19 Haziran 2019 Çarşamba

Esrarli bilgileri dikkatlice oku ve yaşa ki dünyada da ahirette de güzel yaşam senin olsun! HÜVAllahÜLLEZÎ: Sabah ve akşam namazlarından sonra, okuyan kişiye yetmiş bin melek istiğfar eder. O gün vefat etse şehid olarak gider. (Râmûz 438) Böyle bir nimetten mahrum kalmak doğru olmaz... ÂMENERRASÛLÜ: Yatsı namazından sonra, okuyanın malı, canı, her şeyi gelecek yatsıya kadar himâye altında olur ve o kişiye bütün gece ibâdet etmiş sevâbı verilir. (Râmûz: 187/3) İnanmışlar istifâde eder, inanmazsa eli boş gider... Salât-i Münciye Vitir namazında kunut duâlarından sonra okuyanın namazları Mevlâ’ya tereddütsüz arzedilir ve kabûle sebep olur. Namazın kabûlü, kazancın büyüğüdür. İstiğfar: Farz namazlardan sonra yetmiş istiğfar okumak, gelen musîbeti kaldırır, geleceğe mânî olur ve rızık genişliğine sebeptir. (M.İ.R.C:2.M:80) İnanan, unutmayan ve tatbik eder kârlı çıkar... Âyetül kürsî, İhlas, Felak ve Nâs: Tesbihlerden önce, bu sûreleri okuyanları Cenâb-ı Hak iç ve dış hastalıklardan ve belâlardan korur. (Nîmet-i İslâm S:246) Güç iş değil, her zaman yapılabilir... Duhâ Namazı’na devam eden kimsenin günâhı deniz köpüğü kadar olsa da affolunur. (Râmûz: 416/13) Duhâ namazı kılan, dünya sıkıntısı çekmez. Bu namazın yüzde yetmiş beş mükâfâtı dünyada verilir. Evvâbîn Namazı kılanın elli yıllık günahı silinir ve ona bir sene nâfile namaz sevâbı verilir. (Nîmet-i İslâm. S:368) (Şir’a’da on iki yıl denilmiş.) Teheccüd namazı H.Ş.: “Farz namazlardan sonra en fazîletli olan, Teheccüd namazıdır.” (Ebû Dâvûd. İhyâ C:1.S:1019) Bu namazı kılanların duâsı kabul, derecesi yüksek olur. Teheccüd vakti; gece, öğle namazına tekâbül eden vakitten imsak bitimine kadardır. Geç yatanlar, 12 den sonra kılıp yatarlar. Evden Çıkan kimse: “Bismillahi tevekkeltü alellahi lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm” der, üç, beş veya yedi Âyetül Kürsî okur, altı tarafa, “Hû” der, yedinciyi içe çekerse, ilâhî kaleye girer, belâlardan emin olur. (Râmûz: 420/2) Eve girerken Besmele-i Şerîfe okumak, Şeytanı kovar. Selâm vermek de bereketlere sebep olur. Namazdan Sonra,”LEKAD CÂEKÜM...” (S.Tevbe:128-129) okuyan, belâlardan korunur. Ona o gün ölüm gelmez. Bir zât devam etmiş; “Okumayı bırak, bize gel” denilmiş. A.C.: “Sabırla (oruçla) ve namazla (Allahü Teâlâ’dan) yardım dileyin.” (S.Bakara:45) İşte boş dönülmeyen hâcet kapısı... Kuru yalvarmadan önce yapılacak iş; oruç tut, tesbih namazı kıl, hâcetin hâsıl olur, Mevlâ’nın inâyeti gelir.

Mustafa Arabacı
YEMEKTEN ÖNCE VE SONRA ELLERİ YIKAMANIN FAZİLETİ (YEMEKTEN ÖNCE YIKANDIĞINDA ELLER KURULANMAZ)
Bir kimse, ta’âm yimek için ellerini yıkadıkda, ıslak olan parmaklarının ucunu gözlerinin pınarına koyup geriye doğru silse, o kimse, Allahü teâlânın izniyle, göz ağrısı görmez. On fâide:
1- Arş-ı rahmân altında, bir melek nidâ eder. Elini pâk etdiğin gibi, senin [küçük] günâhların pâk oldu, der.
2- Nâfile namâz kılmış gibi sevâbına nâil olur.
3- Fakîrlikden emîn olur.
4- Sıddîklar sevâbına nâil olur.
5- Melâike [melekler], onun için istigfâr ederler.
6- Her bir lokmanın mukâbelesine [karşılığında], onları sadaka vermiş gibi sevâba nâil olur.
7- Besmele ile yemede günâhından temiz olur.
8- Yemekden sonra yapdığı düâsı kabûl olur.
9- O gece ölürse, şehîd mertebesine erişir.
10- Gündüz ölürse, şühedâ zümresine yazılır.
Önce elleri yıkamak ve kurulamamak sünnetdir.
* * *
Ta’âmdan sonra, sünneti yerine getirmek niyyeti ile, el yıkamanın altı fâidesi vardır:
1- Arş-ı rahman altında bir melek nidâ eder ki, (Yâ mü’min! Resûlullah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” senden râzı oldu.)
2- Bu ni’mete mahsûs sevâba nâil olur.
3- Bedenindeki kıl sayısınca, sevâbı olur.
4- Rahmet deryâsından nasîbi olur.
5- Elinden akan damlaların adedince sevâb kazanır.
6- Vefât etdikde, şehîd olur.
Bu yazı 1418 senesinde vefat eden Muhammed bin Kudbuddin İzniki hazretlerinin “Miftah-ul Cennet” (Cennet Yolu İlmihali) kitabından alınmıştır. Ayrıca İslam Ahlakı kitabının 327 ve 328. sayfalarında da vardır.
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder