Dr. Aidin SALİH Son Söz 1 Kitabında Kefir hakkında çok enterasan aşağıdaki bilgileri veriyor:
""" Ben bayan bir hastama kefir ve mayasını vererek günde iki defa bir tatlı kaşığı maya tüketmesini söyledim. Kendisi sabah akşam bir çorba kaşığı alarak bütün mayayı tüketmiş. Daha sonra bana gelerek kalın bağırsak poliplerinin döküldüğünü ve onları topladığını söyledi. Ben kefirin kalın bağırsak poliplerini düşürdüğünü görünce hayret ettim. Kefir, bütün iç organlardaki polipler için etkilidir. Kefirin kendisi içilir ama onun mayasını da içmek gerekir. Onun mayası pirince benzer ve çok fazla çoğalır. Kefirin mayalanma süresi miktarına göre değişmekle birlikte 12-14 saattir. Eğer hava soğuk olursa mayalanma süresi 24 saat olur. Hava kabarcıkları çıkmaya başlayınca ise alkol oluşmaya başladığı için içilmez. O zaman ondan sadece ayran yapılabilir. """
""" Çünkü siz ayran yaparken onu karıştırdığınız için gazı çıkar ve alkol uçar. Kefir mayası sabah akşam bir tatlı kaşığı içilir. Ama başta örneğini verdiğim bütün polipleri dökülen o kadın sabah akşam bir çorba kaşığı içmişti. Her kan grubu kefir ve kefir mayası tüketebilir. Kefir, kan grubu 0 için de etkilidir ama en çok A ve AB grupları için etkilidir."""
Kefir Nasıl Yapılır?
1-2 yemek kaşığı (14-28 gr) kefir tanesini bir kavanoza koyun. Bu kefir tanelerini ne kadar çok kullanırsanız o kadar çok kültürlenip artacaklardır. Kavanoza 1 litre süt ekleyin. Sütü organik olmalıdır. Sütü kaynatın ( yoğurt gibi mayalanır) fakat yoğurt yaptığımızdaki gibi süt sıcak değil ılık olmalıdır. Kavanozun kapağını kapatın ve 12-14 saat arasında oda sıcaklığında bekletin. Kefir topaklaşmaya başladıktan sonra içerisindeki tanecikleri süzüp kefiri içebilirsiniz.
Gercek tıp yitik şifanın izinde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder