AREFE GÜNÜ YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBÂDETLER :
1.) Arefe gününün sabah namazının farzından sonra teşrik tekbiri getirmeye başlamalıdır.
2.) Arefe günü oruç tutmalıdır.
3.) Arefe gününe hürmetle, günaha girmemeye dikkat etmelidir.
4.) Arefe günü çokça dua-niyaz, tevbe-istiğfar, ibadet-tâat etmeli, hayır-hasenat yapmalı, zikir ve tefekkürde bulunmalıdır.
5.) Arefe günü 1000 adet İhlâs-ı şerif okunması iyi olur.
6.) Hacca gidemeyen Müslüman, Arefe günü öğle ile ikindi arası, kendini Arafât’ta kabûl ederek Allah rızâsı için 2 rek’at namaz kılar.
Her rek’atte; 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 Kul yâ eyyühel-kâfirûn, 10 İhlâs-ı şerîf okur.
Namaza şu niyetle başlanır:
“Yâ Rabbi, bugün şu saatlerde Arafat’ta milyonlarca müslümanın ‘Lebbeyk’ diye ilticâ ettiği zamanda, âciz kulun orada bulunamadı. Bu kulunun rûhunu onlarla beraber kılıp, benim ilticâmı da onların ilticâsına ilhâk buyuruver. Orada afv-ı umûmîye mazhar kıldığın kullarına beni de ilhâk eyleyiber"
Namazdan sonra:
- 70 İstiğfâr-ı şerîf,
- 11 veya 70 adet,
“Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve Hayyün lâ yemûtü biyedihi’l-hayr, ve hüve alâ külli şey’in gadîr”
tevhîdini okur.
- 3 veya 11 yâhut 70 kerre
“Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l- hamd”
diyerek tekbir getirir.
- 100 defa aşağıdaki tesbîhi okur:
“Sübhânellezî fi’s-semâi arşuhû, Sübhânellezî fi’l-ardı sültânühû, Sübhânellezî fi’l-ardı hukmühû, Sübhânellezî fi’l-cenneti rahmetühû, Sübhânellezî fi’l-kabri kazâühû, Sübhânellezî fi’l-kıyâmeti adlühû, Sübhânellezî fi’l-bahri sebîlühû, Sübhânellezî rafea’s-semâe, Sübhânellezî beseta’l-arda, Sübhânellezî lâ melce’e ve lâ mencee minhü illâ ileyh.”
7.) Arefe günü öğleden sonra Hızır aleyhisselâm ile İlyâs aleyhisselâmın Arafât’ta buluştuklarında okudukları şu duâyı da -mümkünse- 100 defa okumalıdır:
“Bismillâhi mâşâallâhü lâ yasrifü’s-sûe illallâh, Bismillâhi mâşâallâhü lâ yesûqu’l-hayra illallâh, Bismillâhi mâşâallâhü lâ havle ve lâ quvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azıym.”
Bundan sonra duâ edilir.
-(Mübarek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye edilen Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)-
selâm ve DUÂ ile
...... ŞANLI ECDADIMIZ OSMANLI ZAMANINDA AYASOFYANIN İÇİNDE HER YERİNDE NAMAZ KILINIYORDU. EN UFAK BİR MÜŞRİK RESİM VE FİGÜRÜ YOKTU BADANA İLE KAPATILMIŞTI..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder