21 Aralık 2019 Cumartesi

Tam bir hastalık savar: Ihlamur Zaten hemen hepimizin bildiği ve özellikl

Tam bir hastalık savar: Ihlamur
Zaten hemen hepimizin bildiği ve özellikle kışın mutfaklarından eksik etmediği bir bitki ıhlamur. Mis kokulu yaprakları sayesinde hemen tanıyabildiğimiz ender bitkilerden olan ıhlamur, Marmara Bölgesi'nden Kuzey Anadolu'ya ülkemizin birçok bölgesinde yetişebiliyor.
Ne işe yarıyor: Ihlamurun faydaları
Ihlamuru grip, nezle gibi kış hastalıklarıyla mücadele ederken çok sık kullanıyoruz ama ıhlamurun faydaları bu kadarla sınırlı değil aslında.
Ihlamur, vücutta sakinleştirici bir etki yaratarak sinir, stres gibi durumlardan bizi kurtarıyor.
Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskimizi azaltıyor.
Hastalıklara yakalandığımızda da bizi yalnız bırakmayan ıhlamur, özellikle bir türlü kesilmeyen öksürüğe ve sökülmeyen balgama çare oluyor, boğazı yumuşatıyor.
Sindirim sistemimizin sağlıkla çalışmasını sağlıyor, bu sayede hazımsızlık sorununu ortadan kaldırıyor.
Ihlamur çayı yapılıp aç karnına içildiğinde kilo vermeye yardımcı oluyor.
İdrar söktürücü bir etki gösteriyor, vücutta oluşan ödemlerin, şişkinliklerin iyileşmesine destek oluyor.
Kansızlık konusunda da vücuda destek olduğu biliniyor.
Ihlamur, aslında hepinizin bildiği gibi en çok kurutulmuş yaprakları ve çiçekleri demlenip çay haline getirilerek tüketiliyor. Bunun için kullanılacak malzemeleri çeşitlendirmek de yine size düşüyor.
Sade bir ıhlamur çayı için gerekli malzemeler sadece şunlar: Bir tutam kurutulmuş ıhlamur ve 1 su bardağı kaynamış su.
Ihlamur çayı nasıl yapılır: Kaynatıp bir kenara aldığınız suyun içine ıhlamur yapraklarını ve çiçeklerini atın, yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde demlenmesini sağlayın. Ardından yaprakları ayırmak için süzün ve afiyetle için.
Ancak dilerseniz, diğer birçok şifalı malzemeden de destek alabilir, hazırladığınız bu çayın içine bal ya da tarçın gibi çeşitli malzemeler ekleyebilirsiniz tabii, tercih sizin.alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder