14 Temmuz 2019 Pazar

CİNSİYET EŞİTLİĞİ Mİ?

Görüntünün olası içeriği: yazı
Vehbi Düvel, yeni bir fotoğraf ekledi.
9 saat
CİNSİYET EŞİTLİĞİ Mİ?
Cinsiyet eşitliği laflarını uzun zamandır, sıklıkla duymaya devam ediyoruz. Aile olma bütünlüğüne zarar vermek isteyen yapıların, sistemli çalışmalarının geldiği nokta; cinsiyet eşitliği güzellemeleridir.
Erkekler yaratılış itibari ile sert, güçlü, mücadeleci… yapıdadır. Kadınlar ise duygusal, zayıf, kırılgan… yapıdadır. Hem fiziki görünümleri itibari ile hem de yaratılış gayesi bakımından cinsiyetleri asla eşit değildir.
Kadın- erkek birbirlerinin tamamlayıcısı yani mütemmimidir. Erkek olmadan kadından, kadın olmadan erkekten bahsedemeyiz. Erkek- kadın birlikte mükemmel bir çift, eş olurlar.
***
Cinsiyet eşitliği zırvası ile kadını erkeğin yerine koymak veya erkeği kadının yerine ikame etmek neye hizmettir?
Kadınlara rol biçildikçe, sosyal hayattaki yüklerin hepsi sırtına sarıldıkça aile kavramı darbe almakta, ailenin kutsiyeti ve devamlılığı cinsiyet eşitliği adı altında süslü laflarla her gün darbe üstüne darbe yemektedir.
Çocuklar annelerle bütündür. Bebeklik ve erken çocukluk dönemlerinde ilk eğitimcisi olan anneye muhtaçtırlar. Anne şefkat ve merhametinden uzak yetişen çocuklar; eksiktir, rehbersiz bir kuş misali hayata adım atmakta zorlanırlar…
Cinsiyet eşitliği kavramı ile asıl maksat kadını evden çıkarmak ise çocuklarımıza yapılabilecek en büyük kötülük bu sinsi kavramda saklıdır.
Tabiata bakınca şunları müşahede edersiniz. Bütün canlılar erkek ve dişi olmak üzere yaratılmış. Dişiler, yuvayı düzenlemekle meşgul iken erkekler, yuvanın her türlü ihtiyacını karşılamak üzere fiziki güç üstünlüğü ile mücadele içerisinde olduklarını görürsünüz.
Kadın erkek arasında, rol çalmak olarak ifade edebileceğimiz cinsiyet eşitliği; aileyi yıkmanın öz Türkçesidir. Aile; eşlerle ayaktadır (kaimdir.) Rol çatışmasına girenlerle aileyi ayakta tutmak mümkün müdür?
***
Cinsiyet eşitliği yerine herkes ailesi ile mutlu olarak yaşayabilmek için aileyi sağlamlaştıran ifadelere, kanuni düzenlemelere o kadar ihtiyacımız var ki…!
Cinsiyet eşitliği mümkün müdür? Hiç erkek ile kadın dengede midir? Kadının meziyetleri farklı, erkeğin ilgi ve becerileri farklıdır. O halde cinsiyet eşit ise erkekler de doğursun kadınlar da çetin hayat koşullarında örneğin kömür madenlerinde gece gündüz demeden çalışsın… Cinsiyet eşitliği kavramı ile bu mu kast edilmeye çalışılıyor.
Hasıl-ı kelam; kadına, kadın olarak değer vermek; erkeğe, erkek olarak değer vermek; birbirlerinin rollerini yüklenmemek toplumsal huzur ve barışın aynı zamanda sağlam aile yapısının da gereğidir. Tuzak güzellemelere dikkat…!
Ahmet Köksel
Fotoğraf açıklaması yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder