23 Ağustos 2019 Cuma

BALIK GÖRMEZSE HALIK GÖRÜR ...!!! Birgün Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri bir deniz kenarında gezerken bir Mecusî, yanına bol miktarda yem almış, denizdeki balıklara yem atıyormuş. Aralarında şöyle bir konuşma geçmiş: - Ne yapıyorsun böyle? - Sevap kazanmak için balıklara yem atıyorum. - Senin sevap kazanman için, evvela iman etmen lâzım. Sen Müslüman değilsin ki, hangi sevaptan bahsediyorsun? - Peki benim bu balıklara yem verdiğimi o bahsettiğin Allah görüyor mu? - O'nun bilmediği, O'nun görmediği bir şey yoktur ki… - Bu da bana yeter. Aradan 3-5 sene geçmiş, Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri hacca gitmiş, tavaf ederken bakmış, deniz kenarında balıklara yem atan Mecusî de tavaf ediyor. Cüneyd-i Bağdâdî hazretleri sormuş: - Burada senin ne işin var? - O beni gördü. - Nasıl gördü? - Sen gittikten sonra içimde bir nûr parladı, baktım, balıkların hepsi Kelime-i şehâdet getiriyor. Ağaçlara baktım, Kelime-i şehâdet getiriyor, ben de Kelime-i şehâdet getirmeğe başladım. Senin Rabbin beni gördü, O gördüğü için de buraya geldim. Sana bir nasihat vereceğim: İyilik yap denize at, balık görmezse Hâlık görüyor....

NEMRUDU ÖLDÜREN AYAĞI KIRIK SİNEĞİN MARİFETİ.
•Bir ayağı kırık, bir gözü kör bir sivrisinek vardı. Hikmet lisanıyla Allah’a dedi ki: “Ya Rab! Ben gazaya yetişemedim!” Cenâb-ı Hak ona da emretti. O da gitti, Nemrud’un kapısının anahtar deliğinden girip Nemrud’un dizi üstüne kondu.Nemrud onu öldürmek istedi. Sinek uçtu, yüzüne kondu. Nemrud onu yüzünden kovmak istedi, o da uçtu ve burnundan içeri girdi. Beynine doğru yürüdü.Yurudukce Nemrud’un beyni dayanılmaz şekilde zonklamaya başladı. Sivrisinek beynine kadar ulaştı ve beynini kemirmeye başladı. Nemrud imdat çığlıklarıyla ortalığı birbirine katıyor, adamlarına bağırıyor ve yardım istiyordu. Adamlarından bazıları: “Aaaa! Bu nasıl tanrı? Bir sinekle baş edemiyor!” diyorlardı. Derken Nemrud, “Başıma vurun!” demeye başladı. Başına tokmakla vurdular. Vurdukça ağrısı biraz hafifliyor, sonra yine dayanılmaz oluyordu. Bu defa Nemrud, “Daha hızlı vurun!” diyor, hafif vurana “Senin gücün yok mu?” diye kızıyordu. Böyle iki ay geçtiği rivayet edilir. Nihayet Nemrud, başına şiddetli vurdura vurdura başını parçalattı. geberip gitti..!."

Süleyman Aleyhisselamın Emrine Rüzgarın Verilmesinin Hikmeti Süleyman aleyhisselamın harp için beslettiği1000 tane atı vardı. “Akşam ustu (oğleden sonra, akşama kadar) sâfinat, (uç ayağını basıp birisini diker vaziyette duran) halis atlar kendisine arz olununca...” (Sure-i Sad, ayet 31) ayet-i kerimesinde beyan edildiği üzere, Süleyman aleyhisselam at bakıcılarına, bir gün akşam ustu muayene etmek üzere atların kendisine getirilmesini emretmişti. 900 tanesini muayene ettiklerinde güneşin batmak üzere olduğunu gördü. İkindi namazını kılmadığını hatırladı ve çok üzüldü. “Bu atlar beni namazdan alıkoydu” diyerek bütün atları kurban etti, fakirlere dağıttı. Onun bu hareketinden Cenab-ı Hakk çok hoşnut ve razı olup, emrine, atlardan daha sür’atli olan rüzgarı verdi. (Mu‘cizatu’l-Enbiya, s. 128)

'And olsun ki, cehennemi tamamen cinlerden ve insanlardan dolduracağım!'
"Ancak Rabbinin rahmeti ile bağışladığı kimseler başka... Zaten onları (yani tertemiz ve en mükemmel surette yaratıldıkları, akıl nimeti verildiği halde nefislerine ve şeytana uyup küfür/inkar ve sapıklık üzere, insanlıktan çıkarak öte tarafa geçenleri) bunun için yarattı (onların sonunun böyle olacağını bildiği halde yarattı ve onlara tercih hakkı verdi de onlar da sonsuz felaketi seçtiler. Dünyada da o kadar çok yoldan çıktılar ki, hayvanın hayvana yapmadığı fenalıkları birbirlerine yaptılar. İnsanlıktan eser kalmadı. Sureten insan kalsalar da sireten/ruhen/ahlaken insan denemez hale geldiler) ve Rabbinin: 'And olsun ki, cehennemi tamamen cinlerden ve insanlardan dolduracağım!' sözü tamamen yerine geldi. (Rabbin kimseye zulüm etmez lakin azabı elimdir, sözü/vaadi haktır ve insanların çoğu cehennemlik olmayı tercih ederse onları cehenneme doldurmak Rabbin için zor değildir"
| Hud Suresi, 119. ayet

KÖKNAR AĞACININ FAYDALARI OKUYALIM m.ulaş Yumuşak uçlu köknar dalları solunum yollarındaki rahatsızlıkların tedavisinde etkili özellik gösterir. İlaç sanayisinde etken madde olarak kullanılan köknar ağacı, saç dökülmesi tedavisinde de tercih edilmektedir. Saç dökülmesinin sebeplerini öğrenmek için tıklayın. C ve E vitamininden zengin olan köknar kozalakları, grip ve nezle gibi soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca idrar yollarındaki enfeksiyonlar için köknar yapraklarının kaynatılarak içilmesi, idrar yollarını rahatlatırken aynı zamanda da mesanedeki taşların idrarla birlikte dışarı atılmasını sağlar. Siyatik ve romatizmal ağrıların dinmesinde köknar ağacı yaprak ve kozalaklarından faydalanmak oldukça etkilidir. Mide, bağırsak ve böbrek sancılarının dinmesinde köknar ağacının pek çok olumlu etkisi söz konusudur.alıntı

ŞEKER İLLETİNE SON ŞEKERİ YAŞAMAYA MECBUR DEĞİLSİNİZ ÇARESİ VAR
2 şer yemek kaşığı yeşil metcimek kıtmızı mercimek nohut bamya tohumu 1 litre kaynar suda demle sabah yap beklesin akşam iç akşam yap sabah iç bu kür şekerini düzenler ama 2 ay devam et gün gün düzelirsiniz 10 gün sonra şekeriniz 600 lerden 70..80 lere düşer insülünü bırakırsınız bu arada perhiz şart ekmek hamur işleri şeker tatlı ne varsa yasak hazır gıdalar yasak tamamen 1 yıl uzak durun şekerinizden eser kalmıyor tecrübelerle sabit bunun yanında asıl tedavi karaciğerinizi temizleyinki şeker kalıcı düzelsin devedikeni extratı enginar çayıyla geçmiş olsun dualarınızı bekliyorum fayda görenler sayfaya yazarlarsa sevinirim saygılar

KARA AĞAÇ YAPRAĞI ÇAYININ FAYDALARI OKUYALIM m.ulaş Karaağaç bitkisi çok sayıda probleme karşı iyi gelirken bunlar içerisinde en dikkat çeken yönü ağrı kesici özelliğinin bulunmasıdır. Vücutta çıkan yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda bitkinin kabuk kısmı da çok faydalıdır. Kabuğu kaynatılıp içildiğinde kandaki şeker miktarının azalmasına karşı fayda sağlamaktadır. Bu bitki genellikle çay şeklinde hazırlanıp tüketilmektedir. Ancak tüketmeden önce vücuda uygun olup olmadığı, demlenme şeklinin nasıl olduğu konuları hakkında doğru bilgiler edinilmelidir. Karaağacın Faydaları Karaağaç yoğun baskı altında bulunan kişiler için fayda sağlamaktadır. Günlük yaşamda bazı insanlar bazı problemler ile karşı karşıya kalmaktadır. Bazen bu problemlerin nedeni çok fazla iş yapılacağına dair taahhüt verilmesidir. Bu durumda kişi bu taahhüt karşısında baş edemeyeceğini düşünerek baskı altına girmekte ve bu da depresyonu beraberinde getirmektedir. Böyle kişiler için karaağaç bitkisi son derece etkili olmaktadır. Bitki önerilen şekilde tüketildiği takdirde kişinin sakinleşmesini, mantıksal açıdan dengelenmesini, daha azimli ve kendine güvenen bir kişi olmasını sağlamaktadır. Günümüzün temel sorunu haline gelen stresin olumsuz etkileri karaağaç bitkisi sayesinde en alt seviyeye inmektedir. Karaağaç Çayının Reflü Hastalığına Faydası Reflü hastalığı insanlar arasında sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Genellikle insanlar reflü tedavisi için doğal yöntemleri tercih etmektedir. Bu tedavi şeklinde kullanılan bitkilerin başında karaağaç bitkisi gelmektedir. Karaağaç bitkisi ile hazırlanan çay mide yatıştırma özelliğine sahiptir. Mide zarının üst kısmında ince bir tabaka oluşturur ve böylece reflüye bağlı olarak ortaya çıkan belirtilerin hafiflemesini sağlamaktadır. Bunlar içerisinde özellikle kaygan karaağaç sindirim rahatsızlıkları azaltır, ateş ve iltihap oluşumuna engel olur, derde meydana gelen yaraları geçirir. Karaağacın kabuğunun iç kısmı kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Bu kısım kurutulup toz haline getirilir. Karaağaç bitkisinin asıl özelliği mideyi yatıştırma, mide asidini önleme, iltihap söktürme ve idrar söktürücü olmaktır. Genel olarak çay şeklinde tüketilirken bunun yanı sıra tentür ya da kapsül şeklinde de kullanılabilir. Tüketimi esnasında bol su içilmesi gerekir. Çünkü içerisinde bulunan müsilaj adlı madde yapışkan hale gelip boğazın tıkanmasına sebep olabilir. Başka hastalıkları bulunan kişiler kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Karaağaç Bitkisi Çayının Tedavi Amaçlı Kullanımı Tedavi amaçlı karaağaç bitkisinin yaprak ve çiçek kısımları daha sık kullanılmaktadır. Bunun için yaprak ve çiçek kısmından on beş santimetre uzunluğundaki beş altı sürgün yaklaşık iki litre suyun içerisine atılır ve kaynayana kadar ocakta ısıtılır. Daha sonra içerisinden sürgünler ayıklanır ve içerisinden katı maddeleri süzülerek gün içerisinde iki üç çay fincanı tüketilmesi gerekir. Böylece tedavi edici özelliğinden yararlanılır. Karaağaç Çayının Boğaz Ağrısına Faydası Karaağaç çayı genel olarak boğaz ağrısının tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bunun için kabuğun iç kısımları tercih edilmektedir. Çünkü suyun içine giren kabuk jel haline dönüşmektedir. Bu sayede boğazın çeperini kaplar ve iyileşmeye yardımcı olur. Aynı zamanda boğazda görülen ağrıyı da azaltır. Ancak karaağaç kabuğunu temin etmek biraz zor olabilir. Bunun için alternatif olarak eczanelerde aynı ana maddeye sahip pastil ve şuruplar satılmaktadır. Önemli olan nokta karaağaç kabuğunun içindeki etken madde olduğundan dolayı bu maddenin bulunduğu tedavi edici ürünler rahatlıkla kullanılabilir. Karaağaç Çayı Nasıl Demlenir? Karaağaç çayını demlemek için, ağacın kabuğundan elde edilmiş olan tozdan iki yemek kaşığı kadar olması gerekir. Buna göre iki bardak sıcak su ile iki yemek kaşığı karaağaç kabuğu tozu karıştırılır. Daha sonra iki malzeme birbiriyle iyice karıştırılır ve ardından demlenmesi için bırakılır. Demleme süresinin iki üç dakika olması yeterlidir. Elde edilen karaağaç çayı yemeklerden sonra gün içerisinde ortalama üç kere içilebilir. Karaağaç bitkisinin etkisi fazla olduğundan dolayı dikkatli biçimde kullanılmalıdır. Herhangi bir hastalığı bulunan ya da düzenli ilaç kullanan kişilerin bitki çayı içmeden önce doktorlarına başvurmaları, eğer doktor onay verirse içmeleri ve doktorun verdiği miktara uygun olarak bitkisel destek almaları tavsiye edilmektedir.alıntı

MUŞMULA YANİ DÖNGEL YAPRAĞININ FAYDALARI işini bilene sağlık bedava m.ulaş
Muşmulanın hem meyvesi hem de yaprakları tam bir şifa kaynağıdır. Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi aynı zamanda vücuda enerji vermektedir. Özellikle şeker rahatsızlığı olan kişilerin muşmula meyvesini daha sık tüketmeleri gerekir. Kan dolaşımını düzenlemektedir, astım ve bronşit rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir ve gebelikte muşmula meyvesini tüketmek düşük riskini azaltmaktadır. Ayrıca muşmula yaprağı karaciğere de önemli fayda sağlamaktadır. Çoğunlukla karaciğer organını zehirli maddelerden korumaktadır. Aynı zamanda cilt kanserini önleyici etkisi bulunmaktadır. Sakinleştirici özelliği sayesinde depresyon hastalığına iyi gelmektedir. Mide bulantıları için birebirdir. Ayrıca ağrıları hafifletici özelliği bulunmaktadır.
Muşmula meyvesini düzenli olarak tüketmek, bağırsak hareketlerini arttırarak sindirim sistemini hızlandırmaktadır. Sindirim sisteminin çalışması ile zayıflamaya iyi gelmektedir. Özellikle kilo vermek isteyen kişilerin veya kilo problemi olan kişilerin çok fazla tüketmesi gerekir.
Muşmula ve muşmula yaprakları nasıl kullanılmalıdır;
Muşmula yaprakları ve meyvesi kaynatılarak çay şeklinde suyu içilir. Meyvesi taze iken yenir, meyvesinden kompostosu ve reçeli yapılarak tüketilir alıntı

22 Ağustos 2019 Perşembe

Artık Onu Daha Çok Kullanmanın Vakti Geldi: KişnişArtık Onu Daha Çok Kullanmanın Vakti Geldi: Kişniş

Artık Onu Daha Çok Kullanmanın Vakti Geldi: KişnişArtık Onu Daha Çok Kullanmanın Vakti Geldi: Kişniş

Hani böyle bazı baharatlar, yiyecekler vardır, adını hep duyarsınız ama evinize pek de konuk etmezsiniz. İşte yine onlardan biriyle karşınızdayız bugün: Kişniş.
Artık onu nerede yetiştiğinden tutun da nerede bulabileceğinize kadar birçok konuda daha yakından tanıyın istiyoruz. Tanıyın ve faydalarını bilin ki evinizden eksik etmeyin.
Çünkü herkesin mutfağında önemli bir yer edecek kadar şifalı ve lezzetli bit bitki kişniş. Üstelik yaprağından tohumuna her yeri değerlendirilebiliyor. Daha ne olsun?

Aş otu da denir ona: Kişniş nedir

Maydanozgiller familyasına ait bir bitki olan kişniş, halk arasında "aş otu" olarak da biliniyor. Yeşil yapraklarıyla maydanoza oldukça benzeyen kişniş, tek yıllık otsu bir bitki.
Meyvesinden yaprağına her yeri ayrı ayrı değerlendirilebildiği için aslında oldukça bereketli olan bu bitki, mutfaklarımıza en çok baharat haliyle konuk oluyor.
Akdeniz iklimi yetişmesi için elverişli koşullar sağlarken, Akdeniz haricinde Afrika ve Asya'da da yetiştirilebiliyor.

Ne işe yarar ki bu bitki: Kişnişin faydaları

Kişniş, güçlü antioksidan özelliği sayesinde gripten kansere kadar uzanan birçok hastalığa karşı vücudu koruyor.
• İçindeki linoleik asit gibi asitler sayesinde kötü kolesterolle mücadele ederek vücuda destek veriyor.
• Bu faydalı asitler kolesterolü dengelerken kan şekerini düzenlemeyi de ihmal etmiyor.
• Hem antioksidan etkisi hem de içeriğinde bulunan oleik asit gibi asitler sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor, felç ve kalp krizi gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltıyor.
• Kişniş, içinde bulunan cineol adlı madde sayesinde göz ve deri iltihaplanmalarına karşı da adeta doğal bir ilaç gibi etki gösteriyor.
• Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor ve hazımsızlık sorununu gideriyor.
• Sindirim sistemini düzene soktuğu için de iştahsızlık sorunu yaşayanlara çare oluyor, vücutta iştah açıcı etkiler yaratıyor.
• Yemek sonrası oluşabilen mide krampları, şişkinlik ve ağrı gibi durumların önüne geçiyor.
• Kişniş tohumu doğrudan çiğnendiğinde kötü ağız kokusunun kesilmesini sağlıyor.
• Besin zehirlenmelerini önlemede etkili olduğu için en çok zehirlenmelere yol açan tavuk yemekleri gibi yemeklerde kullanılması önem taşıyor.
• Vücudu toksinlerden arındırması ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle diyet yapanlarına da yardımcı oluyor.
• Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi ani gelişen rahatsızlıklarda önleyici etkileri bulunuyor.
• Vücudu rahatlattığı gibi sinir stresimi de rahatlattığından stresle baş etmede yardımcı oluyor, uykusuzluk sorununun önüne geçiyor.
• Özellikle kadınlarda cinsel isteği artırma yönünde etkileri olduğu da biliniyor.
ALINTI

Hani böyle bazı baharatlar, yiyecekler vardır, adını hep duyarsınız ama evinize pek de konuk etmezsiniz. İşte yine onlardan biriyle karşınızdayız bugün: Kişniş.
Artık onu nerede yetiştiğinden tutun da nerede bulabileceğinize kadar birçok konuda daha yakından tanıyın istiyoruz. Tanıyın ve faydalarını bilin ki evinizden eksik etmeyin.
Çünkü herkesin mutfağında önemli bir yer edecek kadar şifalı ve lezzetli bit bitki kişniş. Üstelik yaprağından tohumuna her yeri değerlendirilebiliyor. Daha ne olsun?

Aş otu da denir ona: Kişniş nedir

Maydanozgiller familyasına ait bir bitki olan kişniş, halk arasında "aş otu" olarak da biliniyor. Yeşil yapraklarıyla maydanoza oldukça benzeyen kişniş, tek yıllık otsu bir bitki.
Meyvesinden yaprağına her yeri ayrı ayrı değerlendirilebildiği için aslında oldukça bereketli olan bu bitki, mutfaklarımıza en çok baharat haliyle konuk oluyor.
Akdeniz iklimi yetişmesi için elverişli koşullar sağlarken, Akdeniz haricinde Afrika ve Asya'da da yetiştirilebiliyor.

Ne işe yarar ki bu bitki: Kişnişin faydaları

Kişniş, güçlü antioksidan özelliği sayesinde gripten kansere kadar uzanan birçok hastalığa karşı vücudu koruyor.
• İçindeki linoleik asit gibi asitler sayesinde kötü kolesterolle mücadele ederek vücuda destek veriyor.
• Bu faydalı asitler kolesterolü dengelerken kan şekerini düzenlemeyi de ihmal etmiyor.
• Hem antioksidan etkisi hem de içeriğinde bulunan oleik asit gibi asitler sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor, felç ve kalp krizi gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltıyor.
• Kişniş, içinde bulunan cineol adlı madde sayesinde göz ve deri iltihaplanmalarına karşı da adeta doğal bir ilaç gibi etki gösteriyor.
• Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor ve hazımsızlık sorununu gideriyor.
• Sindirim sistemini düzene soktuğu için de iştahsızlık sorunu yaşayanlara çare oluyor, vücutta iştah açıcı etkiler yaratıyor.
• Yemek sonrası oluşabilen mide krampları, şişkinlik ve ağrı gibi durumların önüne geçiyor.
• Kişniş tohumu doğrudan çiğnendiğinde kötü ağız kokusunun kesilmesini sağlıyor.
• Besin zehirlenmelerini önlemede etkili olduğu için en çok zehirlenmelere yol açan tavuk yemekleri gibi yemeklerde kullanılması önem taşıyor.
• Vücudu toksinlerden arındırması ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle diyet yapanlarına da yardımcı oluyor.
• Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi ani gelişen rahatsızlıklarda önleyici etkileri bulunuyor.
• Vücudu rahatlattığı gibi sinir stresimi de rahatlattığından stresle baş etmede yardımcı oluyor, uykusuzluk sorununun önüne geçiyor.
• Özellikle kadınlarda cinsel isteği artırma yönünde etkileri olduğu da biliniyor.
ALINTI

SAYFAMDAKİ BİLGİLERİ DOKTORUNUZA DANIŞMADAN SAKIN KULLANMAYIN SİZDE ARAŞTIRIN BANADA İNANMAYIN ARAŞTIRIN Lütfen M.ulaş SAYFAMDAKİ BİLGİLERİ DOKTORUNUZA DANIŞMADAN SAKIN KULLANMAYIN SİZDE ARAŞTIRIN BANADA İNANMAYIN ARAŞTIRIN Lütfen M.ulaş

HİÇ BİR HASTALIK KALICI VE İRSİ DEĞİLDİR ÖMÜR BOYU İLAÇ MAHKUMU OLMAYIN HER ŞEY KARACİĞER SORUNUDUR UNUTMAYALIM m.ulaş




KARBONAT KULLANIMINDA BUNLARI YAŞIYORSUNUZ BİLGİNİZ OLSUN Karbonat kullanımındaki olan etkiler ilk günlerde toksinlrrden dolay 6 gün başınız ağırıyor 3 gün sonra ishal oluyorsunuz simsiyah atıyorsunuz 4 gün sürüyor 7nci gün balgam atıyorsunuz 10ncu gün bitiyor yinede ara ara ishal oluyor 10ncu günden sonra kanserin veya hastalığın olduğu bölgelerde ağrılar başlayacak hafif oralardaki hastalıklar çözülüyor bilginiz olsun sevinin 20nci günü ağrılar tamamen gidiyor 30 güne yamamlayıp bitiriyoruz karbonat kullanımını Haftada bir 1 su bardağı larbonatı 1 kova sıcak suda eritiyoruz tüm vücudumuzu banyo yapıyoruz 30 dakika duruyor durulanıp çıkıyoruz M.ulaş

KANTARON YAĞINA ALERJİSİ OLANLAR KULLANMASINLAR m.ulaş