28 Ağustos 2019 Çarşamba

BAL KABAĞININ FAYDALARI Kış aylarında metabolizmanın yavaşlamasıyla birlikte vücut direnci azalmakta ve enfeksiyonlara daha açık hale gelmektedir. Soğuk havalardan cilt sağlığı da kendi payına düşeni alır; daha çok kurur, rengini ve pırıltısını kaybeder. Halsizlik ve yorgunluk şikayetleri de tam olarak bu dönem artar. Vücudunuzda bu değişikleri gözlemlemeye başladıysanız günlük beslenme listenize bal kabağını ekleme vakti gelmiş demektir. Süper besin olarak adlandırılan bal kabağının faydaları şu şekilde sıralanabilir: Yüksek oranda alfa ve beta karoten içerir. Bu karatenodiler antioksidan özellikleri nedeniyle savunma sisteminin en büyük yardımcılarındandır. Güçlü bir A vitamini kaynağıdır ve içeriğindeki zeaksantin isimli karotenoid ile göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. C vitamini bakımından zengindir. C vitamini vücudu mikroplara, patojenlere karşı savunan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyararak vücut savunmasına destek olur. 1 porsiyon Balkabağı (100 gr) yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılar. İyi bir lif kaynağı olan bal kabağı, hem kalp hem de bağırsak sağlığı açısından büyük önem taşır. Yarım fincan bal kabağı 3 gramın üzerinde lif içerir. Yüksek oranda lif tüketimi kolesterol seviyesinin düşmesine dolayısıyla kalp sağlığının korunmasında; bağırsak hareketliliğinin düzenlenmesi ile de kolon kanseri riskinde azalmada büyük bir role sahiptir. Lif tüketiminin artması ile tokluk süresi uzar. Cildinizin yaz aylarındaki gibi ışıldamasında büyük bir destekçidir. İçeriğinde yüksek miktarda bulunan karotenoidler diyet yağı ile birlikte tüketildiğinde ciltte pigmentasyona neden olduğu için cildin daha canlı görünmesini sağlar. C vitamini ile kolajen üretimini destekleyerek cildin daha genç görünmesine yardımcı olur. Sağlığa sayısız faydası bulunan Omega 3’ün bal kabağında da mevcut olduğu unutulmamalıdır. İçeriğindeki kalsiyum, manganez, magnezyum, bakır, demir ve fosfor ile kemik dokularındaki hasarın iyileştirilmesine, kemik gelişimine destek olur. Potasyum bakımından da oldukça zengin olan bu süper besin kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Potasyum; kan damarları ve arterlerin gevşemesini sağladığı için kalpteki stres azalır ve kan basıncı düşer. Ayrıca potasyum; hücre ve dokulardaki sıvı dengesinin düzenlemesini de sağlar. B1, B3, B6, Pantotenik asit gibi birçok vitamini; folik asit, fosfor, demir gibi minerali yapısında bulunduran bal kabağına bu kış beslenmenizde mutlaka yer açın. İçeriğindeki vitamin-minerallerle hem bağışıklık sisteminizi güçlendirin, hem metabolizmanızı hızlandırın hem de sağlıklı bir cilde sahip olun.alıntı

SODYUM Bİ KARBONATMI YOKSA YEDİKLERİMİZ TÜM GIDALARDA KULLANILAN KİMYASALLAR VE ZEHİRLERMİ ÇOK İYİ DERSİNİZ NEDEN HEP HASTAYIZ HİÇ İYİLEŞMİYORUZ m.ulaş
ben şahsen kendim akciğer kanserini bununla yani karbonatla atlattım bir çok kişide bu şekilde atlatıyor bu kadar faydası varken geri dönüşleride okumanızı isterim sayfadaki fayda görmüş insanlar var karbonat 30.gün olarak kullanılıyor daha fazla uzun süre kullanılmıyor asidik ortan yok ediliyor bazik ortam sağlanana kadar ve bazik ortamda vücut kendi kendini onarmayı başlıyor bu aradada karaciğerimiz asıl sorun çıkaran organımızın onarılması gerekiyor filitrelerimiz tıkalı kirli kan vücudumuzda dolaşıyor asidoz tekrar başlamaması için karaciğer onarımı temizliği şart bende her yıl karaciğer temizliğini yaparım çok faydasınıda görüyorum tüm araştırmalarımda gördüğüm vücudun tüm organları çok önemli ama tümününde hastalanmasına sebeb olan ve vitaminlerin hormonların eksilmesi veya çok üretilmesi ile karaciğerin bütün organları nasıl etkilediğini ve onları hasta ettiğini gördüm piskolojiden tutun tırnağımıza kadar saçımızdan derimize kadar aşırı kilomuzdan aşırı zayıflığa kadar obez olmamızda dahil vitiligo sedef mide reflü gastrit kalp damar şeker tansiyon kolesterol bunşar başta olmak üzere tüm hastalıkların sebebi karaciğerimizdir unutmayalım karbonat ph ımızı yükselten bir araçtır ph başka yollarlada yükseltebiliriz tabiki basitçe ama yüksek asidik bir vücutta onlar yeterli olmuyor karbonatın farkını burda bende kendimde bizzat yaşadım ve şahit oldum böbrekte taş konusuna gelelim hiç hayatında karbonat içmeyen bir çok insanın en çok yaşadığı bir sorun zaten işin garip tarafı karbonatla böbrek taşını eritenlerinde kemla beyin sayfasındada okuyorum tansiyonundan kurtulanlarıda okudum karbonat sadece ph yükseltmede bir araç asıl vücıdu hasta eden faktörler çok çok önemli ekmek buğdaygiller tatlılar hazır gıdalar pakete girmiş ürünler hayvansal ürünlerin tamamı sağlığımızı tehdit etmesi vede hasta etmesi çok çok önemli hasta olmamızın asıl sebebi bunlar bunları hiç tartışan ve konuşan yok maalesef geçicide olsa kullanıp fayda gördüğümüz basit ve hızlıca ph mızı düzelttiğimiz karbonatın peşindeyiz maalesef basit bir tedavinin bile önünü kesmeye çalışıyoruz yediklerimizi gıda sektörünün tümü tarımı hayvacılığı üreticisi imalatçısı hazır ürün satıcısı sanki el birliği ile tüm kimyasalları kullanarak hasta ettiği insanların bu günkü hastalıklarla boğuşmasının sebebleri olduğunu hep göz ardı ediyoruz maalesef geldiğimiz nokta ve tartıştığımız sadece karbonat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder