6 Ocak 2021 Çarşamba

Defneyaprağı yakmanın 6 faydası Defneyaprağı yemeklerin tadına tat katmasına ek olarak, yüzyıllardan bu yana değerli, şifalı bir bitki olarak kabul edilmiştir. Günümüzde, en çok yemekleri tatlandırmak için kullansak da, bu yaprağın birçok faydası var. Tütsü yakma kelimesine biraz daha aşinayız fakat defneyaprağı yakma konusunda aynı şeyi söyleyemiyoruz. İşte evinizde defneyaprağı yakmanın yararları: 1- Kaygı- endişe durumlarını azaltır Yaprak yakmak yıllarca stres atmak amacıyla kullanılmıştır. Yapraklardaki kimyasındaki lifler yandıkları zaman zihni sakinleştiren bir duman oluşturur ve zihnin sakinleşmesini sağlarlar Bu yüzden defneyaprağı yakmak kişinin kaygı endişe durumlarını azaltır. 2- Enfeksiyonları azaltır

 


Defneyaprağının tıbbi özelliklerinden birisi de enfeksiyonları azaltmasıdır. Defneyaprağı dumanı vücudunuzdaki, özellikle eklemlerinizdeki iltihaplanmayı azaltır. Bu şifa etkisi, defneyapraklarında bulunan ve tamamen doğal anti-inflamatuar bir tedavi olarak işlev gören öjenoldan maddesinden gelir.
3- Bağışıklık sistemini güçlendirir
Defneyaprağı vücut için gerekli olan vitamin ve minerallerle doludur. Bu sebeple, defneyapraklarını yakmak ve sindirmek bağışıklık sisteminizi artırma kapasitesine sahiptir.
4-Diyabetle mücadeleye iyi gelir
Defneyaprağı diyabet hastalarına iyi gelir. Uzmanlar, bu fayda için ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi'nde yayınlanan bir çalışmada kanıtlandığı üzere, en iyi sonuçları almak için günde 1-3 gram defneyaprağı tüketilmesini öneriyorlar.
5- Dikkat seviyesini artırır
Daha önce belirttiğimiz gibi defneyaprağı dumanı sakinleştirici bir etkiye sahi, ancak aynı zamanda dikkat arttırır. Aslında, yakılan defneyaprakları sıklıkla kronik yorgunlukla mücadele etmek için kullanılır.Defneyapraklarındaki pinenler, sineol ve elemisin gibi bazı maddeler yorgunluk hissi ile mücadele eder ve dumanı teneffüs edenlere keyifli bir enerji artışı sağlar.
6- Solunum sistemini açar
Defneyaprakları, tıkalı solunum yolları ve akciğerlere yardımcı olabilecek doğal bir çaredir. Tüm problemlere neden olan kötü mukus ve balgamın ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Yaprakları yakmak yerine, taze olanları sıcak suya atın ve burnunuza çekebileceğiniz buharlı bir su yaratın.
ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder