30 Haziran 2019 Pazar

Kiraz Sapı Kullanımları Kiraz Sapı Çayı: Kiraz sapını çay olarak kullanmak için öncelikle kurutulmak zorundadır. Kiraz sapı temiz bir kağıt üzerine yayılır ve tamamen kuruması için birkaç gün bekletilir. Daha sonra kağıt veya bez torbada muhafaza edilir. Dört avuç dolusu kiraz sapı alınır ve yaklaşık 3 litre suda 10 dakika boyunca kaynatılır. 2-3 tarçın sapı ve 20 ıhlamur yaprağı eklenir. Bir saat suda bırakılır ve daha sonra banyo suyu olarak kullanılır. Bu su kişiye canlılık kazandırır ve vücudun nefes almasını sağlar. Bu karışım küçük bit küvete konur ve ayaklar 20 dakika boyunca bu karılım içinde tutulur. Böylece topuk ağrıları yok olur ve daha hafif hissettirir. Kiraz Sapının Faydaları Sinirleri güçlendirir ve böylece uyarıcı bir etkiye sahip olur. Çok suludur ve bu yüzden susuzluk için iyi bir alternatiftir. Böbrekler için çok faydalıdır ve böbrek taşı oluşumunu önler. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir ve bu çok fazla idrar yapmak zorunda bırakır. Kanı temizler. Romatizma, kireçlenme ve damar tıkanıklığına karşı çok etkilidir Ağrıları giderme etkisine sahiptir (Bir avuç dolusu aspirin yutmak yerine kiraz yenilebilir). Kolesterolü düşürür. Su tutmadan kurtulmayı kolaylaştırmasından dolayı kilo vermeye yardımcı olur. Sindirim daha kolay hale gelir (ilk olarak mide bozulmasına yol açabilir ancak, kısa bir süre sonra bu normale döner). Ayrıca karaciğerler için de çok faydalıdır. Kiraz sapı solunum yollarını açar ve öksürüğe ya da soğuk algınlığına yakalanıldığında daha rahat balgam çıkarmaya yardımcı olur. Kiraz Sapı Çayı Nasıl Hazırlanır Kiraz sapı çayı yapmak için yapılması gereken bir miktar kiraz satın alınıp yaprakları ayrılmalı ve bu yapraklar kurutulmalıdır ya da doğrudan kurutulmuş kiraz sapı alınmalıdır. Çayı demlemek için, 1-2 kaşık kurutulmuş kiraz sapı 5-10 dakika kaynatılmış 500 ml suya eklenir.

Görüntünün olası içeriği: yazı


Herşeyi affedin ama vatana ihanet edeni asla affetmeyin.. Hz. Ali (k.v)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder