23 Ağustos 2019 Cuma

KARA AĞAÇ YAPRAĞI ÇAYININ FAYDALARI OKUYALIM m.ulaş Karaağaç bitkisi çok sayıda probleme karşı iyi gelirken bunlar içerisinde en dikkat çeken yönü ağrı kesici özelliğinin bulunmasıdır. Vücutta çıkan yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda bitkinin kabuk kısmı da çok faydalıdır. Kabuğu kaynatılıp içildiğinde kandaki şeker miktarının azalmasına karşı fayda sağlamaktadır. Bu bitki genellikle çay şeklinde hazırlanıp tüketilmektedir. Ancak tüketmeden önce vücuda uygun olup olmadığı, demlenme şeklinin nasıl olduğu konuları hakkında doğru bilgiler edinilmelidir. Karaağacın Faydaları Karaağaç yoğun baskı altında bulunan kişiler için fayda sağlamaktadır. Günlük yaşamda bazı insanlar bazı problemler ile karşı karşıya kalmaktadır. Bazen bu problemlerin nedeni çok fazla iş yapılacağına dair taahhüt verilmesidir. Bu durumda kişi bu taahhüt karşısında baş edemeyeceğini düşünerek baskı altına girmekte ve bu da depresyonu beraberinde getirmektedir. Böyle kişiler için karaağaç bitkisi son derece etkili olmaktadır. Bitki önerilen şekilde tüketildiği takdirde kişinin sakinleşmesini, mantıksal açıdan dengelenmesini, daha azimli ve kendine güvenen bir kişi olmasını sağlamaktadır. Günümüzün temel sorunu haline gelen stresin olumsuz etkileri karaağaç bitkisi sayesinde en alt seviyeye inmektedir. Karaağaç Çayının Reflü Hastalığına Faydası Reflü hastalığı insanlar arasında sıklıkla görülen hastalıklar arasında yer almaktadır. Genellikle insanlar reflü tedavisi için doğal yöntemleri tercih etmektedir. Bu tedavi şeklinde kullanılan bitkilerin başında karaağaç bitkisi gelmektedir. Karaağaç bitkisi ile hazırlanan çay mide yatıştırma özelliğine sahiptir. Mide zarının üst kısmında ince bir tabaka oluşturur ve böylece reflüye bağlı olarak ortaya çıkan belirtilerin hafiflemesini sağlamaktadır. Bunlar içerisinde özellikle kaygan karaağaç sindirim rahatsızlıkları azaltır, ateş ve iltihap oluşumuna engel olur, derde meydana gelen yaraları geçirir. Karaağacın kabuğunun iç kısmı kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Bu kısım kurutulup toz haline getirilir. Karaağaç bitkisinin asıl özelliği mideyi yatıştırma, mide asidini önleme, iltihap söktürme ve idrar söktürücü olmaktır. Genel olarak çay şeklinde tüketilirken bunun yanı sıra tentür ya da kapsül şeklinde de kullanılabilir. Tüketimi esnasında bol su içilmesi gerekir. Çünkü içerisinde bulunan müsilaj adlı madde yapışkan hale gelip boğazın tıkanmasına sebep olabilir. Başka hastalıkları bulunan kişiler kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Karaağaç Bitkisi Çayının Tedavi Amaçlı Kullanımı Tedavi amaçlı karaağaç bitkisinin yaprak ve çiçek kısımları daha sık kullanılmaktadır. Bunun için yaprak ve çiçek kısmından on beş santimetre uzunluğundaki beş altı sürgün yaklaşık iki litre suyun içerisine atılır ve kaynayana kadar ocakta ısıtılır. Daha sonra içerisinden sürgünler ayıklanır ve içerisinden katı maddeleri süzülerek gün içerisinde iki üç çay fincanı tüketilmesi gerekir. Böylece tedavi edici özelliğinden yararlanılır. Karaağaç Çayının Boğaz Ağrısına Faydası Karaağaç çayı genel olarak boğaz ağrısının tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bunun için kabuğun iç kısımları tercih edilmektedir. Çünkü suyun içine giren kabuk jel haline dönüşmektedir. Bu sayede boğazın çeperini kaplar ve iyileşmeye yardımcı olur. Aynı zamanda boğazda görülen ağrıyı da azaltır. Ancak karaağaç kabuğunu temin etmek biraz zor olabilir. Bunun için alternatif olarak eczanelerde aynı ana maddeye sahip pastil ve şuruplar satılmaktadır. Önemli olan nokta karaağaç kabuğunun içindeki etken madde olduğundan dolayı bu maddenin bulunduğu tedavi edici ürünler rahatlıkla kullanılabilir. Karaağaç Çayı Nasıl Demlenir? Karaağaç çayını demlemek için, ağacın kabuğundan elde edilmiş olan tozdan iki yemek kaşığı kadar olması gerekir. Buna göre iki bardak sıcak su ile iki yemek kaşığı karaağaç kabuğu tozu karıştırılır. Daha sonra iki malzeme birbiriyle iyice karıştırılır ve ardından demlenmesi için bırakılır. Demleme süresinin iki üç dakika olması yeterlidir. Elde edilen karaağaç çayı yemeklerden sonra gün içerisinde ortalama üç kere içilebilir. Karaağaç bitkisinin etkisi fazla olduğundan dolayı dikkatli biçimde kullanılmalıdır. Herhangi bir hastalığı bulunan ya da düzenli ilaç kullanan kişilerin bitki çayı içmeden önce doktorlarına başvurmaları, eğer doktor onay verirse içmeleri ve doktorun verdiği miktara uygun olarak bitkisel destek almaları tavsiye edilmektedir.alıntı

MUŞMULA YANİ DÖNGEL YAPRAĞININ FAYDALARI işini bilene sağlık bedava m.ulaş
Muşmulanın hem meyvesi hem de yaprakları tam bir şifa kaynağıdır. Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi aynı zamanda vücuda enerji vermektedir. Özellikle şeker rahatsızlığı olan kişilerin muşmula meyvesini daha sık tüketmeleri gerekir. Kan dolaşımını düzenlemektedir, astım ve bronşit rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir ve gebelikte muşmula meyvesini tüketmek düşük riskini azaltmaktadır. Ayrıca muşmula yaprağı karaciğere de önemli fayda sağlamaktadır. Çoğunlukla karaciğer organını zehirli maddelerden korumaktadır. Aynı zamanda cilt kanserini önleyici etkisi bulunmaktadır. Sakinleştirici özelliği sayesinde depresyon hastalığına iyi gelmektedir. Mide bulantıları için birebirdir. Ayrıca ağrıları hafifletici özelliği bulunmaktadır.
Muşmula meyvesini düzenli olarak tüketmek, bağırsak hareketlerini arttırarak sindirim sistemini hızlandırmaktadır. Sindirim sisteminin çalışması ile zayıflamaya iyi gelmektedir. Özellikle kilo vermek isteyen kişilerin veya kilo problemi olan kişilerin çok fazla tüketmesi gerekir.
Muşmula ve muşmula yaprakları nasıl kullanılmalıdır;
Muşmula yaprakları ve meyvesi kaynatılarak çay şeklinde suyu içilir. Meyvesi taze iken yenir, meyvesinden kompostosu ve reçeli yapılarak tüketilir alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder