18 Ağustos 2019 Pazar

Emanetlere hiyanetlik etmiyelim! Şu dünya hayatında sahip olduğun ( ! ) her şey sende emaneten bulunmakta ! 'Emanet ! ' Adı üstünde. Emanet , bir süreliğine bırakılan , verilen şeydir. Vakti gelince asıl sahibi emaneti emanet ettiğinin elinden alır ! Ana , baba , emanet. Eş , emanet. Çocuk , emanet. Mal , emanet. Mevki , makam , emanet. İlim , emanet. Akıl, emanet. Sağlık , emanet. Gençlik , emanet. Güç , kudret , emanet. Beden , emanet. Can , emanet. Peki Neyin var sana ait olan ? Hiç ! Tüm emanetin emanet olduğunun bilincine vardığında , emaneti yerine teslim edersin. Böylelikle eline gelene sevinmediğin gibi , elinden çıkana da üzülmezsin. Veren O , alan O. Hay'dan gelir , Hu'ya gider ! Sana düşen , emanet sende bulunduğu sürece emanete ihanet etmemek. Emanetin sahibinin senden istediği şartlara riayet etmektir. En büyük şartlanmışlıktır emanetin emanet olduğunu kabul etmeyip ' benim ' demek. Gönül rızası ile bu hakikati anlamayıp , bu gerçeği hazm edemeyenin elindekini , sahip olduğunu zannettiklerini aldığında HU ! bu hakikat çok ağır gelir emanet edilene. Allah en doğrusunu bilir. Ahmet Şahin Uçar

Büyük gunahlardan biride,
Zekât Vermemek
Âyet-i Celîle:
“Zekât vermeyen (müşrik)lerin vay haline!” (S. Fussilet 6)
Hadis-i Şerif:
“Altın ve gümüşü olup da zekâtını vermeyen-lerin o altın ve gümüşler levhalar halinde Cehen-nem'de kızdırılıp sahibinin yüzü, yanları ve sırtı onlarla dağlanacak, soğudukça tekrar kızdırılıp elli bin sene Allahü Teâlâ halk arasında hükmünü verene kadar bu hal tekrarlanacak ve hüküm verilince o, ya Cennet'e veya Cehennem'e götürü-lecek.” (Buhârî-Müslim)
Hadis-i Şerif:
“Şu beş (günah) karşılığında beş (çeşit ceza) verilir:
1- Bir millet ahdini bozarsa (ilâhî hükümlere uymazsa) Allah onlara düşmanlarını musallat eder... (Belânın en büyüğü düşman çizmesidir...)
2- Allah'ın indirdiğinden başkasıyla hükmeder-lerse aralarında fakirlik başgösterir. (Maddî mânevî fakirlik büyük musîbet...)
3- İçlerinde hayâsızlık yayılırsa çeşitli sebeblerle ölüm çoğalır... (Görülmeyen şey değil...)
4- Ölçü ve tartıda hile yapılırsa kuraklık olur, nebatlar bitmez, mahrumiyet başlar.
5- Zekât vermedikleri zaman yağmurlar kesilir.” (Taberânî)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder