1 Ağustos 2019 Perşembe

‎Kestane Ballarım‎ - KARBONAT SAĞLIK 9 saat BİNBİR DERDE DEVA ''CEVİZ YAPRAĞI'' Ceviz Yaprağının Hastalıklarda Şifası Nelerdir? 1) Ceviz yaprağı, taze olarak kullanılabileceği gibi, sonrasında kullanmak üzere de kurutulur. Ceviz hasatından 1 ay kadar önce toplanan yapraklar, bol güneş alan bir yerde kurutularak, diğer kış çayları gibi kullanılmak üzere muhafaza edilir. Ceviz yaprağının, çoğu kişide görülen bağırsak kurtlarını düşürmede etkisi büyüktür. Parazit ve solucan gibi virüslerin vücuttan atılmasını sağlayan ceviz yaprağı, vücudu temizlemektedir. 2) Enerji deposu denilecek nitelikte güç verir: Cevizin kendisi zaten omega-3 ve diğer bazı vitaminler açısından zengin olduğundan vücuda enerji vermektedir. Yaprağı da, en az ceviz kadar faydalıdır. Zinde bir vücut için ceviz yaprağı, kullanım özelliklerine uygun olarak düzenli şekilde tüketilmelidir. 3) Kan şekerini düşürür: Ceviz yaprağı çayının, kan şekerini düşürücü etkisi vardır. 4) İştah açıcı özelliği vardır: Ceviz yaprağı çayı, düzenli kullanıldığında iştahsızlık yaşayanların sorununa çözüm olmaktadır. 5) Herpes hastalığının en büyük düşmanlarındandır: Son zamanlarda, adı sıkça duyulmaya başlanan ve diğer adı uçuk olarak bilinen herpes, ceviz yaprağı ile, kısa bir sürede tedavi edilebilir. 6) Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir: Ceviz yaprağı, cevizin içerdiği tüm vitaminleri içermektedir. İltihap önleyici ve ağız sağlığını koruyucu etkisi vardır. Hatta gargara yapıldığında, çeşitli gırtlak hastalıklarını bile önlemekte veya tedavisine yardımcı olmaktadır. 7) Kemikleri güçlendirir: Ceviz yaprağının kemikleri güçlendirme ve kemik hastalıklarını önleme gibi bir etkisi vardır. 8) Kanı temizler: Kan dolaşımını düzenler ve kanı temizler. İçerdiği C ve E vitaminleri ile, bağışıklık sistemini güçlendirerek, zayıf bünyelerin çeşitli hastalıklara yakalanmasını engellemektedir. 9) Kabızlık sorununa iyi gelir: Sindirime yardımcı olarak, kabızlık sorununu giderir. Düzenli çalışan sindirim sistemine bağlı olarak görevlerini tam anlamıyla yerine getiren bir metabolizma, sağlıklı yaşamın temelidir. 10) Kanı durdurma özelliği vardır: Herhangi bir kaza durumunda akan kanı durdurarak,kan kaybını önleyici özelliği vardır. 11) Tüm deri hastalıklarına iyi gelir: Başta egzama, sivilce ve uçuk olmak üzere çeşitli deri hastalıkları, ceviz yaprağı ile doğal ve sağlıklı şekilde tedavi edilebilir. 12) Saçlar için faydalıdır: Ceviz yaprağı, saçları güçlendirir, saç köklerini besler ve dökülmesini engeller. 13) Ayak sağlığı için faydalıdır: Ceviz yaprağı, ayak sağlığını korur, terlemeyi ve aşırı kokuyu önler. 14) Kansere karşı koruyucudur: Ceviz yaprağı, kansere karşı kullanılan alternatif tedavi yöntemlerinden birisidir. Bazı kanser türleri, oluştuğu andan itibaren sinsi ve hızlı bir şekilde ilerleyerek tüm vücuda yayılmakta ve hayati tehlike doğurmaktadır. Ceviz yaprağı, kanser hücrelerinin oluşmasını ve yayılmasını engellemektedir. 15) Hafızayı güçlendirir: Ceviz yaprağı, psikoloji için oldukça faydalıdır. Hafızayı güçlendirir. Beyin gelişimini destekler. Dinlendirici ve sakinleştirici etkisi vardır. 16) Yara ve çatlaklara iyi gelir: Ceviz yaprağı, cilt üzerindeki, değişik yapıda yara ve çatlakların tedavisinde olumlu etkisi bulunan bir bitkidir. 17) Cilt için faydalıdır: Ceviz yaprağı cildi besler, kırşıklıkları önler. Cilde canlılık ve pürüzsüzlük kazandırır. Cildi sıklaştırarak etkili bir görünüm sağlar. Dış görünüm açısından rahatsız edici görünümüde olan çatlakları, düzenli kullanımıyla tedavi eder. 18) Kilo vermede etkilidir: Ceviz yaprağı kilo verdirir mi? diye merak edenler için verilecek cevap; evet ceviz yaprağı kilo verdirmektedir. Metabolizmayı çalıştırıcı etkisiyle ceviz yaprağı kilo vermede ve kilo dengesinin korunmasında etkilidir. 19) Kalp sağlığını korur: Ceviz yaprağı, güçlü vitamin etkisinden dolayı, kalp sağlığını korumakta ve kalp krizi başta olmak üzere çeşitli kalp hastalıklarının oluşma riskini azaltmaktadır. ........................................... ................................................ *Ceviz Yaprağından Çay Nasıl Hazırlanır? Çay hazırlamak için 2 farklı yöntem genel olarak bilinmektedir. – Yarım olarak ya da bir tatlı kaşığı ince kıyılmış ceviz yaprağı, 1 su bardağı ölçeğindeki kaynar su ile birlikte haşlanır. 4 - 5 dakika boyunca demlendirilen su ve yaprak, demleme ardından süzülür. Ardından bu çay gün boyunca 1 veya 2 bardak yudum yudum içilebilir. – Yine yarım olarak veya bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış ceviz yaprağı, 1 su bardağı ölçeğindeki soğuk suya eklenir. Soğuk su, kaynama derecesine kadar ısıtılır. 2 – 3 dakika boyunca hafif ısıda kaynatılan su, daha sonra süzülür ve içime hazır hale gelir. Günde 2 ya da 3 bardak şeklinde tüketilir. UYARI !!!!!!!: En fazla 10 gün üst üste içebilirsiniz. Ceviz Yaprağı küçük miktarlarda alınırsa hiçbir gerçek yan etkisi yoktur, ancak 7-10 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır. Çok miktarda kullanıldığında toksik olabilir. İçerdiği tanen maddesi duyarlı kişilerde bazen mide bulantısı veya kusmaya yol açabilir. Bunun dışında, ceviz yaprağının bilinen bir yan etkisi yoktur.. -NAZAN BAŞOĞUL

Görüntünün olası içeriği: bitki, yiyecek ve doğa









Karbonat sorularnızın cevabı. sodyum bi karbonat
Melek Şirin e500






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder