Böbrek taşı dökme ve zayıflama çayı (Avokado Yaprağı Çayı)
Avokado Yaprağı; içersinde barındırdığı yağ yakıcı bir antioksidan olan Glutathion sayesinde, hem hücre yaşlanmasını yavaşlatır, hem de kilo verme ve zayıflama amacıyla kullanılmaktadır.
Ayrıca, 5 günlük kullanım sonunda, böbrek taşı, böbrek kumu ve safra taşını dökmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Çok sayıda meyve ve sebzede bulunmasına rağmen, Avokado yaprağı bünyesinde bol miktarda yer alan antioksidanların, bedensel yaşlanmayı yavaşlattığı ve kansere neden olan anormal hücre üremelerine iyi geldiği gözlenmiştir.
Meyvesi, protein bakımından yeryüzündeki çok sayıda meyveden daha zengin olması yanında, aynı zamanda E vitamini ve mineral deposudur. Bu sayede kalp-damar hastalıklarına önemli faydası bulunmaktadır.
Ayrıca içinde barındırdığı potasyum, çinko, fosfor ve B6 vitamini de kadınların doğurganlığını artırırken, cildin diri bir görünüm kazanmasını sağlar.
Hazırlanışı: Kaynayan bir su bardağı suya, bir tatlı kaşığı kurutulmuş ya da 3 yaprak yeşil avokado yaprağı atılır. Yaklaşık 10 dakika kaynatıldıktan sonra, sıcakken süzülür. Daha sonra yarım saat kadar demlenmeye bırakılır.
Akşam yemeğinden 2-3 saat sonrasında ya da yatmadan önce kullanımı tavsiye edilir. Her 5 gün kullanım sonunda 3 gün ara verilir. Toplamda 20 gün kullanımdan sonra 20 gün kadar ara verilmeli, ayrıca tadını güzelleştirmek için herhangi bir katkı ilave edilmemelidir.
Ayrıca, 5 günlük kullanım sonunda, böbrek taşı, böbrek kumu ve safra taşını dökmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Çok sayıda meyve ve sebzede bulunmasına rağmen, Avokado yaprağı bünyesinde bol miktarda yer alan antioksidanların, bedensel yaşlanmayı yavaşlattığı ve kansere neden olan anormal hücre üremelerine iyi geldiği gözlenmiştir.
Meyvesi, protein bakımından yeryüzündeki çok sayıda meyveden daha zengin olması yanında, aynı zamanda E vitamini ve mineral deposudur. Bu sayede kalp-damar hastalıklarına önemli faydası bulunmaktadır.
Ayrıca içinde barındırdığı potasyum, çinko, fosfor ve B6 vitamini de kadınların doğurganlığını artırırken, cildin diri bir görünüm kazanmasını sağlar.
Hazırlanışı: Kaynayan bir su bardağı suya, bir tatlı kaşığı kurutulmuş ya da 3 yaprak yeşil avokado yaprağı atılır. Yaklaşık 10 dakika kaynatıldıktan sonra, sıcakken süzülür. Daha sonra yarım saat kadar demlenmeye bırakılır.
Akşam yemeğinden 2-3 saat sonrasında ya da yatmadan önce kullanımı tavsiye edilir. Her 5 gün kullanım sonunda 3 gün ara verilir. Toplamda 20 gün kullanımdan sonra 20 gün kadar ara verilmeli, ayrıca tadını güzelleştirmek için herhangi bir katkı ilave edilmemelidir.
Faydaları:
- Böbrek kumu ve taşı, safra taşı dökülmesinde önemli yardımcıdır.
- Cildin nemlenmesine ve diri görünmesine katkı sağlar.
- Selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.
- Kas gevşetici olarak kullanılabilir.
- Tansiyon ve kolestrolün düşürülmesine yardımcı olur.
- Kalp ve damar hastalıklarında şifa kaynağıdır.
- Kabızlık etkisi bulunmaktadır.
- Ayrıca mutluluk hormonu olan seratonin sayesinde insana dinçlik verir ve depresyon uyuşukluğunu üzerinizden atar.
- Demir kaynağı olan Avokado, bağışıklık sistemimizi korur.
- Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
- Kandaki alkalin dengesini korur ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur.
- Cildin nemlenmesine ve diri görünmesine katkı sağlar.
- Selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.
- Kas gevşetici olarak kullanılabilir.
- Tansiyon ve kolestrolün düşürülmesine yardımcı olur.
- Kalp ve damar hastalıklarında şifa kaynağıdır.
- Kabızlık etkisi bulunmaktadır.
- Ayrıca mutluluk hormonu olan seratonin sayesinde insana dinçlik verir ve depresyon uyuşukluğunu üzerinizden atar.
- Demir kaynağı olan Avokado, bağışıklık sistemimizi korur.
- Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
- Kandaki alkalin dengesini korur ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur.