5 Ekim 2019 Cumartesi

ÜLSERATİF KOLİT VE CROHN HASTALIĞI OLANLAR ÜLSERİ OLANLAR HİÇ BİTMEYEN REFLÜ GASTRİTİ ÇÖLYAK DAHİL ÇÖZÜM Sağlığımızın müthiş şifreleri Kantaron yağını yemeklerden 1 saat önce 2 yemek kaşığı için üzerine sıcak yakmayacak kadar sıcaklıkta su için 1 saat bişey yiyi içmeyin yemekten önce saf tahin için 1 yemek kaşığı kadar sonra yemeğinizi yiyin yemekten sonrada hiç bişey yiyip içmeyin yatmayın 2 saat kadar 25 gün devam geçmezse 10 gün ara verin 25 gün daha devam edin PERHİZİNİZDE VAR ekmek unlu gıdalar hazır gıdalar hayvansal ürünler asitli gıdalardan uzak durun endüstriel işlem görmüş gıdalardan uzak durun bunlar tamamen yasak 1 yıl kadar BU HASTALIKLARI TEKRAR YAŞAMAMAK İÇİNDEKARACİĞERİNİZİ TROİDİNİZİ ONARIN TEDAVİ EDİN ASIL SORUN KARACİĞERİMİZ UNUTMAYALIM sayfamda karaciğer tedavisi tarifi var okuyun. saygılar geçmiş olsun M.ulaş

SAFRAKESESİ TAŞLARINIZDAN ÖDEMİNİZDEN KURTULUN m. Ulaş
Sağlığımızın müthiş şifreleri
İdrar söktürücü bitkiler, kalsiyum taşlarını önlemek için idrar hacmini fazlalaştırmaya yarar.
Enfeksiyonları önlemek için bakterisit(bakteri kıran) bitkiler.
Bitkilerin Dahili Kullanımı
Maydanoz (Petroselinum crispum): En şifalı bitkilerden biridir bu yüzden kum oluşumunu engellemek için çok faydalı olabilir. Maydanoz, kumun idrar yoluyla tortu ve kompakt şeklinde dışarı atılmasına olanak sağlar .
Tarif: 1 fincan su içerisine bir çay kaşığı kurutulmuş maydanoz kökü eklenir.Maydanozun üzerine kaynar su dökülüp 15 dakika bekletilir ve gün aşırı bir kaç fincan içilir. (Eczanelerde bulabileceğiniz maydanoz ekstresi de kullanabilirsiniz.)
Isırgan otu (Urtica dioica) : Safra taşı oluşumunu önleyen şifalı bitkilerden biridir. Isırgan otu da, maydanoz gibi, taş oluşumunu önleyebilir veya küçük taşların vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
Tarif: 1 fincan kaynar su içerisine bir çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otu eklenir, 15 dakika beklenir ve içilir.
Karahindiba (Taraxacum officinale) : Soğuk algınlığı belirtileri, bronşit, diyabet, ülser ve obezite tedavisinde kullanılan karahindiba safra taşı için bitkisel tedavi reçetelerinde de geleneksel olarak kullanılmaktadır. Karahindiba ürik asitin vücuttan atılmasına yardımcı olur. İdrar söktürücü bir bitki olan karahindiba safra üretimini çoğaltarak safra kanallarının açılmasına yardımcı olabilir. Ancak mide bulantısı ve ishal gibi yan etkileri görülebilir.
Tarif: 1 kaşık kurutulmuş karahindiba yaprağı ve kökleri 1 litre su içinde kaynatılır ve günde 3 bardak kadar içilir.
Ayı üzümü (Arctostaphylos uva-ursi): Safra kesesi taşı tedavisinde çok etkilidir ve taş oluşumunu engeller, etkili bir mikrop öldürücüdür, safra taşının semptomlarından biri olan enfeksiyon oluşumunu engeller
Tarif: 1 litre soğuk su içerisine dört kaşık kurutulmuş yaprakları ekleyin 4 saat boyunca bekletin. Günde 3 bardak için.
Mısır Püskülü (Zea mays) : Fincan başına iki kaşık mısır püskülü 20 dakika kaynatın bu idrar yolları için yararlı bir bitkidir. Günde 4 fincan içebilirsiniz.
Su Teresi (Nasturtium officinale) : Bu bitkinin kullanımı, böbrek ve safra kesesi taşlarının oluşumunu önlemeye yardımcı olur . Ancak su teresi bir koruyucu olarak kullanılır, iyileştirici durumlarda kullanılmamalıdır çünkü böbrekler ya da mesane iltihaplı olabilir, bu bitki iltihabı artırabilir.
Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) : Özellikle safra taşı veya safra yetersizliği gibi safra sorunları için uygundur. (Bu bitki ekstresi eczanelerde satılmaktadır.)
: Nane yatıştırıcı özellikleri ile ağrının azaltılması için çok yararlı olacaktır. Nane, safra suyu ve diğer sindirici sıvıların akmasını hızlandırarak, sindirime yardımcı olur, safra kesesi taşının düşmesinde önemli rol oynar. Ayrıca içerisinde terpene adında bir bileşik bulundurur ve bu da safra taşlarını çözmeye yardımcı olur. Ayrıca ani ağrıları da geçirir.
Tarif: 1 tatlı kaşığı kurutulmuş naneyi kaynatılmış bir bardak suyun içerisine ekleyip 5 dakika kadar demlenmesini bekleyiniz. Dilerseniz içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek içebilirsiniz. Günde 2 kere olmak üzere 4-6 hafta boyunca bu kürü uygulayınız. Daha iyi sonuçlar almak için yemek aralarında uygulamalısınız.
Tarhun otu: (Artemisia dracunculus) : Taş oluşumunu önleyici tedavide etkili olabilir.
Tarif: 5gr tarhun otunu 250ml kaynar su ile demleyip günde 2 bardak kadar içebilirsiniz.
Zerdeçal (Curcuma longa) : Büyük safra kesesi taşlarını küçültmek için kullanılır. Bu baharatı yemekleriniz de kullanmalısınız veya eczanelerden kurkumin takviyesi olarak alabilirsiniz. Zerdeçalı bazı baharatlarla birleştirip etkisini arttırabilirsiniz. Bunlar, köri, kişniş, zencefil, kakule, kimyon ve hardal.
Tarçın: İçerisinde yer alan ‘’eugenol’’safra kesesinde bulunan taşların kırılarak küçülmesine ve vücuttan atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda içerisinde yer alan yararlı bileşenler sayesinde antibiyotik görevi yapmaktadır. Tarçının sağlık için bilindik her hangi bir zararı olmamasına rağmen ender durumlarda mide bulantısına yol açmaktadır. Tarçını yiyecek ve içecekleriniz de sık sık kullanmalısınız.
Kırkkilit Otu: Bir tutam kırkkilit otunu 1 su bardağı suda 5dk kaynatarak akşamları aç karna içmelisiniz. Kürün en az 15 gün veya 30 gün uygulanması gerekiyor. Bu kürü uyguladıktan sonra ultrason çektirdiğinizde safra kesesi taşlarının yok olduğunu görebilirsiniz.
İğde: 5-6 adet iğdeyi kabuklarını biraz ayırarak kabuklarıyla beraber 1 su bardağı suda 5dk kaynatıyoruz. Sabahları aç karna içiyoruz.
Boğa Dikeni: Boğa dikeni de safra kesesi taşına karşı etkili başka bir yöntemdir. Bu bitki içerisinde silymarin adında bir bileşen barındırır ve bu da safra sıvısı üretimini sağlar. Fazla miktarda safra sıvısı üretimi ise, birikmeyi önleyip safra taşlarını vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. Boğa dikeni ayrıca karaciğerin işleyişine de yardımcı olur.
Tarif: Aktardan temin ettiğiniz boğa dikeninden 1 yemek kaşığı kadarını kahve öğütücü veya havanda öğütün. 3 bardak su içerisine ekleyip kaynatın,kaynadıktan sonra ocaktan alıp 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzüp dilerseniz içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek tüketebilirsiniz. 1 hafta boyunca günde 2-3 bardak kadar içebilirsiniz.
Ayrıca boğa dikenini eczanelerden takviye olarak da alabilirsiniz.
Sebze Suyu: Eğer safra taşınız var ise kızartılmış ve yağlı besinlerden uzak durmanız büyük önem taşır. Bir veya iki hafta boyunca sadece meyve ve sebze suları içeren bir diyet uygulayın. Kırmızı pancar, salatalık ve havuç karışımından oluşmuş bir sebze suyu safra taşının dışarı atılmasına çok iyi gelecektir.
Tarif: Bir adet pancar, bir adet salatalık ve 4 adet orta boy havucun suyunu sıkıp günde 2 defa içiniz. Bu kürü 2 hafta boyunca uygulamalısınız.
Armut: Safra kesesi taşını düşürmek için iyi gelebilecek bir başka yöntem ise armuttur. İçerisinde barındırdığı pektin bileşeni, kolestrol dolu safra taşlarını yumuşatır ve vücuttan daha kolay atılmasını sağlar.
Tarif: Yarım bardak sıcak su içerisine, yarım bardak taze sıkılmış armut suyu ve 2 kaşık bal ekleyerek iki hafta boyunca günde 3 defa içiniz.
Alternatif olarak, birkaç armutun kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkartın. Armutları küçük küçük doğrayarak 20 dakika boyunca su içerisinde kaynatın. İki hafta boyunca günde iki defa bir kase dolusu pişmiş armut tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder