23 Aralık 2019 Pazartesi

KEBABİYENİN FAYDALARI m.ulaş Sağlığımızın müthiş şifreleri


Soğuk algınlığına karşı kullanılmaktadır. Vücuttaki kırgınlık ve ağrılara faydalıdır. Soğuk algınlığına karşı kullanılacaksa yemeklere karabiber gibi eklenir.
Ağız kokusunu giderir, ağız yaralarını iyileştirir ve diş eti kanamalarına iyi gelir. Bu amaçla kullanacaksanız bir adet kuru kebabe meyvesini çiğneyip ağzınızda kısa bir müddet beklettikten sonra tükürün. daha sonra bir tatlı kaşığı elma sirkesini bir çay bardağı suya ekleyip ağzınızı çalkalayın
İştah açıcı özelliği vardır. yemeklerin üstüne bir tutam serperek bu amaçla kullanabilirsiniz.
İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir.
Sindirime faydalıdır. hazmı kolaylaştırma özelliği de vardır
Bel soğukluğu problemine iyi gelir
Böbrekte kum ve taş oluşumuna engel olur
Karacğere faydalıdır
Öksürüğe iyi gelir, aynı zamanda balgam söktürücüdür
Kebabe Çayı Nasıl Yapılır
Bir fincan kaynamış suya bir çay kaşığı kuru kebabe meyvesi tozu eklenir ve 5 dakika demlenmesi için bekletilir. ardından bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek içilir. Günde bir defa içilmesi yeterlidir. Aşırıya kaçmadan tüketmeye özen gösterin.
Çayı özellikle ses kısıklığına ve öksürüğe karşı faydalıdır. ses kısıklığına karşı çayını kullanmak istiyorsanız içine yarım çay kaşığı kadar zencefil de ekleyebilirsiniz. bal ve zencefil çayın etkisini daha da güçlendirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder