Bitki: Yosuna benzer bir bitkidir.
Yetiştiği Yerler: Adından da anlaşıldığı gibi denizlerde yetişen deniz kadayıfı Atlantik okyanusu sahillerinde bulunmaktadır. Özellikle İrlanda kıyılarında bolca rastlanır.
Kullanılışı: Denizden özel olarak toplanan bitkiler birçok defalar yıkanır ve güneşte kurutulur. Böylece sarımsıbeyaz renkli dar şeritler halinde tel kadayıfına benzer görüntü alır.
İlaç olarak ilk defa 1831'de İrlanda'da kullanılmaya başlandığı anlaşılan deniz kadayıfı bu amaç dışında ayrıca bazı şurupların berraklaştırılmasında ve yapıştırıcı madde olarak da tüketilmektedir.
İlaç olarak kullanmak üzere deniz kadayıfı önce suyla karıştırılır, bu su yarım saat ısıtılır ve elde edilen mayi tülbentten geçirilerek içime hazır hale getirilir. Mayinin kıvamı pelte gibidir.
İçindeki Maddeler: Müsilaj, karbonhidratlar ve az miktarda iyot, brom, sodyum, potasyum, magnezyum mevcuttur.
Tlbbi Etkiler: Bulundurduğu brom bileşikleri sebebi ile öksürük reflexini ortadan kaldırarak öksürüğü keser ve göğsü yumuşatır. Ayrıca ishale karşı da kullanılabilir. 20 gr. kuru deniz kadayıfı 1 It. suda kaynatılarak günde 3 bardak içilir.
Müsilajın yumuşatıcı etkisi ülserin tahriş ettiği dokularda da da fayda sağlar. Bu etkisi sebebiyle gastrit ve mide ülserinde tıbbi tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.

