✔ ÇOK ÖNEMLİ OKU VE PAYLAŞ
Kalp hastalıkları, felç ve diyabet riskini düşüren bir içeceği ortaya çıkardı.
Günde iki bardak kızılcık suyunun içilmesi inme veya kalp hastalığı riskini düşürdüğü ortaya çıktı. ABD Tarım Bakanlığı’nın yaptığı son araştırmada 56 katılımcıya kontrollü diyetler uygulandı. 28 kişiye günde iki bardak kızılcık suyu içirildi, 28 kişiye de normal beslenme önerildi.
Daily Mail’deki habere göre, sekiz hafta sonrasında katılımcıların kan basıncı, kan şekeri ve kan lipitleri değerleri ölçüldü. Buna göre kızılcık suyu içenlerin değerleri olumlu çıktı.
Uzmanlar, kızılcığın içinde bulunan polifenollerin çok güçlü antioksidanlar olduğunu söylerken, “Kızılcık bu açıdan çok zengin. Onda elma, yaban mersini, üzüm ya da kirazdan daha fazla polifenol var” açıklamasını yaptı.
Daily Mail’deki habere göre, sekiz hafta sonrasında katılımcıların kan basıncı, kan şekeri ve kan lipitleri değerleri ölçüldü. Buna göre kızılcık suyu içenlerin değerleri olumlu çıktı.
Uzmanlar, kızılcığın içinde bulunan polifenollerin çok güçlü antioksidanlar olduğunu söylerken, “Kızılcık bu açıdan çok zengin. Onda elma, yaban mersini, üzüm ya da kirazdan daha fazla polifenol var” açıklamasını yaptı.
** KIZILCIK SUYU NASIL YAPILIR? **
Malzemeler;
1 kg Kızılcık
2 buçuk lt. su
1.5 su bardağı şeker
Kızılcık suyu tarifi;
Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın.
Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
Kaynamaya başladıktan itibaren 15 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Sık bir süzek veya tülbentten süzün. Şekerini ilave edip karıştırın.
Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletip, soğuması için buzdolabına kaldırın.
Afiyet şifa olsun.
Malzemeler;
1 kg Kızılcık
2 buçuk lt. su
1.5 su bardağı şeker
Kızılcık suyu tarifi;
Kızılcıkları yıkayıp tencereye alın.
Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
Kaynamaya başladıktan itibaren 15 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Sık bir süzek veya tülbentten süzün. Şekerini ilave edip karıştırın.
Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletip, soğuması için buzdolabına kaldırın.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Eğer konsantre şerbet yapmak isterseniz, süzdükten sonra şekerini atıp, cıvık pekmez kıvamına gelene kadar kaynatın. Kavanozlara koyup ters çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder