30 Kasım 2019 Cumartesi

AHUDUDU YAPRAĞININ FAYDALARI OKUYALIM Ahududu yaprağı çayı ağız ve boğaz yaraları için iyi bir gargaradır; deriye uygulandığında yaraları ve deri ülserini temizler; ayrıca hamilelik dönem

AHUDUDU YAPRAĞININ FAYDALARI OKUYALIM
Ahududu yaprağı çayı ağız ve boğaz yaraları için iyi bir gargaradır; deriye uygulandığında yaraları ve deri ülserini temizler; ayrıca hamilelik döneminde faydalıdır. Ahududu yaprağı modern bitkisel tıpta da hamilelik döneminde kullanılan bir bitki olmaya devam etmiştir. Bitki uzmanları ahududu yaprağını rahim ve leğen kemiği boşluğundaki düz kasları güçlendirmek ve rahatlatmak, doğum sancısını hafifletmek ve doğumu kolaylaştırmak için tavsiye ederler. Ahududu çayı adet döngüsünü düzenlemek ve ağır adet kanamasını hafifletmek için de tüketilir.
AHUDUDU YAPRAĞI'NIN FAYDALARI NELERDİR?
İYİ GELDİĞİ ALANLAR: Kadınlar için güçlendirici, Hamilelik çayı, İshal
Ahududu uzun zamandır bir kadın bitkisi olarak bilinir. Yaprakları genç kadınlar tarafından adet döngüsünü düzenlemek, adet sancılarını hafifletmek için alındı ve uzun bir zaman hamilelik döneminin daha rahat geçmesi için kullanıldı. Ahududu yaprağı hamilelikte alınan bir gıda ve doğum sancılarını azaltmak için ilaç yapımında kullanılan bir üründür. Bu kullanımın tarihi 6. yüzyıla kadar gitmektedir. Rahimi güçlendirdiği ve dayanıklılık verdiği söylenirdi.
Günümüzde hamilelikte içilen çayların çoğuna katılır, yapılan bir ankete göre ABD, Kanada ve Avustralya’daki kadınların % 15-25’i hamilelik döneminde ahududu tüketmektedir. 172 sertifikalı hemşire ebe arasında yapılan bir araştırmaya göre bitkisel ilaç kullananların % 63’ü kırmızı ahududu yaprağını tavsiye etmektedir.
Ahududunun hangi sağlık sorunlarına iyi geldiğine dair pek fazla kanıt yoktur, ancak genellikle hamilelik döneminde kullanılması önerilir. Avustralya’daki bazı ebelerin gözlemine göre, hamilelikte ahududu alan kadınlarda ve doğurdukları bebekte ahududu almayanlara göre herhangi bir olumsuzluk gerçekleşmemiştir. Sonrasında Sydney’de düşük riskli hamilelik yaşayan 192 kadın arasında çift kör ve plasebo kontrollü bir klinik deney yapılmıştır.
Kadınlara doğuma kadar 32 hafta boyunca günde iki defa 1200 mg ahududu yaprağı kapsülü verilmiştir. Ahududu alanlarla plasebo alanlar arasında hamilelik süresi ya da bebekte yan etki açısından herhangi bir fark gözlemlenmemiştir. Ahududu yaprağı alanlarda doğum sancısının ikinci aşaması (bebeğin doğumuna kadar rahim boynu kısmının tamamen açıldığı aşama) daha az sürmüş ve doğum kaşığı daha düşük oranda gerçekleşmiştir. Araştırmalar ahududu yaprağının prematüre doğumları engelleme yönünde herhangi bir etkisinin olmadığını göstermektedir.
Ahududu yaprağının içeriğinde hafif kanama durdurucu etki gösteren ve ishali dindiren tannin maddesi vardır. Bu özellik geleneksel olarak boğaz iltihabı ve bademcik iltihabı için kullanılır alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder