Hadis-i Şerif'te “Acve hurması cennettendir ve cinnete karşı şifadır.” buyurulmuştur.
İnsan besin olarak uzun süre sadece hurma tüketebilir. Hurma, kabuğu ile yıkamadan yenmelidir. Günde 1-5 tane hurma çekirdeği yutmak da fayda vardır. Bağırsak tembelliğine ve basura iyi gelir. Hurmanın kabuğu üzerinde bulunan mikroplar sağlıklı insan bağırsağının içinde bulunan mikroplarla aynıdır. Hurma yıkamadan yemekle bağırsaklara gerekli mikroplar ekilmiş olur. Hurma folik asit kaynağıdır. Rahim kaslarını temizleyerek güçlendirdiği, esnekliği kazandırdığı ve doğumu kolaylaştırdığı için hamile kadınlara hurma tavsiye edilir. Kan üretimini düzeltir, demiri yükseltir. Kahvaltı veya akşam yemeği olarak su veya yeşil çay ile birlikte yenmelidir. Peygamber (s.a.v.) hurmayı, kavun, karpuz veya kaymakla yerdi.
Dr. Aidin Salih’in Gerçek Tıp adlı eserinden alıntılanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder