7 Ağustos 2019 Çarşamba

BARBUNYANIN FAYDALARI NELERDİR Barbunya yı taniyamamişiz!

BARBUNYANIN FAYDALARI NELERDİR
Barbunya yı taniyamamişiz!
Barbunya, fasulyenin bir çeşididir. Bu fasulye renkleri kızıl kahverengi, beyaz üzerine kırmızı benekli, haşlanmış yumuşak tadı vardır. Barbunya fasulye güzel tadının yanı sıra folik asit, kalsiyum, karbonhidrat, lif ve protein içerirler.
Kolestrolü düşürür: Barbunya fasulyesindeki karmaşık karbonhidrat ve diyet lifi içeriği, kandaki kolesterol seviyelerini düşürür. Çözünür diyet lifi varlığı, kolesterolü çevreleyen ve vücuda yeniden emilmesini önleyen mide benzeri bir jel oluşturur.
Şeker hastaları için iyi: Şeker içeriğini dengeli tutan düşük glisemik indeksi nedeniyle şeker hastaları için sağlıklı bir seçenektir. Aynı zamanda diyabet gelişme riskini de azaltır.
Belleği geliştirir: Barbunya fasulye, sağlıklı bilişsel işlevleri büyük ölçüde katkıda bulunan B1 Vitamini bakımından zengindir.
Vitamin B1’in yeterli seviyede olması, asetilkolinin sentezlenmesine yardımcı olur; beynin düzgün çalışmasını sağlar ve konsantrasyon ve hafızayı artırır. Alzheimer ve bunama gelişimini yavaşlatmada da yararlıdır.
Enerjiyi artırır: Barbunya manganez, vücut için enerji üretmek için temelde besin maddelerini parçalayan metabolizmanın yürütülmesinde çok önemlidir.
Barbunyanın Cilde Faydaları
Doku onarımına yardımcı olur: Vitamin B6 cildin ve saçın doku büyümesinde ve onarımında yardımcı olur. Ayrıca gözün her türlü dejenerasyonunu önlemeye yardımcı olur.
Saç dökülmesini durdurmada bile yardımcı olur.
Anti-oksidatif özellikler: Barbunya fasulyesindeki manganez ayrıca vücudun zararlı serbest radikallerinin düzgün ve verimli bir şekilde yok edilmesini sağlamak için vücudun antioksidan savunmalarına yardımcı olur. Barbunya antioksidan zengin gıdalar kategorisine girer.
Yaşlanma önleyici özelliklere sahiptir: Barbunya fasulyesindeki antioksidanlar serbest radikallerden kurtulur ve hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca kırışıklıkları azaltmada, sivilceleri iyileştirmede ve saçları ve tırnakları beslerken yardımcı olurlar.
Proteinlerin merkezi: Barbunya fasulyesi yüksek protein içeriğine sahiptir. Öyle ki vejetaryenler için etin mükemmel bir yerine geçecektir. Pirinç veya kepekli makarna ile tüketildiğinde, eklenen et veya ağır süt ürünleri kalorisi olmadan vücuda protein artışı sağlar.
Doğal detoksifikatör: Bugünlerde bir sürü gıdaya sülfitler içeren koruyucular yükleniyor. Yüksek sülfit içeriğinin vücuda toksik olduğu bilinmektedir. Barbunya fasulyelerinde bulunan molibden vücudu sülfatlardan arındırmaya yardımcı olur. Sülfit alerjisi olan insanlar için de yararlıdır çünkü böbrek fasulyesinin normal tüketilmesinden sonra alerjilerin belirtileri hızla azalmaktadır.
Hipertansiyonu önler: Barbunya fasulye, potasyum, magnezyum, çözünür lif ve protein iyi bir kaynağı olmak hipertansiyonu azaltmaya yardımcı olur. Bu elementler birlikte normal tansiyonun korunmasında yardımcı olur. Potasyum ve magnezyum arterleri ve damarları genişletir ve düzgün kan akışı sağlar.
Kilo kaybına yardımcı olur: Barbunya fasulyesindeki büyük miktarda diyet lifi, bir tanesini daha uzun süre tutar. Ayrıca, düşük yağ içeriği sağlıklı bir düşük kalorili yemek yapar.
Kabızlığı rahatlatır: Çözünmeyen diyet lifleri, düzgün bir bağırsak hareketi sağlar ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olmak için dışkınıza döküntü katar. Konstipasyona yönelik ev ilaçlarını öğrenmek için daha fazla bilgi.
Bağışıklığı artırır: Barbunya fasulyesindeki antioksidanlar, serbest radikallerden kurtulmak ve vücudumuzun hücrelerini korumak suretiyle bağışıklık sistemini güçlendirirler
Sindirime yardımcıdır: Barbunya taneleri doğru miktarlarda tüketildiğinde, sindirim sisteminin temizlenmesine, toksinlerin vücuttan atılmasına ve kolon kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı olabilirler.
Kalp sağlığını iyileştirir: Barbunya fasulyesindeki magnezyumun yüksek miktarı kolestrol üzerinde etki yapar ve vücuda inme, vasküler hastalıklar, arterlerin pıhtılaşması, kalp krizi gibi kalp ile ilişkili hastalıklarla mücadele etmesine yardımcı olur ve güçlü bir kalbi korur.
Kemikleri güçlendirir: Barbunya fasulyelerinde bulunan manganez ve kalsiyum, kemiklerin daha güçlü olmasını sağlar ve osteoporozun önlenmesinde yardımcı olur. Böbrek fasulyesindeki folat, kemik hastalıkları ve kırıkları riskini azaltan kemik ve eklem sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Migreni azaltmaya yardımcı olur: Barbunya magnezyum, korkunç migren baş ağrısını önlemeye yardımcı olur ve ayrıca kan basıncını dengeler.
Kataraktların azaltılmasına yardımcı olur: B3 vitamininin kataraktları azalttığı ve bazı durumlarda iyileştirdiği görülmüştür. Barbunya yüksek miktarda B3 vitamini katarakta çok iyi gelir.
Romatoid artritin hafifletilmesine yardımcı olur: Barbunyayüksek bakır içeriği, artrit durumunda vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. Bakır ayrıca bağların ve eklemlerin esnekliğini de sağlar.
Astımı rahatlatmaya yardımcıdır: Barbunyadaki magnezyum bronkodilatör bir etkiye sahiptir ve akciğerlerin içine ve dışına düzgün bir hava geçişi sağlar. Çalışmalar, düşük magnezyum düzeylerinin astıma neden olabileceğini göstermiştir.
Barbunya Suyu Ne İşe Yarar?
Bir kase beyaz renkli barbunyayı geceden ıslatıp ertesi gün 1 litre suda kaynatın. Haşlandığından emin olduktan sonra süzün ve elde ettiğiniz suyu güneş lekelerinize ve çillerinize sürün. Bu kürü 5 gün boyunca devam edin. Çilleriniz ve güneş lekelerinizin kaybolduğunu göreceksiniz. Kullanmadığınız barbunya suyunu buzdolabında muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Barbunya’nın Yan Etkileri
Barbunya yemeği yendikten sonra şişkinliğe neden olabilmektedir. Bu nedenle, pişirmeden önce suda ıslatmak ya da pişirirken beraberinde yemeğe kimyon, rezene gibi baharatlar eklemek şişkinlik hissini azaltır. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonları tetikleme ihtimali vardır. Toksit maddeleri yok etmek için kesinlikle pişmiş olması gerekir.
Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Korkuyorum, Vallahi Çok Korkuyorum.altımızdan ısıtmaya başladılar! Bu Millet Çok Zulüm Gördü, Çok Eziyet Çekti. Dili Değiştirildi, Yazısı Değiştirildi, Köklerinden Koparıldı, Şapka Giymedi Asıldı, Kur'an Okuyor, Okutuyor Diye Zindanlars Atıldı, Parası Çalındı Hastaneye Gidemeyip Öldü, Kıtlık Gördü, Aclık Gördü Defalarca Darbe Gördü Bütün Bunlar İmanımızdan Bisey Eksiltmedi Çünkü Zorladılar Zulmettiler. Ama Şimdi Bir Boşvermişlik Var. Mukaddesatımıza Saldırıyorlar, Mezheplerimize Saldırıyorlar, Efendimiz'in Sav Sünnetine Saldırıyorlar, Kısacası Hz Allah'ın C.c Dinine Saldırıyorlarda Kimsenin Kılı Kıpırdamıyor (İstisnalar Hariç) Gelsin Paralar.Geçim Geçim Geçim. Bu Saldırılar Öyle Sistemli Öyle Kurnazca Öyle Organize ki Oyun İçinde Oyun!!! Dinimiz Elden Giderse Neyimiz Kalır Allah Aşkına Hesabini Rahman Sormaz mı? Gok Kubbeyi Başımıza Yıkmaz mı? Kurbağanın Birini Kaynar Suya Atmışlar Zıplayıp Çıkmış, Yine Atmışlar Yine Zıplamış Çıkmış. Bu Defa Soğuk Suya Atmışlar Kurbağa Rahat Keyfi Yerinde Ama Alttan Yakmışlar Ateşi.Kurbağa Salmış Kendini Su Kaynamış Kurbağa Patlayıp Ölmüş. Uyan Müslüman Uyan Alttan Isıtıyorlar Uyuma.


Hasta olmak istemiyorsak her yıl karaciğerimize 1 ay bakım yapalım hasta olmayız ve gıda alerjimiz kalmaz unutmayalım m.ulaş CİLDİNİZİN PÜRÜZSÜZ OLMASINI İSTİYORSANIZ KIRIŞIKLIKLAR GİTSİN DİYORSANIZ OKUYUN Yüzünüzdeki kırışıkların gitmesi cildinizin düzelmesi için 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı krem tartar 10 damla limon 3 tane aspirin katın 1 çay bardağı sıcak suya eritin günde 5 defa yüzünüze sürün yıkamayın yatarken yıkayın kantaron yağı sürün sabahleyin yıkayın 20 gün yapın cilt bozukluğundan ve kırışıklıklardan kurtulun şifa olsun saygılar M.ulaş


Fotoğraf açıklaması yok.

VÜCUDUMUZDAKİ İLTİHAPLARDAN HABİSLERDEN URDAN KURTULALIM BASİT YÖNTEMLE doğal antibiyotik m.ulaş 1 baş soğanın robotta suyunu çıkaralım bir demet maydanozunda yıkadıktan sonra robotta suyunu çıkaralım yarım limon sıkalım çay kaşığı ucuyla toz zencefil atalım karıştıralım 1 su bardağına yarısını sabah aç karnına içelim yarısını akşam aç karnına içelim yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra içelim midede bağırsaklardaki iltihap habis urlarınızdan kurtulun 10 gün kadar yapın mide ağrısı yaparsa kürü bırakın ülseriniz var demektir sayfada ülser tedavisi var okuyun uygulayın düzelsin öyle devam edin küre şifa Allah tan saygılar m.ulaş


Görüntünün olası içeriği: yazı

DİL PASINDAN BEYAZLAMASINDAN YARIKLARINDAN KURTULUN VE TAD ALMA DUYUNUZU YENİDEN KAZANIN. Sağlığımızın müthiş şifreleri sayfamda var bilgileri okuyun Dilinize 10 gün 1 tatlı kaşığı karbonatı sıcak suda erit ağzınızda bekleterek 1 saatte bitirn dikkat tansiyonu ve böbrek sorunu olanlar kullanmasın karbonatı veya gargara yapsın tükürsün 1 saat sonra ağzınıza 1 tatlı kaşığı kantaron yağını ağzınızda tutun için 30 dakika yiyip içmeyin 10 gün yapın yeter geçiyor Şifa olsun M.ulaş


Mustafa Ulaş
ÖNCE KARACİĞERİMİZİ TEDAVİ EDELİM
BEN HER YIL KARACİĞER BAKIMIMI BU YÖNTEMLE YAPARIM
Devedikeni extratı olarak veya devedikeni ve enginar hablarınıda ayrı ayrı alabilirsiniz eczanelerde aktarlarda var marka ve çeşidini siz seçin sabah 2 tane akşam 2 tane için tok için 3 ay devam edin tamamen düzelir.
lavanta yağı alın aktardan 5 damla 1 subardağı suya damlatın için 20 gün kadar devam edin bırakın. Enginar çayı için karahindibağ otu ve sinirli otu çayı için 3 ay devam edin yeterli .
Vücudunuzdaki zehirleride kilo kilo atmak isterseniz 15 gün 1 tatlı kaşığı kadar 1 su bardağı suya karıştırın krem tartar için portakal veya limonla karaciğeriniz tertemiz olur 15 gün sonra bırakın. Bağarsaklar 2 nci beynimiz karaciğerle çalışır .
perhiziniz çok çok önemli ekmek unlu gıdalar yasak tatlılar hazır gıdalar hayvansal gıdaların tümü yasak 6 ay kadar perhiz çok çok önemli sağlığınız için.kendinize değer verin
karaciğer sağlıklıysa bağarsaklarda vücudunuzda sağlıklı çalışır yoksa her iki organda atık üretir çöp üretir unutmayalım vücudumuzun sağlığı karaciğerden sorulur vücudumuzda ters giden bir durum varsa ve bi hastalık başlamışsa karaciğerimiz hasta demektir vücudumuz dünyanın en iyi labaratuarıdır hemen tahlillerini hastalıklarla söylüyor unutmayın. Sağlık servettir sağlığınız varsa sizde varsınız Allah ın verdiği sağlıklı bedeni elimizle biz bilinçsizce hasta ediyoruz unutmayalım....saygılar. şifa olsun
. Mustafa Ulaş

ZEYTİN YAPRAĞININ FAYDALARI NELERDİR? Zeytin yaprağı alzheimer ve parkinson'da sinir hücrelerini koruyor. Zeytin yaprağı E ve C vitaminlerine benzerlik göstererek kalp ve damar sağlığına koruyucu etkiler gösteriyor. Bu koruyucu etkisinin kan yağlarını ve damarlarda plakların birikimini azalttığı ve kalp kasının hasarlanmasını geciktirdiği ortaya konmuştur. Zeytin yaprağı ayrıca antioksidan olarak hücrelerin genetik hasarlanmasını önleyerek tümör oluşumuna karşı koruyucu etkisi vardır. Zeytin yaprağı, mikropları öldürüyor, bağırsak ve solunum yollarını düzene sokuyor. Zeytin yaprağı çay olarak içilebildiği gibi yemeklerin içine de eklenerek kullanılabiliyor. Zeytin yaprağı hepatit B gibi virüslere de koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Bu yüzden 'anti kanserojenik' olarak nitelendirilmektedir. Zeytin yaprağı karaciğeri koruyor. Özellikle alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması tedavisinde olumlu etki yapıyor. Çalışmalarda zeytin yaprağının karaciğer yağlanmasını azaltıcı etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Zeytin yaprağı sağlıksız beslenme, yüksek karbonhidrat ve yağ tüketimi sonucunda insülin dengesi bozuluyor. Bu da şeker hastalığı riskini arttırıyor. Zeytin yaprağı insülin direncini düşürerek şeker hastalarının yaşam kalitesini yükseltiyor. İnsülin direnci olanların sabahakşam tarçınla birlikte zeytin yaprağı çayı içmesini öneriyoruz. CİLDE DOST Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal Yusuf, "Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağında bulunan maddelerin, cildin üst katmanlarını geçerek güneş yanığına, erken yaşlanmaya ve cilt kanserine neden olan UVB ışınlarına karşı kalkan vazifesi gördüğü belirlenmiştir. Yakın bir gelecekte cilt ve güneş koruyucu kremlerde zeytin yaprağı göreceğiz" dedi. Kozmetikten ilaç sektörüne ve tıbbın birçok dalına kadar yüzlerce alanda kullanılan zeytin, yaprağıyla da şifa dağıtıyor. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak çoğu hastalığın tedavisinde mucizeler yaratan zeytin ve zeytin yaprakları günümüzde de önemini koruyor. Uzmanlar, zeytin yapraklarının doğal bir antibiyotik olduğunu belirterek, kalp-damar sistemini koruduğunu ve kanser hastalıklarına karşı kalkan vazifesi gördüğünü belirtiyor. YAĞI DA MEYVESİ DE GÜÇ VERİYOR Kalp sağlığını koruyan zeytin ve zeytinyağı tekli doymamış yağ içeriyor. Zararlı kolesterolü düşürerek, kontrol altında tutulmasını sağlıyor. Kanseri önleyici özelliği bulunuyor. Ayrıca kansere yakalanan hastalarda da kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Zeytinyağı, özellikle bağırsak kanserinin ve göğüs kanserinin önlenmesinde etkili oluyor. İçeriğindeki vitaminler çocukların kemik gelişimini de destekliyor.alıntı

Sağlıklı Yaşam Sırları
Görüntünün olası içeriği: içecek
İşte Vitamin Bombası Alkolsüz Kokteyl Tarifi – Bundan 5 Gün İçince Metabolizma Hızınız Artacak
Kilo vermek hiç de kolay değildir. Hem motivasyon hem de bilgi ister.
Verilen en çok tavsiye ihtiyacınız olandan fazlasını yememeniz yönündedir. Öte yandan doğru şeyler yiyerek veya içerek de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
İşte metabolizmanızı hızlandıracak bir vitamin bombası. Hem sağlığınıza yararları hem de kilo vermenize yardımcı.
Malzemeler:
8 bardak su
1 yemek kaşığı zencefil
Salatalık dilimleri
Limon dilimleri
12 adet nane yaprağı
Kilo vermek hiç de kolay değildir. Hem motivasyon hem de bilgi ister.
Verilen en çok tavsiye ihtiyacınız olandan fazlasını yememeniz yönündedir. Öte yandan doğru şeyler yiyerek veya içerek de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
İşte metabolizmanızı hızlandıracak bir vitamin bombası. Hem sağlığınıza yararları hem de kilo vermenize yardımcı
Yapılışı:
Bütün malzemeleri sürahinin içine koyun ve bir gece dinlendirin.
Ertesi günden itibaren her gün karışımdan bir bardak için.
Peki nasıl fayda ediyor?
Zencefilin vücut ısısını artırdığına dair bilimsel kanıtlar var. Vücut ısısının artması kilo vermede temel etken olmasa da dolaylı yoldan kilo vermenize yardımcı oluyor.
Nane, sadece nefesinizi tazelemekle kalmaz aynı zamanda çok da sağlıklıdır. Nanenin içerisinde E ve C vitamini, folik asit, kalsiyum ve demir bulunuyor.
Düşük kalorili salatalıkta az sonrada karbonhidrat bulunuyor. Öte yandan lif ve vitamin açısından zengin.
Birçok araştırma limonun yağ yakımında etkili olduğunu kanıtlamıştır. Dr. Shilpi Agarwal sürahinizdeki suya bir dilim limon veya limon suyu eklemeyi öneriyor.
Yine Dr. Agarwal’a göre, limondaki C vitamini yağ yakımında çok etkili. Kendisi, “C vitamini ağırlıklı diyetler enerji artırdığından ve yağ yaktırdığından çok etkilidir” diyor.
Umarız ki verdiğimiz alkolsüz kokteyl tarifinden olabildiğince fazla kişi haberdar olur ve faydalanır. Metabolizma hızını artırmak isteyen arkadaşlarınızla mucizevi kokteyli paylaşmayı unutmayın.

ÇİRİŞ OTUNUN FAYDALARI NELERDİR? * Bağışıklık sistemini güçlendirir. * Basur tedavisinde kullanılır. * Adet söktürücü özelliği vardır. * Kadınlarda görülen vajinal akıntılara karşı faydalıdır. * Romatizma kaynaklı ağrıları geçirir. * İdrar söktürücü özelliği vardır. * Saçkıran tedavisinde kullanılır. * Emziren kadınların sütünü arttırır. * Egzama, sivilce ve çıbandan dolayı oluşan kaşıntıları dindirir. * İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı iyileşmesini sağlar. * Akrep ve yılan sokmalarında faydalıdır. * Beyaz kan hücrelerinin artmasını sağlar. * Cinsel gücü arttırır. * Vücuttaki mikropları öldürür. * Doğal ağrı kesici niteliğindedir. * Akrep gibi zehirli hayvanların etkilerine sirke ile kaynatıldığında fayda sağlar. ÇİRİŞ OTU HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR? * Basur; Çiriş otu kaynatılıp basur memelerine sürülür. Ayrıca aç karnına balla tatlandırılarak içilir. * Romatizma ve Mafsal Ağrılar; Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. * Adet söktürücü; Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. * İdrar söktürücü; Çiriş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. * Saçkıran; Çiriş otu sirke ile kaynatılıp saçlar sık sık yıkanır. Anne sütü arttırıcı: Çiriş otu kaynatılıp balla ilave edilerek içilir. * Egzama, sivilce, çıban; Çiriş otu kaynatılıp kaşınan yerler pansuman yapılır. * Akrep ve yılan sokmaları; Sirke ile kaynatılmış çiriş otu çiçek ve yaprakları ile pansuman yapılır. ÇİRİŞ OTU NASIL KULLANILIR? Çiriş otunun yaprakları yemeklerde kullanılabilir. Çiriş otu ile yemek yapıp tüketerek birçok faydasını elde edebilirsiniz. Çiriş otunun salatasını yapabilir, kavurmasını yapabilir veya zeytinyağlı yemeğini yaparak tüketebilirsiniz. Çiriş otundan çay yapmanızda mümkündür. Yaptığınız çayı bal ile tatlandırarak tüketebilirsiniz. ÇİRİŞ OTU ÇAYI NASIL YAPILIR? 1 fincan suya bir çay kaşığı çiriş bitkisi konularak 2 dakika kaynatılıp balla tatlandırıp tüketebilirsiniz. Özelliklerinden faydalanabilmek için günde 3 defa yemeklerden önce içilir. ÇİRİŞ OTUNUN ZARARLARI NELERDİR? Çiriş otunun bilinen hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Yalnızca kadınlar çok sık tükettiklerinde idrar ve adet söktürücü etkisi bulunduğu için vücutta bir miktar halsizlik yapabilir. Bu nedenle ihtiyaç olunduğu kadar tüketilmelidir. Herhangi bir zararlı etkisi veya zararlı kökü bulunmamaktadır. Yine de en iyi kullanım biçiminin toz hali olduğu unutulmamalı, güvenilmedik bir yerden temin edilmemelidir. Kullanım öncesi mutlaka doktora danışılmalıdır.alıntı

Artık kendi doktorunuz olmanın zamanı gelmedimi emanet ettiğiniz sağlık yürümüyor bilin m.ulaş
KANTARONLA GÖZ MUCİZELERİNE ŞAHİT OLUN
Kantaron yağıyla göz kuruluğundan göz tansiyonunuzdan gözünüzde kornea sorununuzdan kurtulun katarakt olmayın gözlüklerinizden kurtulun sabah akşam 2 şer damla kantaron yağı damlatın yakar 15 dakika sonra geçer gözünüzü yakıyorsa gözde hasarınız var demektir yakmıyorsa göz sorunuz yok demektir tam bir göz doktoru kantaron yağı. Şifa olsun saygılar
Mustafa Ulaş
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve yakın çekim