dikkat edelim inşallah... selamlar Allah'a emanet olun.. Bir de manevi tedbir olarak sabah namazından sonra ve akşam namazından sonra 21 defa Liilafi Kureyş'in suresini ihmal etmeyelim lütfen, bu sure kafi miktarda okunan yerde Harp , salgın hastalık ve vesvese olmazmış.. İmamı Rabbani Hazretlerinin tavsiyesidir..
şifaALLAH'tandır 🙋🏻‍♂️💝🤲

idrara yolu iltihabı


DOKTORLAR BİLE İNANAMIYOR. NEFESİNİZİ ÇAM YAPRAĞI ŞURUBU İLE AÇIN - AKCİĞER HASTALIKLARINA İYİ GELEN DOĞAL ŞURUP BALGAMI KÖKÜNDEN SÖKER VE SOLUNUM SİSTEMİNİ RAHATLATIR. Değerli okuyucum, Çam yaprağı akciğer hastalıkları için kullanıldığı gibi sigarayı bırakıp akciğeri temizleyip iyi bir nefes alınması içinde kullanılır. Çam yaprağı ile akciğerlerimizi zehirli maddelerden koruyabiliriz. Sigarayı bırakıp akciğerin çabuk iyileşmesi ve temizlenmesi için çam yaprağının şifa edici yönlerinden yararlanabiliriz. Yeterki içinizde o istek olsun. Çam yapraklarından doğal şurubun ve suyunun tarifini siz değerli okuyucularım için yazıyorum. Duanızı eksik etmeyin. Doğadaki şifalı bitkilerden faydalanmak mümkündür; yeterki doğayı işgal etmeyelim. İnsanoğlu doğadan uzaklaşıp kopmak üzere olurken tekrar kendimizi toparlayalabiliriz. Doğaya aşık olalım! Doğa ile tekrar huzur içerisinde yaşayabiliriz. 21. yüzyılda insanın en çok doğaya ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim. Hastalıkların ve huzursuzlukların oluşmasının ana kaynağı doğadan uzakl kalıyor olmamızdır. Doğanın huzuru ile şifalı bitkilerinden uzaklaşmayalım. Her çektiğimiz nefes doğadır. Gelelim çam ağacın yapraklarına ve faydalarına.


Çam ağacın taze açılan yapraklarının faydaları:
- Astım ve bronşit gibi akciğer hastalıklarına faydalıdır.
- Balgam söktürür. Nefesi açar.
- Akciğeri güçlendirir.
- Müzmin öksürüğe iyi gelir.
- Soğuk algınlığa iyi gelir.
- Romatizma hastalıklarına faydalıdır.
- Kanı temizler.
- Çam yaprağı ekstratı banyolarda kullanıldığında ciltteki yaralara ve sivilcelere iyi gelir.
- Yapraklarını veya ekstratını su banyolarda kullanıldığında kadın hastalıklarından oluşan iltihaplanmalara iyi gelir, rahatlatır.
1. Tarif: Astım ve bronşit için çam ağacı yapraklarını nasıl kullanabilirim?
- Yaklaşık 100 gram taze filizlenmiş yaprakları iyice yıkıyoruz.
- Yıkadıktan sonra 1 litre su üzerine döküyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
- Yaklaşık on dakika kaynatıyoruz.
- Günde 3 bardak içebiliriz. İsterseniz balınan tatlandırmak mümkündür.
- Bu suyun balgam söktürücü etkiside vardır ve soğuk algınlığa karşıda iyi gelir.
2. Tarif: Çam ağacı yaprakları ile nasıl bir şurup elde edebilirim?
- Dört küçük çay bardağı, yani yaklaşık 100 gram taze çam yapraklarına yıkadıktan sonra 1 litre su ilave ediyoruz.
- Sonra bir kaç dakika kaynatıyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
- Karışımı tekrar yine hafif ısıtıyoruz ve süzüyoruz.
- Süzdükten sonra genellikle üstüne 1 kilo şeker ilave edilir. Ancak bildiğiniz gibi fabrika şekerinin kullanılmasını tavsiye etmiyorum çünkü rahatlıkla doğal tatlandırıcı da kullanabiliriz. Ben mesela balı tercih ediyorum.
- Bal, şeker veya diğer bir doğal tatlandırıcıyı ilave ettikten sonra kısık ayarda 2-3 saat ocakta bekletiyoruz ve şurup kıvamı oluşmasını bekliyoruz.
- Cam şişelere sıcakken dolduruyoruz. Serin ve karanlık bir yerde 6-8 ay muhafaza edebiliriz.
3. Tarif: Çam ağacı yaprakları ve bal karışımı:
- Yaprakları şişenin dibine koyuyoruz ve üzerine bal döküyoruz. Alttan başlayıp kat kat bu işlemi yaparak şişemizi iyice kapatıyoruz. Ancak en üstteki kat bal olması gerekiyor. Bal yerine şekerde kullanabilirsiniz. Ancak ben şekeri tercih etmiyorum.
- Ağzını kapattığımız şişe balkonda veya pencerenin önünde bekletilebilir ve güneş görmesi gerekiyor.
- Arada bir ağzını açıp malzemeleri karıştırıyoruz.
- Sonbaharda şurup kıvamını alan karışımı süzüyoruz ve buzdolabında muhafaza ediyoruz.
4. Çay olarak nasıl tüketebilirim?
- Çam yaprağı ve yaban mersini ile çay olarak tüketildiğinde balgamı iltihapları söker. Bitkisel çay gibi 8-10 demlenir ve balınan tatlandırılır.
- Sinir otu ve çam yaprağı çayı astıma ve bronşite iyi gelir.
- İdrar söktürücü etkisi biberiye-çam yaprağı karışımı iyi gelir. Ayrıca kanıda temizler
Yukarıda belirttiğim karışımları yemeklere ve salatalara veya sos olarakta kullanabilirsiniz.
Kendi sağlığınız ile ilgili doktorunuza danışınız. Çocuklar ve hamile kardeşlerim doktorlarına danışmalılar.
Bugünlük bu kadar. Herşey gönlünce olsun.
Saygılar & Sevgiler
ADEM ALİM
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve bize soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

SIHHATİN KORUNMASI * soğuğa dikkat edin * kayluleye önem verin


* ikindi uyumayın
* her yemek de 2/3 zeytinyağı 1/3 sirke karışımı ni ekmeğe banarak yiyin
* misvak hayatinizda olsun
* mide yi 1/3 yemek 1/3 su 1/3 hava olarak ayarlayin
* incire önem verin
* kuru üzüm 21 adet
* bol meyve yiyin
* Fındık fıstık badem gibi yağlı gıdalardan sonra kekik çayı için
* ayçiçek yerine kabak çekirdeği yiyin
* kepek ekmek yiyin
* hormon ve kimyasal zararlı maddeler için bitki çayları için
* stres için özel çay için
* abdest namaz dua ya önem verin
* spor ve yürüyüş
* hacamat
* yemekten önce ve sonra elleri yıka
* iki çıkış önemlidir böbrek ve bağırsak rahatsizliklarina önem verin ve özel çayınızı ömür boyu için TIBB-I NEBEVİ ÇAYI ve FAYDALARI
200 gr kekik 60 gr Misvak 100 gr çörekotu 60 gr sinameki cezveye kafi miktar koyun ıhlamur gibi kaynat demle günde 3 bardak ömür boyu için
* Yediğimiz gıdalardaki hormonların zarar vermesini önler
* Kimyasal larin zararıni azaltır
* Mikrop öldürür
* Kanı temizler
* Yağ ve şeker yakar
* Antiseptikdir
* Mide ülseri
* İltihapa engel olur
* İdrar söktürür
* Toksin atar
* Böbreklere faydalıdır
* Bağışıklığı kuvvetlendirir
* Direnç artırır
* Gaz söktürür
* Anne sütünü artırır
* Bağırsak kurtlarını düşürür
* İdrar artırır
* Mideye yardimci olur
* Hazmi kolaylaştırır
* Romatizmayi tedavi eder
* Bağırsak temizler

AKCİĞERLERİMİZDE SORUNMU VAR ASTIMINIZDAN KOAHINIZA ÖKSÜRÜĞÜNÜZDEN BALGAMINIZA DURDURAMADIĞINIZ AKCİĞER KANAMANIZA İŞTE BASİTÇE ÇÖZÜN BOŞUNA ÇEKMEYİN DERİM TIP ÇARESİZ BUNDADA şifa Allah tan saygılar hepinize M.ulaş Akciğerlerimizi en iyi ve en hızlı şekilde nasıl iyileştiririz işte tarifi size 1 litre suya bir tutam kırmızı veya sarı kantaron bitkisi koyun kaynasın. başınıza örtü alın ve o buharı nefes yoluyla içinize derin derin çekin15 dakika kadar durun bunu günde 5 defa yapın .


Mustafa Ulaş umutlu hissediyor.
AKCİĞERLERİMİZDE SORUNMU VAR ASTIMINIZDAN KOAHINIZA ÖKSÜRÜĞÜNÜZDEN BALGAMINIZA DURDURAMADIĞINIZ AKCİĞER KANAMANIZA İŞTE BASİTÇE ÇÖZÜN BOŞUNA ÇEKMEYİN DERİM TIP ÇARESİZ BUNDADA şifa Allah tan saygılar hepinize M.ulaş
Akciğerlerimizi en iyi ve en hızlı şekilde nasıl iyileştiririz işte tarifi size 1 litre suya bir tutam kırmızı veya sarı kantaron bitkisi koyun kaynasın. başınıza örtü alın ve o buharı nefes yoluyla içinize derin derin çekin15 dakika kadar durun bunu günde 5 defa yapın .
Akciğer sorunlarınızdan kurtulun öksürüğünüzü anında kesiyor 1 seansta bile kesiyor akciğerdeki iç kanamaları anında durduruyor 25 gün devam edebilirsiniz düzelmenize göre .bunun yanında kırkkilit otu çayınıda unutmayalım içelim
Koahınız astımınızda gidiyor Rabbim şifamızı vermiş ama haberimiz yok.Rabbim bu bilgileri bana nasip etti bende sizlerle paylaşıyorum zekatını veriyorum Rabbime şükürler olsun şifa Allah tan saygılar hepinize m.ulaş

VEBA HASTALIĞI NEREDEYSE AVRUPA HALKINI YOK EDECEKTİ. ÖLÜLERİN KÜPELERİNİ VE DEĞERLİ EŞYALARINI ÇALAN 4 HIRSIZ NEDEN BULAŞICI HASTALIĞINA YAKALANMAMIŞTIR? ÜRETTİKLERİ MELEK OTU İÇEREN KARIŞIMIN SIRRI NEYDİ? GELENEKSEL ÇİN TIBBINDA KADIN HASTALIKLARI İÇİN KULLANILAN ÇOK YÖNLÜ MELEK OTU BİTKİSİ HANGİ HASTALIKLARA KARŞI KULLANILIR? Almanca: Angelikawurzel Türkçe: Melek otu Bilimsel adı: Angelica officinalis Değerli okuyucum,

VEBA HASTALIĞI NEREDEYSE AVRUPA HALKINI YOK EDECEKTİ. ÖLÜLERİN KÜPELERİNİ VE DEĞERLİ EŞYALARINI ÇALAN 4 HIRSIZ NEDEN BULAŞICI HASTALIĞINA YAKALANMAMIŞTIR? ÜRETTİKLERİ MELEK OTU İÇEREN KARIŞIMIN SIRRI NEYDİ?
GELENEKSEL ÇİN TIBBINDA KADIN HASTALIKLARI İÇİN KULLANILAN ÇOK YÖNLÜ MELEK OTU BİTKİSİ HANGİ HASTALIKLARA KARŞI KULLANILIR?
Almanca: Angelikawurzel
Türkçe: Melek otu
Bilimsel adı: Angelica officinalis
Değerli okuyucum,
anlatacağım bitki aslında kuzey ülkelerinde iyi yetişen bir bitkidir. Vikingler tarafından iskandinavya ülkelerinden güney ülkelere getirildiği bilinmektedir.
Melek otu 14. yüzyılda popüler olmuştur. O dönemde yaşanan ‘Kara ölüm’ olarak bilinen veba hastalığından bir çok insan ölmüştür.
Efsaneye göre ‘Michael’ olarak adlandırılan melek insanlara gelip veba hastalığından kurtulmak için bu bitkiyi getirmiştir. Bu nedenle latince ‘Angelica’ olarak geçen isim melek demektir.
O günden bu güne bu bitki melek otu olarak tarihe girmiştir.
Veba bulaşıcı bir hastalık olduğu için o dönemin doktorları kendilerini korumak için üstlerinde melek otu taşırlarmış. Hatta sürekli mezarları kazıyan ve ölülerin üstündeki değerli şeylere sahip olmak isteyen 4 kişi tutuklanır ve mahkemeye çıkartılır. Veba hastaları ve vebadan ölenlerle yakından ilişkisi olup ama hastalanmsyan bu 4 kişinin nedeni araştırılır ve çok merak edilir. Sonunda melek otu içeren bir karışım hazırladıklarını söylerler.
Mahkeme formülün açıklamalarını ister ve açıkladıkları taktirde ceza almayacakları söylenir.
Tutuklanan bu dört hırsız sonunda teklifi kabul eder ve hiç bir ceza almadan mahkemeyi terk ederler.
Almanyada "Angelikawurzel" olarak bilinen melek otu özellikle mide ve bağırsak gazları gidermek için kullanılır. Sindirim sıvısının akışını tetikleyen melek otu yediklerimizi daha kolay hazmetmek için iyi gelir.
Geleneksel çin tıbbında bir çok kadın hastalıkları için kullanılmaktadır. Cilt sağlığı içinde kullanıldığı bilinmektedir.
Toplarken emin olmanız gerek çünkü melek otuna benzeyen zehirli ot var.
Melek otu kökü kurutulup çay olarak tüketilebilir.
Hamile bayanlar bu bitkiyi kullanamaz. Mide ve bağırsak ülseri olanlar kullanamaz.
Melek otun faydalar:
- Melek otunun kökleri iştah açıcı etkiye sahiptir.
- İdrar söktürücü etkisi vardır.
- Sinirleri rahatlaştırıp spazm çözücü etkisi olduğu için cinsel isteği arttırır. Kadınların cinsel isteksizliğini iyileştirmede kullanılır.
- Bulantı ve kusma gibi rahatsızlığa iyi gelir
- Bağırsak kramplarını hafifletir.
- Sindirim sistemine iyi gelir. Gaz ve şişkinlik için kullanılır. Hazımsızlığa iyi gelir.
- Uyuz ve kaşıntı problemine faydalıdır.
- Astım ve bronşite faydalıdır.
- Balgam söktürücü özelliği vardır.
- Sinirsel baş ağrılarına iyi gelir.
Nasıl kullanılır?
Melek otu 1 çay kaşığı süzgeçe konulur. Üzerine 150-200 ml kadar sıcak su aktarılıp 7-10 dakika demlenir.
Sindirim sorunları için günde üç bardak yemeklerden yarım saat önce yavaş yavaş içilir.
İki hafta içilebilir. İki hafta sonra bir hafta ara verilmelidir.
Dikkat edilmesi gereken:
Güneşin deri üzerindeki etkileri arttırır ve deri üzerinde alerjik hastalıklara yol açabilir veya alerjik reakson gösterebilir.
İçeriğinde uçucu yağ bulunduğu için gebelik sürecinde kullanılmamalıdır. Emziren annelerde kullanamaz.
Ayrıca mide veya bağırsak ülseri gibi hastalıklarda kullanmamalıdır. Kullanmadan önce bir uzman doktora veya bir doğal tedavi uzmanına danışmalısın.
Saygılar & Sevgiler
ADEM ALİM
Uyarı:
Biz sitede hiç bir ürün satışı yapmıyoruz, konular bilgilendirme amaçlı eklenmiş olup doğru tedavi için lütfen doktorunuza danışın. Allah acil şifalar versin.
Lütfen şifalı bitkilerle tedavi şekillerini miktar ve kullanım açısından bu konunun uzmanlarına danışın.
İnternetten okuyarak uygalama yapmanız kesinlikle önerilmez. Paylaşımlarımız genel bilgi verme amaçlıdır. Unutmayın tedavinizin bitkisel olması demek zararsız olması anlamına gelmez.
Her türlü tedavinin kullanım şekilleri, dozları ve uygulamaları farklıdır.
Kullandığınız eczaneden aldığınız ilaçlar varsa bitkisel tedavi yöntemleriyle çakışıp çakışmadığını doktorunuza sorunuz. Mesela kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız, kanı sulandıran bir bitki ile bitkisel tedavi denemeyiniz.
Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir.
Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız.
Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve bize soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

TAZE VEYA KURU ISIRGANOTU ezilir ve sirke ile yoğrulur sonra yağlı kağıda sürülür ve iltihaplı eklem,egzama,sedef, varis ,büyümüş dalak ,karaciğer ve Her türlü şişliğe iltihaplarda dahil sarılıp sabitleşir 10 12 saat bekletilir iltihapları akıtır şişlikleri dağıtır A İ D İ N S A L İ H