5 Ocak 2022 Çarşamba

ÇÖREK OTUNUN BİLİNMEYE Bilinen 16 türü vardır. Şam çörekotu, kırk çörekotu bilinen türleridir. Karamuk, siyah susam ve çörekotu diye de anılır. Çörek otu, %35-40 oranında yağ, acı madde, uçucu yağ, saponin, tanen, nigelon (bronşit nöbetlerine karşı), thymochinon (öd söktürücü) içerir.


Vücuda kuvvet ve zindelik verir; bal ile macun yapıp yenebilir. Anne sütünü artırır; balla yenmeye devam edilmelidir. Unutkanlığa faydalıdır, balla macun yapılıp yenmeli.🔸 Öksürük, balgam, nefes darlığı ve romatizmaya faydalıdır; balla karıştırılıp yenir veya macun yapılır. Grip ve nezleye, baş ağrısına; yağı burundan damlatılır veya çörek otu bir müddet sirke içinde bekletildikten sonra alınarak toz haline getirilir, tohumları kavrulur, tütsüsü buruna çekilir.
Kulak için, sonradan meydana gelen üşütme, rüzgâr alma, iltihap tıkanıklıklarında; çörek otu yağı kulağa damlatılır. Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır; çörek otu sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılır.
Saçları besler, kepeği önler; çörek otu yağı saçlara sürülür. Çörek otunu balla kullanma tavsiye edilir. Yüksek dozajda almamak gerekir.

Hafızayı Açar

 Günlük 21 Kuru üzüm yenirse Hafızayı Açar. Her birini Besmele çekerek yemek daha faydalıdır. Sabahları Pekmeze batırılarak yenilen birkaç Ceviz içi hafızayı güçlendirir.

Siyah Kimyon tüketmek Nefes darlığı ve Sinüzite iyi gelir Nezleye faydalıdır. Tarçın yemek veya Çay olarak İçmek Göğüsteki balgamı giderir, Öksürüğe iyi gelir [İbni Sina]

Dişine zarar gelmez.

 Bir yemek kaşığı Doğal Elma veya Üzüm sirkesi ve bir tatlı kaşığı Hakiki Balı karıştırıp ağzınızda dişlerde 2-3 dk bekletebilirsiniz.

Bir kişi zaman zaman Ağzında Orjinal Bal ve Sirke karışımını tutsa yüzyirmi yaşına varsa bile bir Dişine zarar gelmez.
[Tabip İbni Kemal]

Bilim dünyası ne diyor?M

 Bilim dünyası ne diyor?Modern tıbbı kabul etmeyen bir kesim de var sağlığa zararlı olduğunu ileri sürenler de… Her ne kadar bilimsel metotlara dayansa da modern tıp herkesi memnun etmeye yetmiyor. Kimileri "geleneksel" yöntemlere başvurmanın gerekliliğini vurguluyor kimileri ise modern dönemde karşılaştığımız hastalıkların insan eliyle üretildiğini. Aşı olmayı reddeden de var maske takmaya karşı çıkan da. Peki, modern tıp hayatımızın neresinde? Tüm bu fikir ayrılıkları karşısında bilim ne diyor?

Modern tıbbı kabul etmeyen bir kesim de var sağlığa zararlı olduğunu ileri sürenler de… Bu konudaki en yaygın eleştiriler, modern tıbbın, ticarileştiği, toplumu kontrol eden bir araca dönüştüğü, ilaç sektörüne hizmet eden bir iş sektörü haline geldiği yönünde.📌 Öte yandan binlerce yıllık geçmişe sahip geleneksel şifa yöntemlerini dışlaması ve hastalıklardan çok belirtilerini ortadan kaldırması da bu konudaki bir başka husus.
18'inci yüzyılın sonlarından itibaren hayatımıza giren modern tıp konusunda 19'uncu yüzyıl itibariyle ilk eleştiriler de geldi. Bunun öncesinde Doğu tıbbı, Çin tıbbı ya da Hint tıbbı gibi isimlendirmeler vardı. Ancak "alternatif tıp" ve modern tıp arasındaki çatışma, 1800'lü yıllardan itibaren başladı.📌 Bilimsel incelemelerin gelişmesi, laboratuvar ve mikroskop altındaki incelemeler, tedavi imkânları ve ilaçların üretilmeye başlaması, 19'uncu yüzyılda modern tıbbın önünü açan unsurlar oldu. Ancak bu uygulamalara itiraz eden ve doğal yolları önerenler de baş gösterdi.
Sağlığın Gaspı kitabı ile modern tıbbın insan sağlığı için zararlı olduğunu belirten Illich, tıp fakültelerinde öğretilen tıp anlayışının günümüz toplumu için en büyük tehditlerden biri olarak tanımlıyor. Ona göre modern tıp, daha çok hasta üreten bir endüstriye dönüştü.Tıp yapılanmasının, insanların hastalıklarına vaka ve birey üzerinden yaklaşarak üstün körü tedavi ettiğini savunan Illich, bu hastalıkların temelinde yatan sosyal, ekonomik ve kültürel gerçek nedenlerin göz ardı edildiğini söylüyordu.📌 Neredeyse yarım asır geçmesine rağmen Illich'in görüşleri, hala tüm dünyada modern tıp ile ilgili eleştirilerin ana odağı.
Fransız düşünür ve teorisyen Michel Foucault, tıbba dair pek çok eleştiride bulunan isimlerden biri. Toplumun ve hayatın tıbbileştirilmesi, tıbbın siyasi bir etkinlik olarak iktidar alanına dönüştürülmesi yönünde eleştirilerde bulunan Foucault, bu durumun modern dünyada "biyopolitik bir strateji" olduğunu belirtir.ABD'li diyetisyen Sylvester Graham, sağlıklı yaşam konusundaki fikirleri ile dikkat çeker. Ona göre insan hastalıklarının çoğu vücudu fazla uyaran gıdalar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Et, alkol, tütün, kahve, çay, beyaz un ve baharatlı yiyecekler, vücudu ve organları fazla yoran gıdalardır.📌 Modern tıbbın yöntemlerine karşı çıkanlardan biri de İrlandalı doktor Seamus O'Mahoney'dir. Tıbbın öncelikle tıp camiasını tedavi etmesi gerektiğini düşünen O'Mahoney, tıp dünyasındaki yozlaşmaya dikkat çekiyor. Hastaların, hekimlerin ve tıp endüstrisi denilen yapının kurbanı ve köleleri olarak görüldüğünü ifade ediyor. Birçok hastalığın tedavisinin gerçekleştirildiği tıp döneminin geride kaldığını belirten doktor, modern tıbbın Ortaçağ kilisesinden farksız olduğunu savunuyor.
Oysa Müslüman coğrafyalarda 1000 yıldır uygulanan metotlar, asırlar boyu geliştirilen tedavi yöntemlerinin bir parçasıdır.📌 830 yılında Tunus'ta tıp tarihinde önemli bir çığır açan El-Kayrevan Hastanesi kurulmuş ve tıbbi faaliyetlerin merkezi haline gelen bu hastane bünyesindeki tabipler, sayfalar ve tomarlar dolusu tıbbî neşriyatı kaleme almışlardı.
Oysa Müslüman coğrafyalarda 1000 yıldır uygulanan metotlar, asırlar boyu geliştirilen tedavi yöntemlerinin bir parçasıdır.📌 830 yılında Tunus'ta tıp tarihinde önemli bir çığır açan El-Kayrevan Hastanesi kurulmuş ve tıbbi faaliyetlerin merkezi haline gelen bu hastane bünyesindeki tabipler, sayfalar ve tomarlar dolusu tıbbî neşriyatı kaleme almışlardı.

DİKKAT! BİRBİRİ İLE UYUŞMAYAN YİYECEKLER


- Yoğurtlu aş ile koruk aşı
- Erik, şeftali, kayısı ve ekşi nar
- sirkeli aş ile koruk aşı
- tuzlanmış balık ile tuzlanmış et (nemeksu)
- Pirinç ile sirke
- Güvercin eti ile soğan, sarımsak, hardal güvercin eti bu 3 şey ile birlikte yediğinde kanı yakıp cüzzam yapar
- Sirke ve sarımsak ile pişmiş tuzlanmış et
- Tavuk eti ile yoğurt
- Tavuk eti ile balık eti
- Tavuk eti ile ekşiler kulunca sebep olur
- Yaş meyveler ile buzlu su
- Balık eti ile kavun
- Soğan ile sarımsak
- Soğanı çok yemek yüzde leke ve çil yapar ve baş dönmesine sebep olur
- Süt ve şarabı aynı gün içinde içmek nıkrıs (gut) hastalığına sebep olur
- Hacamattan sonra tuzlu ve keskin yiyecekler yemek uyuz, kaşıntı ve bahaka sebep olur
- Sirkeyi bakır ve kurşun; yağı ve sütü bakır ve tunç kaplara koymamak lazım
- Taze balık, süt, yaş peynir ve yumurta bir arada yenmez
Yadigar/ tabib ibni şerif/ sayfa 48 ve 49

AYAĞINDA MANTAR OLANLAR İÇİN 8 ALTIN ÇÖZÜM

✅ 1 - Sarımsağı ezip matarlar üzerine sürün 10 dakika sonra yıkayın.
✅ 2 - Reyhanı dallarıyla beraber ezip suyunu çıkarın ve mantarlar üzerine sürün kuruduktan sonra yıkayın.
Bu işlemi günde birkaç defa tekrarlayın ki ayaklarınızdaki kaşıntı dinsin.
✅ 3 - 1 Yemek kaşığı kaya tuzunu hakiki üzüm sirkesi ile hamur yapıp mantarlar üzerine koyun 5 ila 10 dk kalsın sonra yıkayın haftada 1 ila 2 defa tekrarlayın.
✅ 4 - 1 Yemek kaşığı zerdeçalı zeytinyağı veya çörek otu yağı ile hamur yapıp mantarlar üzerine koyun kuruyana dek kalsın sonra yıkayın.
✅ 5 - Mantarlar üzerine hardal yağı sürüp 30 dk sonra yıkayın.
✅ 6 - 1 Yemek kaşığı hardal tozunu zeytinyağı veya çörek otu yağı ile hamur yapıp mantarlar üzerine koyun kuruyana dek kalsın sonra yıkayın.
✅ 7 - Sarı sabır (aloevera) jeli mantarlar üzerine sürün kuruduktan sonra yıkayın.
✅ 8 - Mantarlar üzerine çay ağacı yağı sürüp 30 dk sonra yıkayın