8 Temmuz 2019 Pazartesi

FAZİLET TAKVİMİ. Bir Müslüman’ın 365 Gün Hayat Rehberi....1973 yılından beri, en muteber eserlerden mühim bilgiler seçilerek yayınlanmaya başlayan Fazilet Takvimi, ilmî bir heyetin tetkikinden geçtikten sonra okurlara arz ediliyor. Gayemiz, Müslümanların namaz, oruç gibi ibadetlerini doğru vakitte yapabilmelerini sağlamak ve ebedî hayatlarını mahvedecek tehlikelerden muhafaza için faydalı bilgiler sunmaya çalışmaktır. Asırlardır İslam âlimleri ve astronomlarının kullandığı esaslar ile namaz vakitlerini hesaplayarak; dünya geneline hitap eden portföyümüz ile mühim bir hizmeti îfâ etmenin gayreti içerisindeyiz. 2019 yılı itibariyle 205 ülkenin 4050 şehrinde, günümüz teknolojik imkanlarını kullanarak namaz vakitlerini büyük bir hassasiyetle hesaplıyoruz. Yıllardır milyonlarca evin duvarını süsleyen takvimimizden, daha fazla istifade edilebilmesi için farklı seçeneklerle hizmetinize sunuluyor. Duvar takvimi, kitap şeklinde ciltli takvim ve son olarak mobil uygulamamız ile günümüz şartlarına adaptasyon sağlıyoruz. Ehli Sünnet alimlerinin eserlerinden istifadeyle hazırlanan Fazilet Takvimi, dünya genelinde milyonlarca Müslüman’a hayat rehberi olmaya devam ediyor.

Fotoğraf açıklaması yok.
Bunları Biliyor muydunuz ?
Ağaç fidanı dikerken köke bir miktar bal sürülürse, o fidanı böceklerin yemediğini biliyor musunuz?
Nar kabuğu, buğday ve arpa gibi hububata koyarsan bitlendirmez. Ayrıca nar kabuğu evde bulundurulursa eve haşerat girmez.
Sebzeleri çürütmemek isterseniz yanına 1 adet ayva koymanız yeter.
İncir üreticilerine hikmetli bir bilgi: Ağacınızı zeytin suyu ile yıkarsanız, hem verimi artar hem de incir dökülmesi engellenir.
Öksürenler, fındığı dövün balla karıştırın -sonra yemeyip gölgesinde uyumaya kalkmayın- yiyin ki öksürüğünüzü kessin.
Öküzün ödünü bir ağaca sürülürse o ağaca kurt uğramaz.
Sarhoş birini mübtelalıktan kurtarmak için: Budanan bağın gözünden akan suyu biriktirip haberi yokken 5-7 gün içirilirse Allah-ü âlem 1 daha o illeti içmez.
Özetle: Osmanlıca eserleri taradığımızda insanlığın unuttuğu hazinelere erişiyoruz.
Ecdat tarih yazmış torunlar okumaktan aciz kalmış 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder