2 Haziran 2019 Pazar

(201.Kıssa) "Mezarlık Bekçisi Firavun" "Firavun'un ehlinden, yani Firavun'a tâbi olan ve onun inançlarının ehlinden kurtardık." Firavun, Amâlika hükümdarlarına verilen bir lakaptır. Fars (Iran) meliklerine Kisrâ, Rum meliklerine Kayser, Türk hükümdarlarına Hakan, Habeş meliklerine Necâşî, Yemen hükümdarlarına Tübbe denildiği gibi. Amâlikalar, ceberut (çok azılı ve zalim) insanlardır. Onlar Mısır melikleridir. Onlar, Amlîk bin Lavid bin irem bin Sam bin Nuh (a.s)'ın soyundan gelmektedir. Şam civarında oturanlar da onlardandır. Şam'da oturanlara Cebâbirler (azılı ve zalimler) diye isimlendirildiler. Mısır meliklerine de Firavun adı verildi. Firavun, oldukça azılı olduğu için bu ismi aldı. Bu kelimeden dolayı Araplar: "Kişi Firavunlaştı" derler. Kişi azıttı ve şımardığı zaman böyle söylenir. Burada Firavun’dan murad, bütün Firavunlar değildir. Mısır'da olan firavun’dur. Musa (a.s)'ın Firavun'u, Velid bin Mus'ab ibni Reyyân'dır. Firavun Kıbtîlerdendir. Firavun, dört yüz seneden fazla yaşadı. (Ruhü’-l Beyan Tercümesi C:1 S:486-487)

Görüntünün olası içeriği: çiçek, bitki ve yazıGörüntünün olası içeriği: kuş ve yazı
İLAÇ YERİNE BULGUR…
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram.
A ) - HAMİLELİK İÇİN MUCİZE ETKİ
a ) - Hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz´. O açıdan bulgur önemli´.
Bulguru gözde yapan bir çok yönü var. Onlardan bazılarını Prof. Bayram şöyle sıralıyor;
b ) - Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır.
c ) - Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir.
d ) - Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür.
e ) - Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır.
f ) - Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.
B ) - FAKİRİN DOKTORU
a ) - Gelelim ucuz olduğundan mı bilinmez ülkemizde Anadolu mutfağı dışında çok da fazla itibar görmeyen bulgurun faydalarına.
b ) - Bulgur özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltır. Besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıdadır.
c ) - Bulgur çözünebilen ve çözünemeyen lifler (fiber) bakımından oldukça zengindir. Fiber düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelleyen önemli bir besin elemanıdır.
C ) - KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR
a ) - Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.
b ) - Bunun dışında B1, B6 vitaminleri ve Niasin’den zengindir.
c ) - Bulgurda bulunan lifler, içerisinde bulunan selüloz, pektin gibi yapılarla vücutta dengeleyici etki gösterir.
d ) - Suda çözünebilen lifler, kan şekerini kontrol ederek kolesterolü düşürücü etki gösterir.
D ) - KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR
a ) - Lifli besinler diğer besinlere oranla aynı zamanda daha fazla tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır.
b ) - Ayrıca günlük su ihtiyacını da artırdığından bol su içilmesini sağlar.
c ) Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, folat ve magnezyum sinir ve sindirim sistemi sağlığında önemli rolleri olan maddelerdir.
E ) - BULGUR KABIZLIĞI DA ÖNLÜYOR
Bulgur aynı zamanda içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar, kabızlığı önler, sinir sistemininin düzenli çalışmasını sağlar, zihni dinlendirir ve enerji verir.
F ) - EKMEK GİBİ
2 yemek kaşığı pişmiş bulgur kalori değeri bakımından 1 dilim ekmeğe denk düşmektedir. Zayıflama diyetlerinde kolestrol sorunu olanları ekmek yerine bu sebeple bulgur önerilir.
G ) - PİRİNÇ YERİNE BULGUR TÜKETİN
a ) - Doktorlar bulgurun, vitamin ve protein yönünden pirince oranla daha zengin olduğu da bildiriliyor.
b ) - Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü´nce yapılan bir araştırmaya göre, bulgur, pirince göre 4 kat kalsiyum, 4 kat demir, 2 kat fazla protein içeriyor.
c ) - Vitamin ve protein yönünden zengin olan bulgur üstelik çok daha ucuz
H ) - DEMİR ORANI ISPANAKTAN BİLE FAZLA
a ) - Bulgurda, bazı sebzelerden daha çok demir bulunmaktadır. Bu sebeple de doktorlar vücudunda demir eksikliği bulunanlara ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.
b ) - Porsiyon yününden karşılaştırıldığında, ıspanakta 3,2 miligram, bulgurda ise 3,5 miligram demir olduğu görülür.

Ayasofya açılmadan, Türkiye’nin felâha ermesi mümkün değildir.

.
Ayasofya açılmadan, Türkiye’nin felâha ermesi mümkün değildir. Eğer açılırsa kurtulur; çünkü orada Peygamberimiz(S.A.V.)’in iziyle beraber 70.000 ruhani vardır!” Bir Allah cc. Dostu her fırsatta, Söyleyin Menderese Ayasofyayı cami olarak açsın. Bu şeref ona nasip olsun diye seslenmiştir. Ayasofyayı Menderes açmadı ve halen de açılamadı. Müslümanlar bu ulu mabedin cami olarak açılacağı anı sabırsızlıkla beklemekte...Bir gün mutlaka Ayasofya tekbirlerle ibadete açılacak o şerefli kişi kim acaba..

Türkiye Tabipler Odasının Hazırladığı Afişteki Sembollere Dikkat!

Türkiye Tabipler Odasının Hazırladığı Afişteki Sembollere Dikkat!

“Keyifli yaşama”yı cinsel serbestiyetle özdeşleştiren yönlendirme.. “Cinselliğin farklı yüzleri” ifadesi üzerinden LGBT propagandası sempatikleştirmesi, özendirilmesi..
“ailesiz” , “ahlaksız”, “erdemsiz”, “namussuz” bir toplum inşası…
Ayrıca, bu projenin devlet destekli olduğunu da hatırlamak gerek…
İslâm ile küfrün asıl savaşı budur…

Şimdi soru şu;
Peki bu küfür ve sapkınlık projeleri devlet eliyle, hükümet eliyle yapılıyor ise(ki öyle), Türkiye’de “İslâm ile Küfür” arasındaki savaş, kimler arasında yaşanıyor? -dintahripçileri sayfasından alıntı
Görüntünün olası içeriği: yazı

Gafletle yapılan yemeği yemekle de huzursuzluk ve bereketsizlik olur, ibadete sirayet eder. Kişinin yediği yemek 40 gün kalbi etkiler. O yüzden yediklerinin helal olmasına dikkat edilmezse, yemek pişirirken, hazırlarken ve yerken gafletli olunursa, o yemekle beslenen bedenden de gafletli işler çıkmasına sebep olur. Helâl gıdâ, bünyeye feyz ve rûhâniyet verirken haram ve şüpheli gıdâlar ise kasvet verir. Yemek pişirirken öfkelenmek, kötü sözler sarf etmek, dinlemek ya da inkârcıların pişirdiği yemeği yemek kalbi olumsuz etkiler. Hace Ubeydullah Ahrar (k.s) buyuruyor ki, “Gafletle ısıtılan sudan abdest alan ve gafletle pişirilen yemekten yiyen kimsenin gönlünde zulmet ve gaflet meydana gelir.” Buyuruyor. Eğer sunulan yemeği yememek fitneye, kalp kırılmalarına sebep olacaksa ya da yemek gerekiyorsa, yiyeceklere bir Fatiha ve üç İhlas okunarak yenmesinin, yemeğin manevi zararını kaldıracağı ümit edilir. Ayrıca yemeği hazırlama, pişirme hatta yeme esnasında abdestli bulunmak da kişiyi gafletten korur. Yemek yerken de sünnet üzere hareket etmeli, acıkmadan yememeli ve doymadan da kalkmalıdır. Zira mide dolu olunca, kalbi gaflet basar. Alıntı, Hasan bozkurt

Helâl gıdâ, bünyeye feyz ve rûhâniyet verirken haram ve şüpheli gıdâlar ise kasvet verir.
Kuran talebesine sadaka verirken karamurat gibi olacaksın Bu anam için bu babam için Buda ümmeti Muhammet için
ilimsiz eda edilen ibadet temeli bozuk bina gibidir ilim ibadetin sırrını şartlarını ve ihlaslı eda etmemizi temin eder.

DOĞAL ÇÖZÜMLER AĞIZ KOKUSU : Adaçayı, Ardıç meyvesi, Kakula, Karanfil, Hazanbel, Kekik, Nane, Okaliptüs.

DOĞAL ÇÖZÜMLER
AĞIZ KOKUSU :
Adaçayı, Ardıç meyvesi, Kakula, Karanfil, Hazanbel, Kekik, Nane, Okaliptüs.
AĞRI KESİCİ:
Köpek üzümü. Portakal kabuğu, Kafurun, Funda çiçeği, Peygamber çiçeği, Haşhaş başı, Nane, Papatya, Tatula, Yaban yasemini, Keten tohumu, Mine çiçeği, Servi kozalağı, Hardal, Karanfil, Mursafi.
ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ:
Gül suyu, Papatya, Arpa, Sirke, Kına, Limon, Demirhindi, Centiyane kökü, Enginar yaprağı, Hazanbel, Okaliptüs yaprağı, İğde çiçeği, Pelin otu, Zeytin yaprağı.
BAĞIRSAK PARAZİT DÜŞÜRÜCÜ:
(HAMİLELER KULLANAMAZ)
Kekik suyu, Acıbadem, Nane, Eğrelti kökü, İç kabak çekirdeği, Pelin otu, Nar kabuğu, Çilek, Anason, Kokarağaç, Enginar, Papatya, Sarımsak, Su teresi.
BALGAM SÖKTÜRÜCÜ:
Tere tohumu, Meyan balı, Meyan kökü, Civan perçemi, Okaliptüs, Hatmi, Üzerlik, Isırgan tohumu, Çam, Zencefil, Çörekotu, Menekşe, Yasemin, Kekik, Çuha çiçeği, Mersin yaprağı, Baldırıkara.
BASUR İYİLEŞTİRİCİ:
a) DAHİLEN: Defne tohumu, Üzerlik tohumu, Halile, Asma yaprağı, At kestanesi, Deve dikeni tohumu, Ebegümeci, Labada, Kavak tomurcuğu, Servi kozalağı, Sığır kuyruğu, Tavşan memesi, Papatya, Meşe kabuğu, Ayva yaprağı, Beyaz zambak, Nar kabuğu, Mürver çiçeği.
b) HARİCEN (BANYO): Patlıcan yaprağı, Labada, Civan perçemi, Ceviz yaprağı, Mürver çiçeği, Patates, İç yağı, Pazı, Lahana, Katran, Kuru üzüm, Sirke, Tavuk yağı, Zeyt yağı, Balmumu.
BAŞ AĞRILARI VE MİGREN:
Sarımsak, Biberiye, Papatya, Aslan pençesi, Kediotu kökü, Kekik suyu, Kereviz tohumu, Nane limon, Mesteki, Sinameki, Anason, Mercanköşk, Kişniş, Anason, Melek otu, Mine çiçeği, Nilüfer, Fesleğen, Ebegümeci, Gelincik, Demirhindi.
BÖBREKLER İÇİN:
Mısır püskülü, Kiraz sapı, Isırgan, Hatmi kökü, Meyan kökü, Ebe gümeci, Oğul otu, Günlük, Karabaş otu, Menekşe, Havuç tohumu, Çoban çantası, Papatya, Kereviz, Ayrık otu, Arpa, Mersin yaprağı, Kekik, Ardıç tohumu, Maydanoz, Adaçayı, Armut kurusu, Kara hindiba, Ayı üzümü, Deve tabanı, Dişbudak, Kuşkonmaz, Kılıç otu, Rezene, Turp, Hiltan tohumu, Altınotu, Pelin, Bal, Elma kabuğu, Elma Armut kurusu, Böğürtlen kökü, Öküz gözü, Ravend, Tarçın, Bayır turpu, Yapışkan otu, Dağ lalesi.
BRONŞiT:
Çam Terebentin, Kafurun, Sığır kuyruğu, İncir yaprağı, Deniz kadayıfı, Okaliptüs, Siyah turp, Hardal, Ebegümeci, Mersin yaprağı, İzlanda dikeni, Ciğer otu, Çitlenbik, Ada çayı, Hatmi çiçeği, Ihlamur, Kişniş, Çemen, Zencefil, Havlucan.
ASTIM:
Kafurun otu, Lavanta, Melek otu kökü, Süsen kökü, Deniz kadayıfı, Ardıç, Ardıç pekmezi, Zencefil, Okaliptüs, Havlucan, Tatula yaprağı, Kedi otu kökü, Nane, Nergis çiçeği, Sığır kuyruğu, Saparna kökü, Adaçayı, Boru çiçeği, Günlük, Karabaş otu, Anason, Kimyon, Kişniş, Hardal, Çemen, Keraviye, Yer sarmaşığı, Kuzu kulağı, Meyan kökü, Çam, Keten tohumu, Günlük,
ÇARPINTI:
Alıç çiçeği, Nane, Kedi otu kökü, Melisa, Ihlamur, Ak diken, Söğüt yaprağı, Anason, Turunç kabuğu, Portakal kabuğu, Kişniş.
DAMAR SERTLİĞİ:
Sarımsak tentürü, Alıç çiçeği, Civan perçemi, Kiraz, Rezene, Limon, Papatya, Kekik suyu, Hünnap, Enginar yaprağı, Pırasa, Kocayemiş yaprağı, Şahtere, Kral otu, Karabaş otu, Pazı, Zeytin yaprağı, Ardıç tohum
EGZAMA-MAYASIL:
Defne, Karabaş otu, Şahtere, Kına, Ayrık kökü, Çöven, Hercai Menekşe, Kayışkıran kökü, Ardıç, Funda, Kudret narı, Öküz gözü, Isırgan otu, Ayva çekirdeği, Meşe kabuğu, Çam yaprağı, Hindiba, Mayasıl otu, Mısır püskülü, Nöbet şekeri, Karanfil, Demirhindi, Söğüt yaprağı, Sinameki, Üzerlik tohumu, Sarı sabır, Asit borik, Vazelin, Ebegümeci, Maydanoz, Papatya, Hünnap, Sülük, Ballı baba tohumu, Arpa unu, Mersin ya
prağı, Kereviz tohumu, Biberiye.
GASTRİT:
Kudret narı, Meyan kökü, Nane, Papatya, Bal, Kekik, Damla sakızı, Keten tohumu, Pelin otu, Kantaron, Hardal.
İDRAR SÖKTÜRÜCÜ:
Kişniş, Dut yaprağı, Havlucan, Papatya, Arpa, Yulaf püskülü, Ölmez çiçek (Altın otu), Pırasa, Ardıç kozalağı, Rezene, Yapışkan otu, At kuyruğu, Ayrık kökü, Çay, Funda, Hercai Menekşe, Hodan, Kasık otu, Kayışkıran kökü, Kereviz tohumu, Kiraz sapı, Maydanoz tohumu, Kuşkonmaz kökü, Mürver çiçeği, Kuzu kulağı, Çilek kökü, Çoban kesesi, Dişbudak tohumu.
İŞTAH AÇICI:
Acı ağaç, Civan perçemi, Acı yonca, Afat, Centiyane, Enginar yaprağı, Çilek kökü, Çörek otu, Hindiba, Kantaron, Defne yaprağı, Frenk üzümü, Güvercin kökü, Karamuk kökü, Kısa mahmut otu, Havlucan,
Kaküla, Karabiber, Karanfil, Sarımsak, Pelin, Peygamber çiçeği, Roka, Şerbetçi otu, Nane, Kekik, Kişniş, Kına Kına, Tarhun, Turunç kabuğu, Oğul otu, Melek otu, Ravend, Rezene, Zencefil, Hardal.
KABIZLIK (PEKLİK):
Ebegümeci, Demirhindi, Hint yağı, Hıyarı şembi, Lavanta, Sinameki, incir, Patlıcan tohumu, Kepek, Keten tohumu, Sarmaşık, Pazı, Sarı sabır, Zeyt yağı, Ravend, Susam yağı, Kayısı.
KALP RAHATSIZLIKLARI:
Alıç çiçeği, Nane, At dikeni, Oğul otu, Karabaş otu, Armut yaprağı, Kiraz, Maydanoz, Kuş konmaz, Ardıç, Kiraz sapı, Söğüt yaprağı, Anason, Sarımsak, Mısır püskülü, Kişniş, Ardıç tohumu, Tarçın, Karanfil, Hünnap, Kekik, Lavanta, Reyhan, Ak diken, Kedi otu, Nilüfer, Ökse otu.
KOLİT:
Kadın tuzluğu, Karahindiba, Yabani yasemin, Kudret narı, Enginar, Sinirli yaprak.
KANSIZLIK (ANEMİ):
Kına kına, Badem, Ardıç tohumu, Üzüm pekmezi, Andız otu, Pelin, Melisa, Kekik, Kantaron, Ceviz yaprağı, Tarçın, Kara hindiba, Civan perçemi, Andız pekmezi, Arı sütü, Bal, Polen.
MENAPOZ:
At kuyruğu, Harnup tozu, Isırgan otu, Civan perçemi, Eğik otu, Çoban kesesi, Ada çayı, Papatya, Pelin, Melisa, Şamdan çiçeği.
MİDE ÜLSERİ:
Kudret narı, Kantaron, Fesleğen, Hatmi çiçeği, Ihlamur, Oğul otu, "Papatya, Meyan Kökü, Meyan balı, Nane, Limon kabuğu, Karanfil, Zencefil, Ebegümeci, Su yoncası, Isırgan yaprağı, Tarçın, Gelincik, Hindiba, Ardıç tohumu, Kasımpatı, Damla sakızı, Zeyt yağı, Balmumu, Nöbet şekeri, Zerdeçal, Keten tohumu, Şerbetçi otu.
PROSTAT:
Hazanbel, Kereviz tohumu, Kiraz sapı, Arpa, Ayı üzümü yaprağı, Servi yaprağı, Ardıç tohumu, Mazı, At kestanesi, Ayrık kökü, Maydanoz, Biberiye, Soğan, Ökse otu, Brokoli.
ROMATİZMA:
Üzerlik tohumu, Kına, Hardal, Zeyt yağı, Ayrık kökü, Ban otu, Biberiye, Hodan, Isırgan otu, Kamış kökü, Katır tırnağı, Kafurun, Tere otu, Yabani pazı, Sarımsak, Anason, Acı biber, Kavak tomurcuğu, Maydanoz tohumu, Mısır püskülü, Söğüt kabuğu, Çam terebentin esansı, Aspir, Tatula, Bittim yağı, Lavanta, Menekşe, Funda, Keten tohumu, Kekik, Papatya, Pelesenk yağı, Adaçayı, Ardıç.
SEDEF HASTALIĞI :
Ardıç katranı, Şahtere, Isırgan, Çoban üzümü yaprağı, Çöğen kökü, Hercai Menekşe, Söğüt kabuğu katranlı bitkisel krem.
ŞEKER HASTALIĞI:
Kekik suyu, Acıbadem, Nar ekşisi, Ceviz yaprağı, Üvez yaprağı, Ardıç, Adaçayı, Abdest bozan otu, Boy otu tohumu, Böğürtlen yaprağı, Çoban üzümü yaprağı, Zeytin yaprağı, Dulavrat otu kökü, Çam kozalağı, Mersin yaprağı, Maydanoz, Mahlep, Tarçın, Labada, Enginar yaprağı, Hindiba, Burçak, Isırgan otu, Rezene, Okaliptüs, Tere otu, At kuyruğu, Aslan pençesi, Sığır dili, Hardal, Susam yağı, Soğan, Yer elması, Lahana, Ispanak.
YÜKSEK TANSİYON :
Alıç çiçeği, Anason, Çekem, Pelin, Çilek kökü, Zeytin yaprağı, Karamuk kökü, Kedi otu kökü, Sarımsak, Şahtere, Biberiye, Akdiken, Çavdar, Maydanoz, Su, Ökse otu, Hünnap.
Hazırlayan dan Rahman razı olsun
Görüntünün olası içeriği: kedi ve kuş