“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
https://vimeo.com/tomorhoca
- Ana Sayfa
- İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
- Dini bilgiler
- Hatim duası Türkçe Hatim Duası
- Ahmet tomor hoca sohbetleri
- suleymaniye
- Ruhlar kabirde hep kalır mı?
- Şehitlik ve Fazileti
- İslami Eğitim
- ALLAH (C.C.) 'ÜN SIFATLARI
- Ahmet Tomor Hocaefendi Sohbetleri
- Veysel Gürler
- Umman'dan Şifâlar
- İSLAMİ BİLGİLER KİTAP SOHBET SEYRET MULTİMEDYA
- Safakat İslami Forumları
- sadakat.net
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- HAVAS İLMİ-MÜCERREBAT-I İLAHİ ŞİFACILAR
- Sağlığımızın müthiş şifreleri Sayfadaki tüm bilgiler bilgi amaçlıdır kullanım tercihi size aittir önce araştırın inceleyin doktorunuza danışın saygılar
- Sayfa ve guruptaki bilgiler bilgi amaçlıdır araştırın araştırmadan doktorunuza danışmadan kullanmayın sakın saygılar hepinize m.ulaş
- MUHTASAR İLMİHAL | Fazilet
- İLİM BÖLÜMÜ
- İmam Suyuti Camius Sağir
- Dini Sorular Molla Cami dini sorular ve cevapları
- incemeseleler
- "Nazar, deveyi kazana, insanı mezara sokar."
- YAVRULARIMIZA ELİF CÜZÜ ÖĞRETELİM. BİZLERDE TEKRAR EDELİM...
- Hadis-i Şerif
- FAZİLET TAKVİMİ
- mektebun
- faydalı
- medine
- Zi tuva kuyusu...
- Ali Eren Hoca
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
- "Kişi sevdiği ile beraberdir."
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
18 Mayıs 2020 Pazartesi
PERHİZİNİZDE YEMENİZ GEREKENLER NE YİYECEĞİZ DİYENLERE Mevsimin sebzeleri ne varsa onları 15 dakika karbonatlı suda bekletin sonra yıkayın yemek yapın . Bu günkü mevsimde yeşil fasulye domates biber patlıcan kabak marol yani yeşil sebzeler var Bakliyatlar yiyin nohut fasulye yeşil mercimek kırmızı mercimek kuru bakla kuru sebzelerin yemeğini yapın kışın yazın kendilerini yiyin sebzelerin Kuru yemiş olarak ceviz badem fındık fıstık çiğ olarak doğal yenir. eğer işlem görmüşse yemeyin sakın Bol bol su için suyunuzu kaynak suyu alın klorsuz olsun içtiğiniz su Yaptığımız perhizin yaptığımız tedavinin sonuç vermesi için çok büyük önemi var bunun bilincinde olarak hareket edelim perhizde bir tedavi yoludur unutmayalım uyguladığımız tedaviye yardım ediyor hızla iyileşme başlıyor ve sonuca daha çabuk ulaşıyoruz buda bizim istedimiz sağlığa kavuşmamızı sağlıyor. Perhiz bu nedenle çok çok önemli tedavimizde korkmayın perhizden ölmüyoruz ama hastalıktan çekiyoruz .Allah ın verdiği ömrü ne uzatır nede kısaltırız ama sağlıklı yaşamak istersek bu bizim elimizde Rabbim tüm hastalara şifa versin saygılar. M.ulaş
ARTIK KANSER DEĞİLİM YAZISINDAN ALINTIDIR..
.
@bayan_hacamat_guler_sedefci hocanın tarifidir.. Facebook grubunda kendisine sorulan soruları takip ederek de bilgi sahibi olabilirsiniz. Sarımsak doğal antibiyotik. Önemi olan yerli sarımsak kullanılması. Taşköprü sarımsağı kullanılsa çok daha güzel olur.. Kabuğu pembe olan...
Perhiz olarak da hayvansal gıda yasak bu kürü yaparken..
.
✅ KANSER HASTALARININ VE ADAYLARININ UYGULAMASI GEREKEN SARIMSAK KÜRÜ ✅ 📌Bir hafta boyunca kabukları ile 3 baş (3 diş degil) sarımsağı kabukları ile birlikte haşla ve kabuklarını soyarak kaya tuzuyla , çatalla ezerek püre haline getirin ve sabah aç karnına yiyin . Öğlen yemeğine kadar başka bir şey yemeyin . Sarımsak kanser hücrelerini yok eder. Hastalıklı hücreleri sağlıklı hücrelerden ayırır. Vücudda ne kadar lezyon , nodül, kist , miyon, kanser hücresi varsa temizler . Vücud bu hastalıklı hücreleri 📌Basur kanaması 📌Adet kanaması 📌ishal 📌kusma
📌çıban olarak dışarıya atar.
Bunu kanser hastaları ayda bir hafta uygular ise vücudu yepyeni olur .
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz bir hadisi şerif de şöyle buyurmuştur.
Sarımsak yiyin, onunla tedavi olun , zira o 70 derde devadır. Eğer bana melek gelmemiş olsaydı, ben de muhakkak onu yerdim
Ravi : Hz Ali kerrremallahu veche hz.
Şifa olsun İnşaAllah 😊
Çiğdem hocamızdan alıntı.
.
HALI HAZIRDA KEMOTERAPİ ALAN YA DA SON 2 YILDA KEMOTERAPİ GÖREN HASTALAR BU KÜRÜ YAPAMAZ
@bayan_hacamat_guler_sedefci hocanın tarifidir.. Facebook grubunda kendisine sorulan soruları takip ederek de bilgi sahibi olabilirsiniz. Sarımsak doğal antibiyotik. Önemi olan yerli sarımsak kullanılması. Taşköprü sarımsağı kullanılsa çok daha güzel olur.. Kabuğu pembe olan...
Perhiz olarak da hayvansal gıda yasak bu kürü yaparken..
.
✅ KANSER HASTALARININ VE ADAYLARININ UYGULAMASI GEREKEN SARIMSAK KÜRÜ ✅ 📌Bir hafta boyunca kabukları ile 3 baş (3 diş degil) sarımsağı kabukları ile birlikte haşla ve kabuklarını soyarak kaya tuzuyla , çatalla ezerek püre haline getirin ve sabah aç karnına yiyin . Öğlen yemeğine kadar başka bir şey yemeyin . Sarımsak kanser hücrelerini yok eder. Hastalıklı hücreleri sağlıklı hücrelerden ayırır. Vücudda ne kadar lezyon , nodül, kist , miyon, kanser hücresi varsa temizler . Vücud bu hastalıklı hücreleri 📌Basur kanaması 📌Adet kanaması 📌ishal 📌kusma
📌çıban olarak dışarıya atar.
Bunu kanser hastaları ayda bir hafta uygular ise vücudu yepyeni olur .
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz bir hadisi şerif de şöyle buyurmuştur.
Sarımsak yiyin, onunla tedavi olun , zira o 70 derde devadır. Eğer bana melek gelmemiş olsaydı, ben de muhakkak onu yerdim
Ravi : Hz Ali kerrremallahu veche hz.
Şifa olsun İnşaAllah 😊
Çiğdem hocamızdan alıntı.
.
HALI HAZIRDA KEMOTERAPİ ALAN YA DA SON 2 YILDA KEMOTERAPİ GÖREN HASTALAR BU KÜRÜ YAPAMAZ
Kabak, Peygamber Efendimiz’in (asm) sevgisine, övgüsüne mazhar olmuştur Enes’den (ra): “Bir terzi Peygamber (asm) onun için hazırladığı yemeğe davet etti, ben de onunla gittim. Ona bir arpa ekmeğiyle içinde kabak bulunan bir çorba ile kurutulmuş et sundu. Enes (ra) dedi ki: “Peygamber’in (asm), tabağın etrafından kabakları araştırarak topladığını gördüm. İşte o gün bugün ben kabağı çok severim.” Diğer
Kabak, Peygamber Efendimiz’in (asm) sevgisine, övgüsüne mazhar olmuştur
Enes’den (ra): “Bir terzi Peygamber (asm) onun için hazırladığı yemeğe davet etti, ben de onunla gittim. Ona bir arpa ekmeğiyle içinde kabak bulunan bir çorba ile kurutulmuş et sundu. Enes (ra) dedi ki: “Peygamber’in (asm), tabağın etrafından kabakları araştırarak topladığını gördüm. İşte o gün bugün ben kabağı çok severim.” Diğer rivayet: “Onu görünce, kabakları kendim yemeyerek O’nun (asm) önüne bırakmaya koyuldum.” Diğer bir rivayet:
Enes (ra) dedi ki: “O zamandan beri mümkün olduğu kadar hep bana içinde kabak bulunan yemek yapıldı.” (Müslim, Tirmizi, Ebu Davud)
Tirmizi, Ebu Talut’tan şöyle dediğini rivayet etmiştir: Bir gün Enes’in (ra) yanına girdim. Kabak yiyordu. Bir taraftan da: “Sen öyle bir bitkisin ki, ben seni sadece Resulullah (asm) sevdiği için seviyorum.” diyordu. (Tirmizi)
İmam Ahmed, İbn Ebi Şeybe, Nesai ve Ebu Bekir b. Ebi Hayseme, Ebu Hâkim Cabir b. Müşerrik’den (ra) şöyle dediği rivayet etmişlerdir: Bir gün Allah Resulü’nün (asm) huzuruna girdim. Yanında kabak doğranıyordu. Kendisine: “Bu nedir?” diye sordum. “Onunla biz yemeklerimizi çoğaltırız.” buyurdu. (Taberani, Tirmizi)
İmam Ahmed ve ebu Bekir b. Ebu Hayseme, Enes’den (ra): “Allah Resulü’nün (asm) en sevdiği yemek kabak idi.” dediğini rivayet etmişlerdir. (Müsned)
İbn Sad, Enes’den (ra) şu sözünü rivayet etmiştir: Eğer yanımızda kabak olursa biz onu Allah’ın Elçisi için ayırırdık.
Deylemi, yine Enes’den (ra) şöyle dediğini rivayet etmiştir: Allah Resulü (asm) kabak yemeğini çok yer ve “Kabak beynin yağını artırır, aklı güçlendirir.” buyurdu. (Kenz’ül Ummal)
.
BEN DE KABAĞI YA RENDELEYİP YA DOGRAYIP (ÇİĞ OLARAK) YOĞURT, PUL BİBER, NANE, TUZ, SARIMSAK YA DA SADECE TUZ-PUL BİBER - NANE İLE HARMANLAYIP AFİYETLE YİYORUM. SİZE DE ŞİFA OLSUN 🌹
Enes’den (ra): “Bir terzi Peygamber (asm) onun için hazırladığı yemeğe davet etti, ben de onunla gittim. Ona bir arpa ekmeğiyle içinde kabak bulunan bir çorba ile kurutulmuş et sundu. Enes (ra) dedi ki: “Peygamber’in (asm), tabağın etrafından kabakları araştırarak topladığını gördüm. İşte o gün bugün ben kabağı çok severim.” Diğer rivayet: “Onu görünce, kabakları kendim yemeyerek O’nun (asm) önüne bırakmaya koyuldum.” Diğer bir rivayet:
Enes (ra) dedi ki: “O zamandan beri mümkün olduğu kadar hep bana içinde kabak bulunan yemek yapıldı.” (Müslim, Tirmizi, Ebu Davud)
Tirmizi, Ebu Talut’tan şöyle dediğini rivayet etmiştir: Bir gün Enes’in (ra) yanına girdim. Kabak yiyordu. Bir taraftan da: “Sen öyle bir bitkisin ki, ben seni sadece Resulullah (asm) sevdiği için seviyorum.” diyordu. (Tirmizi)
İmam Ahmed, İbn Ebi Şeybe, Nesai ve Ebu Bekir b. Ebi Hayseme, Ebu Hâkim Cabir b. Müşerrik’den (ra) şöyle dediği rivayet etmişlerdir: Bir gün Allah Resulü’nün (asm) huzuruna girdim. Yanında kabak doğranıyordu. Kendisine: “Bu nedir?” diye sordum. “Onunla biz yemeklerimizi çoğaltırız.” buyurdu. (Taberani, Tirmizi)
İmam Ahmed ve ebu Bekir b. Ebu Hayseme, Enes’den (ra): “Allah Resulü’nün (asm) en sevdiği yemek kabak idi.” dediğini rivayet etmişlerdir. (Müsned)
İbn Sad, Enes’den (ra) şu sözünü rivayet etmiştir: Eğer yanımızda kabak olursa biz onu Allah’ın Elçisi için ayırırdık.
Deylemi, yine Enes’den (ra) şöyle dediğini rivayet etmiştir: Allah Resulü (asm) kabak yemeğini çok yer ve “Kabak beynin yağını artırır, aklı güçlendirir.” buyurdu. (Kenz’ül Ummal)
.
BEN DE KABAĞI YA RENDELEYİP YA DOGRAYIP (ÇİĞ OLARAK) YOĞURT, PUL BİBER, NANE, TUZ, SARIMSAK YA DA SADECE TUZ-PUL BİBER - NANE İLE HARMANLAYIP AFİYETLE YİYORUM. SİZE DE ŞİFA OLSUN 🌹
🌿 ZEYTİN YAPRAĞI 🌿 Zeytin ağacının yalnızca meyvesi olan zeytin ve zeytinyağı değil, zeytin yaprağı da çok kıymetlidir, şifa deposudur. Zeytin yaprağının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor; Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğeri onarıyor, mikropları öldürüp hastalıkları tedavi ediyor. Zeytin yaprakları doğal antibiyotik vazifesi görüyor, kalp-damar sistemini koruyor ve kanser hastalıklarına karşı kalkan oluşturuyor. 📍Zeytin yaprağı, mikropları öldürüyor, bağırsak sistemimizi ve solunum yollarının çalışmasını düzene sokuyor.
🌿 ZEYTİN YAPRAĞI 🌿
Zeytin ağacının yalnızca meyvesi olan zeytin ve zeytinyağı değil, zeytin yaprağı da çok kıymetlidir, şifa deposudur. Zeytin yaprağının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor; Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğeri onarıyor, mikropları öldürüp hastalıkları tedavi ediyor. Zeytin yaprakları doğal antibiyotik vazifesi görüyor, kalp-damar sistemini koruyor ve kanser hastalıklarına karşı kalkan oluşturuyor. 📍Zeytin yaprağı, mikropları öldürüyor, bağırsak sistemimizi ve solunum yollarının çalışmasını düzene sokuyor.
📍Zeytin yaprağı karaciğeri koruyor. Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağının karaciğer yağlanmasını azaltıcı etkisi olduğu tespit edilmiştir. Özellikle alkole bağlı karaciğer yağlanmasına şifa oluyor
📍Sinir hücrelerini Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyor.
📍E ve C vitaminlerine benzerlik göstererek kalp ve damar sağlığına koruyucu etkiler gösteriyor. Bu koruyucu etkisinin kan yağlarını ve damarlarda plakların birikimini azalttığı ve kalp kasının hasarlanmasını geciktirdiği ortaya konmuştur.
📍Zeytin yaprağı antioksidan içeriği ile hücrelerin genetik hasarlanmasını önleyerek tümör oluşumuna karşı koruyucu etki sağlıyor.
📍Zeytin yaprağını çay olarak içilebildiğimiz gibi, sirkesini yapabilir ve yemeklerin içine de ekleyerek tüketebiliriz.
📍Hepatit B gibi virüslere de koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Bu yüzden "anti kanserojenik" etki gösterir. 📍Zeytin yaprağı ise insülin direncini düşürerek şeker hastalarının yaşam kalitesini yükseltiyor. İnsülin direnci olanların sabah akşam tarçınla birlikte zeytin yaprağı çayı içmesini öneriyoruz.
📍Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağında bulunan maddelerin, cildin üst katmanlarını geçerek güneş yanığına, erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan UVB ışınlarına karşı kalkan vazifesi gördüğü belirlenmiştir. Yakın bir gelecekte cilt ve güneş koruyucu kremlerde zeytin yaprağı göreceğiz.)
📍Yapılan araştırmalarda zeytin yaprakları ile hazırlanan çayın antioksidan aktiviteyi %22 artırdığı böylece bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüştür.
📍Zeytin yaprağı kalp damarlarındaki kanın akışını arttırır, kanın pıhtılaşmasını düzenler, kan dolaşımını rahatlatır, böylece kalp +++
Zeytin ağacının yalnızca meyvesi olan zeytin ve zeytinyağı değil, zeytin yaprağı da çok kıymetlidir, şifa deposudur. Zeytin yaprağının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor; Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğeri onarıyor, mikropları öldürüp hastalıkları tedavi ediyor. Zeytin yaprakları doğal antibiyotik vazifesi görüyor, kalp-damar sistemini koruyor ve kanser hastalıklarına karşı kalkan oluşturuyor. 📍Zeytin yaprağı, mikropları öldürüyor, bağırsak sistemimizi ve solunum yollarının çalışmasını düzene sokuyor.
📍Zeytin yaprağı karaciğeri koruyor. Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağının karaciğer yağlanmasını azaltıcı etkisi olduğu tespit edilmiştir. Özellikle alkole bağlı karaciğer yağlanmasına şifa oluyor
📍Sinir hücrelerini Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyor.
📍E ve C vitaminlerine benzerlik göstererek kalp ve damar sağlığına koruyucu etkiler gösteriyor. Bu koruyucu etkisinin kan yağlarını ve damarlarda plakların birikimini azalttığı ve kalp kasının hasarlanmasını geciktirdiği ortaya konmuştur.
📍Zeytin yaprağı antioksidan içeriği ile hücrelerin genetik hasarlanmasını önleyerek tümör oluşumuna karşı koruyucu etki sağlıyor.
📍Zeytin yaprağını çay olarak içilebildiğimiz gibi, sirkesini yapabilir ve yemeklerin içine de ekleyerek tüketebiliriz.
📍Hepatit B gibi virüslere de koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Bu yüzden "anti kanserojenik" etki gösterir. 📍Zeytin yaprağı ise insülin direncini düşürerek şeker hastalarının yaşam kalitesini yükseltiyor. İnsülin direnci olanların sabah akşam tarçınla birlikte zeytin yaprağı çayı içmesini öneriyoruz.
📍Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağında bulunan maddelerin, cildin üst katmanlarını geçerek güneş yanığına, erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan UVB ışınlarına karşı kalkan vazifesi gördüğü belirlenmiştir. Yakın bir gelecekte cilt ve güneş koruyucu kremlerde zeytin yaprağı göreceğiz.)
📍Yapılan araştırmalarda zeytin yaprakları ile hazırlanan çayın antioksidan aktiviteyi %22 artırdığı böylece bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüştür.
📍Zeytin yaprağı kalp damarlarındaki kanın akışını arttırır, kanın pıhtılaşmasını düzenler, kan dolaşımını rahatlatır, böylece kalp +++
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)