açlar içindir.
4. Eğer bir kimseye bir çay kaşığı kadar (bir kaşık dövülmüş biber + 3 kaşık bal) verirseniz spor dallarında kahraman olacaktır zira fazla enerji üretir ve kış aylarında montun işlevini görür.
5. Bal, vücuttaki soğukluğu acil olarak tedavi eder. (Üzüm pekmezi, bitkisel baldır yani bal olmadığı durumlarda alternatif olarak üzüm pekmezi kullanılır.)
6. Nergis çiçeği, alzheimer, depresyon, bunalım ve sinir yatışmasına iyi gelir.
7. Çay, soğuk mizaçlı olup sevda yapar ve damarları tıkar. Kış aylarında nane demleyip için ve yaz aylarında ise portakal çiçeği demleyip için.
8. Ekşi ile balığı birlikte yemek, vitiligo hastalığına neden olur.
9. Süt içmeyi sadece bal ya da hurmayla birlikte öneriyoruz, aksi halde vücudun soğumasına neden olur.
10. Hapşırma, damarları genişletir ve beyindeki küçük damarları açar.
11. Hacamatın en iyi rakibi yürüyüştür.
12. Safrayı artırmak istiyorsak; gıdayla, sıcak ortamla ve mutluluk verici sözlerle mümkün ama nefret uyandırıcı sözler zararlı safra üretir.
13. Su, hava, ateş ve toprağın idrak ve kavrama kabiliyeti var, Kur’an’da deliller vardır ve bu yüzdendir ki Nisan suyuna ayet okunursa şifa olur.
14. Susam üretiminin artırılması gerekir ve İran ise çöl bölgesi (kuru olup, tuz oranı yüksektir) olup susam da az miktarda suya ihtiyaç duyar.
15. Mukaddes mekanlar diğer mekanlar gibi değildir. İçinde barındırdığı atmosfer insanı ister istemez etkiler. Bu açıdan mekanlar birbirinden farklıdır. Bazı mekanlar insanı daraltırken bazı mekanlar ise iç açıcıdır.
16. Kadınlar genel olarak tüysüzdür zira soğuk mizaçlıdırlar, istenmeyen tüyleri olanlar sıcak mizaçlıdır ve çocuklar da böyledir.
17. Karşılıklı tartışırken, fikir ve bilgi alışverişinde bulunurken sıcak mizaçlı gıdalar yiyin ki öğrenilen bilgileri unutmayasınız.
18. Bir rivayete göre; inek eti hastalık yaparken sütü ise şifadır, koyun eti ise şifa iken sütü hastalık yapar. Sütü sağılan koyunların nesli gittikçe zayıflar.
19. Menekşe ve yağı diğer mizaçlarla uyumluluk gösterir ve mizacı teşhis ederken şüpheye düşülürse menekşe verilir.
20. Tüm cehalet askerleri sevda yapıcı özelliktedir ve en zirvede “yalan” yer alır.
21. Gülmek, bazen birinci derece sıcak ve sonuncu derece soğuk ike ağlamak birinci soğuk ve son sıcaktır.
22. Feryat göz yaşı insanı zayıf düşürür.
23. Acı tatlar, keskin tatlar, tatlı tatlar ve tuzlu tatlar sıcak mizaçlıdır.
24. Taze ve temiz bir hava, latif kan, latif kan ise latif fikir üretir ve latif fikirde; işkillenme, kuruntu ve kötü hayaller, art niyet, kaba ruh yapısı ve sevdavi düşüncelere yer yoktur.
25. Kıbleye doğru uyumak vücut ehlatının düzenlenmesine ve rahat uyumaya yardımcı olur.
26. Mutluluk, sıcaklık üretir. Korku, ümitsizlik ve sıkıntı ise soğukluk üretir.
27. Toplumda yaklaşık olarak mutedil mizaç yok, olsa bile çok az. Zira itidal durumunda ölüm anlamsız kalır. Hükema, Hz. Mehdi’nin mizacının mutedil olduğuna inanır.
28. Etin yanında yoğurt yerseniz sevda oluşur.
29. Baharatlar sıcak ve kurudur, en çok baharat tüketenler Avrupalılardır.
30. En iyi yaz içeceği pekmezli sirkedir; iki ölçek sirke ve 5 ölçek pekmez.
31. Günde bir avuç kuruyemiş yemek insan ömrünü 10 – 15 yıl uzatabilir, çiğ kuruyemiş daha iyidir, kabuğundan çıkarılmamış olmalıdır, eğer kuruyemişi kırdıysanız bir hafta içerisinde tüketmelisiniz.
32. Aşırı karın ağrısı çekenlerin göbeği sorunludur. Kupa terapisi ve bal pansumanıyla iyileşir.
33. Aş yemek olmadan önce ilaçtır ve her mizaç için yararlıdır.
34. Ballı tahin kemik iliğini kızıştırır.
35. Bal eğer 55 dereceden fazla ısıya maruz kalırsa bozulur.
36. Dışkı yapma, yemeğin sayısınca olmalıdır ve rahatlıkla yapılmalıdır ve eğer az olursa böyle bir kimsede kabızlık var demektir.
37. Pirinç kuru mizaçlı olduğundan kabız için zararlıdır ve erik nemli mizaçta olduğundan yararlıdır. Pirincin muslihi (düzenleyicisi) süttür.
38. Siyatik ağrısının nedeni, sevdanın artışıdır.
39. Dizin ön kısmında görülen ağrılar artroz (kireçlenme) iken diz arkası ağrılar kana bağlıdır.
40. Kemoterapide, sağlıklı ve hastalıklı hücreler birlikte öldüğünden savunma sistemi düşer.
41. Uyku terörü ve kabuslar sevdadan kaynaklanır. Tedavide önce munzic (örnek olarak; nar) verilir sonra genel ve baş hacamatı yapılır.
42. Hamile kadınlar çörek otu yememelidirler çünkü düşüklüğe yol açabilir.
43. Taş kırıcı ilaçlar, düşüklük de yapar.
44. Frenk kimyonu*, mide gazına çok iyi gelir (yemekle birlikte). *Frenk kimyonunun diğer adı; Keraviye ve Karaman kimyonudur.
45. Yanık tedavisinde bal sürdüklerinde balı temizlemeyip bal üstüne bal koymalılar.
46. Ballı süt, tam bir gıdadır. En iyi süt inek sütüdür. Sütlü pirinç (sütlaç tatlısı da denilebilir) balla olursa daha iyidir.
47. Göğüs kanseri, cinselliği bastırmaktan ileri gelir.
48. Baldırları sıcak etmek için incir iyidir.
49. Kolay doğum yapmak için günde 3 adet hurma yiyiniz.
50. Kan yoğunluğu ya balgamdan kaynaklanır ya da kan/demden kaynaklanır.
51. Hırçın ve sinirli çocuklar için badem hariresi iyidir. (Harire bir tür muhallebi.) 52. Karaciğeri destekleyen en iyi gıda hindibadır.
53. Mideyi destekleyen en iyi şey aç karnına baldır.
54. Böbrekleri destekleyen en iyi gıda çörek otudur.
55. Arı ve akrep kristalize safra olup karınca kristalize sevdadır.
56. Zencefil yağı çok sıcak tabiatlıdır.
57. Zeytin yağı bir nebze sıcaktır.
58. Menekşe yağı çok serindir.
59. Eğer kendimizde ibadet etme isteği uyandırmak istiyorsak vücudumuzu sıcaklaştırmalıyız.
60. Aşırı balgam olumsuz betimleye neden olabilir.
61. Badem sürmesi en sade sürmelerdendir ve hazırlanışı şöyledir: Bademi yakın ve dumanını toplayın. Bir diğer sade sürme de rezene esansıdır.
62. En çok rağbet gören sürme de taş sürme ya ismid sürmesidir ki Sistan ve Beluçistan’dan çıkarılır.
63. Pirinçler arasından ilk olarak Şiraz pirinci sonra İsfehan pirinci sonra Kuzey pirinci sonra ithal pirinç sıcaktır. Pirinç yemek istediğinizde kazmaklı pilav yiyiniz, süzme pilav değil. Çünkü süzme pilav şeklinde daha soğuktur.
64. Asprin ilacının 5.5 milyar tüketicisi bulunmakta, eğer bu ilacı bir kimse 100 gün boyunca kullanırsa mide yarasına yakalnır.
65. Olumlu düşleme sıcaklıktan olumsuz düşleme ise soğukluktan kaynaklanır.
66. Susam, Hint kahramanlarının yemeğidir, aşırı susam yemenize karşın karaciğeriniz yanarsa, biraz yoğurt yiyin.
67. Hipokrat, dünyada geleneksel tıbbın babasıdır ki Galen tıbbi bilgilerini Hipokrat’tan aktarır.
68. Yemek yerken ağzı yağlanan kimselerde kan yoğunluğu vardır.
69. Sarımsak, soğuk tansiyon için yarar sağlar, sıcak tansiyon için değil.
70. Soğuk mizaçlı gıdalar kemik erimesi yapar. Süt mamüllerindeki kalsiyumu, sıcak olan incir ve bademden sağlayabilirsiniz.
71. Başta ağırlık hissi duyuyorsanız kupa yapın geçer.
72. Aşırı kişniş tüketimi kederlendirir (soğuk oluşu dolayısıyla)
73. Buğday çorbası en iyi kan yapıcıdır ve tüm mizaçlar için yararlıdır.
74. B12 vitamini arpa ekmeğinde bulunur ve saçların beyazlamasını önler.
75. D vitamini eksikliğini; hurma, badem, antep fıstığı, çeşitli yeşillikler özellikle yaprak soğanı giderir.
76. Abghoost yemeği İran’a ait bilgece bir yemek.
77. Mantar aşırı soğuktur, sürekli tüketimi vücudu soğutur.
78. Şişmanlığın tanısında ölçüt, el bileğinin ölçümüdür. Eğer bilek küçükse ve şişmansa kilo fazlalığı var demektir, böyle biri mutlaka öğle yemeğini iptal etmelidir, yememelidir.
79. Şarkı söylemek beyindeki sevdayı giderir.
80. Kötü kokulara istekli olmak; benzin kokusu ve gaz yağı gibi beyindeki aşırı sevdadan kaynaklanır.alıntı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder