Kantaron otu ve faydaları kullanımı
Orta ve hafif dereceli depresyon tedavisinde kullanılır
Yaralanmalar sonucu meydana gelen ağrıları hafifletir
Bel ağrısına iyi gelir
Cilt sağlığı için kullanılır
Baş ağrısını alır
Stresi azaltır
Sakinleştirir
Anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır
Sarılık tedavisinde kullanılır
Göğüs ağrılarına iyi gelir
Uykusuzluk tedavisinde kullanılır
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayını bitkinin kabuğundan, tohumundan, taze veya kurutulmuş yapraklarından hazırlayabilirsiniz. Ülkemizde en çok kullanılan hali kurutulmuş yapraklarıdır. Çeyrek litre kaynamış suyu ocaktan alarak 2-3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron ekleyin ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Çayın daha lezzetli olması için bir iki damla limon ya da organik bal kullanabilirsiniz.
Yaralanmalar sonucu meydana gelen ağrıları hafifletir
Bel ağrısına iyi gelir
Cilt sağlığı için kullanılır
Baş ağrısını alır
Stresi azaltır
Sakinleştirir
Anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır
Sarılık tedavisinde kullanılır
Göğüs ağrılarına iyi gelir
Uykusuzluk tedavisinde kullanılır
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayını bitkinin kabuğundan, tohumundan, taze veya kurutulmuş yapraklarından hazırlayabilirsiniz. Ülkemizde en çok kullanılan hali kurutulmuş yapraklarıdır. Çeyrek litre kaynamış suyu ocaktan alarak 2-3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron ekleyin ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Çayın daha lezzetli olması için bir iki damla limon ya da organik bal kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder