27 Mart 2020 Cuma

KARA HİNDİBA' NIN FAYDALARI... Karahindiba Vücudu içten dışa iyileştirir,besler. Güçlü Kemikler Karaciğer Sağlığı Şeker hastalığı


Karahindiba, pankreasın insülin üretmesi için uyarılmasına ve kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Aynı zamanda doğal bir idrar söktürücüdür ve bu nedenle idrara çıkmayı teşvik eder.
üriner sistemde bakteri üremesini önler .
karahindiba kökü ekstresinin lösemi ve meme kanserine karşı tedavide etkili olduğunu göstermiştir. Sağlıklı hücreleri yalnız bırakırken, lösemi hücrelerinde apoptoz indükleyerek hareket eder. Ayrıca kemoterapiye dirençli kanser hücrelerine karşı olumlu bir etkiye sahiptir.
Bir 2011 Kanadalı çalışmasında karahindiba kökü ekstresi ile tedavi bulundu deri kanseri hücreleri tedavi sadece 48 saat içinde kapalı ölmeye başladı. Karahindiba kökü de pankreas kanseri ve prostat kanserine karşı etkili olduğu gösterilmiştir .
Sarılık
Karahindiba safra üretimini düzenlemeye yardımcı olur ve ayrıca aşırı safradan kurtulmaya yardımcı olarak idrara çıkmayı destekler.
Safra Kesesi Bozuklukları
Karahindiba yaprağı, halsiz bir safra kesesini uyarmak için harikadır (vücudun ihtiyaç duyduğu şekilde safrayı depolayan ve salgılayan organ). Karahindiba ve süt devedikeni kombinasyonu kullanılarak safra taşları bile temizlenebilir.
Sindirim Sorunları
Dolaşım Sağlığı
Karahindibadaki yüksek demir seviyeleri, B vitaminleri ve protein, kansızlık veya kanla ilgili diğer rahatsızlıklardan muzdaripseniz, yemek için mükemmel bir besindir.
Karahindiba Toplama ve İşleme
Tüm karahindiba bitkisi yenilebilir: çiçek, yapraklar ve kökler. rokaya benzeyen bir tadı vardır.
Çiçek açmadan toplanıp yenilir.
Çiçeklerinden çay demlenir.
Karahindiba kökü için en iyi zaman ilkbahardır,
Kökü doğrudan çay içerisine kaynatıldığı gibi kullanabilirsiniz
Salatada çiçek , yaprak ve yeşillikleri kullanılır.
Kurutulup zeytin yağı içinde 4-6 hafta bekletilip ,yağ olarak
çatlamış derilere,ağrıyan kaslarda kullanılabilir.
Suyu sıkılıp tüketilebilir.
Alıntı...

ÜST SOLUNUM YOLUNU EN İYİ KORUMA YÖNTEMİ: Ağzınıza KARANFİL atın! Özellikle toplu taşıma gibi kalabalık ortamlarda bulunma zorunluluğunuz varsa ağzınıza hemen bir diş KARANFİL atıp emin. Günde 2-3 KARANFİL üst solunum yolu virüslerine karşı etkilidir. IıDiğer Faydaları Nelerdir: - Diş ağrısını azaltır. - Bulantı ve kusmayı geçirir.


- Baş ağrısını geçirmeye yardım eder.
- Ağız kokusunu giderir.
- Şişkinlik ve gaz problemlerini giderir.
- İshali keser.
- Gerginliği ve yorgunluğu alır.
KARANFİL NEDİR? KARANFİLİN FAYDALARI NELERDİR?
Halk arasında karanfil çiğnemek daha çok ağız kokusunu giderici etkisiyle bilinir.
Öne çıkan bu özelliğinin yanında hayli güçlü bir aromaya sahip olan karanfilin pek çok faydası bulunur.
İçeriğinde A, K, E ve B6 vitaminlerini, ayrıca Omega 3 ile Omega 6 bulunduran, güçlü bir kalsiyum, potasyum, sodyum, manganez deposu olan karanfil, asırlardır pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır.
Günümüzde karanfilin bilinen belli başlı faydaları arasında şunlar vardır:
-Antiseptik özelliği ile ağız ve diş bakımınıza yardımcı olur
-Ağrı kesici etkisiyle özellikle karanfil yağı diş ağrıları için birebirdir.
-Gaz probleminin giderilmesinde etkilidir.
-Sinüzit ve soğuk algınlığı tedavisine yardımcıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir
-Cilt dostudur, akne ve lekelerin yok edilmesine yardımcı olur.
-Saçı güçlendirip canlandırır.
-Karanfil tüketimi diyabetik rahatsızlıklardan doğan şikâyetlerin azalmasını sağlar.
-Kemik sağlığının korunmasında etkilidir.
-Sindirim sisteminin işlevlerini destekler, sindirimi düzenleyici etki gösterir. Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi problemlerini de giderir.
-Mide bulantısı ve kusmaya iyi gelir. Gaz söktürücüyle etkisiyle gaz sancılarını giderir.
-Balgam söktürücüye bir etkiye sahiptir. Öksürüğün kesilmesinde önemli bir rol oynar.
-Zihinsel yorgunluğu giderir.
-Karanfilin çiçeklerinin kaynatılmasıyla hazırlanan çay, ateş düşürücü şurup niteliğindedir.
-Ağız kokusunu giderir.
-Stresle başa çıkmanıza, stresi yenmenize yardım eder.
-Günümüzde en çok yakınılan konulardan bir tanesi de sürekli yorgunluk ve halsizliktir.
Bitkinlik, yorgunluk veya gerginlik gibi durumlarda bir fincan kadar su kaynatılır. Kaynayan suyun içine 9-10 tane karanfil atılır. 5-6 dakika kadar beklenir. Karanfil taneleri içinden çıkarılmadan bu su içilir.
Bu suyu içtikten sonra kendinizi daha zinde hissedeceksiniz ve üzerinizdeki yorgunluğu atmış olacaksınız. Bu çayı her gün içmeyiniz, haftada 2 kez yapabilirsiniz.
ZAYIFLAMAK İÇİN KARANFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?
Zayıflamayı kolaylaştıran karanfil çayını hazırlamak için size gerekli olan malzemeler bir kaç diş karanfil, bir iki adet çubuk tarçın ve iki bardak sudan ibaret.
Suyu kaynattıktan sonra ocaktan alın ve içine karanfil ve tarçını ilave ederek demlemeye bırakın.
Tarçın metabolizmanın hızlandırılmasına yardımcı olurken çayınızın daha tatlı ve lezzetli olmasını da sağlar.
Tarçın karanfil çayı tüketilmeye hazır duruma getirildikten sonra günde iki kez sabah ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce içilebilir.
(ALINTI)

NEFESİNİZİ ÇAM YAPRAĞI ŞURUBU İLE AÇIN - AKCİĞER HASTALIKLARINA İYİ GELEN DOĞAL ŞURUP BALGAMI KÖKÜNDEN SÖKER VE SOLUNUM SİSTEMİNİ RAHATLATIR. Çam yaprağı akciğer hastalıkları için kullanıldığı gibi sigarayı bırakıp akciğeri temizleyip iyi bir nefes alınması içinde kullanılır. Çam yaprağı ile akciğerlerimizi zehirli maddelerden koruyabiliriz. Sigarayı bırakıp akciğerin çabuk iyileşmesi ve temizlenmesi için çam yaprağının şifa edici yönlerinden yararlanabiliriz. Yeterki içinizde o istek olsun. Çam yapraklarından doğal şurubun ve suyunun tarifini siz değerli okuyucularım için yazıyorum. Duanızı eksik etmeyin. Doğadaki şifalı bitkilerden faydalanmak mümkündür; yeterki doğayı işgal etmeyelim. İnsanoğlu doğadan uzaklaşıp kopmak üzere olurken tekrar kendimizi toparlayalabiliriz. Doğaya aşık olalım! Doğa ile tekrar huzur içerisinde yaşayabiliriz. 21. yüzyılda insanın en çok doğaya ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim. Hastalıkların ve huzursuzlukların oluşmasının ana kaynağı doğadan uzakl kalıyor olmamızdır. Doğanın huzuru ile şifalı bitkilerinden uzaklaşmayalım. Her çektiğimiz nefes doğadır. Gelelim çam ağacın yapraklarına ve faydalarına. Çam ağacın taze açılan yapraklarının faydaları: - Astım ve bronşit gibi akciğer hastalıklarına faydalıdır.


- Balgam söktürür. Nefesi açar.
- Akciğeri güçlendirir.
- Müzmin öksürüğe iyi gelir.
- Soğuk algınlığa iyi gelir.
- Romatizma hastalıklarına faydalıdır.
- Kanı temizler.
- Çam yaprağı ekstratı banyolarda kullanıldığında ciltteki yaralara ve sivilcelere iyi gelir.
- Yapraklarını veya ekstratını su banyolarda kullanıldığında kadın hastalıklarından oluşan iltihaplanmalara iyi gelir, rahatlatır.
1. Tarif: Astım ve bronşit için çam ağacı yapraklarını nasıl kullanabilirim?
- Yaklaşık 100 gram taze filizlenmiş yaprakları iyice yıkıyoruz.
- Yıkadıktan sonra 1 litre su üzerine döküyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
- Yaklaşık on dakika kaynatıyoruz.
- Günde 3 bardak içebiliriz. İsterseniz balınan tatlandırmak mümkündür.
- Bu suyun balgam söktürücü etkiside vardır ve soğuk algınlığa karşıda iyi gelir.
2. Tarif: Çam ağacı yaprakları ile nasıl bir şurup elde edebilirim?
- Dört küçük çay bardağı, yani yaklaşık 100 gram taze çam yapraklarına yıkadıktan sonra 1 litre su ilave ediyoruz.
- Sonra bir kaç dakika kaynatıyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
- Karışımı tekrar yine hafif ısıtıyoruz ve süzüyoruz.
- Süzdükten sonra genellikle üstüne 1 kilo şeker ilave edilir. Ancak bildiğiniz gibi fabrika şekerinin kullanılmasını tavsiye etmiyorum çünkü rahatlıkla doğal tatlandırıcı da kullanabiliriz. Ben mesela balı tercih ediyorum.
- Bal, şeker veya diğer bir doğal tatlandırıcıyı ilave ettikten sonra kısık ayarda 2-3 saat ocakta bekletiyoruz ve şurup kıvamı oluşmasını bekliyoruz.
- Cam şişelere sıcakken dolduruyoruz. Serin ve karanlık bir yerde 6-8 ay muhafaza edebiliriz.
3. Tarif: Çam ağacı yaprakları ve bal karışımı:
- Yaprakları şişenin dibine koyuyoruz ve üzerine bal döküyoruz. Alttan başlayıp kat kat bu işlemi yaparak şişemizi iyice kapatıyoruz. Ancak en üstteki kat bal olması gerekiyor. Bal yerine şekerde kullanabilirsiniz. Ancak ben şekeri tercih etmiyorum.
- Ağzını kapattığımız şişe balkonda veya pencerenin önünde bekletilebilir ve güneş görmesi gerekiyor.
- Arada bir ağzını açıp malzemeleri karıştırıyoruz.
- Sonbaharda şurup kıvamını alan karışımı süzüyoruz ve buzdolabında muhafaza ediyoruz.
4. Çay olarak nasıl tüketebilirim?
- Çam yaprağı ve yaban mersini ile çay olarak tüketildiğinde balgamı iltihapları söker. Bitkisel çay gibi 8-10 demlenir ve balınan tatlandırılır.
- Sinir otu ve çam yaprağı çayı astıma ve bronşite iyi gelir.
- İdrar söktürücü etkisi biberiye-çam yaprağı karışımı iyi gelir. Ayrıca kanıda temizler
Yukarıda belirttiğim karışımları yemeklere ve salatalara veya sos olarakta kullanabilirsiniz.
Kendi sağlığınız ile ilgili doktorunuza danışınız. Çocuklar ve hamile kardeşlerim doktorlarına danışmalılar.

Ayak huzursuzluğu şikayetlerinde 📌SİYAH HARDAL TOHUMU ve bal karışımı günde 2 defa 📌3 hafta uygulama sonunda Biznillah Ayak huzursuzluğu ortadan kalkacaktır. Şifa olsun inşaallah

Grip ve soğuk algınlığı için : Adaçayı ve su: Adaçayı da boğaz ağrısını hafifletir ve burun yollarının ağrısını ya da şişkinliğini de azaltır. 1 çay kaşığı adaçayı, yarım çay kaşığı şap, çeyrek fincan kahverengi şeker ile biraz sirke ve suyu karıştırıp gargara hazırlayın. Safran ve su: Bu sarı baharat mükemmel bir antioksidandır,

 bilimadamları safranın birçok ciddi hastalıkla savaşmada güçlü etkileri olduğunu düşünüyor. Boğaz ağrınız için yarım çay kaşığı safranı ve yarım çay kaşığı tuzu bir bardak sıcak suyun içine karıştırıp gargara yapabilirsiniz.
Buğday çimi suyu: Klorofille dolu olan buğday çimi suyu bakteri gelişimini engeller ve boğaz ağrınızı hafifletir. 5 dakika bu suyu ağzınızda tutarsanız, zayıflamış dişetlerinizin yeniden canlanmasına ve diş ağrınızın durmasına yardım eder.
Karanfil çayı: Suyun içine 1-3 çay kaşığı toz karanfil ya da karanfil tohumu ilave edip karıştırın, bununla gargara yapın. Karanfilin boğaz ağrınızı hafifleten ve iyileştiren antibakteriyal ve anti-inflamatuar özellikleri vardır.
Domates suyu: Boğaz ağrınızın geçici olarak iyileşmesi için sıcak suyun içine ekleyeceğiniz yarım bardak domates suyu ve 10 damla acı biber sosu karışımıyla gargara yapın. Likopenin antioksidan özellikleri iyilestiricidir

Tiroid ve nodüllere Hegedan otunu Havadan otu

Tiroid ve nodüllere
Hegedan otunu düzenli kullanımda şifa verir.
Ayrıca dere otu tohumunu bir tatlı kaşığı bir bardak suda kaynatın yemekten önce günde 3 öğün içiniz fayda eder.
Ceviz çağla boyutuna gelince doğranır , zeytinyağında 40 gün ışık almayan yerde bekletilir hergün yağı ile birlikte bir parça tüketilirse şifa verir.
Zencefil nodüllere fayda eder.
Dere otu fayda eder.
Yoğurt otu çayı fayda eder.

VAKIA SURESİ OKUMAK : Malumunuz, maddî sıkıntılar sebebiyle Vâkıa suresi okunabilir. Nitekim Abdullah b. Mes’ûd’u (r.a.), ölüm hastalığında ziyâret eden Hz. Osman (r.a.),

VAKIA SURESİ OKUMAK : Malumunuz, maddî sıkıntılar sebebiyle Vâkıa suresi okunabilir. Nitekim Abdullah b. Mes’ûd’u (r.a.), ölüm hastalığında ziyâret eden Hz. Osman (r.a.),
“ Sana bir bağışta bulunulmasını emredeyim mi?” demiş. Abdullah (r.a.), buna ihtiyacı olmadığını söylemiş. Hz. Osman (r.a.),
“. Senden sonra kızlarına kalır.” demiş. O zaman Abdullah (r.a.) ona şu cevabı vermiştir:
“ Sen kızlarımdan yana endişelenme. Ben onlara Vâkıa suresini okumalarını emrettim. Ben, Nebî sallallahu aleyhi vesellemden şöyle dediğini işitmiştim: ‘Her kim her gece Vâkıa suresini okursa, ona fakirlik-yoksulluk dokunmaz.” [Kenzü’l-Havâs, 2, 66; Rezîn, Hadis no: 798]
bunun en kolay, uygun ve uygulanabilir olanı, hadis-i şerifte belirtildiği gibi her gece bir kere okumak olmalıdır, diye düşünüyorum. Çünkü Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.), “Allah katında amellerin en makbulü, az da olsa devam üzere yapılanıdır.” [bk. Buhârî, Sahih, İman 32; Müslim, Sahih, Müsafirîn 215-218, Münafıkın, 78] buyurmuşlardır. Orası sizin tahammül ve iradenize kalmış bir şey.