ZEYTİNYAĞI Ile BİRLEŞEN TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI BEL FITIĞINA ÇARE OLUYOR..!
Sarımsak yüz yıllardır gerek baharat olarak gerekse tıbbi açıdan ilaç sanayisinde kullanılmış, dünyanın her yerinde sevilerek kullanılan şifa dolu bir besindir.
Sarımsak antiseptik özelliği sayesinde kansere karşı, bel fıtığı tedavisinde, saç ve cilt bakımında, zehirlenmelere karşı, zayıflama amacıyla ve daha pek çok hastalığın tedavisinde kullanımı yaygındır. Zeytinyağı da aynı şekilde l bir zararı olmayan (aşırı tüketimi hariç), aksine dünyanın her yerinde defalarca kez faydaları kanıtlanmış, bilinen ve bilinmeyen bir çok hastalığa şifa olan besindir.
Kendine Has Özellikleri Olan Taş Köprü Sarımsağı Hakkında Bilgi
Taşköprü sarımsağı sadece Kastamonu ili Taşköprü ilçesinde yetişen, adını da bu ilçeden almış çok meşhur, faydalı ve kendine has özellikleri olan sarımsak çeşididir.
Taş köprü sarımsağının fiyatı piyasada kilosu 30 liradan başlayarak 50 TL’ye kadar satışı yapılmaktadır. Farklı bir sarımsak çeşidi olan siyah sarımsağın faydaları için bknz: Kokusuz Siyah (Kara) Fermente Sarımsak
Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesi ülkemizde sarımsak yetiştiriciliğinin en yoğun yapıldığı yerdir. Taş köprü sarımsağının raf ömrü uzun, ayrıca kokusu ve tadı da çok keskindir. Taşköprü sarımsağı yurdun başka yerlerinde yetiştirilmeye çalışılmış ancak Taşköprü ilçesinin toprağında yetişen sarımsağın lezzetini, tadını yani özelliklerini alamamıştır.
Taşköprü sarımsağının büyük bir kısmı ilaç fabrikalarında antibiyotik ilaç imalatı için kullanılmaktadır. Soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulmadan 1 yıl kadar raf ömrü vardır.
Bel fıtığı hastalığına çare olarak şifa dolu bir kür paylaşıyoruz.
Yetişkin insanların %80’ni hayatlarının belirli bir döneminde bel fıtığı hastalığı ile karşılaşırlar. Bel fıtığı her yaşta rastlanabileceği gibi genellikle 30 ila 60 yaş arasında yoğun olarak karşımıza çıkar. Hareketsizlik, sigara içmek, meslek hastalıkları, kontrolsüz ani hareketler ve aşırı kilo gibi.çeşitli nedenlere bağlı olarak bel fıtığına yakalanmak mümkün.
Bunun için gerekenler sadece; * 250 gram taşköprü sarımsağı * 2 yemek kaşığı kadar hakiki zeytinyağı
Yapılışı:
Sarımsakların kabuklarını soyarak buharda 15-20 dakika kadar bekletin. Sarımsaklar buharda bekleyince yumuşayacaktır mYumuşayınca sarımsakları iyice ezin ve zeytinyağı ile karıştırın. Tülbent içerisine hazırlanan bu karışımı yayın ve bel bölgesinin üzerine tülbenti sararak bağlayın. Üzerini naylon yada streç film ile sarın. Ortalama 1 hafta kadar bu şekilde bekleteceksiniz.Karışımın dışarı kıyafetinize taşmaması ve kokusunun kimseyi rahatsız etmemesi için çok sağlam sarmanız gerekir. 1 hafta geçtikten sonra tülbenti çıkarabilirsiniz. İnşallah bu yöntem size şifa olacaktır. Zeytinyağı ve taşköprü.
Alıntı
Alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder