1 Aralık 2019 Pazar

BADEM VE KABUKLARINDAKİ ŞİFA Birçok aşçının, bademlerin etrafındaki zarı soymak için püf noktası vardır. Ama bademleri soymadan yemek için çok geçerli bir sebep var: Kalbi koruyan güç bu kabuklarda saklı!

BADEM VE KABUKLARINDAKİ ŞİFA
Birçok aşçının, bademlerin etrafındaki zarı soymak için püf noktası vardır. Ama bademleri soymadan yemek için çok geçerli bir sebep var: Kalbi koruyan güç bu kabuklarda saklı!
* Bademde, kalp sağlığını koruyan maddeler bulunur. E vitamini, iyi huylu yağlar, potasyum ve lif gibi... Ama kabuklar; hücrelerinizi oksidasyon ve iltihaplanmadan koruyan 'flavonid'lerle doludur.
* Bademler tek başlarına da yararlıdır ama E ve C vitamini açısından zengin yiyeceklerle birlikte tüketildikleri zaman müthiş bir sinerji yaratıyorlar. Kabuklarındaki flavonidler sayesinde de sağlığınız için canla başla çalışıyorlar.
* Kabuklu bademin yarattığı bu sinerji; en favori salatalarınızdan birinin (Tavuklu, elmalı, kavrulmuş bademli, cevizli, balsamik sirkeli, ılık ıspanak salatası...) çok lezzetli bir öğle ya da akşam yemeği olmakla kalmayıp, kalbinizi de mutlu ediyor.
Bademin Faydaları Nelerdir ?
bademin faydaları
Badem, kalp ve damarlarınızın dostudur, kan dolaşımını artırır, kötü kolesterolu düşürür. Bunun dışında sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi vardır.
Bazı kişiler kaşlarının ya da kirpiklerinin dökülmesinden şikayet ederler. Bu konuda yapmanız gereken şudur; 1 yemek kaşığı badem yağını alın içerisinde 1 çay kaşığı sarımsak yağı ilave edin veya küçük 1 diş sarımsağı ezerek ekleyin badem yağının içerisine. Bu karışımı sadece kaşlarınıza sürebilirsiniz. Kirpikleriniz için sadece badem yağını kullanınız. Sonuç olarak kaşlarınızın ne kadar güçlendiğine inanamayacaksınız.
Badem yağı yaşlanma etkilerine karşı koruyucudur.
Zayıflamaya yardımcı olur. Badem karbonhidrat yönünden fakir, yağdan zengin olduğu için tok tutma özelliğine sahiptir.
Çiğ badem bol miktarda potasyum, çinko ve E vitamini içerir. Aynı zamanda Omega 3 bakımından oldukça zengindir. Bu sağlıklı yağ asitleri bizim kalp ve damar sağlığımızı koruyucu yönde etki yaparak yaşlandırmayı geciktirir. Çiğ badem meyveler ile beraber tüketilirse kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
Bademin Zararları Var mıdır?
bademin zararları
Şekil olarak baktığınız da bademden ayıramayacağınız “Acı Badem” in insan sağlığına bazı zararları olabilir. Acı bademin birleşiminde tehlikeli maddeler olduğu için fazla yenilmesi durumunda ölüme kadar sonuçları olabilir.
Badem yüksek oranda kalori içerdiği için çok fazla yenmemesi tavsiye edilir. Günde en fazla 5 tane badem sınırını çok fazla aşmamanız sizin için daha iyi olacaktır.
Gebelikte Bademin Faydaları
gebelikte badem
Estetik cerrahinin bile düzeltemeyeceği gebelikte oluşan çatlakları badem yağı ile düzeltebilirsiniz. Gebelik başlamadan önce yani karın daha şişmeden badem yağını kesinlikle evinizde hazır olarak bekletmelisiniz. 7-8 ay sonra karın iyice şiştikten sonra sürülecek olan badem yağı sadece çatlamayı durduracaktır.
Gebelikte badem yağı nasıl kullanılır; Gebeliğin 3. ayının bitmesi ile beraber haftada bir kaç defa badem yağını karnınıza süreceksiniz.
İlerlemiş olan gebelik çatlaklarında badem yağının faydası kesinlikle olmayacaktır. Çatlaklar henüz kırmızı bir kıvamda iken bademin yağının kullanılması gerekmektedir.
alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder