“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
https://vimeo.com/tomorhoca
- Ana Sayfa
- İlahi – Kur`an -İslam – Din -Tasavvuf – Belgesel – Dua – Hadis – Tarih – Şiir – Vs… – بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
- Dini bilgiler
- Hatim duası Türkçe Hatim Duası
- Ahmet tomor hoca sohbetleri
- suleymaniye
- Ruhlar kabirde hep kalır mı?
- Şehitlik ve Fazileti
- İslami Eğitim
- ALLAH (C.C.) 'ÜN SIFATLARI
- Ahmet Tomor Hocaefendi Sohbetleri
- Veysel Gürler
- Umman'dan Şifâlar
- İSLAMİ BİLGİLER KİTAP SOHBET SEYRET MULTİMEDYA
- Safakat İslami Forumları
- sadakat.net
- Ehl-i Sünnet Hanefi
- HAVAS İLMİ-MÜCERREBAT-I İLAHİ ŞİFACILAR
- Sağlığımızın müthiş şifreleri Sayfadaki tüm bilgiler bilgi amaçlıdır kullanım tercihi size aittir önce araştırın inceleyin doktorunuza danışın saygılar
- Sayfa ve guruptaki bilgiler bilgi amaçlıdır araştırın araştırmadan doktorunuza danışmadan kullanmayın sakın saygılar hepinize m.ulaş
- MUHTASAR İLMİHAL | Fazilet
- İLİM BÖLÜMÜ
- İmam Suyuti Camius Sağir
- Dini Sorular Molla Cami dini sorular ve cevapları
- incemeseleler
- "Nazar, deveyi kazana, insanı mezara sokar."
- YAVRULARIMIZA ELİF CÜZÜ ÖĞRETELİM. BİZLERDE TEKRAR EDELİM...
- Hadis-i Şerif
- FAZİLET TAKVİMİ
- mektebun
- faydalı
- medine
- Zi tuva kuyusu...
- Ali Eren Hoca
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
- "Kişi sevdiği ile beraberdir."
- *FATİHA SURESİNİN SIRRI..*
9 Temmuz 2020 Perşembe
KURBANLIK HAYVANI KESİNLİKLE ŞOKLAMAYALIM, İSLAMİ USULE GÖRE KURBAN EDELİM
DARININ SAĞLIĞIMIZ İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ m.ulaş
·
Darının vücudumuzda Beden ve ruh bunalımına oldukça iyi geldiği bilinmektedir
· Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olmaktadır ve yenilenen hücreler gençleşmeyi sağlamaktadır.
· Beyinin hızlı çalışmasını sağlayarak beyin faaliyetlerini düzenler ve hafızayı kuvvetlendirir.
· Yoğun yorgunluk zamanlarında tüketilmesi oldukça faydalıdır.
· Göğüs hastalıklarının tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır.
· Ateş ve ishal gibi hastalıkları önlemede ve hastalığın etkenini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
· Grip, nezle gibi mevsimsel hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
· Saç dökülmesi ve diş çürümeleri gibi kökten çürümelere karşı iyi bir onarım maddesidir.
· Bağırsak kurtlarının dökülmesine de büyük destek olmaktadır.
DARI NASIL KULLANILIR?
· Darı yemeklerde ve soslarda yoğun olarak kullanılabilmektedir. Yemeklerde taneli olarak sunulabileceği gibi öğütülerek de kullanılabilmektedir.
· Süt ve ayranla karıştırılan darı çok lezzetli yemek yapılabilmektedir. Yapılan yemek kimi zaman ekmek olarak da adlandırılır ve hafif tadıyla oldukça sevilen bir ekmek olarak tüketilmektedir.
· Aynı zamanda muhabbet kuşlarının yeminin de ana maddesi olarak kullanılmaktadır.
· Darıdan elde edilen un hayatımızın değişik alanlarında kullanılır. Darıdan elde edilen un kalorisi düşük ve lezzetli olduğu için oldukça lezzetlidir.
· Ekmeği, börek ve poğaçalarınızı darı unuyla yapabilirsiniz.
· Mayalanması ile birlikte boza üretilmesinde kullanılır. Boza ülkemizde oldukça sevilen ve tercih edilen bir içecektir.
· Kuzey Afrikada çok önemli bir besin maddesi olarak kullanılmaktadır. Lapa olarak kullanılması en çok tüketilme tarzıdır.
· Darı taneleri haşlanarak lapa olarak da tüketilmektedir.
· Bazı ülkeler darıyı bir çeşit içki elde etmek için de kullanırlar.
· Büyükbaş ve kümes hayvanları için yem olarak kullanılır. Darıdan yapılan yem çok fazla faydalı olduğu için süt sağlayan hayvanların sütünü arttırmaktadır.
· Şeker kamışı gibi ezilerek tatlı özsuyundan pekmez ve şeker yapılır. Yapılan pekmez ve şeker tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
DARININ TIBBİ ÖZELLİKLERİ
· Makat ağrısına oldukça iyi gelmektedir.
· Vücuttaki ağrıların dindirilmesi için kullanılmaktadır. Ağrılar için düzenli kullanılması sayesinde ağrıları azaltmaktadır.
· Sinir sıkışmalarına karşı kullanılmasında oldukça yarar vardır.
· Zeytinyağı ile karıştırılıp basura sürülmesi durumunda basur ağrısına iyi gelmektedir ve basur şişliğini götürmektedir.
· Taze sütle yenilmesi durumunda hastalıklara karşı bağışıklık kazanılması sağlanır.
· Bal ile birlikte macun yapılırsa bağırsak solucanlarının dökülmesini sağlar ve tekrarlanmasını engeller.
ALINTI
KIRLANGIÇ OTUNUN SÜPER FAYDALARI
Görme bozukluklarına karşı tedavi edici ve göz sağlığında çok faydalı bir bitki olan kırlangıç otu bir çok hastalığa şifa olmasının yanı sıra en önemli özelliği yaz sıcaklarında inanılmaz dayanıklı ve kış soğuklarında karın altında bile kalsa hala sapa sağlam yaşamaya devam etmesidir.
Bilimsel ismiyle Chelidonium majus olarak tanınan, halk arasında bilinen diğer isimleri Hilaliye ve Temre otu olan kırlangıç otu Mayıs aylarından sonbaharın sonlarına kadar yetişmektedir. Boyu 30 ile 80 santimetre arasında değişirken yaprakları meşe ağacının yapraklarını anımsatmaktadır. İşte kanı temizlemeden, göz hastalıklarına kadar birçok hastalığa şifa olan kırlangıç otu bitkisinin tüm faydaları ve kullanımı.
Kırlangıç Otu Faydaları Şu Şekilde Özetlenebilir:
- Güçlü bir kan temizleyicidir. Aynı zamanda kan yapıcı özelliği de vardır.
- Kan kanseri tedavisinde kullanılır.
- Karaciğer hastalıkları için en faydalı bitkilerden biridir.
- Metabolizma hızlandır.
- Böbrek, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarını tedavi edicidir.
- Kökü ile birlikte tüketildiğinde sarılığa inanılmaz iyi gelmektedir.
- İdrar yolları rahatsızlıklarına karşı şifalıdır.
- Siğil, egzama, nasır gibi cilt hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır.
- Göz için çok faydalı bir ottur. Katarakt ve kornea lekelerini tedavi eder.
- Kırlangıç otu yapraklarından elde edeceğiniz sıvı yorgunluktan kaynaklanan göz rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Deri kanserine karşı oldukça etkili bir bitkidir.
- Kadınlarda aşırı tüylenmeye karşı tavsiye edilir. (Çoğunlukla aşırı tüylenme böbrek rahatsızlığından kaynaklanır.)
- Göz sağlığı için çok faydalıdır. Gözlük kullananlara tavsiye edilir. Düzenli kullananlar arasında gözlük takmayı bırakanlar görülmüştür.
Nasıl Kullanılır?
Kırlangıç otunun çayı, suyu, hülasası ve şarabı olmak üzere çeşitli kullanım yöntemleri mevcuttur.
Göz için ve görme bozukluklarına karşı kullanımı: Bitknin taze yapraklarından elde edilen sıvı madde, göz kapaklarının kenarlarına sürüldüğünde göz yorgunluğuna, görme bozukluğuna, katarakta iyi gelmektedir. Bir çok kişi kullanım sonrasında gözlük kullanımını sonlandırmış, ayrıca göz kanserini dahi tedavi ettiği görülmüştür. Gözleriniz ile ilgili probleminiz olduğunda uzman kontrolünde mutlaka kullanmanızı öneriyoruz.
Kırlangıç Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler:
* 1 silme tatlı kaşığı kırlangıç otu
* 250 ml su
Çayının Tarifi: Önceden kaynatılmış olan 250 ml suyun içerisine 1 silme tatlı kaşığı kırlangıç otu atılır. Karışım bir müddet daha haşlanmaya devam ettirilir. Haşlandıktan sonra süzülerek kullanılır.
Suyu Nasıl Hazırlanır? Kırlangıcın yaprak, sap ve çiçek kısımları yıkanır. Nemli haldeyken mutfak robotu yardımıyla suyu sıkılır.
VERTİGO VE TÜM ORGANLARIMIZ NEDEN HASTALANIYOR BİZ NEDEN HASTAYIZ İYİ ANLAYALIM Vertigonuzdan kurtulmak için karaciğerinizi onarın karaciğerimiz tüm organlarımızın düzenli çalışması için iç kimyalarını gönderen çok önemli organdır karaciğerimiz hastalandımı hangi organımızın kimyasını aksatmaya başladığında o organın sorunları başlıyor bu her aksayan organ sorunları ile artarak devam ediyor işte sağlığımızdaki karaciğerin ne kadar önemli olduğunu anlamamıza yetiyor sağlık karaciğerimizle var unutmayın. Saygılar M.ulaş
ÖNCE KARACİĞERİMİZİ TEDAVİ EDELİM
BEN HER YIL KARACİĞER BAKIMIMI BU YÖNTEMLE YAPARIM
Devedikeni extratı olarak veya devedikeni ve enginar hablarınıda ayrı ayrı alabilirsiniz eczanelerde aktarlarda var marka ve çeşidini siz seçin günde sabah 1 tane akşam 1 tane için tok için 3 ay devam edin tamamen düzelir.
lavanta yağı alın aktardan 5 damla 1 subardağı suya damlatın için 20 gün kadar devam edin bırakın. Enginar çayı için karahindibağ otu ve sinirli otu çayı için 3 ay devam edin yeterli .
Vücudunuzdaki zehirleride kilo kilo atmak isterseniz 15 gün 1 tatlı kaşığı kadar 1 su bardağı suya karıştırın krem tartar için portakal veya limonla karaciğeriniz tertemiz olur 15 gün sonra bırakın. Bağarsaklar 2 nci beynimiz karaciğerle çalışır .
perhiziniz çok çok önemli ekmek unlu gıdalar yasak tatlılar hazır gıdalar hayvansal gıdaların tümü yasak 3 ay kadar perhiz çok çok önemli sağlığınız için.kendinize değer verin
karaciğer sağlıklıysa bağarsaklarda vücudunuzda sağlıklı çalışır yoksa her iki organda atık üretir çöp üretir unutmayalım vücudumuzun sağlığı karaciğerden sorulur vücudumuzda ters giden bir durum varsa ve bi hastalık başlamışsa karaciğerimiz hasta demektir vücudumuz dünyanın en iyi labaratuarıdır hemen tahlillerini hastalıklarla söylüyor unutmayın. Sağlık servettir sağlığınız varsa sizde varsınız Allah ın verdiği sağlıklı bedeni elimizle biz bilinçsizce hasta ediyoruz unutmayalım....saygılar. şifa olsun
. Mustafa Ulaş
AKCİĞER VEREM Akciğer veremine karşı uygulanacak terkipler:
R -1 : “Keten tohumu bal ile macun yapılır, hastaya birer kaşık verir.”
R – 2 : “Hastaya at yağı içirilir.”
R – 3 : “Yumurta rafadan olarak hastaya içirilir.”
R – 4 : “Paça kaynatılır, birer bardak içilir.”
R – 5 : “Günde üç defa ikişer çay kaşığı çam sakızı yutulur.
R – 6 : “Taze süt kaynatılır, hastaya birer bardak içirilir.”
R – 7 : “Badem yenir. Birer bardak meyan kökü suyu içilir.
R – 8 : “Kuru üzüm, İncir, hurma, bal yeteri kadar alınarak su ile ki>/ natılır. Birer bardak içilir. ”
R – 9 : “Aç karnına birer çay bardağı at yağı içirilir.”
R -10: “Rutubetli yerde oturulmaz, birer bardak keçi sütü içilir, ”
R -11: “Paça çorbası içilir.”
R -12: “Birer bardak karpuz suyu, bal ile içirilir.”
R -13: “Kaymak ve bal macun yapılır birer kaşık yutulur.”
R -14: “Birer bardak süt içilir.”
R -15: “Pırasa suyu, arpa suyu ile içirilir.”
R -16: “Zeytinyağlı pırasa yedirilir.
R -17: “Birer bardak sinirli yaprak suyu içilir.”
R -18: “Birer bardak kereviz usaresi içilir.”
R -19: “Çam fıstığı, bal ile macun yapılır, birer kaşık yutulur.
R – 20: “Rafadan yumurta içilir. ”
R – 21: “Birer bardak ayva usaresi içirilir.”
R – 22: “Hindistan cevizi, bal ile macun yapılır, birer kaşık yutulur.
R – 23: “Beşer gr. kantaron çiçeği kaynatılır bal ile içilir.”
R – 24: “Ayrık otu kaynatılır, birer bardak içilir.”(
R – 25: “İğde kaynatılır, birer bardak suyu içilir.”
R – 26: “Karabaş otu kaynatılır, birer bardak pekmezle içilir.”
R – 27: “Demirli keçi sütü, birer bardak içilir.”
R – 28: “Birer çay kaşığı mesteki sıcak su ile yutulur.”
R – 29: “Mersin ağacı kaynatılır, birer bardak içilir.”
AKCİĞER ZAFİYETİ
Akciğerin beslenmesi için terkipler:
R -1: “Nohut et ile pişirilir, birer tabak yenir.”
R – 2: “Çemen kaynatılır, birer bardak içilir.”
R – 3: “Nohut yenir veya kaynatılıp suyu içilir.
Asırlardan beri insanlık âleminin en büyük şifa menbaı diye ifade ettikleri, çeşitli bitki ve otlara karşı alâkanın giderek arttığı ve bu bitkilerin bütün dünyada çok yaygın bir şekilde kullanıldığı günümüzde, memleketimizde de bu ihtiyaca cevap verebilecek bitkiler vardır.insanların hastalıklarının tedavisi cihetinde cidden faydalı reçeteler ve tavsiyeler sunması bakımından büyük değer taşımakta. Sizde Şifalı Bitkiler ile hastalıklarınıza doğal bitkisel çözüm ile derdinize deva bulabilirsiniz.
Uzun yıllar süren tecrübeler sonucu gerek İslâm tıb âlimleri, gerekse diğer tıb bilim adamları çeşitli bitki ve otların insan vücuduna ne gibi faydalar ve zararlar sağladığını belirlemişler ve belirlemiş oldukları bilgilerin ışığı altında bitkilerin insan sağlığına faydalı, hastalıklarına da çare olması maksadı yada bitkilerle hastalıkları tedavi maksadı wep sayfamızda sizler için Şifalı otlar, Şifalı taşlar, Şifalı bitkiler ile sizler için derledik….
Şifalı Bitkiler Nedir? Şifalı bitkiler içerdiği çeşitli moleküller ve vitaminler ile insanlar için oldukça faydalı bitkilerdir. Şifalı bitkiler birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Siyatik ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, sırt ağrısı, baş ağrısı, kulak ağrısı, diş ağrısı, berelenme, kesik, burkulma, adet sancısı, böcek ısırması gibi durumlarda ağrıları dindirme özelliğinden dolayı iyi geldiği bilinmektedir.
İlaç olarak bitkilerin kullanımı, insanlık tarihinin en eski tıbbi tekniklerinden biridir. Etnobotanik (bitkilerin geleneksel olarak insanlar tarafından kullanımları) gelecek ilaçları keşfetmek için etkili bir yol olarak kabul edilmektedir. Hekimlerin mevcut ilaçların çoğu aspirin, dijitalisten, kinin ve afyon içeren bitkisel ilaçlar olarak kullanımının uzun bir geçmişi var.
BİTKİLERDE TEDAVİDE TEMEL KAİDELER NELERDİR
1-Hastalıklar için mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Öncelikle hekimin vereceği reçete kullanılmalıdır. Buna alternatif olarak ta bitkisel reçeteler kullanılmalıdır.
2- Bitkilerin yan etkisi (zehirli olabilir) araştırılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
3- Bitkisel tedaviler uzun süreli olmalıdır. Bu süre en az 2-3 aydan az olmamalıdır. Hiç ara vermeden alınmalıdır.
4- Bitkilerin kalite derecesi iyi olmalıdır. Toplanması, kurutulması ve muhafazası uygun şekilde yerine getirilmelidir.
5- Alacağınız bitkileri mutlaka, bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve güvenilir aktarlardan alınız. Günümüzdeki büyücüler gibi bitkici tedaviciler de çoğalmıştır. Aman ha! Dikkatli olun! “Yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder” Ata sözünü unutmayın.
BİTKİLERLE İLAÇLAR NASIL HAZIRLANIR
1 – Toz Şeklinde:
Bitkilerin kuru halde çekilerek toz haline getirildikten sonra kullanılmasıdır. Bitkisel reçetede alınacak miktar belirlenmiş olup direkt ağız yoluyla alınabileceği gibi bir bardak ılık suya karıştırıldıktan sonra da alınabilir.
R – 30: “Defne tohumu, bal ile macun yapıl alıntı