5)Ekmeği ekmek yapan birinci derece de un ikinci derecede ise mayadır.
Ekşi mayalı ekmek yemekten korkulmaz.
Eğer buğday doğal maya doğal değilse ondan bir fayda görünmez. Ondan dolayı ikisinin de doğal olması lazım ki bundan istenilen faydayı Allah'ın izni ile alalım.
EKŞİ MAYA YAPILIŞI
Malzemeler
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı un
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Bunları cam bir kavanoza ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp ılık bir ortamda 24 saat bekleteceğiz.
Sonra nohutları süzeceğiz ve süzerken de bir su bardağı ılık su ilave edeceğiz.
Kek kıvamına gelinceye kadar kadar un ilave ediyoruz takribi 1,5 bardak un.
Ekşi mayamız 24 saat dinlenecek ertesi gün ekmek mayamız hazır.
Mayamızdan eşit miktarda çıkaracağız bir bardak çıkardıysak bir bardak ekleme yapacağız.
Her zaman mayamız kek hamuru kıvamında olmalıdır.
Aldığımız miktarda her zaman su ve un ilave edeceğiz
Mayamızı her zaman beslemeyi unutmayacağız her zaman aldığımız kadar un ve su ilave edeceğiz tıpkı bir bitkiye baktığımız gibi ona bakacağız ki ölmesin Yaşasın ondan istifade edelim.Alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder